Alpay Sumer 12 Haziran 2020 Yazar Paylaş 12 Haziran 2020 Alpay Sumer yazdı: Onlarda dogru soylemis.. Focusu da yillarca kullanmis biri olarak, o da astraya gelemez.. Astra konusunda sevilmecek yani agir bir kasaya sahip, atmosf.motor ve hizlanincaya kadar biraz hantal.. Yoksa hicbir konuda hakki yenecek bir arac degil. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Haziran 2020 Paylaş 12 Haziran 2020 Astra’nın Focustan bile daha iyi bir yol tutuşa sahip olduğu bazı otoritelerce kabul görüyor.Focustaki direksiyon yok, hisler focusta çok daha iyi. Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Haziran 2020 Paylaş 12 Haziran 2020 Evren Erakçora yazdı: Koray Demir yazdı: Astra’nın Focustan bile daha iyi bir yol tutuşa sahip olduğu bazı otoritelerce kabul görüyor. Focustaki direksiyon yok, hisler focusta çok daha iyi. Peki hissiyat mı gerçeklik mi? En nihayetinde tercih kullanıcının.. 😊 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 12 Haziran 2020 Yazar Paylaş 12 Haziran 2020 Tabiki kisiden kisiye degisir. Ama bence cidden astra daha iyi.. Focusun direksiyonu daha yumusak cunku Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Haziran 2020 Paylaş 12 Haziran 2020 Focus daha hafif olduğu için daha "çevik", direksiyonda bunu hissediyorsunuz, özellikle şerit değiştirmelerde belli olur. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 12 Haziran 2020 Paylaş 12 Haziran 2020 Ben yanlış konuya mı geldim 1.2 tiesay konusuna nasıl giderim. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 12 Haziran 2020 Paylaş 12 Haziran 2020 Önder Özcan yazdı: Ben yanlış konuya mı geldim 1.2 tiesay konusuna nasıl giderim. Önce deri eldiven ve kırbaç lazım 😁 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 12 Haziran 2020 Paylaş 12 Haziran 2020 Focus daha hafif olduğu için daha "çevik", direksiyonda bunu hissediyorsunuz, özellikle şerit değiştirmelerde belli olur.Cevik ama hisli degil. Guvensiz bir tutus diyelim. Ufak mudahale de bile serit degisebilen bir yapida. astra h den sonra golfe binen bir arkadaşım viraja astra kadar iyi girmiyor golf demişti. aslı varmı ? Dogru soylemis. Golf de zaten bekledigin birsey.. Uuuv dedirtmemesi normal [emoji23] Ama astra h ayri bi zevkti. Freni, viraji, tank gibiydi yaa...Bora dan sonra Astra nin yol tutus bir tik daha iyiydi. Golften de bir tik daha iyi. VW grubunun suspansiyon konfor odakli. Opel yol tutusa odaklanmis. Konforda Golf gibi degil mesela. Ustelik kullandigim golf 18 jant. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Haziran 2020 Paylaş 12 Haziran 2020 Ben 136lık astra kullanmıştım , o bile focusun keyfini vermedi. Sessizlik vs de diğerleri daha iyi olabilir. Ama sürüşte focus başka. Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Haziran 2020 Paylaş 12 Haziran 2020 Evren Erakçora yazdı: Ben 136lık astra kullanmıştım , o bile focusun keyfini vermedi. Sessizlik vs de diğerleri daha iyi olabilir. Ama sürüşte focus başka. Yıllardır Ford kullanırım tüm jenerasyonlarıyla ve halen, gençlik dönemlerim bu araçlarla geçti geride kaldı diyebilirim. Focus Mk1 kasa ve ilk çıktığı o dönemlerden bahsediyor olmalısınız galiba. Sonraki süreçte bir esprisi kalmadı. Mikro vadedeki hedefim 1-2 yıl içerisinde Mk2.5 i satıp Focus Mk4 almak bu arada. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Haziran 2020 Paylaş 12 Haziran 2020 Focus 1,2 kasa kullandım , focus 3 kullanmadım. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 12 Haziran 2020 Paylaş 12 Haziran 2020 Focus mk1'im var iken arkadaşım Astra H dizel otomatik almıştı sıfır km sport tuşu vs easytronic espde vardı bir sert viraja girdik yapışmıştı. Astra H gerçekten iyidi sonra Focus 2.5 kullandık oda mk1 gibiydi espsiz. Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Haziran 2020 Paylaş 12 Haziran 2020 Evren Erakçora yazdı: Focus 1,2 kasa kullandım , focus 3 kullanmadım. Mk3 direksiyonu hissiyatı yönünden en kötü Focus’tur net. F3’ü F1 gibi kullanmaya kalkarsanız muhtemelen kaza yaparsınız. Zira F3 daha fazla yatan, esnek ve konfor odaklı süspansiyonları olan bir araç. Bu durum kısa tura sahip ve hızlı tepkili direksiyon ile birleştiğinde ilk başta tuhaf bir tedirginlik yaratıyor sonra aracın limitlerini tanıyıp alışıyorsunuz. Mk1 2.0 Sport Trend (Esp’siz veya gerek duymadan tren rayında gidiyormuş gibi his bırakır) ile Mk3 (limitleri eş veya daha yüksek olsa bile sürüşte daha oynak his verir) birbirinden çok çok farklı ve uzak araçlar onu söyleyeyim. Mekanik candır 😀 Marka MK 1 in alt yapısının ekmeğini yiyor halen ve Mk2 RS yaşayan son safkan Focus idi. Şu test halen favorilerimdedir. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 13 Haziran 2020 Yazar Paylaş 13 Haziran 2020 Tiyesayi sormussunuz onder abi, buyrunuz burda: Sani Gerşon yazdı: Ben de aynı sorundan muzdaribim. Deri parmaksız eldiven kullanıyorum. Mutlaka tavsiye ederim. Müthiş rahatlık. Önder Özcan yazdı: Deri kırbaç? Beygirler için yani, iyi koşsunlar diye. Sani Gerşon yazdı: Ouu, konu nereye gidiyor Alpay Sumer yazdı: etmeyin, eylemeyin. Önder Özcan yazdı: Ondan sonra "bönö nödön bö röklömlör gölöyör" gelir tabi, kamçıymış, kırbaçmış, eldivenmiş yazarsan Önder Özcan yazdı: Ben yanlış konuya mı geldim 1.2 tiesay konusuna nasıl giderim. Baska sozum yoktur 😎 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 14 Haziran 2020 Yazar Paylaş 14 Haziran 2020 Zeki Yelboğa yazdı: Yeni aracınız hayırlı olsun. Cok tesekkur ederim. sagolun. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 15 Haziran 2020 Yazar Paylaş 15 Haziran 2020 Kisalari sevmedim demistim. İlk firsatta degisim yapilacak.. Ge yi severim. Daha once de kullandigim bir modeli.. 2 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 16 Haziran 2020 Yazar Paylaş 16 Haziran 2020 @Çağatay Özsoy un hediye etmis oldugu koltuk minderi geldi. Tekrar kendisine tesekkur ederim.. 3 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 18 Haziran 2020 Yazar Paylaş 18 Haziran 2020 Bugun almis oldugum kisa ampuller degisti.Gayette kolay degisiyor. Arkasinda kapagi var cevirip acilarak takiliyor. sadece aku olan taraf el gecmesi biraz zor oldugundan birkac dakikalik ugrastiriyor. renk guzel. bildigim kullandigim bir marka model. ne sari ne beyaz. Fazlasiyla canli gorunuyorlardi..karanlik bir vakitte fotograf eklerim. km gelmemesine ragmen Hava filtresini de degistim. degisimi kolay. Hortumlardaki kiskaclar gevsetilip filtre hafifce yukari cekiliyor. komple cikiyor. iki de vida sokuldumu direkt filtreye ulasiliyor.Garip bir filtre yapisi var. Telef. cocukta oldugundan fotograflayamadim.ama cikan filtre bagajda.. goruntusunu eklerim. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Haziran 2020 Paylaş 19 Haziran 2020 Telefonlastik. Arkadas onerileri ciddiye almayip elektrikli arabami bu dediginden frene az basti elektrik geri donusumunu saglayamadi ve aku bitti. Biraz frene pompaladi ve sorun cozuldu [emoji23][emoji23][emoji23] 2 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 19 Haziran 2020 Yazar Paylaş 19 Haziran 2020 Metin Akbal yazdı: Telefonlastik. Arkadas onerileri ciddiye almayip elektrikli arabami bu dediginden frene az basti elektrik geri donusumunu saglayamadi ve aku bitti. Biraz frene pompaladi ve sorun cozuldu Ya Nazar cikti 🤪 Yada dedigin gibi elektrikli aracima fren yapmamaktan oldu 😄 Ama ben genelde freni pek kullanmamki😮 Elektriksel bir mudahalem olmadi. Sadece ampul degisti. Supheli ampul diye dusunuyorum. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 20 Haziran 2020 Yazar Paylaş 20 Haziran 2020 Evet. Elektrikli kullanip fren yapmazsak aku bitermis demekki 😄 Neyse; Akü ile uğraslarim cozum olmayacak gibi gorununce yenilendi.. Bosch 60 amper agm ile tanismis olduk. istedigim degerde efb yoktu Agm aldim.. Agm efb den daha ileri bir teknoloji.. Ama ciddi Pahali biseymis siz siz olun akünüze iyi bakin 😄 5 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 24 Haziran 2020 Yazar Paylaş 24 Haziran 2020 60400 olduk.. Yağ bakimina 5k km vardi.yine de icim rahat olsun diye Degisim yaptim.Castrol Kullanildi. Yag tertemizdi. Yağ filtresi degisti.. cikan filtre ve yağimiz.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Haziran 2020 Paylaş 24 Haziran 2020 Alpay Sumer yazdı: 60400 olduk.. Yağ bakimina 5k km vardi.yine de icim rahat olsun diye Degisim yaptim.Castrol Kullanildi. Yag tertemizdi. Yağ filtresi degisti.. cikan filtre ve yağimiz.. Yetkili servismi Yorum bağlantısı
Recommended Posts