Hamit inan 30 Mayıs 2020 Paylaş 30 Mayıs 2020 Arkadaşlar araç 1.6 Laguna 2 benzinli rölantide arada stop ediyor. Giderken sorun yok. Arkadaş kelebeği temizleyip takmış. Sorun devam ediyor. Maf sensörünun yerini bulamadım. Onuda temizleyeceğiz kaçak hava emen yer varmı bakacağız. Mafın yerini biliyor musunuz? Benzin yada LPG de aynı sorun var. Fikriniz nedir ? Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 30 Mayıs 2020 Paylaş 30 Mayıs 2020 Sensör burada, Sorun devam eder ise, gaz kelebek sensörü potansiyometresinde olabilir sorun. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 30 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2020 Sinan Akgöl yazdı: Sensör burada, Sorun devam eder ise, gaz kelebek sensörü potansiyometresinde olabilir sorun. Hocam o map diye diye biliyorum. Yaglanmisti onuda temizledim. Ama mafi bulamadım. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 30 Mayıs 2020 Paylaş 30 Mayıs 2020 Mehmet Yıldız 1 yazdı: Hocam o map diye diye biliyorum. Yaglanmisti onuda temizledim. Ama mafi bulamadım. map maf sistemler karıştı bende geç saat, bakıyorum tekrardan 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 30 Mayıs 2020 Paylaş 30 Mayıs 2020 Hava filtresi kazanının altında parçayı buldum konumunu bulamadım. Hava filtre kutusu takip ederseniz bulabilirsiniz kutunun altında kalmış olabilir görünürde değil. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 30 Mayıs 2020 Paylaş 30 Mayıs 2020 Servet Aydın yazdı: Turbo olmayan araçta map olur mu? Abi deme 2 saattir fransızcam gelişti. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Mayıs 2020 Paylaş 30 Mayıs 2020 Map manifold pressure sensor.Maf manifold flow sensor. Yorum bağlantısı
Hamit inan 31 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2020 Sinan Akgöl yazdı: Hava filtresi kazanının altında parçayı buldum konumunu bulamadım. Hava filtre kutusu takip ederseniz bulabilirsiniz kutunun altında kalmış olabilir görünürde değil. Elimi saldım bulamadım. Kelebek belli. Hava filtresi belli arada maf arada arazi Kutu aşağı doğru gidiyor olmadı yarın sokecem kutuyu Servet Aydın yazdı: Turbo olmayan araçta map olur mu? Benim araç atmosferik. Bende de var abi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Mayıs 2020 Paylaş 31 Mayıs 2020 valla bizim megan 2 dizel duman dumana kalkamıyordu sıkışıyordu, çektim egr nin fişini araba füze oldu, duman falan kesildi, sendede böyle benzer bir durum olurmu acaba? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Mayıs 2020 Paylaş 31 Mayıs 2020 Maf ve map ikisi de olabilir. Map olmayabilir, Hatta maf da olmayabilir. Ancak bence bu stop etmenin sebebi bence maf değildir. Kontrolsüz hava girişi de rolantiyi bozar ama stop ettirmez Gaz kelebeği pozisyon sensörü, rolanti valfi gibi yerlere bakılmalı 1 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 31 Mayıs 2020 Paylaş 31 Mayıs 2020 İlk önce rölanti valfine bakın derim Lpg de hava ne kadar çok gelirse çekiş ve rolanti düşer Benzinde ise tamtersi hava çok gelirse çekiş ve rolanti artar Dediğinizi gibi hem benzinde hem lpgde de problem aynı ise hava ile alakası yoktur 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 1 Haziran 2020 Yazar Paylaş 1 Haziran 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: valla bizim megan 2 dizel duman dumana kalkamıyordu sıkışıyordu, çektim egr nin fişini araba füze oldu, duman falan kesildi, sendede böyle benzer bir durum olurmu acaba? hata kodu falan vermiyor muydu ? Mehmet Ozyurek yazdı: Maf ve map ikisi de olabilir. Map olmayabilir, Hatta maf da olmayabilir. Ancak bence bu stop etmenin sebebi bence maf değildir. Kontrolsüz hava girişi de rolantiyi bozar ama stop ettirmez Gaz kelebeği pozisyon sensörü, rolanti valfi gibi yerlere bakılmalı Hava kaçağı olup olmadığına bakıcam düzelmezse rolanti valfinden çıkacak gibime geliyor Ersen şahin yazdı: İlk önce rölanti valfine bakın derim Lpg de hava ne kadar çok gelirse çekiş ve rolanti düşer Benzinde ise tamtersi hava çok gelirse çekiş ve rolanti artar Dediğinizi gibi hem benzinde hem lpgde de problem aynı ise hava ile alakası yoktur İkisinde de aynı Yorum bağlantısı
Recommended Posts