Erhan Doruk 12 Temmuz 2020 Paylaş 12 Temmuz 2020 Cihaner Öztürk yazdı: Bizim borsa hem aşağı hem yukarı sert tepki veriyor. Tüm analizciler yalvarıyor, bu işin sonu kötü diyor yinede dandik hisseler 10'ar 10'ar yükseliyor. Birilerinin canı yanacağı kesin. İskambil oynarken 50 elde 51 yerde tabiri vardır. Karı görüp satan kazandı, kağıtla yakalanan yandı. Şimdide Ayasofya bahanesi var. Bakalım pazartesi ne olacak. Ben Cuma aldım. Bende cuma aldım, hakkımızda hayırlısı. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 13 Temmuz 2020 Paylaş 13 Temmuz 2020 Temel verileri ele alacak olsaydık bugün düşüşün devam etmesi gerekiyordu. Rasyonel insan bugün almamalı, risklerden dolayı satması gerekirdi. Kaldiki temel verilerdeki parametre çokluğundan (ornegin japon ev hanımları) takibi imkansız bir karışıklık oluşuyor. (Belki ilerde kuantum islemcilerle takip edilebilir bir hal alir)Burada teknik takip başlıyor. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Temmuz 2020 Paylaş 13 Temmuz 2020 Muhittin Kaplan yazdı: Temel verileri ele alacak olsaydık bugün düşüşün devam etmesi gerekiyordu. Rasyonel insan bugün almamalı, risklerden dolayı satması gerekirdi. Kaldiki temel verilerdeki parametre çokluğundan (ornegin japon ev hanımları) takibi imkansız bir karışıklık oluşuyor. (Belki ilerde kuantum islemcilerle takip edilebilir bir hal alir) Burada teknik takip başlıyor. Ben tamamen enflasyon etkisinin borsaya henüz yansımadığını ve kağıtların ucuz kaldığını düşünüyorum. Bu ucuzmuş alayım dediğim kağıt olmuyor. Takip ettiğim kağıtların nereden nereye geldiği bildiğim için 52h ortalama ile alınabilir rakama gelirse kademeli alım yapıyorum. Her şeyde olduğu gibi satarken değil alırken para kazanılır. Şu ayasofya olayı borsayı daha çok sallar gibi duruyor.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 Temmuz 2020 Paylaş 13 Temmuz 2020 vallahi benim gördüğüm daha birşey görmediğimiz ve bu aylar iyi hallerimiz, macera kışa doğru gibi, aman diyim.... yatırım tavsiyesi değildir, sadece tahminim ona göre.... Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk 22 Temmuz 2020 Paylaş 22 Temmuz 2020 Vallahi bu borsa dansözden beter. 15 dakikada 3 bin puan düşüyor, ama 3 günde çıkıyor. Ben en kötü zamanda girdim sanırım. Ama adrenalin zirve yapıyor. Millet bahane arıyor kaçmak için. 1 bahane düşüyor, 5 iyi bahane bir araya gelince yükseliyor. Hâlâ ayaktayım.:)) Sabah olsun diye bekliyorum. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 22 Temmuz 2020 Paylaş 22 Temmuz 2020 Cihaner Öztürk yazdı: Vallahi bu borsa dansözden beter. 15 dakikada 3 bin puan düşüyor, ama 3 günde çıkıyor. Ben en kötü zamanda girdim sanırım. Ama adrenalin zirve yapıyor. Millet bahane arıyor kaçmak için. 1 bahane düşüyor, 5 iyi bahane bir araya gelince yükseliyor. Hâlâ ayaktayım.:)) Sabah olsun diye bekliyorum. 27 temmuzda iki sıfır atılacak. Sizce endeksi nasıl etkiler? 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Temmuz 2020 Paylaş 22 Temmuz 2020 (düzenlendi) etkilemez kolay yöntem, mesela borsa dip yaptıktan sonra teknoloji fonu alanların karı şuan %100 den fazla , gerisini siz düşünün artık.... bu en rahatı mesela bilgi takipte gerektirmez, yada yabancı borsa tekno fonu alsanızda aynı gibi, boşa para biriktiricem diye kasmayın altın dolar falan onlarsa cep harçlığı haa kışın dip yerse borsa hazır olun Erhan Doruk yazdı: Bende cuma aldım, hakkımızda hayırlısı. düşüşe bir yakananırsan senelerce beklersin aman diyim, çok fazla olmayan bir kar limiti belirle, o limite gelince sat bekleme, ytd ona göre aç gözlülük yapmayın, aha size en baba tavsiye, yoksa duman olursunuz.... 22 Temmuz 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 22 Temmuz 2020 Paylaş 22 Temmuz 2020 Stop loss Take Profit Trailing stop Nedir ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Temmuz 2020 Paylaş 22 Temmuz 2020 birileri almalı ki diğerleri satabilmeli Yorum bağlantısı
Selim Kaya 23 Temmuz 2020 Paylaş 23 Temmuz 2020 Muhittin Kaplan yazdı: Stop loss Take Profit Trailing stop Nedir ? Aga benden bu kadar. Magmaya kadar yolun var. Allah bereket versin. Kar cebe yakışır. Diğerini bilmiyorum. Ben de merak ettim. Yorum bağlantısı
Tahir Ak 23 Temmuz 2020 Paylaş 23 Temmuz 2020 Vallahi bu borsa dansözden beter. 15 dakikada 3 bin puan düşüyor, ama 3 günde çıkıyor. Ben en kötü zamanda girdim sanırım. Ama adrenalin zirve yapıyor. Millet bahane arıyor kaçmak için. 1 bahane düşüyor, 5 iyi bahane bir araya gelince yükseliyor. Hâlâ ayaktayım.) Sabah olsun diye bekliyorum.şu endekste borsaya girerek kar beklemeniz pek diyecek söz yok ikili tepe yapıyor tarihi zirvelerde yakınken 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Temmuz 2020 Paylaş 23 Temmuz 2020 Tahir Ak yazdı: şu endekste borsaya girerek kar beklemeniz pek diyecek söz yok ikili tepe yapıyor tarihi zirvelerde yakınken Paranın değeri düşüyor. Endeksin yükselmesi aslında bi anlamda değer korumaya çalışma Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 23 Temmuz 2020 Paylaş 23 Temmuz 2020 (düzenlendi) Recep Selim Kaya yazdı: Aga benden bu kadar. Magmaya kadar yolun var. Allah bereket versin. Kar cebe yakışır. Diğerini bilmiyorum. Ben de merak ettim. Aslında hepsi, yaptığımız işlemi sonlandırır. StopLoss, fiyat belirtilen yere geldiğinde işlem sonlandırılır. 10 a aldınız. SL olarak 9 belirlediniz. Işlem 11 e cıktı. (SL hala 9 da) sonra 9 a geldi. 1 zararla işlem kapatılır. Zararın büyümesini engellemek için kullanılır. Take profit, yine işlemi sonlandırır. 10 aldınız TP noktası olarak 12 belirlediniz. Fiyat 12 geldiğinde işlem sonlandırılır,(TP noktası degismez) 2 birim kar ile. Trailing stop, işlemi sonlandırma noktası belirmez, takip aralığı belirtirsiniz. 10 aldınız, 1 birim geriden takip et dediniz. (Başlangıçta 9da kapatir) fiyat 11 e geldi, TRStop noktası 10 a gelir. Fiyat 12 geldi TRStop noktası 11 e gelir. Fiyat 12.5 olduğunda TRStop noktası 11.5 olur. Fiyatı tek yönlü takip eder. Fiyat 12.5 den 12 indiğinde ise TRStop noktası düşmez 11.5 de kalır. Böylelikle fiyat 11.5 e geldiği anda işlem kapatılmış olur. Bu kar maximizasyonu sağlar. Bunları yapabilmek için ya takip edilmesi ve manüel usullerle yapılmasi, yada bu işlemleri destekleyen platformlar kullanılması gerekmektedir. 23 Temmuz 2020 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2020 Muhittin Kaplan yazdı: Stop loss Take Profit Trailing stop Nedir ? Düşükten al ve yüksekten sat emirleri dışında emir gireceğimiz bir platform yok galiba demi ? Türkiye finans ve iş bankasında göremedim ben. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 23 Temmuz 2020 Paylaş 23 Temmuz 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Düşükten al ve yüksekten sat emirleri dışında emir gireceğimiz bir platform yok galiba demi ? Türkiye finans ve iş bankasında göremedim ben. Bunu yapan yazılımlar var ancak kullanımı yasak. Bankalar veya aracı kurumlara günlük emir girilebiliyor. En fazla yapılabilen şu fiyata düşerse otomatik sat emri oluyor ama o emirleri de takip edip "keriz silkeleme" olarak tabir edilen hareketi yapıyorlar. Ali Cihangiroğlu yazdı: etkilemez kolay yöntem, mesela borsa dip yaptıktan sonra teknoloji fonu alanların karı şuan %100 den fazla , gerisini siz düşünün artık.... bu en rahatı mesela bilgi takipte gerektirmez, yada yabancı borsa tekno fonu alsanızda aynı gibi, boşa para biriktiricem diye kasmayın altın dolar falan onlarsa cep harçlığı haa kışın dip yerse borsa hazır olun düşüşe bir yakananırsan senelerce beklersin aman diyim, çok fazla olmayan bir kar limiti belirle, o limite gelince sat bekleme, ytd ona göre aç gözlülük yapmayın, aha size en baba tavsiye, yoksa duman olursunuz.... O cuma aldıklarımda Kar"dayken şimdi aynı yere geldi hepsi. İki kağıt takip ediyorum , günlük parçalı emir giriyorum hedef fiyattan , Kağıt hacmi yüksek ve ağır hareket ettiği için uzun vadede kazanç bekliyorum. benim kriterim; yıllık dip ve tepe noktalarına uzaklığa göre karar veriyorum. Mesela 15 Temmuz"da borsanın çakıldığı zamanki rakamlar bana epey fikir veriyor. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Temmuz 2020 Paylaş 23 Temmuz 2020 borsa diplerse bodoslama dalmak için nakitte para bırakmak lazım bence, zaten tl artık değersiz gibi, tek çare borsadan farkı kapamak gibi duruyor.... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2020 Erhan Doruk yazdı: En fazla yapılabilen şu fiyata düşerse otomatik sat emri oluyor ama o emirleri de takip edip "keriz silkeleme" olarak tabir edilen hareketi yapıyorlar. Tamam bu lazım.. Bunu tfx'te doviz ve emtia için kullanıyorum.. Ama bist'te göremedim.. İş Bankasında da yok.. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 23 Temmuz 2020 Paylaş 23 Temmuz 2020 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Tamam bu lazım.. Bunu tfx'te doviz ve emtia için kullanıyorum.. Ama bist'te göremedim.. İş Bankasında da yok.. Kesin vardır. Mesela hisse 9 a düşünce satacaksan , 9 a 1 lot al emri koyup , bu emire zincir emir yapıp 9 a elindeki lotları sat emri koyuyorsun. 23 Temmuz 2020 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2020 Erhan Doruk yazdı: Kesin vardır. Mesela hisse 9 a düşünce satacaksan , 9 a 1 lot al emri koyup , bu emire zincir emir yapıp 9 a elindeki lotları sat emri koyuyorsun. Hımm deneyeceğim.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2020 Erhan Doruk yazdı: Kesin vardır. Mesela hisse 9 a düşünce satacaksan , 9 a 1 lot al emri koyup , bu emire zincir emir yapıp 9 a elindeki lotları sat emri koyuyorsun. Menüde emir iyileştirme, emir kötüleştirme ve emir iptali seçenekleri var.. (işbank) Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Temmuz 2020 Paylaş 23 Temmuz 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Menüde emir iyileştirme, emir kötüleştirme ve emir iptali seçenekleri var.. (işbank) pert aldirmiyon bana borsaya mi girelim 400 den altın almadım 4 lira banka 4 lira devlet direk kesiyor diye. 417 olmuş Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: pert aldirmiyon bana borsaya mi girelim 400 den altın almadım 4 lira banka 4 lira devlet direk kesiyor diye. 417 olmuş Seni başka bankaya transfer edelim iş bankasında stop emir yokmuş işin ne pert araba ile.. Kasko yapamayacağımız arabayı neden aldırayım sana 😛 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Temmuz 2020 Paylaş 23 Temmuz 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Seni başka bankaya transfer edelim iş bankasında stop emir yokmuş işin ne pert araba ile.. Kasko yapamayacağımız arabayı neden aldırayım sana 😛 binmicez ki satarız . rakamda 3 daha düşse alacam otoparka koyacam TL de ye ihanet etmeden TL den çıkmak için. 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 29 Temmuz 2020 Paylaş 29 Temmuz 2020 Nasil gidiyor?Stres yoğun, kayıp çoğaldıkça ilk etapta daha aşağı gider mi acaba sorusu bir yandan tedirginlikle, bir yandanda geri döner isteğiyle Kal savaş, kaç kurtul ikileminde bırakıyor değil mi ?SL ve TP noktalarınız belliyse bunlar olm Az genelde. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts