Metin Mankal 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Anlam veremediğim bir durum var 10 gündür falan..Sık sık sigorta atıyor.Saat ya da yoğunluk farketmiyor.Mesela bu gece yarısı atmış..Dün bir gündüz bir de akşam attı..Hiç bir yerde kısa devre yok..Prizlerin hepsini kontrol ettim..Arıza sigotta da olabilirmi acaba ? Sigorta kutusu bu..En baştaki atıyor..Bir de o nun yanındaki turuncu olan ne işe yarar.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Topraklamadan kaçak vardır. Prize takılı eşyaları prizden çekerek dene hocam. Yorum bağlantısı
Metin Mankal 28 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 28 Mayıs 2020 Deneyemediğim bir tek buzdolabı kaldı..Onu da uzun süre fişini çekemiyorum maalesef.. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Turuncu butor test için. normade açık sigortayda oraya basınca atmalı ki tüm şebeke sağlam mı görülsün. Fırın, bulaşık makinası, çamaşır makinası, tost makinası. Yüzey alanı metal ve fişi topraklı her vihaz çıkmalı. buzdolabı en sona kalacak. Sigorta da bozuk olabilir 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 (düzenlendi) Bizim bina ve elektrik tesisatı biraz eski. Birkaç yıl önce bayram için evden 9 gün kadar ayrılmıştık. Kaçak akım röleli sigorta atmış ve buzdolabındaki herşey bozulmuştu. Sonrasında elektrikçi çağırdım kontrol etti sorun göremedi, bu sigortayı normal sigorta ile değiştirdim o günden beri sigorta atmıyor. Sigorta bozuk olabilir. 28 Mayıs 2020 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil Gümüş 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Konu nasılda denk geldi! Benzer durum 1 ayda 2 defa başıma geldi. Gece yatıyoruz, sabaha evde elektrik yok. En soldaki sigorta atmış oluyor. Suphelendigim 2 ampul var , onları değiştirdim bekliyorum sonucu. Tatilde falan denk gelse buzdolabının içi evi mahveder. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Bu kaçak akım sigortalarında ne yazıkki birkaç marka haricinde diğerleri uzun ömürlü olmuyor. Ansızın atıyor atması gereken durumda atmıyor vs. Bizim evde de geçen sene sıkıntı vardı, yeni bina olmasına rağmen bıktırmıştı, bakılmadık yer bırakmadım. En son sigortayı değiştirdim o günden beridir atmadı. Değiştirirken aynı değerde taktım özellikle, dikkat edin bazı uyanıklar büyük takıyor. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Eve taşındığımda ana sigortada ve evde bu turuncu kaçak akım rölesinden konmuştu. Bende de her yerden durup durup kontrol ediyordum nereden diye. 4 elektrikçi kontrolünden sonra koridorda bulunan lambanın aslında sonradan konulduğu, yatak odasındaki düğmeden hattının çekildiği bulundu. Onu düzeltince bir daha sorun olmadı. Muhtemelen böyle bir şey olabilir. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Ampül gibi sadece iki Kablo ile çalışan sistem kaçak akım sigortası artırma. Toprak hattı şart atması için Yorum bağlantısı
Metin Mankal 28 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 28 Mayıs 2020 Bu en baştaki sigortayımı değiştireceğiz o zaman.. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Dediğim sıralama ile test yapılır ise sorun bulunur. Kaçak akım sigorta testi vardı. Onun yapılması sağlanır. Bozuk ise değişimi yapılır. Ha başka ve riskli ancak dikkatli olunursa da bir test var. Kaçak akım iptal edilir. İyi kauçuk terlik ayakta olduğu halde kontrol kalemi ile tüm beyaz eşyaların metal alanlarına bakılır.. Kimde lamba yanarsa ya priz arızalı ya da cihaz 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 28 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 28 Mayıs 2020 Servet Aydın yazdı: Dediğim sıralama ile test yapılır ise sorun bulunur. Kaçak akım sigorta testi vardı. Onun yapılması sağlanır. Bozuk ise değişimi yapılır. Ha başka ve riskli ancak dikkatli olunursa da bir test var. Kaçak akım iptal edilir. İyi kauçuk terlik ayakta olduğu halde kontrol kalemi ile tüm beyaz eşyaların metal alanlarına bakılır.. Kimde lamba yanarsa ya priz arızalı ya da cihaz Bu riskli seçenek kafama yattı bak..Kaçak akımı nasıl iptal edecez onu da bi söylesen.. Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Hocam sizin kaçak akım atıyor. Kaçak akım öyle bir şey ki en ufak bir riskte atar. Başıma geleni anlatayım. Ben 2002 Emlak Konut yapımı evlerde oturuyorum. Tesisat o zamana göre yapılmış ve mutfaklarımızda o zamanlar sadece buzdolabı ve fırın çalışacak şekilde tesisat yapılmış. Bir gün misafirliğe giderken buzdolabının kapağı hafif açık kalmış ama içerideki ışık söndüğü için buzdolabı vermiş soğuğu. Kompresör çok çalışmış ve sürekli buzdolabının içini +4 derece yapmaya çalışmış. ben 9-10 saat sonra eve geldiğimde durumu farkettim ve kapağı kapattım. önce sıkıntı yok gibiydi ancak daha sonra kaçak akım rölesi haftada bir atmaya başladı. Hiç bir sorun olmamasına rağmen haftada bir atıyordu. artık kafayı yemeye başlamıştım. fobi oluşmuştu. Buzdolabı yüzünden zannedip servisi çağırdım. Servis sorun yok dedi. ben bütün prizlere akım koruma taktım ama nafile. Daha sonra elektrikçi çağırdım ve apartmanda da genel bir problem olduğunu duydum. Bütün bunlardan 6 ay önce ben mutfağımı komple elektrik tesisatına kadar yenileyip yeni prizler ve yeni beyaz eşyalar eklemiştim. Tabi sigorta sistemi de eskisine entegre. yük biniyor. buzdolabının açık kalması denk mi geldi bilmiyorum ama ben sigortaların hepsinin amperlerini yükseltip kaçak akımı yeniledim. Hepsi Legrand markaydı 2002 ilk yapımdan kalmaydı. Siemens yaptım. şu anda şeytan kulağına süper. sıkıntı kalmadı. Şunu da belirteyim ki elektrikçi prizleri kontrol ederken bir prizin nötr ile faz ın yerlerinin karıştırıldığını farketti. mutfak yapımından ta ki o buzdolabı olayına kadar yoktu böyle bir şey. Şu anda sıkıntı yok. Size tavsiyem prizlerinizi ve lambalarınızı kontrol edin. bir yapışma veya hafif kaçak bile o kaçak akımı attırır. Kaçak akım süper bir şey ama böyle en ufak olaya atması var.. 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Sigorta veya kaçak akım atıyor diye suç hemen onlara atılmamalıdır. (Bozuk olabilir ama yapılan genel hata atıyor bu bozuk diye yenisini takmak oluyor genelde). Tesisatınızda veya elektrikli eşyalardan birinde kaçak vardır. Turuncu tuş ise kaçak akım rölesinin sağlam olup olmadığını kontrol içindir. Tesisatı kontrol edebilme gibi bir özelliği yoktur. Genelde bulaşık makinesi, çamaşır makinesi veya çakmaklı ocaktan kaynaklı çıkar ama başka yerden çıkma ihtimali de var. İyi bir elektrikçi bulun. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Bu riskli seçenek kafama yattı bak..Kaçak akımı nasıl iptal edecez onu da bi söylesen..İki giriş iki çıkış. F ile t uçları birbirine bağlanacak 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Erhan Doruk yazdı: Bizim bina ve elektrik tesisatı biraz eski. Birkaç yıl önce bayram için evden 9 gün kadar ayrılmıştık. Kaçak akım röleli sigorta atmış ve buzdolabındaki herşey bozulmuştu. Sonrasında elektrikçi çağırdım kontrol etti sorun göremedi, bu sigortayı normal sigorta ile değiştirdim o günden beri sigorta atmıyor. Sigorta bozuk olabilir. Normal sigortayla değiştirmek daha tehlikeli durumdur. Allah korusun kaçak akım korunmak içindir. Normal sigorta gövde kaçağı olduğunda attırmaz. Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Bu tekzen mağzası atan hayat korumanın çok defa kaldırılması sonucunda yanmış Dikkatli olmak lazım 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Çetrefilli iş. Bizim de bir bulaşık makinemiz vardı 3 daireli apartmanın sigortasını komple attırıyordu. Sonra servis geldi, bu prizi yanlış bağlamışlar ağğbi deyip prizin içindeki faz ile toprağı yer değiştirdi. Sonra fişe takınca makine son nefesini verdi. Firma sağolsun yeni makine gönderdi de rahat ettik.. Aletler tek tek denendiyse sigortayı bir değiştirmenin zamanı gelmiş olabilir.. Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Metin Mankal yazdı: Bu riskli seçenek kafama yattı bak..Kaçak akımı nasıl iptal edecez onu da bi söylesen.. Hocam priz ve lambaların hepsini söndür evdeki. sırayla tek tek çalıştır. hangisinde kaçak akım atarsa onda sıkıntı vardır. Tehlikeye girmeye gerek yok bence. Kaçak akımı komple iptal etmenizi tavsiye etmem çünkü gerçekten koruma sağlıyor.. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 Hocam priz ve lambaların hepsini söndür evdeki. sırayla tek tek çalıştır. hangisinde kaçak akım atarsa onda sıkıntı vardır. Tehlikeye girmeye gerek yok bence. Kaçak akımı komple iptal etmenizi tavsiye etmem çünkü gerçekten koruma sağlıyor..Komple iptal yokki. Test var Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 Bizim evdeki de atıyordu. Kaçak akım rolesi atıyordu ama bende. Tatile gidiyorsun bir geliyorsun sigorta atmış. Rasgele kafasına göre. Kaçak akım rolesi 30mA olarak takılmış. Sanırım standartlar gereği 30mA olarak takıyorlar. Ben 300mA olanını taktım. Şu an hiçbir sorun kalmadı. 30mA olanlar ya çok hassas ya da bozuktu bilemedim. Arkadaşlar ben 300 lük taktım ama yanlış yapmışız siz takmayın ben de düzelteceğim. Yorum bağlantısı
Halil Gümüş 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 Bu testten nasıl sonuç çıkacak tam anlamadım. Benim evdeki bütün priz ve eşyalar düzgün çalışıyor zaten. Test yapsam bir sıkıntı farkedemem. Ayda 1-2 defa olan bir durumu nasıl anlayacağız? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 Bizim evdeki de atıyordu. Kaçak akım rolesi atıyordu ama bende. Tatile gidiyorsun bir geliyorsun sigorta atmış. Rasgele kafasına göre. Kaçak akım rolesi 30mA olarak takılmış. Sanırım standartlar gereği 30mA olarak takıyorlar. Ben 300mA olanını taktım. Şu an hiçbir sorun kalmadı. 30mA olanlar ya çok hassas ya da bozuktu bilemedim. Hemen sök at ciddiyim. İnsanı 70ma öldürmeye yetiyor.. 300ma ile 50 hane korunuyor. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 Harun Kocaçalışkan yazdı: Bizim evdeki de atıyordu. Kaçak akım rolesi atıyordu ama bende. Tatile gidiyorsun bir geliyorsun sigorta atmış. Rasgele kafasına göre. Kaçak akım rolesi 30mA olarak takılmış. Sanırım standartlar gereği 30mA olarak takıyorlar. Ben 300mA olanını taktım. Şu an hiçbir sorun kalmadı. 30mA olanlar ya çok hassas ya da bozuktu bilemedim. 30mA canlı koruması için, 300mA olan yangın koruması içindir. Yapılan en büyük hatalardan bir de budur. Sorunu çözmek yerine üstünü örtmek. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 Servet Aydın yazdı: Turuncu butor test için. normade açık sigortayda oraya basınca atmalı ki tüm şebeke sağlam mı görülsün. Fırın, bulaşık makinası, çamaşır makinası, tost makinası. Yüzey alanı metal ve fişi topraklı her vihaz çıkmalı. buzdolabı en sona kalacak. Sigorta da bozuk olabilir sigorta bozuktur diyecektim ben de. Yorum bağlantısı
Recommended Posts