Mustafa Yanar 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Bedava peynir sadece fare kapanında olur, %25 devlet getirisi için söylüyorum. Şartları iyice okuyun derim. İsteyen girebilir. 1 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 28 Mayıs 2020 Paylaş 28 Mayıs 2020 Servet Aydın yazdı: fon koçu beceriksiz veya kaster yılık zarar veya sıfır çeken yatırmlar yapmış. Bende hiç anlamam. Emmi dedi bak diye. Baktım ve ipleri elime alıp hepsini altın yaptım. bitti Tam bireysel emeklilik yerine altın diyordum. Yada fon olarak altın varmı diyordum. İyi oldu dediğin abi. Bir araştırma yapayım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 28 Mayıs 2020 Osman Yücel Çetin yazdı: Şuan altına endekslemek mantıklı mı abi? Ben olsam bir süre izlerdim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Yapı kredi bankasından altın fonu ve para piyasası fonu aldım bi denemek için, eğerki yeşil renkli rakamlar hoşuma giderse devam ederim almaya Altın bana sanki 10 15 yıl sonra en ufak bir değeri olmayan bir taş parçası haline gelecekmiş gibi hissettiriyor. Gram altın birikimim de var tabi. Dövizleri satıp altına yatırdım döviz uçtu altın düştü şu dönemde. Uzun vadeli bakıyorum artık olaylara. %25 devlet katkısı üzerine fon getirisi de geliyor, neden değersizleşsin ki gayet makul değil mi ? Çok bilgim yok bu konularda, öğrenmek için soruyorum. birazıylada teknoloji hisse senede fonu al ve unut, para piyasası fonu kabaca repo dur zaten, altın fonuda eğer geçen süre zarfında altını hoplatacak bir olay olmazsa para piyasa fonunu çok az geçer yada aynı kalır, ama hisse fonun borsa düzgün durduğunda her ikisinide ezeer geçer, fonunu çeşitlendir bence... Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 Benim kafamda şu soru var: aradan 11 yıl geçti ve aşağı yukarı tüm katılımcılar emekli olma ya da toplu para almaya hak kazandılar. Bu paralar odenebilecek mi nemalar, zorunlu tasarruf ödemeleri gibi olmasın. 1 Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 (düzenlendi) BES bana pek mantıklı gelmiyor. İlk yıllarının birinde İMKB sebebiyle Dünyanın en yüksek getirili bes sistemi bizde deyip, iyi satış yapılmıştı. Fon vs. değiştirebilmek iyi. Fakat ne kadar takip edilebilir? Çoğu kişi oluruna bırakmak durumunda kalıyor. Bes e yatan parayı farklı yatırım enstrümanlarında değerlendirmek daha iyi. Her ay gram altın al, at köşeye. Ya da Ali nin dediği gibi ufak ufak hisse senedi al. Uzun vadede kazandıracaktır. Besten daha fazla getirecektir. Gerçi son gelişmelerle altın ve dövizde karaborsaya düşer. O da ayrı konu. 29 Mayıs 2020 tarihinde Bülent Tarakçı tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2020 Bülent Tarakçı yazdı: BES bana pek mantıklı gelmiyor. İlk yıllarının birinde İMKB sebebiyle Dünyanın en yüksek getirili bes sistemi bizde deyip, iyi satış yapılmıştı. Fon vs. değiştirebilmek iyi. Fakat ne kadar takip edilebilir? Çoğu kişi oluruna bırakmak durumunda kalıyor. Cebindeki parayı oluruna bırakan kişi, Bes'ini de bırakır, ona yapacak bir şey yok Bülent Ben de BES savunucusu gibi görünmek istemiyorum. Sadece katılımcıların sistemden para kazanmalarını sağlamak için bu konuyu açtım. Bir çok kişi, çeşitli sebeplerle ve genellikle bankacıların zorlaması ile BES'e girdi ve kredi kartından her ay kesiliyor. Sistemi doğru kullanarak paranızı enflasyona karşı koruyabilir yada doğru fonlar ile kazanç sağlayabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 60 yaşına gelince gelen emekli maaşının ancak açlıktan öldürmemesi gibi birşey bu. 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 (düzenlendi) bes zaten emeklilik değilki, en az 10 kitlenip kaldıktan sonra, ya toplu para alırsın yada biriken paranı taksitle alır bitince o para ortada kalırsın, bes para biriktirme yöntemi olup biriktirdiğide bence az bir para olan yöntem, diğer yandan besin esas olayı kaynak sağlamak, neyse anladınız siz onu.... 29 Mayıs 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 60 yaşına gelince gelen emekli maaşının ancak açlıktan öldürmemesi gibi birşey bu.Zaten maaş almak anlamsız. Öldüğün anda maaş kesiliyor. Çocuğuna, eşine falan kalmıyor. O nedenle toplu para en mantıklısı. Ama hayatta kimsen kalmamışsa yalnızsan olabilir Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: bes zaten emeklilik değilki, en az 10 kitlenip kaldıktan sonra, ya toplu para alırsın yada biriken paranı taksitle alır bitince o para ortada kalırsın, bes para biriktirme yöntemi olup biriktirdiğide bence az bir para olan yöntem, diğer yandan besin esas olayı kaynak sağlamak, neyse anladınız siz onu.... Tıpkı tasarruf teşvik gibi. 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 Ben altın ve döviz biraz gerilerse fonları değiştirip 10 yıl sonunda yani 2023 gibi paramı alarak ayrılmayı düşünüyorum çok kötü bir sistem değil benim gözümde ama ülkede işleyişi yanlış biraz. 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: birazıylada teknoloji hisse senede fonu al ve unut, para piyasası fonu kabaca repo dur zaten, altın fonuda eğer geçen süre zarfında altını hoplatacak bir olay olmazsa para piyasa fonunu çok az geçer yada aynı kalır, ama hisse fonun borsa düzgün durduğunda her ikisinide ezeer geçer, fonunu çeşitlendir bence... Global teknoloji hisse fonu dimi bu, bayaa da pahalıymış 93.56 tl senden teyit edeyim de ona göre alayım yanlış iş yapmayayım Ali abi dün altın fonu aldım dünden beri bekleyen emirlerde duruyor hala fonu almadı bunun sebebi nedir, para piyasası trink hemen geldi altın hala beklemede dün akşamdan beri. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 bitcoin alsak? o da şifreyi bilmiyorlarsa aileye kalamaz. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2020 Dogan Arsiray yazdı: bitcoin alsak? o da şifreyi bilmiyorlarsa aileye kalamaz. Onda da, dip beklerken tavan oluyor.. Bu tavan yetmez 30 olacak derken tekrar dibe dönüyor.. çok spekülatif hareketler Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 en iyisi araba alıp beklemek. hatta 20 fazla verip sıfır yerine ikinci el almak lazım :D Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 Mustafa Yanar yazdı: Mehmet Abi bize bes yaptılar ben de senin gibi düşünüyordum. Sonra vakıf katılımda olan fonumu banka kendince bir fona yatırmış. Ben internet hesabı açtım ve bu fonumu çeşitlendirmek istedim ama ne mümkün. Banka getirisi düşük bir fona yatırmış benim parayı değiştirmiyorlar ben de değiştiremiyorum. Bu nedenle bana göre sadece bir tuzak. Ayrıca bizzat bu bes ile ilgili bşze tavsiyede bulunanlara ilk sorum senin şu kadar paran olsa bu fona yatırır mısın ya da bana kendi fonunu göster kaç yıldır besdesin gibi sorular soruyorum ve Mehmet Ozyurek yazdı: Yok abim yok, değiştirirsin. Özel ve saçma bir sisteme almadılarsa BES'te yılda defa sorunsuz değiştirirsin.. Ben telefondaki uygulamadan dilediğim zaman anında değiştiriyorum. Devletin çalışanları zorladığı bes sisteminde fon değiştiremiyorsunuz. Ancak kendinizin başlattığı sistemde fon değiştirebiliyorsunuz. Az evvel yine fonlarımı düzenledim. Sene başından bugüne fonlar biraz yükselmeye başladı. Altın fon oranımı da arttırdım, diğerlerini düşürdüm. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2020 Sani Gerşon yazdı: Sene başından bugüne fonlar biraz yükselmeye başladı. Altın fon oranımı da arttırdım, diğerlerini düşürdüm. Ben de tekrar inceleyeceğim hafta sonu.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2020 Sani Gerşon yazdı: Devletin çalışanları zorladığı bes sisteminde fon değiştiremiyorsunuz. Ancak kendinizin başlattığı sistemde fon değiştirebiliyorsunuz. Az evvel yine fonlarımı düzenledim. Mustafa Hocanınki bundan demekki.. Devam zorunlu değilse çıkacak. Zorunluysa minimumda tutacak.. Şu da olabilir.. Alternatif BES'e girerse, benim BES'im var diyip zorunlu olanı iptal edilebilir.. Sormak gerek. 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 29 Mayıs 2020 Paylaş 29 Mayıs 2020 Benim isteğe bağlı olduğundan zorunlu olan iptal ettirdim/edildi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Mayıs 2020 Paylaş 30 Mayıs 2020 (düzenlendi) Ebrar Tüfek yazdı: Global teknoloji hisse fonu dimi bu, bayaa da pahalıymış 93.56 tl senden teyit edeyim de ona göre alayım yanlış iş yapmayayım Ali abi dün altın fonu aldım dünden beri bekleyen emirlerde duruyor hala fonu almadı bunun sebebi nedir, para piyasası trink hemen geldi altın hala beklemede dün akşamdan beri. boşta yoktur yada talep +1 gün olabilir gelir ama, teknoloj fonu iş bankası bits teknoloji fonu diye bak mesela, bende bundan var... https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TTE hisse fonu olduğundan borsanın iniş çıkışları yansır, düştüğünde panik olma ve satma, uzun vade fondur, grafiğine bakarsan borsa 81 lere indiğinde nasıl çakıldığını görürsün ama sonrası günümüze gelince ne yapmış onada bak, borsa çakıldığında satmayacaksınüztüne ilave yapacaksın, bak bakalım borsa çöktükten sonraki fiyatına 0.051 miş bugün ne 0.087 50000/0.051=980392 adet 980392*0,087=79411 tl. net kar= 29411 tl cik yerim altını doları besi, bu daha hiçbirşey, fon bu dikkat... 30 Mayıs 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 30 Mayıs 2020 Paylaş 30 Mayıs 2020 (düzenlendi) Ali Cihangiroğlu yazdı: boşta yoktur yada talep +1 gün olabilir gelir ama, teknoloj fonu iş bankası bits teknoloji fonu diye bak mesela, bende bundan var... https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TTE hisse fonu olduğundan borsanın iniş çıkışları yansır, düştüğünde panik olma ve satma, uzun vade fondur, grafiğine bakarsan borsa 81 lere indiğinde nasıl çakıldığını görürsün ama sonrası günümüze gelince ne yapmış onada bak, borsa çakıldığında satmayacaksınüztüne ilave yapacaksın, bak bakalım borsa çöktükten sonraki fiyatına 0.051 miş bugün ne 0.087 50000/0.051=980392 adet 980392*0,087=79411 tl. net kar= 29411 tl cik yerim altını doları besi, bu daha hiçbirşey, fon bu dikkat... Abi aynı dediğin gibi, bes başvurusu yapmadım, para piyasası ve altın fonu aldım, ben yapıkrediden alıyorum bu dediğin fondan da alayım, çok sağol. Bide hisse senedi alacağım her ay ufak ufak. Aselsan mesela uzun vadeli 30 Mayıs 2020 tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Eylül 2020 Yazar Paylaş 3 Eylül 2020 Fonlarınızı kontrol edin arkadaşlar. Ben son bir yılın en çok kazandıran fonlarını tespit ettim ve değişiklik yaptım. Fonlarımı söylemek istemiyorum herkesin riski ve beklentisi farklıdır. Kontrol edin ve gerek görürseniz değiştirin. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Eylül 2020 Yazar Paylaş 3 Eylül 2020 Yılbaşından itibaren getiriler.. Altın fonu % 61 Karma grup emeklilik % 38 Birinci Kamu dış borçlanma % 22 Bunlara ilave % 25 de devlet katkısı var.. Bence kötü değil. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Eylül 2020 Paylaş 3 Eylül 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Yılbaşından itibaren getiriler.. Altın fonu % 61 Karma grup emeklilik % 38 Birinci Kamu dış borçlanma % 22 yüzde dağılım nasıl sende? Yorum bağlantısı
Recommended Posts