İçeriğe Yönlendir

Seyahat İzin Belgesi ve Sorular

Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

Ailemin ikameti başka şehirde. İkametin olduğu şehirde bahçe ve arı işleri var. Uzun sure bekledik yasaklar için ama gidilmesi gerekiyor. Benin ikametim Kocaeli'nde ve ailemi araçla ben götüreceğim. Annem üzerinden izin belgesi talep ettim  ve izin belgesinde babamı ve beni ekledim TC vs. Ama bir belge aldım. Yani her aile bireyi için ayrı ayrı 3 belgem Yok 1 adet belgem var.

İşim nedeniyle izin almam zor bu yüzden hafta sonuna denk gelecek şekilde aldım cuma cumartesi pazar şeklinde 3 günlük gidiş dönüş şeklinde. Ama sadece ben döneceğim.

Soru 1.

E devletten yapılan başvuru ile üçümüz de izinli sayılıyoruz. Kesin midir. Tek tek almaya gerek yok

Soru 2. 

Tarih sokağa çıkma yasağı zamanına denk geliyor. Seyahat iznimin olması bu yasaktan muhaf tutacak mı sonuçta ışınlanma icat edilmedi

Soru 3.

İzni aldığım kişi yanımda olmadan geri dönüş yapacağım bunun bir mahsuru var mı. Çünkü belgede gidiş ve dönüş tarihi var

Yorum bağlantısı
Erhan KÜL

Cevap :1 üçünüzün TC sini yazdıysan belgeye üçünüz izinlisiniz

Cevap:2 seyahat belgesi 3 gün için geçerli. Bu süreyi kaçırırsanız atıyorum fazladan 5 gün 10 gün ya da 1 gün fazladan kalsan bile Yen'i izin belgesi çıkarman lazım.memır isen çıkarmasan kurum kartını göstersen de geçebilirsin

Cevap 3: hiç bir mahsuru yok süresi içinde tek yada kalabalık dönebilirsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal

2.soru için sıkıntı olmaz.

Her birey için izin gerekli diye biliyorum.

Baba araba sürebiliyorsa riske atma kalsın arabanın da biri orda derim.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Erhan KÜL

2. Soruyu biraz eksik anlamışım ilave olarak sokağa çıkma yasağı da olsa belge ile dönüş yapabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Hamit inan

155 yada 156 yi ara durumu anlat. Bölgeye hizmet eden kaymakamlığın vefa grurubuna kayıt açıyor. Vefa gurubu gün içinde sizi geri arıyor. E devletten yaptığınız başvuruda aynı yere ulaşıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan KÜL
Emin Önal yazdı:

2.soru için sıkıntı olmaz.

Her birey için izin gerekli diye biliyorum.

Baba araba sürebiliyorsa riske atma kalsın arabanın da biri orda derim.

Araçta bulunan anne baba ve kendisi için TC girerek izin almış bunednele her birey in gerek yok 

Alınmış olan bir belge 3 kişi için yeterli oluyor kontrol noktasında belgeye bakıp araç içindeki sayıya ve kimliklere bakıp ateş ölçülerek giriş çıkış için problem olmuyor

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Başvuruda tarım/hayvancılıkla ilgili bir yer yok hangi seçenekten aldın?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Bende bir soru sormak istiyorum. bizim ikametler istanbulda. Köyde ev var . Faturası filan mevcut. Buna istinaden babam annem iki çocuk ve ben izin belgesi doldursak izin alabilir miyiz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serhat Işık yazdı:

Bende bir soru sormak istiyorum. bizim ikametler istanbulda. Köyde ev var . Faturası filan mevcut. Buna istinaden babam annem iki çocuk ve ben izin belgesi doldursak izin alabilir miyiz?

evdekal(sınlar)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Köksal Yılmaz yazdı:

Başvuruda tarım/hayvancılıkla ilgili bir yer yok hangi seçenekten aldın?

Derdimizi anlattık tamam dediler :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Erhan KÜL yazdı:

memır isen çıkarmasan kurum kartını göstersen de geçebilirsin

Memurlar kimlik kartlarıyla geçiş yapabiliyorlar mı?

Bir de araç alımı için izin veriyorlar mı acaba başına gelen var mı?

Yorum bağlantısı
Erhan KÜL
Ahmet Caliskan yazdı:

Memurlar kimlik kartlarıyla geçiş yapabiliyorlar mı?

Bir de araç alımı için izin veriyorlar mı acaba başına gelen var mı?

Örneğin ilk çıkış için belge alıyorsun onu kesin yapmak lazım geri dönüşte 3 günlük süreyi geçirirsen belgeyi yenilemen lazım.fakat 3 günlük süreyi geçirip valiliğe belge için tekrar gittiğinde beklemek uzun sürecekse sistem yoksa belge veremiyoruz derseler memursan kartın varsa sen git yolda kartını göster geçersin deniliyor.ben dönüş için aynısını yaşadım geri dönüş belgesi çıkarmadım kartımı ve ilk çıkış belgemi gösterdim ikametgaha dönüyorum dedim ve geçtim

Araç alımı içinde galeriden alacaksanız galerici senin adına valiliğe izin başvurusunda bulunuyor ve belge veriliyor. ama şahıs olursa nasıl oluyor bilmiyorum 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova
Erhan KÜL yazdı:

Cevap :1 üçünüzün TC sini yazdıysan belgeye üçünüz izinlisiniz

Cevap:2 seyahat belgesi 3 gün için geçerli. Bu süreyi kaçırırsanız atıyorum fazladan 5 gün 10 gün ya da 1 gün fazladan kalsan bile Yen'i izin belgesi çıkarman lazım.memır isen çıkarmasan kurum kartını göstersen de geçebilirsin

Cevap 3: hiç bir mahsuru yok süresi içinde tek yada kalabalık dönebilirsin

Memurlar sadece kimlik kartlarıyla şehirler arası giriş çıkış yapabiliyorlar mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Serhat Işık yazdı:

Araca zaten Max 4 kişi alıyor. Veya minibüs vs tarzı ise yarı koltuk kadar. Ve izni aldığın kişinin eşi çocugu anne baba ve kardeş diyor eklenebilir.

Yani sen izin alırsan anne baba yi ve çocuklari eklersin. Ama anne baba üzerinde alınırsa senin çocukları katamazsin.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Münir Nurettin Taşova yazdı:

Memurlar sadece kimlik kartlarıyla şehirler arası giriş çıkış yapabiliyorlar mı?

Anladığım kadarıyla hayır. Sadece izin belgenin günü bi kaç gün geçmiş ama tolerans göstermişler. Askeri personelin kimlik kartıyla geçiş yaptıklarını duymuştum ama

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

evdekal(sınlar)

Evet.  Ama yapılan işler ve yapılması gerekenler var. Turizm için 28 inde iç turizm başlayacak deniliyor. 19 unda normale 15 günlük süre bitiyor. Ama bayram nedeniyle yasak olacak vs deniliyor. Anlamadım nasıl iş.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Evet.  Ama yapılan işler ve yapılması gerekenler var. Turizm için 28 inde iç turizm başlayacak deniliyor. 19 unda normale 15 günlük süre bitiyor. Ama bayram nedeniyle yasak olacak vs deniliyor. Anlamadım nasıl iş.

kalsınlar...... 2019 da da klasaydık şimdi nasıl kalırdık 2021 nerde kalacaklar falan.....

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Münir Nurettin Taşova yazdı:

Devlet memuru değilim. O iş olmaz bana zaten. Bakalım görecez

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

kalsınlar...... 2019 da da klasaydık şimdi nasıl kalırdık 2021 nerde kalacaklar falan.....

Anlamadım abi ama,

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Anlamadım abi ama,

8 milyar da anlamadı :mamba:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

mayıs 28 serbestlik geliyor diye konuşuluyor. istanbul yine kapsam dışı kalabilir. 

bu akşam belli olur herşey.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Ümit Türk yazdı:

mayıs 28 serbestlik geliyor diye konuşuluyor. istanbul yine kapsam dışı kalabilir. 

bu akşam belli olur herşey.

Otelleri açmayı düşünüyorlarsa istanbul'dan çıkışı da açmak zorundalar. Ama İstanbul'dan çıkışı açarlarsa patlar bu virüs.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Sapandaki angry birds gibi gerildim bekliyorum, açsınlar fırlayacam hemen köye.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...