İçeriğe Yönlendir

Kaza Yaptım

Yakup Kocaağa

Recommended Posts

Metin Akbal

Benim bilgim de sokaktaki surucu caddeden gectigini bilmeyebilir, o yuzden kontrolsuz kavsak kurali gecerlidir. Bununla ilgili cadde sokak ayriminda olan bir kaza gordum ve sokaktaki vatandas sagda idi hakli ciktigini ogrendim. Cadde veya sokak olmasi birseyi degistirmez.

Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Öncelikle çok geçmiş olsun ucuz atlatılmış bir kaza Rabbimiz beterinden korusun hepimizi tarafta aynı şekilde cadde gibi duruyor eğer yol ver levhası yoksa kontrolsüz kavşaklarda öncelik sağdan gelen aracındır ve büyük ihtimal suçu size verirler 

Yorum bağlantısı
Ömer Vural

Canınıza birşey olmamış en önemliside bu adı üzerinde kaza sonuçta istanbulda farklı zamanlarda benim ve babamın da başına aynı şekilde kazalar geldi babam ve ben cadde diğer sürücüler sokakta idi kendimize göre hatalı olsalarda (hatta babamın yaptığı kazada sürücü hatasını kabul edip tutanağada bunu yazmasına rağmen) sağdan geldikleri için hep haklı çıktılar maalesef çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun

Yorum bağlantısı
Yakup Kocaağa

162963c94ec908d030f7d19de0bb6c2f.jpg
Kesik çizgilerden sonra yol ayrımına gelindiğindeki uzun tek çizgi ne anlama geliyor

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Kesik çizgilerden sonra yol ayrımına gelindiğindeki uzun tek çizgi ne anlama geliyor
Sollama yasagi.
Yorum bağlantısı
Tahir Ak

Benzer yol kesişimlerinde sağdan gelene yol verilir. Burası 4 yol da benzer özelikle gibi duruyor. Suç tamamen sizde gibi geliyor. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bu sorudan sonra üyelerin içinden geçirdiği sözü ben yazayım. Eğer bu çizgi gibi çok önemli bir kuralı ki trafik kurallarının hepsi önemli, bilmiyorsanız direksiyon başında trafik kurallarını yaşayarak öğrenmeyin. Kendiniz ve çevrenize zarar verirsiniz
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yakup Kocaağa

Bu sorudan sonra üyelerin içinden geçirdiği sözü ben yazayım. Eğer bu çizgi gibi çok önemli bir kuralı ki trafik kurallarının hepsi önemli, bilmiyorsanız direksiyon başında trafik kurallarını yaşayarak öğrenmeyin. Kendiniz ve çevrenize zarar verirsiniz

Her halde tek düz çizgi nin anlamını biliyorum ama benim burada peşinde olduğum solanamaz değil belki yol ayrımlarında bak da geç gibi farklı bir anlama geliyor mu diye merak ettim
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Her halde tek düz çizgi nin anlamını biliyorum ama benim burada peşinde olduğum solanamaz değil belki yol ayrımlarında bak da geç gibi farklı bir anlama geliyor mu diye merak ettim

O zaman sizin de cizginin oldugu yerde saginiza solunuza bakip olmadi yerde dumduz gidiyorsunuz anlamina geliyor.

Kurallar kisilere gore degismez.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Yakup Kocaağa yazdı:

anlamı şu halde yok , zaten hatalı standart dışı, diğer çizgiler dururken olması anlamasız, burada bu çizgi yüzünden sorun çıkarsa iş mahkemeye gider, tam bize özgü yol işte... bu yolda sadece beyaz çizgiler geçerlidir.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Krokiye bakınca eşit şartlarda bir kavşak görüntüsü var.. 

Resme bakınca arkadan çarpmış görünüyorsunuz, yani ilk çarpma noktası aracın neresi olduğu önemlidir.. 

Kavşak eşitse ve ilk çarpışma noktası her iki aracın ön kısmı ise kusur eşit verilir.

İlk çarpma noktası diğer aracın arkasında olsaydı % 100 size verilirdi kusur.

Eşit kavşaklarda sağdan gelen aracın geçiş önceliği vardır kuralı bu kazada çalışır.. 

Google maps'ten bakın kaza yerine.

böyle durumlarda ilk temas tam ortadan olduğunda kusur çarpana yazmaz diye biliyorum, kaçış şansı yoktu anlamına geliyormuş galiba...  burada ramak kalmış ortalamaya.... her ikside suçlu bence...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yakup Kocaağa

O zaman sizin de cizginin oldugu yerde saginiza solunuza bakip olmadi yerde dumduz gidiyorsunuz anlamina geliyor.

Ben böyle yapıyorum diye doğru mu yanlış mı diye sormadım yol ayrımlarında farklı bir anlama geliyor mu diye sordum
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Ben böyle yapıyorum diye doğru mu yanlış mı diye sormadım yol ayrımlarında farklı bir anlama geliyor mu diye sordum
Valla herkes ayni fikirde hakli miyim haksiz miyim onu arastiriyorsunuz. Her turlu bu anlam cikiyor. Ana yol tali yol tabelasi yok, yol ver dur tabelasi yok.
Yorum bağlantısı
Yakup Kocaağa
Valla herkes ayni fikirde hakli miyim haksiz miyim onu arastiriyorsunuz. Her turlu bu anlam cikiyor. Ana yol tali yol tabelasi yok, yol ver dur tabelasi yok.

Evet haklı mıyım haksız mıyım onu sordum arkadaşlara haksız da olabilirim sadece fikirlerini aldım inşallah sizin başınıza gelmez kaza dediğiniz bir iki saniyelik olay benim durumum da sağdan gelen arkadaş beni hiç fark etmedi sadece senin fren sesini duydum dedi ya telefon ile konuşuyordu veya yanındaki kişiyle konuşuyordu sizin ne yapmak istediğinizi tam anlayamadım sadece bir kural ile ilgili bir şey sordum belki bilmiyorum belki küçük bir ayrıntı herşeyi biliyormuş gibi tavırlarınız hiç hoş değil
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yok. Şerit değiştirmek yasaktır çizgisi o
Kavşaklara Şehir içinde 50, şehirler arasında 200 metre kala bu çizgi başlar ve şerit değişimini yasaklar

Öyle değil.
O çizginin sağındaysan ya ileri gidersin ya sağa dönersin. Sola dönemezsin.

Solundaysan da tersi. Ya ileri gidersin ya sola dönersin.

Sık yapılan bir kural hatasıdır bu çizginin ihlali genelde de kaza ile sonuçlanır.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Öyle değil.
O çizginin sağındaysan ya ileri gidersin ya sağa dönersin. Sola dönemezsin.

Solundaysan da tersi. Ya ileri gidersin ya sola dönersin.

Sık yapılan bir kural hatasıdır bu çizginin ihlali genelde de kaza ile sonuçlanır.
Bolunmus yol degil abi o detay onemli :)

Gerci ayni kapiya variyor :)

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)
Yakup Kocaağa yazdı:

Mehmet Abi Açıklamışta Kurtulduk

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen şahin
Yakup Kocaağa yazdı:

Evet haklı mıyım haksız mıyım onu sordum arkadaşlara haksız da olabilirim sadece fikirlerini aldım inşallah sizin başınıza gelmez kaza dediğiniz bir iki saniyelik olay benim durumum da sağdan gelen arkadaş beni hiç fark etmedi sadece senin fren sesini duydum dedi ya telefon ile konuşuyordu veya yanındaki kişiyle konuşuyordu sizin ne yapmak istediğinizi tam anlayamadım sadece bir kural ile ilgili bir şey sordum belki bilmiyorum belki küçük bir ayrıntı herşeyi biliyormuş gibi tavırlarınız hiç hoş değil

Yakup kardeşim önceki yorumlarımda eğer yanlış yada ters bir kelime kullandıysam Özür dilerim daha önce başımıza aynı olay geldi sağdan gelen araç yiğenime çarptı işin ilginç yanı yiğenimin gittiği yol geniş cadde gibi duruyor çarpan aracın geldiği yer sokak gibi fakat iki yolda aynı katagorideymiş sağdan gelen araç  kontrolsüz çıkıp yiğenimin aracına çarptığı halde suçu 100 de 100 yiğenime verdiler ben buna dayanarak konuştum 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Yakup Kocaağa yazdı:

74921d964fdf3d6d60049826e2b29dec.jpg

Trafiği sizden biri mi çağırmıştı? Yukarıda tutanak tuttuk demişsiniz taraflar anlaştığı için mi trafik şube rapor düzenlemedi? 

Yorum bağlantısı
Yakup Kocaağa
Yakup kardeşim önceki yorumlarımda eğer yanlış yada ters bir kelime kullandıysam Özür dilerim daha önce başımıza aynı olay geldi sağdan gelen araç yiğenime çarptı işin ilginç yanı yiğenimin gittiği yol geniş cadde gibi duruyor çarpan aracın geldiği yer sokak gibi fakat iki yolda aynı katagorideymiş sağdan gelen araç  kontrolsüz çıkıp yiğenimin aracına çarptığı halde suçu 100 de 100 yiğenime verdiler ben buna dayanarak konuştum 

Estafurullah ben burada haklı olduğumu savunmuyorum ilk kazam olduğu için bilmiyorum o sebeple arkadaşlara sordum haklı veya haksız olabilirim siz sanki ben burada haklı olduğumu savunuyormuşum gibi davrandınız ben onun size biraz serzenişte bulundum sizde kusura bakmayın kalp kırdıysam ben de özür diliyorum
Trafiği sizden biri mi çağırmıştı? Yukarıda tutanak tuttuk demişsiniz taraflar anlaştığı için mi trafik şube rapor düzenlemedi? 

Geldi baktı can kaybı ve yaralanma yok diye gitti
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yakup Kocaağa
Sonuç çıktı  mı?

70f4e2cc44abbf32296b5cf92efade4d.jpg
Sisteme yeni giriş yapıldı 57 madde b5 göre inceleme yapılacağı yazılmış
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yakup Kocaağa

Evet arkadaşlar kaza sonuçlandı kusursuz çıktım karşı taraf %100 kusurlu bulundu

• Beğen 13
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Yakup Kocaağa yazdı:

Evet arkadaşlar kaza sonuçlandı kusursuz çıktım karşı taraf %100 kusurlu bulundu

Gözünüz aydın. Tekrardan geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...