İçeriğe Yönlendir

Renault Scenic 2 Alınır mı?

Mahmut Karadeniz

Recommended Posts

Mahmut Karadeniz

Bir süredir araç bakmaktayım. Focus 2 ve astra h bakıyorken karşıma scenic çıktı. Özellikleri ferahlığı vs beni cezbetti. Tek eksi olarak kaset çaları gördüm. Baktığım araç 2006 model. 130 binlerde 1.6 lpgli temiz bi araç. 5 kişilik bir aileyiz, bize çok iyi gider. Ama kafamda soru işaretleri var. Kullanmış veya bilen kişiler yardımcı olursa sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

focus2 sürüş dinamiği beklenmez ise alınır, iç hacimi güzel dışı zevk meselesi mantıklı bir seçenektir

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)

3 yıl kullandım. 2005 Dinamik Paket, Manuel. Aradığım herşey vardı. Otomatik el freninden Cam Tavanına (CC yok tu ben sonradan yaptım, alt yapı var) Yakıt iyiydi, Üzmedi beni.

Yagmur sens. Far Sens. 65535 tane göz, çekmece,torpido, Ayrı Ayrı Arka 3 tam yatabilen koltuk.

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Karadeniz
Çağlar Bayur yazdı:

focus2 sürüş dinamiği beklenmez ise alınır, iç hacimi güzel dışı zevk meselesi mantıklı bir seçenektir

Açıkçası performans arayan biri değilim. Sadece sorunsuz olsun, yakıtı iyi olsun bide donanımlı olsun bana yeter

Muhittin Kaplan yazdı:

3 yıl kullandım. 2005 Dinamik Paket, Manuel. Aradığım herşey vardı. Otomatik el freninden Cam Tavanına (CC yok tu ben sonradan yaptım, alt yapı var) Yakıt iyiydi, Üzmedi beni.

Yagmur sens. Far Sens. 65535 tane göz, çekmece,torpido, Ayrı Ayrı Arka 3 tam yatabilen koltuk.

Kullanmış biri olarak net şekilde tavsiye eder misiniz? Şehir içi yakıtı ve varsa sorunları hakkında da bilgi verebilirseniz memnun olurum 

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Kullanmış biri olarak net şekilde tavsiye eder misiniz? Şehir içi yakıtı ve varsa sorunları hakkında da bilgi verebilirseniz memnun olurum 
Ailecek keyifle bindiğim bir araçtı. Oturuş pozisyonu yüksek, geniş bagaj,
Problem yaşadığım birkac yer oldu.
1. Otomatik el freni problem yarattı, debriyajdaki musir i degistirdim.
2.pipo dedikleri ateşleme bobinleri degistirdim.(lpg kaynaklı sanirim)
3.hava ayar i yapan elektronik bir valf değistirdim.
4.on düzende bir kaç mlz degistirdim.

Bu araçta sevmedigim on düzendi, bizim yollarımızı pek sevmiyor. Takırtı tukurtu fazlaydı.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen şahin
Mahmut Karadeniz yazdı:

Bir süredir araç bakmaktayım. Focus 2 ve astra h bakıyorken karşıma scenic çıktı. Özellikleri ferahlığı vs beni cezbetti. Tek eksi olarak kaset çaları gördüm. Baktığım araç 2006 model. 130 binlerde 1.6 lpgli temiz bi araç. 5 kişilik bir aileyiz, bize çok iyi gider. Ama kafamda soru işaretleri var. Kullanmış veya bilen kişiler yardımcı olursa sevinirim. 

Ben kullanmadım fakat bir tanıdığımız da Scenic vardı problemli bir araba olduğunu söyleredi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Temiz ve bakımlıysa her araba alınır. Önce binin kullanın. Yedek parça sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum.

He bir de km'sine inanmayın. Bunların elektronik göstergesi sorunlu. Genelde değiştiriliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Altınışık

Km'si muhtemelen farklıdır çünkü Harun abinin dediği gibi bazılarının ekranı değişmiş kronik arızadan dolayı.

Ben de bir süre özelliklerinden dolayı Scenic -2 otomatiklerle ilgilenmiştim.

Km için Renault - Port mobil uygulaması var ve plaka girilerek servis ve km bilgileri görülmekte. Tabi araç ne kadar süre servise girdiyse.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Mahmut Karadeniz yazdı:

Bende bir süre araştırdım fakat temiz arabaya düşük model olmasına rağmen fazla paralar istiyorlardı vazgeçtim. Edindiğim bilgiler ; 2004 üzeri alınması tavsiye ediliyor. Elektrik sorunları olabiliyor deniyor . Hız göstergesinde genelde değişim oluyor. Cam tavanlı model çok tutuyor ama camdan gelen takırtı tukurtu sesleri mutlaka oluyor. 1.6 lpgli motor ile kasa biraz ağır geliyor deniyor. 1.6 lpgli araçta rolenti düzensizlikleri illa oluyor. Mümkünse dizel bakın derim .  Arkadaşımın scenick var 2011 model 110luk dizel en fulün bir altı 2014 yılından beri kullanıyorlar bende ara ara kullanıyorum. Türkiye'de gitmediği şehir kalmadı desem yeridir. Ve rutin bakım hariç sanayi yüzü görmedi.Kullanımı keyifli geniş ferah bir araç.

Yorum bağlantısı
Mahmut Karadeniz
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Temiz ve bakımlıysa her araba alınır. Önce binin kullanın. Yedek parça sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum.

He bir de km'sine inanmayın. Bunların elektronik göstergesi sorunlu. Genelde değiştiriliyor.

Haklısınız onu ben de düşündüm. Büyük ihtimal orijinal değildir

Fatih Evcin yazdı:

Bende bir süre araştırdım fakat temiz arabaya düşük model olmasına rağmen fazla paralar istiyorlardı vazgeçtim. Edindiğim bilgiler ; 2004 üzeri alınması tavsiye ediliyor. Elektrik sorunları olabiliyor deniyor . Hız göstergesinde genelde değişim oluyor. Cam tavanlı model çok tutuyor ama camdan gelen takırtı tukurtu sesleri mutlaka oluyor. 1.6 lpgli motor ile kasa biraz ağır geliyor deniyor. 1.6 lpgli araçta rolenti düzensizlikleri illa oluyor. Mümkünse dizel bakın derim .  Arkadaşımın scenick var 2011 model 110luk dizel en fulün bir altı 2014 yılından beri kullanıyorlar bende ara ara kullanıyorum. Türkiye'de gitmediği şehir kalmadı desem yeridir. Ve rutin bakım hariç sanayi yüzü görmedi.Kullanımı keyifli geniş ferah bir araç.

Fatih Evcin yazdı:

Başta cidden araç her şeyiyle ilgimi çekti ama bu aracın derdi sıkıntısı bitmez gibime geliyor. 2011 nispeten yeni bir araç bunlara göre, bütçem yetse alırım ama 2006'sına girilmez. Sonuç olarak vazgeçtim 

Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

Scenic tam bir aile aracıdır. Tabiri caizse 2 oda 1 salon. İçinde hiç sıkılmazsınız, basık değildir. Ön koltuğunda biri otursa dahi arka koltukta çok rahat bir oturma pozisyonu sunar. Scenic3 icon donanımlısını yeni sattım. Araçta olmayan yoktu. Güvenlidirde. Fakat seri kullanıma gelmez. Yani adı üstünde MPV. Viraj kabiliyeti bir C veya D sınıfı gibi olmaz. Yakıtı sedanlara göre 1 litre civarı fazla yakabilir (Hem rüzgar mukavemeti fazla hem de ağır). Uzun yolda 100 km/h ile 4,5 litrelere düşüyordu. Fakat bu sizi yanıltmasın.Ben ortalama 6,5  ile 7 litre arası dizel yakıyordum. Hanımlar ve çocuklar çok sever. Her tarafında çekmece vardır. Dışarıda eşya bırakmaz. Kısacası alın. Memnun kalırsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

MPV konusunda Fransızların artık üstad konuma gelmiş olması ve piyasada ciddi kabul gördüğü aşikar ancak şahsen MPV ler içinde en çok Ford C-Max i beğeniyorum. Motoru olsun kullanış keyfi olsun gerçekten iyi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Ben 2007 modelini kullanıyorum. Burada yollar gayet düzgün olmasına rağmen takırtı tukurtu sesi oluyor. İçeride kullanılan malzeme kalitesi çok kötü. Plastiğin bile en alt kalitesini kullanmışlar. Bunlar gece yatarken sabah ne sorun çıkarsam diye düşünen araçlar sanırım. Öyle bir izlenim oluştuki bende hep bir sorun çıkaracakmış gibi bir hisle sürüyorum. Motor kısmı da bence yanlış tasarlanmış. Tamircilerin işini zorlaştıran bir düzeni var. Aile için evet güzel bir iç mekanı ve bir sürü malzeme gözü var. Ama kronik sorunların olduğu bir araç. Ford Cmax iç mekan olarak Scenic’den küçük ama bence kalite olarak daha iyidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Artık pek kötü araba yok.

Sadece daha iyiler var.. 

İhtiyaçlara göre tercih yapılmalı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Bende Scenic 3 var, bir anlık gafletle aldım, beni pek açmadı. Sessiz, fonksiyonel, konforlu, ekonomik  de ne bileyim benim tarzım değil. Arabadan daha çok tren vagonuna benziyor. O kadar sevmiyorum ki profilimi bile değiştirmedim, hala Focus yazıyor 😀 Bir yerden bir yere götürsün düşüncesiyle güzel araç, ben arabaya binmek istiyorum diyen başka çözümlere bakmalı. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...