Harun Kocaçalışkan 13 Mayıs 2020 Paylaş 13 Mayıs 2020 Arkadaşlar fare konusundan sonra bir de böcek konusuyla karşınızdayım. Hayır duyanlar da bizim evi pis falan zannedecek ama hiç alakası yok her yer tertemiz 😄 10 gün içerisinde evde 4. defa bu böcekten yakaladım. Nerden geldiğini bulamadım. Ne olduğunu da çözemedim. Bunun kaynağı ne olabilir. Kabuğu sert bir böcek. Boyutu büyük değil, pirinçten biraz büyük. Rengi simsiyah. Kabuğunu kırdığınızda yaşamaya devam ediyor. Hatta bi tanesini ezdim 1 saat sonra baktım hala kafa sallıyordu. Özetle bu nedir arkadaşlar bilen gören. Ev 4. katta. Tüm camlarda ve balkon kapısında sineklik mevcut. Açıkta kalan bir sıva çatlağı vs. yok. Yerler parke. Evde patates, soğan çuvalı vs yok. Bitki olarak da 2 tane çiçek var. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 13 Mayıs 2020 Paylaş 13 Mayıs 2020 (düzenlendi) Siyah halı böceği imiş. http://entnemdept.ufl.edu/creatures/fabric/black_carpet_beetle.htm Siyah Halı Böceği ( ATTAGENUS PICEUS ) Ergin 3-5 mm olgun larva 7-8 mm vücut üzeri sert ve koyu kahverengi kıllarla kaplıdır.Yumurtalar 6-11 günde açılır.Erginler 35-40 gün yaşar.Larva dönemi besin durumuna göre 260-640 gün arasında değişir.Larvalar yün,ipek ve bunlardan imal edilmiş elbise,kürk,deri,kıl,tüy,ölü böcek,kitap ve süttozu ile beslenirler.Bu tip eşya ve yiyeceklerin olduğu depolarda sık rastlanır. 13 Mayıs 2020 tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 13 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2020 Sinan Akgöl yazdı: Siyah halı böceği imiş. http://entnemdept.ufl.edu/creatures/fabric/black_carpet_beetle.htm Siyah Halı Böceği ( ATTAGENUS PICEUS ) Ergin 3-5 mm olgun larva 7-8 mm vücut üzeri sert ve koyu kahverengi kıllarla kaplıdır.Yumurtalar 6-11 günde açılır.Erginler 35-40 gün yaşar.Larva dönemi besin durumuna göre 260-640 gün arasında değişir.Larvalar yün,ipek ve bunlardan imal edilmiş elbise,kürk,deri,kıl,tüy,ölü böcek,kitap ve süttozu ile beslenirler.Bu tip eşya ve yiyeceklerin olduğu depolarda sık rastlanır. Hayır bu değil yakından baktım kafası bu şekilde değil. Yakın foto çekemiyorum makro pozlama olmadığı için. Un kurdu da olabilir. Ya bu böceklerin hepsi niye birbirine benziyor. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 13 Mayıs 2020 Paylaş 13 Mayıs 2020 (düzenlendi) Tenebrio obscurus veya karanlık yemek kurdu böceği, bir karanlık böceği türüdür. Birde şu çeşide bakar mısınız acaba bu mu? 13 Mayıs 2020 tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 13 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2020 Sinan Akgöl yazdı: Tenebrio obscurus veya karanlık yemek kurdu böceği, bir karanlık böceği türüdür. Birde şu çeşide bakar mısınız acaba bu mu? Yok bu da değil bu ne be bu çok korkunçmuş. Bi dahakine canlı yakalayacam boyunu ölçecem. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 13 Mayıs 2020 Paylaş 13 Mayıs 2020 Harun Kocaçalışkan yazdı: Yok bu da değil bu ne be bu çok korkunçmuş. Bi dahakine canlı yakalayacam boyunu ölçecem. Uçuyor bu eleman o yüzden 4. kata misafir olabilir. Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk 13 Mayıs 2020 Paylaş 13 Mayıs 2020 U Harun Kocaçalışkan yazdı: Un kurdu da olabilir. Un kurdu bambaşka bir şey. Satın alıp kuşlara yem diye veriyoruz. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 13 Mayıs 2020 Paylaş 13 Mayıs 2020 Harun hocam alakası yok cevabımın ama yılalr önce yaşanmış bir anektot aklıma geldi. Üniversitede Biyoloji bölümünde zooloji dersinde hoca bir şekilde dersi alanlara kıl olur ve sınavı uygulamalı yapmaya karar verir. Sınavda sıradan öğrencileri çağırıp elinde tutuğu böceğin dötünü ( ) gösterek tanı bakalım bu hangi böcek der! Haliyle gelen bilemez kalır, gelen kalır. Öğrencilerden biri de sıra gelince gider, soru sorulur ve bilemez, Hoca öğrenciyi tam çıkaramaz senin isim neydi diye sorar, öğrenci dötünü döner ve tanı hocam der yerine geçer 1 8 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 Bir biyolog olarak olaya el atayım Şark böceği mi? Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 14 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 14 Mayıs 2020 Erhan Doruk yazdı: Bir biyolog olarak olaya el atayım Şark böceği mi? Kabuğunun üst kısmı böyle desenli değil. Düz. Ayrıca kanat gibi ortadan iki parça halinde. Açılabiliyor. Yorum bağlantısı
Eren Yavuz 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 bu mudur? https://www.tarimburada.com/blog/icerik/kumes-hasere-ilaci Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 At aradık, yetmedi şimdi de börtü böcük. Korona bi git artık. Millet yaktı devreleri 2 3 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 Basküle çıkarken nefesimi verip çıkınca 20 gram eksik geliyorum. Yorum bağlantısı
Engin Deniz 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 Benim telefonda Google Lens uygulaması var. Kamerayı bu tür börtü böcek bitkiye tutunca ismini veriyor. Bi deneyin isterseniz. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 Önder Özcan yazdı: Basküle çıkarken nefesimi verip çıkınca 20 gram eksik geliyorum. Ben 20dk evvel yemeyi içmeyi kesiyorum, içtiğimi de çıkartıp öyle gidiyorum. 50gr'ı buluyor. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 Sani Gerşon yazdı: Ben 20dk evvel yemeyi içmeyi kesiyorum, içtiğimi de çıkartıp öyle gidiyorum. 50gr'ı buluyor. hele birde wc den sonra tart. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 adetimdir tartılacaksam, sabah yataktan kalkınca sade donla tartılırım yıllardır, bi faydasını görmedim sadece psikolojik faydası var 1 4 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 Ruhumu teslim edip tartılıyorum. 20 gr eksik çıkıyor. Denemesi kolay. Tartıya 220 verin yerler de ıslak olsun 1 Yorum bağlantısı
Engin Deniz 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 Yakında baskülde 3 haneleri göreceğim [emoji849] 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 Baskülü banyo halısının üzerine koyup tartılınca 3-4 kg eksik gösteriyor Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 Servet Aydın yazdı: Ruhumu teslim edip tartılıyorum. 20 gr eksik çıkıyor. Denemesi kolay. Tartıya 220 verin yerler de ıslak olsun dilimizle mi dokunuyorduk?! Sinan Akgöl yazdı: Tenebrio obscurus veya karanlık yemek kurdu böceği, bir karanlık böceği türüdür. Birde şu çeşide bakar mısınız acaba bu mu? bunlardan bizim bahçede çok var. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 Dogan Arsiray yazdı: dilimizle mi dokunuyorduk?! bunlardan bizim bahçede çok var. Av8BHarrier gibi bunlar videolarına baktım da. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Mayıs 2020 Paylaş 14 Mayıs 2020 Bu böcekler egede çok olur. Bol miktarda yüzlerce gelir ışığa. kabuğu kalındır. gazete ile vurarak öldüremezsin. kanatlıdır uçar ama uçmak maliyetli geldiğinden çoğu zaman yürür. kafaya gömlek içine girer rahatsız eder. bazıları biraz daha uzun olabilir. Hiç ısırdığı soktuğu görülmemiştir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts