İçeriğe Yönlendir

5 Litrelik Su Bidonunda Motorin Saklamak:)

Selim ASLAN

Recommended Posts

Selim ASLAN

arkadaşlar herkese merhaba.

ayrıca hayırlı ve bereketli Ramazanlar diliyorum.

Üstadlar malum yakıt fiyatları şuan için en diplerde.

Ancak normalleşme süreci başlar başlamaz bizleri öpeceklerini yani zam üstüne zam geleceğini tahmin ediyorsunuzdur.

Şimdi sorumşu, 5 litrelik su bidonunda motorin saklanırmı?

Saklanırsa kaç ay saklanabilir?

Bir tehlikesi filan olur mu?

Yani mesela mazot pet şişeyi eritip kendi bünyesine zararlı maddeler karıştırabilirmi?
Yanlış bilmiyorsam bu şişeler polietilen gibi maddelerden yapılıyor bu yada buna benzer maddeler mazotla tepkimeye girip mazot kalitesinin bozulmasına, mazota yabancı maddeler karışmasına neden olur mu ?

Bu konuda değerli fikirlerinizi bekliyorum

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Kaç litre saklayacaksınız? Mesela 500 litre desek, 100 tane 5 litrelik bidon lazım, doldurma, saklama, araca aktarma hepsi külfet 1 lira zam gelse 500 TL 2 lira gelse 1000 TL yapar muhasebesi size kalmış... :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim ASLAN
Osman Yücel Çetin yazdı:

Kaç litre saklayacaksınız? Mesela 500 litre desek, 100 tane 5 litrelik bidon lazım, doldurma, saklama, araca aktarma hepsi külfet 1 lira zam gelse 500 TL 2 lira gelse 1000 TL yapar muhasebesi size kalmış... :) 

Osman bey, o hesaptan gidersek haklısınız valla.

bir de ben 500 litre saklayamam asla.

bir depo saklayabilirsem yeter bize.

ama o da dediğiniz gibi değmeyecek galiba

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)
Selim ASLAN yazdı:

Osman bey, o hesaptan gidersek haklısınız valla.

bir de ben 500 litre saklayamam asla.

bir depo saklayabilirsem yeter bize.

ama o da dediğiniz gibi değmeyecek galiba

Abi bunu benzin 5 lira seviyesine düşünce kaç gece düşündüm anlatamam sana...  :) 

Hatta hala düşünüyorum desem yalan söylemiş olmam İstanbul harici başka bir yerde yaşasaydım çoktan 10-15 damacana atmıştım kenara. :) 

tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Ama olsun, belki 1000lt saklamak isteyen vardır. Velevki sakladık bidona, bozulur mu, ekşir mi ? 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selim ASLAN
Osman Yücel Çetin yazdı:

Abi bunu benzin 5 lira seviyesine düşünce kaç gece düşündüm anlatamam sana... 😅

üstadım hiç sorma, şeytan durmadan beni yokluyor evin altına depomu yapsam acaba.

geçenlerde motorini 3,99 dan almıştım. bugün 4,32 yapmış zalımlar. 

bayramda yine 6,5 ler gelir galiba

Muhittin Kaplan yazdı:

Ama olsun, belki 1000lt saklamak isteyen vardır. Velevki sakladık bidona, bozulur mu, ekşir mi ? 

Muhittin Kaplan yazdı:

ben de çok merak ediyorum abi, benzinde sıkıntı var gibi ama motorin işine sağlıklı bir cevap bulamadım henüz

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

Kacak dizel bulursam herzaman alirim 20lik damacanalarla eskiden 3liradan aliyordum. Pompada 4.5ken

Yorum bağlantısı
Selim ASLAN
Okay Kaygusuz yazdı:

Kacak dizel bulursam herzaman alirim 20lik damacanalarla eskiden 3liradan aliyordum. Pompada 4.5ken

okay bey 20 lik damacanalarda zaten sorun yok.

onlar bu işler için gayet sağlam.

ama bizim şu 5 litrelik  petler ne olur acaba.

onu merak ediyorum

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

sorun olmaz, benim bagajda 30 lt var, aylardır orada, bazen menzil yetmiyor dağın başında lazım oluyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Muhittin Kaplan yazdı:

Bizim elimizde uzun süre beklemiş motorin vardı 10 yıl falan neredeyse imha kararı almıştık dökerken yağı sanki ayrılmış gibiydi,  1-2 sene ile bir şey olmaz büyük ihtimalle. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Mazot eskimez. Ama bi tane çıkma kamyon deposu alın. 300 litre ona doldurun balkona koyun. Bomba gibi olur çok iyi olur. Eskiden balkonlarımızda hep vardı mazot tankı. kaloriferler vardı hep atıldı. araba gelir doldururdu. 

Enerjnizi başka konulara yöneltirseniz oradan elde edeceğiniz kardan daha fazla kazanç sağlarsınız. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Göktürk yazdı:

Ama bi tane çıkma kamyon deposu alın. 300 litre ona doldurun balkona koyun. Bomba gibi olur çok iyi olur.

Mazot benzin kadar tehlikeli değil ancak yanıcı ve patlayıcı madde kapsamında girdiğinden ilgili mevzuatı gereği saklama ve depolamasının yasal suç teşkil edeceği durumlar olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Koray Demir yazdı:

Mazot benzin kadar tehlikeli değil ancak yanıcı ve patlayıcı madde kapsamında girdiğinden ilgili mevzuatı gereği saklama ve depolamasının yasal suç teşkil edeceği durumlar olabilir.

Yakıt olarak kullanıldığı için patlayıcı mevzuatına girmiyor. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Göktürk yazdı:

Yakıt olarak kullanıldığı için patlayıcı mevzuatına girmiyor. 

Ispatı zor. Balkonda koca mazot tankı. Kolluk baskın yapsa ne diyeceksiniz satıcı değil kullanıcıyız veya stokçuyuz mu? Ayrıca binalarda Yangın Yönetmeliğine de uygun olmayabilir. Bence enine boyuna araştırmak gerekir uzmanına danışarak tabi detaylı olarak vakıf değilim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

bizim balkonda 500 lt tank var :)  eski kat kaloriferi mazot tankıydı, kolluk kuvvetleri birşey demez, o kadar mazotun stoğu olsa ne yazar...

hey gidi günler, düşünsenize, kat kalroferi var ve mazotlu heyt beee, şimdi çalıştırsam ne olur acep :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bizim balkonda 500 lt tank var :)  eski kat kaloriferi mazot tankıydı, kolluk kuvvetleri birşey demez, o kadar mazotun stoğu olsa ne yazar...

Tam bilmiyorum belki madde bazında bir ayrım olabilir belki balkonda bulundurulması da uygun değildir. Bilen biri mevzuatıyla birlikte aydınlatırsa sevineceğiz 😊. Benzin mesela yanıcı patlayıcı madde öyle standartı olmadan depolanamaz. Doğuda görev yaparken küçüktüm o zamanlar evinin altında benzin deposu bulunanlar akaryakıt kaçakçısı olarak muamele görüyordu mesela.

Yorum bağlantısı
Selim ASLAN
Mehmet Göktürk yazdı:

Mazot eskimez. Ama bi tane çıkma kamyon deposu alın. 300 litre ona doldurun balkona koyun. Bomba gibi olur çok iyi olur. Eskiden balkonlarımızda hep vardı mazot tankı. kaloriferler vardı hep atıldı. araba gelir doldururdu. 

Enerjnizi başka konulara yöneltirseniz oradan elde edeceğiniz kardan daha fazla kazanç sağlarsınız. 

mehmet bey başka konulara yöneltebileceğimiz enerjimiz kalmadı valla:)

sermayemiz yok ticaret yapalım. herkesin gücü neye yetiyorsa.

dolar-altın alıp satamam.çünkü tecrübe ile sabit, aldığımda düşer, sattığımda yükselir.)

orta sınıfız biz. sadece bir tatili bedavaya getirebilirsek ne mutlu bize

selamlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bir istasyona parası peşin verilip örneğin 500 litre parasını peşin verip sonra zaman içinde kullanılsa bunu kabul eden çıkar mı?

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
Eren Sağ yazdı:

Bir istasyona parası peşin verilip örneğin 500 litre parasını peşin verip sonra zaman içinde kullanılsa bunu kabul eden çıkar mı?

Eren hocam hatırlarsınız eskiden kat kaloriferleri mazotluydu. biz de ailede uzun süre kullandık ve dediğiniz gibi alıyorduk Shell den. Bir süre sonra patron bunu artık yapamayacağını çünkü mazot fiyatlarının çok dengesiz olduğunu söylemişti. Şahsen ben de çok düşündüm alıp alıp kenara koymayı ancak maaleef ne depo ne de 5lik pet var..

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Amaç kar etmekse mantıklı değil. Mazota yatıracağınız parayı altına veya dolara yatırın. Aynı mazotu gene alırsınız.

Ama ileride mazot biter de mazotsuz kalırsam diye saklayacaksanız bilemiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Amaç kar etmekse mantıklı değil. Mazota yatıracağınız parayı altına veya dolara yatırın. Aynı mazotu gene alırsınız.

Mantıklı.. 

Mazotun depolaması zor. Petrol depolamak kolay olsa petrol alana üste para vermezlerdi. 

Selim ASLAN yazdı:

Şimdi sorumşu, 5 litrelik su bidonunda motorin saklanırmı?

Bence saklanır, benzin olsa plastiği belki eritebilir ama mazot zaten bir çeşit yağdır. 

Ancak şunu biliyoruz, hava ile temas edince ne oluyorsa artık, rengi değişiyor motorinin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Mazotu alıp saklarsın. Sonra ucuz mazotum var diye diye gaza abanırsın. O karında tüketim ile uçar gider. Otur şeylerede kapılıyor insan. 

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Ufak bir benzin istasyonu olan birisi anlatmıştı, tankerle mazot getirdiklerinde kendi araçlarında kullanmak üzere mazotun az bir kısmını küçük bir tankere dolduruyorlar. Tanker güneşin altında tabi. Zamanla tankerin içinde buharlaşma olduğundan mazot sulu mazot haline geliyor. 2 aracı vardı ikisinin de enjektörleri bozulmuştu. Bu buharlaşma nasıl engellenir, hakkaten sulu mazot enjektörü bozar mı orasını tam bilemiyorum. Depolamayı düşünen olursa bu durumu da gözönünde bulundursun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Tanker güneşin altında tabi. Zamanla tankerin içinde buharlaşma olduğundan mazot sulu mazot haline geliyor. 2 aracı vardı ikisinin de enjektörleri bozulmuştu. Bu buharlaşma nasıl engellenir, 

Bu şartlardaki tanker yarım olmayacak.. tam dolu olacak.. 

Çünkü oluşan buhar mazottan buharlaşmıyor, havadaki nem yoğuşuyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...