İçeriğe Yönlendir

Focus 1.5 TDCI Otomatık Kullanan Var mı? (2015 - 2016)

Volkan Sağlam

Recommended Posts

Volkan Sağlam

Merhalar,

şuan 2010 focus 1.6tdı sahibiyim. Aracı satıp 2015-2016 focus 1.5tdı otonatık almayı dusunuyorum. Baya bir araştırdım videolar vs. olumusuz yorum pek yok.

forumda kullanan var mı, yorum ve görüşleriniz nelerdir?

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

şu an değil ama daha önce 2015 trend x vardı aile içinde.

powershift şanzıman vites geçişlerini hissettirmiyor ve araç çok seri.

bakım maliyeti yüksek çünkü 45 binde powershift yağının değişmesi gerekiyor...

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ben 2 ay 2016 sw dizel otomatik kullandım tadı damağımda kaldı, arkadaşımla takas ettik arada binerim, iç hacmi biraz dar onun dışında çok keyifli araçtır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Sağlam
Ahmet Çankaya yazdı:

şu an değil ama daha önce 2015 trend x vardı aile içinde.

powershift şanzıman vites geçişlerini hissettirmiyor ve araç çok seri.

bakım maliyeti yüksek çünkü 45 binde powershift yağının değişmesi gerekiyor...

yıllık ortalam 10bin yapıyorum 45 bini 4 senede anca görürüm o zaman kadarda kısmet tabi satarım büyük ihtimal.

servis dışında yaptırmak sıkıntılı mı sizce, maliyetler nasıl acaba?

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

şanzıman yağını hele ki yüksek modellerde tecrübeli ve garanti verebilecek bir yerde değiştirmek mantıklı bana göre.

dışarıda usta tanıdık ise pek değiştirmek istemiyor bildiğim kadarıyla...

köksal beyin yazdığı gibi ön konsolün çıkıntılı yapısı nedeniyle iç hacim dar emsallerine göre, ayrıca bana göre biraz ses alıyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

2015 focus style 1.5 dizel powershift 2 yıl kullandım temiz ve düzgün bakımlı bulursanız alın keyiflidir, kusursuz bi şanzımanı yok ama diğer çift kavramaların içinde en sağlamı, 10 kişiden 8 i sorun yaşamıyor, o sorun yaşayan 2 kişiden biri benin ayıplısı denk geldi diyelim, şuan 2017 dizel titanium manuel var zor alıştım donanımdan yırttı😃,çoğu otomatik sahibi aracındaki şanzımanın teknolojisinden bi haber otomatikmi otomatik diyor, yağı değiştimi diyorum gerek yok diyor 1500 tl bakıma vermek zor geldi demiyor hemen yalan söylüyor bu yüzden dikkatli olun bakımlı ve düzgün olsun, yoksa kavrama mekatronik dergen 5-10 binlik olursunuz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış Güler

Ben üç yıldır kullanıyorum. Bir ve ikinci vites geçişlerinde çok dikkat ederseniz vites geçişini hissediyorsunuz. Bunun dışında ses yalıtımı bence iyi sadece kapılardan ufak ses alıyor. Motoru mükemmel çok seri.İlk kalkışlarda gazı yedirerek kalkayım derseniz yerinden fırlıyor.Dar alanlarda manevra yaparken çok dikkat etmek gerekiyor. Çok çabuk kavrama yapıyor.Otomatik olmasa düz vitesi kullanamam. Vites kolu çok geride kalıyor.Vites değiştirmek için koltuğu geri çekmek gerekiyor bu sefer de arkada diz mesafesi kalmıyor.İçi çok dar.Arabanın ön iki teker arası çok alçak. Çok dikkatli kullamak gerek, abartı olur mu bilmem ama 10 cm limiti var.İlk şanzıman yağı değişimine serviste 1200 tl vermiştim. Dışarı da yarı fiyatına bilen birine değiştirebilirsiniz değişimi de kolay internette videoları var. Arabada trim sesi yok.Süspansiyon çok sert.Bütün bunlara rağmen arabanın inanılmaz güzel bir sürüşü var.Motorun gücü kolay kolay kesilmiyor. Motor şanzıman ve yol hissi çok güzel.Özellikle titanium donanımı olursa çok güzel bir araç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...