İçeriğe Yönlendir

Kediler Kaputu Çizmiş

Murat Öngür

Recommended Posts

Murat Öngür

merhabalar otopark da kediler kaputu tırnaklamış ve malesef küçük küçük bir kaç yer delikler oluşmuş kaput da orj boya olduğundan ince boya yani kolayca delmişler

bunlar için ne yapmam gerekir sizce ?

araba beyaz beyaz cila kapatır mı ?

yada rütuşmu yapmalı kürdan gibi bir cisimle ? 

Yorum bağlantısı
Tahir Ak

Resim alırsak iyi olur. Benim kaputa da köyde horoz tırmanıp kayıp geri iniyordu. 3 4 kere yaptı izledim uzaktan :) sağlam çizmişti öyle kaldı

Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Emin değilim fakat Pasta cila boyayI dahada incelir diye biliyorum araçlar için üretilen rutuş kalemleri var onlar işini görebilir yada kulak çöpüyle rötuş yapabilirsin

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Tahir Ak yazdı:

Resim alırsak iyi olur. Benim kaputa da köyde horoz tırmanıp kayıp geri iniyordu. 3 4 kere yaptı izledim uzaktan :) sağlam çizmişti öyle kaldı

Horoz olsa keser yerim onu valla 😊 bu gidişle de kedi katili olacağım yakında 😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

pasta/cila /koruma gibi ürünler var olan boyayı parlatır, olmayan boyaya etkisi olmaz. çizik gördüğümüz yerler boya üstünde kalıntı ise onları pasta çıkartır. cila da pasta izlerini yok eder.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)
Alpay Sumer yazdı:

Tirmalama izinden mi 🤔

Tırnak giren/takılan çiziklere pasta cila veya başka ürün fayda etmez. Çizik rütuşlayacak kadar geniş-derinse ve aracın rengi buna müsaitse rütuş bir seçenek olabilir. 
Yoksa boyatmak şart. 
Boya takıntısı varsa öyle binmek de bir seçenek. 
Herhangi birini seçmek de kullanıcının tercihi. 

(Japon ve Kore grubunun boyası incedir zaten.)

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mustafa Arıkan yazdı:

Boyatmak da bir seçenek

Sıfır boyanmamis kaputumu boyatalim tırmalama izinden ?

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Ben çamurluk ağzının boyası iz oldu diye boyattım ne olmuş yani çizik mi gezelim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Alpay Sumer yazdı:

Tirmalama izinden mi 🤔

parmak izi kadar belli-belirsiz kuş pisliği yanığının sonu boyaya doğru gidiyor bende, seneye boyatmış olurum gibi 🙃 araba da koyu renk, metalik çelik gri

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çizik derin ise ve astar görünüyorsa, pasta cila ile uğraştıkça boya zarar görür. 

Önce bi görelim çizikleri. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Aytozu grisi fusion aracımı aldığımın haftası geçmeden kanser hastası komşumun 4 yaşındaki oğlu kaputa kum atıp tv de gördüğü cilala parlat olayı yapmıştı. Çocuğa hiç birşey diyemedim doğru servise pasta cila ile hallolmuştu.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Murat Öngür yazdı:

Sıfır boyanmamis kaputumu boyatalim tırmalama izinden ?

Ya çizik gezecen ya boyatacan :) 

Keyfin bilir :) 

Yorum bağlantısı
Tahir Ak
Horoz olsa keser yerim onu valla [emoji4] bu gidişle de kedi katili olacağım yakında [emoji4]
Boşver. Haksız yere cana kıyma. Kalp çizilmesin. Horoz çizerken şunu düşünmüştüm. Sokakta itin biri çizse içim içimi yer moralimi bozardı. Zararsız bir hayvancağız deyip öylece izlemiştim.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Normalde kaput boyasının diğer kısımlara göre daha ince değilde daha kalın olması mantıklı gelir bana da çiziklere tırnak takılıyorsa çıkması zor :) 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mustafa Arıkan yazdı:

Tırnak giren/takılan çiziklere pasta cila veya başka ürün fayda etmez. Çizik rütuşlayacak kadar geniş-derinse ve aracın rengi buna müsaitse rütuş bir seçenek olabilir. 
Yoksa boyatmak şart. 
Boya takıntısı varsa öyle binmek de bir seçenek. 
Herhangi birini seçmek de kullanıcının tercihi. 

(Japon ve Kore grubunun boyası incedir zaten.)

Rutusla hallettim kalem aldım halloldu bu arada tüm arabaların boya kalınlıkları hemen hemen aynı belirli bir ölçüde yapılıyor, standardı var. Bundan önce göçü vardı oda aynıydı. 😊

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

az bir boya bulundur, kürdanın ucuyla rötüşlersin, birkaç yıl geçtikten sonra zaten pek takmayacaksın, yaşın 45 i geçtiğinde ise neredeyse umrunda bile olmayacak o çizikler, hayat kısa takma kafana, rötüşle devam...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)
Murat Öngür yazdı:

Rutusla hallettim kalem aldım halloldu bu arada tüm arabaların boya kalınlıkları hemen hemen aynı belirli bir ölçüde yapılıyor, standardı var. Bundan önce göçü vardı oda aynıydı. 😊

https://otopark.com/2016/02/03/araclarda-boya-ve-degisen-nasil-anlasilir/

http://www.istanbulotoekspertiz.com/fabrikasyon-sifir-arac-boya-kalinligi/

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

miss gibi arabayı sonax hızlı cila ile cilalamıştım. arabayı koydum gölgeye zevkle izliyordum. bir çay koyayım da susuzluğum gitsin dedim ve içeri geçtim. içeride yarım saat kadar zaman geçirdim. dışarı çıktığımda arabanın çevresinde kediler ve bir tane beyaz köpek gördüm. içime kurt düştü. arabanın yanına gittim ki kaput komple çizilmiş. orada bir komşum "hocam köpek çıktı üstüne oturmaya çalıştı ancak oturamayınca tırnaklarıyla çizdi" dedi. nasıl içim cız etti. sizi çok iyi anlıyorum :(

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Murat Öngür
Tayfun Aydın yazdı:

miss gibi arabayı sonax hızlı cila ile cilalamıştım. arabayı koydum gölgeye zevkle izliyordum. bir çay koyayım da susuzluğum gitsin dedim ve içeri geçtim. içeride yarım saat kadar zaman geçirdim. dışarı çıktığımda arabanın çevresinde kediler ve bir tane beyaz köpek gördüm. içime kurt düştü. arabanın yanına gittim ki kaput komple çizilmiş. orada bir komşum "hocam köpek çıktı üstüne oturmaya çalıştı ancak oturamayınca tırnaklarıyla çizdi" dedi. nasıl içim cız etti. sizi çok iyi anlıyorum :(

vay arkadaş tamda hayvan katili olunacak mevzu . Ben branda aldım artık bu seferde brandayı yırtmışlar çare bulamıyorum keseceğim hepsini

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tahir Ak yazdı:

dustera aynını yaptı, sonu çorba olmak oldu....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...