İçeriğe Yönlendir

Fareden Nasıl Kurtuluruz?

Harun Kocaçalışkan

Recommended Posts

Sani Gerşon
Önder Özcan yazdı:

Zehirin sakıncalı yanı, yedikten sonra görünmeyen bir yerde ölürse, ya da erişemeyeceğiniz, işin çok zor olur Harun.

Evet bu önemli. Ersen de uyarmıştı beni. Bizim apartman havalandırma boşluğundan kiler odasına giriyordu. Odanın kapısı kapalıydı. 3 gün bildiğin tam öğün zehri yedi. 4. gün bi daha haber alamadık. Bir yerde öldü, koku da almadık şükür.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

olurda zehirli fareyi bir köpek yada kedi yerse o da ölür o nedenle fareyi düşünmesenizde bunu düşünün derim.

ultrasonik kovucuların hepsi aynı. doğru dan fişe takılabilen yuvarlak şekilli iki adet bizim depoyu boşaltmaya yetmişti. o nedenle, akıllı şekilde yerleştirip hayvanın çıkabileceği tarafa doğru dönük olması lazım bence.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bulursanız pancar küspesi güzel çözüm. Çok seviyorlar ve fazlasıyla yiyorlar yakınına su koyuyorsunuz yedikten sonra suyu içince içinde şişip iç kanamadan ölüyor. Tarımcı biri tavsiye etmişti denedik işe yaramıştı. 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Maşallah arkadaşlar ne çok yöntem varmış.

Operasyonda son gelişmeleri vereyim. Marketten gelirken asansörden inince eşim fareyi gördü ben göremedim. Yukarı doğru kaçtı dedi. Peşinden gittim. Üst katta kaçabileceği tek yer var o da asansör makine odası. Komşuya sordum o da oraya girdiğini söyledi daha önce de oraya giderken görmüşler. Boyutu bir televizyon kumandası kadar varmış kuyruk hariç.

Bir kapının altındaki boşluğu 30 kiloluk mermerle kapattım. Diğer kapıyı da kiremitler ile kapattım. Boşluk kalmadı diye gördüm bakalım ne olacak?

Şimdi soru şu, bu fare dışarı çıkabilir mi? Çıkamazsa kaç günde ölür? Hadi çıkamadı içerde yiyeceği bir şey varmı? Ne bileyim asansörü kemirmesin bu. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Operasyonda son gelişmeleri vereyim. Marketten gelirken asansörden inince eşim fareyi gördü ben göremedim. Yukarı doğru kaçtı dedi. Peşinden gittim. Üst katta kaçabileceği tek yer var o da asansör makine odası. Komşuya sordum o da oraya girdiğini söyledi daha önce de oraya giderken görmüşler. Boyutu bir televizyon kumandası kadar varmış kuyruk hariç.

Bir kapının altındaki boşluğu 30 kiloluk mermerle kapattım. Diğer kapıyı da kiremitler ile kapattım. Boşluk kalmadı diye gördüm bakalım ne olacak?

Şimdi soru şu, bu fare dışarı çıkabilir mi? Çıkamazsa kaç günde ölür? Hadi çıkamadı içerde yiyeceği bir şey varmı? Ne bileyim asansörü kemirmesin bu. 

İçeride kablo varsa yiyebilir. Bence masraf açmadan salın, başka yerde yakalarsınız. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

O da evlatları için yemek arayan bir ana veya bir baba olabilir.. Arkada bırakacağı yetimleri de düşünün. Şaka şaka ultrasonic sistem kafi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

Yapışkandan kurtulmuşsa büyük faredir. Keme denilen cinsten. Zehir tehlikeli olabilir. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

İş yerinde bir gün iş kazası bildirimi geldi. Bir çalışan fareyi kovmak için tekme atınca ayağını makineye vurmuş, bu sebeple rapor almıştı. Dikkat etmeli.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Oradan çıkar bence, kuyruğunun geçtiği her yerden geçer derler. Gerekli tavsiyeler verilmiş.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Sağda soldaki herşeyi kemirme eğilimleri var, kabloları falan kemirir ise sıkıntı olur. Birde siz kapatmışsınız hayvanı, bozulur ise sizi bahane edebilirler, kalır mı kalmaz mı bilmiyorum ama çok çok ufacık yerden geçiyorlar. Kaldığı yerden eminseniz ilaçlama yapanların kullandığı gaz haline geçen ilaçlardan alıp ufak bir açılıktan içeri basıverin.

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Dükkana 2 kez ziyaretçimiz olmuştu. Minnaklardan. 

Üst kattan girip, gece biz yokken aşağıyı ziyaret edip tekrar yukarı çıkıyordu.

Akşamdan kapanı kurduk kaşar peynirli, sabah içerdeydi kuzu kuzu.

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

bizim binanın altı belki 200 m2 boş daire ama ben kullanıyorum depo, atölye, köpeğin yatağı, mamaları vs için, oda oda ayırdım başta. boş daire ama kaba inşaat, ben yapana kadar sadece dışarıdan balkon kapıları vardı, kapının birinde de köpek girip çıksın diye delik açtım çoluk çocuk girip rastgele mama veriyor diye. yani fareler için mükemmel ortam. başta tuvaleti sabit kapattım, uğraşılacak gibi değildi, sonra koridora suntalar koyup, mecburi istikamet yarattım ve hepsini bir odaya kovaladım tabiri caizse, oradan da 6 tanesini birden ebediyen dışarı attım. bir yıldır kapılı yerlere gelen giden ol(a)madı, köpeğin kapısının olduğu yer ve haliyle koridor açık ama arkasına ya da içine girebileceği, köpeksiz bir yer de olmayınca gelmiyorlar artık. kapattığım tuvalette mutant bi canavar büyüyorsa bilemem ama oranın da camını açıyorum ara ara, cam aralığına sığmayacak kadar büyümeden çıkarmak için :D 

ek olarak, farenin ince sıvalı düz duvara yürür gibi tırmanışını ve kafasını soktuğu delikten geçip gittiğini gördüğümden beri inceden korkmuyor da değilim. eskiden sadece tiksinirdim.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Hayatimda en cok fareyi bir arada Bezmialem Hastanesinde gormustum. Belki 50 60 tane fare cirit atiyordu bahcede. Bazilari kedi kadar vardi 😂

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Konuyla çok ilgili değil ama ;

Eski işyerimde müdür balık tutmaya çok meraklıydı. İyi para verip 4.2 metrelik quicksilver zodiak bot almıştı. Botu da işyeri otoparkındaki depoda inik olarak tutuyordu. Yine bir gün gece 4 te hazırlıkları yapıp 1,5 saat yol gidip nehir kenarına gelmişler. Botu şişirecekken bir bakmışlar botta kocaman delikler var. Meğer depodaki fare bir süredir botu yiyormuş.Sonuç olarak bot tamir edilemeyecek şekilde hasar gördüğünden çöp oldu. Sonraki gün depo altüst ettiler, meğer yaşayan bir fare ailesi varmış.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Fare yine görüldü. Demek ki kapattığımız yerde değildi ya da çıktı.

Zehir ve yapıştırıcı aldık. Kimyasal silah kullanacağız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir Ak
Selam arkadaşlar,
Bizim apartmanda fare varmış komşular görmüş. Ben görmedim. Görenlerin anlattığı kadarıyla da kafamda canlanan fare splinter usta gibi bir şey. Yok üst kata çıkmış yok sonra komşuya gitmiş. Merdivenlerde aşağı yukarı geziniyomuş vs.

Ben de karşıma çıkarsa tekme tokat dalma niyetindeyim ama anladığım kadarıyla döve döve öldürmek pek mümkün değil. Bu fareden kurtulmak için akla mantığa uygun bir yöntem var mıdır? Yani öldürmek şart değil, beyin göçüne zorlasak da yeterli. 

Kedi Tom u çağırın.
Apartmandan kedi sesi verin 1 saatlik YouTube yayını
En son olmadı

Trap karton üzerine sürün. Ortasına sucuk ve karışık kuruyemiş e kesin gelir
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Harun Kocaçalışkan

Zehir koyuldu, tuzak kuruldu. Fare bey 10 gündür piyasada yok.  Gören duyan da yok. Anlamadım ben bu işi. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Zehir koyuldu, tuzak kuruldu. Fare bey 10 gündür piyasada yok.  Gören duyan da yok. Anlamadım ben bu işi. 

Bir köşede sızıp kalmıştır. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Zehirde azalma var mı?

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Erhan Doruk yazdı:

Zehirde azalma var mı?

O kadar çok zehir döktük ki bilmiyorum :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bir ay sonra kokmaya başlar..

Yapışkan izleri hala bizim apartmanda duruyor çok illet bir şey. O nedenle karton sağlam bir şey olsun. Benim yapışkan fareyi yakalamamıştı ben de kartonu üstüne atarak yakaladım. Sonra da kartonum bir ucundan tutup fareyi o şekilde 3. kattan indirmeye çalıştım. Yapışkan fareyi bırakmadı ama tosttaki kaşar peyniri gibi sündü. Çok komik bir görüntüydü. Tabi bir iki yerde tekrar yapışsın diye fareyi yere indirip tekrar kartonu üstüne attım. İşte o yapışkan izleri 4 aydır geçmedi kap kara oldu oralar..

Fare çok garip oluyor. Hayvanla 10 dakika mücadele ettim ama en son çöpe atarken hayvanın haline üzüldüm. Yapışkana bulanmış ve üzerine yapışkandan dolayı toz, çimen yapışmış ve bitap düşmüştü. Umarım bir yerlerde halen yaşıyor ve o günü yad ediyordur.. 😞

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Kartona yapışkan yöntemiyle 1 kez fare yakaladım 13-14 yaşlarımdayken, tavan arasında dolaşan fare için sistem kurmuştum. 2 gün sonra kontrole çıktığımda fare yapışmış ve yavrulamıştı 2-3 tane yavrusuyla bitap şekilde bana bakıyordu. Aldım veterinere götürdüm, aileyi kurtarana kadar perişan olduk.. Artık uygulamam o yöntemi sanırım..

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

aman be başa bela. toplumda herşeye duyar kasmak modası varya şuan geçen facede gördüm biri fare öldürdü diye linç etmeye kalkanlar var. al evinde besle dedim :D 

bizim sitede bina içinde kedi besleyenler ve istemeyenler var. ( binanın içinde sokak kedisi yanlış olmasın mamaları merdivenlere döküyorlar kedi yuvası yapanlar vs ) tabi duyar kasanlar anında popülerite kazanıyor ya şimdi hemen bişe diyenlere yüksek ses çıkıyor tam komedi. komşunun biri çözdü önemli ölçüde neyseki ( köpek getirip bıraktı binaya :D )

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Cem Işık yazdı:

Kartona yapışkan yöntemiyle 1 kez fare yakaladım 13-14 yaşlarımdayken, tavan arasında dolaşan fare için sistem kurmuştum. 2 gün sonra kontrole çıktığımda fare yapışmış ve yavrulamıştı 2-3 tane yavrusuyla bitap şekilde bana bakıyordu. Aldım veterinere götürdüm, aileyi kurtarana kadar perişan olduk.. Artık uygulamam o yöntemi sanırım..

Alternatif tüp bebek tedavisi gibi🤣

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...