İçeriğe Yönlendir

Fareden Nasıl Kurtuluruz?

Harun Kocaçalışkan

Recommended Posts

Harun Kocaçalışkan

Selam arkadaşlar,

Bizim apartmanda fare varmış komşular görmüş. Ben görmedim. Görenlerin anlattığı kadarıyla da kafamda canlanan fare splinter usta gibi bir şey. Yok üst kata çıkmış yok sonra komşuya gitmiş. Merdivenlerde aşağı yukarı geziniyomuş vs.

Ben de karşıma çıkarsa tekme tokat dalma niyetindeyim ama anladığım kadarıyla döve döve öldürmek pek mümkün değil. Bu fareden kurtulmak için akla mantığa uygun bir yöntem var mıdır? Yani öldürmek şart değil, beyin göçüne zorlasak da yeterli. 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

30X30 cm kartonun üzerine fare yakalama yapışkanları var onlardan sürün ve tam ortasına bi parça kağıt helva yerleştirin yapışır kalır orda.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Bırakın yaşasın, daire kapılarını açık bırakmadıktan sonra geçinir gidersiniz.  :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Komando timi ataması yapabilirsiniz. 2-3 komando bence fazlasıyla yeterli olacaktır. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Onur Doğan
Ü.Emre Kartal yazdı:

Komando timi ataması yapabilirsiniz. 2-3 komando bence fazlasıyla yeterli olacaktır. 

Mahalle Kedi Komando ekibi bunun için sabırsızlanıyodur :) Gerçi öyle fareye dalacak kedi de kalmadı da..

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

salın çinlileri üstüne anında yakalarlar

şaka bir yana en iyi yöntem zehirlik ilaç karton üstüne falan yapışan ilaçlardan almanız faydanıza

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Yöneticiye yapıştırıcı yöntemini bir söyleyeyim.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Onur Doğan yazdı:

Mahalle Kedi Komando ekibi bunun için sabırsızlanıyodur :) Gerçi öyle fareye dalacak kedi de kalmadı da..

Yaş ve kuru mama bozdu onlarıda, alıştılar rahata antrenman yapmadılar. Çalıştığım yerde vardı birkaç iri boy fare, onları gören kedi kapıya vuruyordu içeri alalım diye 😁

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Yöneticiye yapıştırıcı yöntemini bir söyleyeyim.

Bizim ofise dadanmıştı. Yapıştırıcı işi çözmedi. Tüylerini bırakıp gitmişti. Zehirledik mecburen.

Zehir için @Ersen Tapan önermişti bana bi şey, yazar gerekirse.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Onur Doğan yazdı:

Bende 3 tane var.Hareket  eden herşeye atlıyorlar :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kediler eski kedilerden değil ki. tembelleşti hepsi hazır yemlerden.. 

Bir de fareler büyüdü zaten.. çoğu kedi korkar.. 

Eninde sonunda öldüreceksin. Zehir kullanırsan dikkat etmen gereken şey şu.. Az vereceksin zehirli gıdayı. Mesela ilaçlı buğday ise geçeceği yerlere iki üç tane atacaksın.. Çok verirsen hepsini yer ve vücudu savunmaya geçeceği için kusar.. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ultrasonik fare kovucu alın apartmana, kesinlikle işe yarıyor. fabrikada kullandık farelerden kurtulduk. zehir filan bunlar acımasız ve eski metodlar.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Farmin fare yemi kullanabilirsiniz. Fare bunu yedikten 1 gün sonra yanılmıyorsam idrar yollarında iç kanama geçirip yuvasında ölüyor. Ürünün paketini açarken de dahil olmak üzere hiçbirşeye elinizi sürmeyin, eldiven kullanın . İnsan kokusu alırsa yemez. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
ultrasonik fare kovucu alın apartmana, kesinlikle işe yarıyor. fabrikada kullandık farelerden kurtulduk. zehir filan bunlar acımasız ve eski metodlar.
Biz de fabrikada kullanmıştık, memnun kalmıştık.
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Üniversitede binalarda kullanıldı. İşe yarıyor. Ancak fareler yer değiştirdiği için kaçtıkları yeri düşünmek oraya da koymak gerekiyor. Mesela zemin kata koyuyorsun üst kata çıkıyorlar. Çok sayıda almak gerekiyor büyük yerlerde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

ayni sorun benimde basimda balkonda karolarin altina yuva yapmis attim yuvasini tekrar yapti tekrar attim bizimkiler oldurme taraftari olmadigi icin canli yakalamaya calisiyoruz kapan siparisi verdik gelsin bakalim ise yarayacak mi

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Dogan Arsiray yazdı:

Tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı? 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Zehirin sakıncalı yanı, yedikten sonra görünmeyen bir yerde ölürse, ya da erişemeyeceğiniz, işin çok zor olur Harun. Yapışkan en iyi yöntem fakat onda da yapışıp kaldığı için gene ölecek. Canlı canlı yapışık halde elinde fare, ne yapacaksın :)  Sonu ölüm. Yapışkanlı kartonu biraz büyük tutmalı ve yere sabitlemelisin. Çünkü hayvan yapışınca debeleniyor, kartonla beraber taklalar atıyor, o çıkmayan yapışkan heryere bulaşıyor.

Harun Kocaçalışkan yazdı:

Tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı? 

Apartmanda çalışmaz o sistem. Göktürk Hocanın dediği gibi her kata hatta her daireye ayrı ayrı gerekir. Bizim işyerinde de var, ben kurdum ama diyor ki önünde engel (duvar) varsa arkasında işe yaramaz. Yani aynı evde farklı odalarda bile işe yaramayabilir.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Önder Özcan yazdı:

Zehirin sakıncalı yanı, yedikten sonra görünmeyen bir yerde ölürse, ya da erişemeyeceğiniz, işin çok zor olur Harun. Yapışkan en iyi yöntem fakat onda da yapışıp kaldığı için gene ölecek. Canlı canlı yapışık halde elinde fare, ne yapacaksın :)  Sonu ölüm. Yapışkanlı kartonu biraz büyük tutmalı ve yere sabitlemelisin. Çünkü hayvan yapışınca debeleniyor, kartonla beraber taklalar atıyor, o çıkmayan yapışkan heryere bulaşıyor.

Apartmanda çalışmaz o sistem. Göktürk Hocanın dediği gibi her kata hatta her daireye ayrı ayrı gerekir. Bizim işyerinde de var, ben kurdum ama diyor ki önünde engel (duvar) varsa arkasında işe yaramaz. Yani aynı evde farklı odalarda bile işe yaramayabilir.

Abi apartmanin iki girisi var zaten. Biri otopark girisi digeri normal giris. Oralara koysam zaten iceri giremezler degil mi.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Bizim eski apartmanda vardı. Dam faresi türünden ve epey iriydi. Biyolog olmam nedeniyle önce bir araştırma yaptım sonra anladım ki anlık zehirler işe yaramıyor, hayvan bir şekilde kurtuluyor. En iyisi geç etki eden zehirler. bir köşeye koyuyorsunuz, eksildikçe tammlıyorsunuz , zehir eksilmediği zaman bilin ki fare ölmüştür. Apartmanda çocuk veya evcil hayvan olabileceği için en iyi yöntem yapışkan gibi görünüyor. Birde bir fare varsa devamı da büyük ihtmalle vardır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

Tek çare Kedi Özel Harekat :D 

Önder Özcan yazdı:

Yıllar önce bahçede bir tanesini zehirledik hayvan davul gibi şişti ölmedi :D :D :D :D  Havalı tüfekle vurmuştuk :D 

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mert Gulkokan yazdı:

Bence kullandığınız yapıştırıcıda iş yokmuş
Benim gözlemim yapışan fare kurtaramaz kendi imkanı yok

Zamanında kocaman tahtaya yapışkan sürdüm, tahtayıda alıp gitmiş vicdansız, neyseki bir yerden geçirememişte yakalandı 😁 Kağıt tarzı bir üründe debelenmeyle kopartırlar

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...