Metin Akbal 27 Nisan 2020 Paylaş 27 Nisan 2020 Merhaba forumdaşlar. Korona gunlerinde arabaya bir kac degisiklik yapalim dedik. Bunlardan biri ayak aydinlatma. Kendileri cift kademe yapilmistir. Kademe 1 tavan aydinlatmasi, kademe 2 dimmer. Malzemeler: Aluminyum tabanli led. Tavan aydinlatmasina ve kapilara bagli SMD5050 led. Bunlarda kadran isiklari ile birlikte kisilip acilacak sekilde dimmer a bagli. Once yolcu tarafindaki vites altinda kalan kapagi BCM module ulasmak icin sokuyoruz. Ayni sekilde surucu tarafindaki kapagida sokuyoruz. O kismi fotolamayi unutmusum. BCM yi goruyoruz. Igne olan sari kablo dimmer, ayni sokette gorunen kahverengi kablonun ustunde kalan sol ustteki gri kablo ise tavana bagli. Herhangi bir siyah kablodan da sasiyi aliyoruz. Klavuz kablo kirmizi olan. Bu sekilde kablolari gecirip arka ayak aydinlatma icin koltuk hava yastiklari soketinin oldugu yerden kabloyu cikariyoruz. Arka koltuklardaki ledi koydugum yer: On tarafi da fotograflamayi unutmusum Sonucta bu videoda: 10 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 27 Nisan 2020 Paylaş 27 Nisan 2020 Abi valla iyi uğraşıyorsun 12 gündür evdeyim araba kapının önünde yemin ederim inip birşey yapasım gelmiyor. Malzemeleri falan alıp tedarik etmişsin. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 27 Nisan 2020 Paylaş 27 Nisan 2020 Işık şiddeti biraz fazla dediler uygun direnç bulamayınca Türk işi çözüm. Tükenmez kalem ile karaladım by Metin Akbal 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 27 Nisan 2020 Yazar Paylaş 27 Nisan 2020 Arif Aykın yazdı: Abi valla iyi uğraşıyorsun 12 gündür evdeyim araba kapının önünde yemin ederim inip birşey yapasım gelmiyor. Malzemeleri falan alıp tedarik etmişsin. Elimdeki malzemeleri degerlendirdim ekstra malzeme almadim Arif. Hatta direnci bile eski parcalardan seritledden falan cikardim 😁 Furkan Sumer yazdı: Işık şiddeti biraz fazla dediler uygun direnç bulamayınca Türk işi çözüm. Tükenmez kalem ile karaladım by Metin Akbal Cakmaklik bolgesi aydinlatma o sekilde 😁 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 27 Nisan 2020 Paylaş 27 Nisan 2020 Metin Akbal yazdı: Elimdeki malzemeleri degerlendirdim ekstra malzeme almadim Arif. Hatta direnci bile eski parcalardan seritledden falan cikardim 😁 Smd5050 led de mi elinde mevcuttu abi hay maşallah😃 birdaha ki izine çıkışımda malzemeleri hazırlayıp bende yapacağım🙂 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 27 Nisan 2020 Yazar Paylaş 27 Nisan 2020 Arif Aykın yazdı: Smd5050 led de mi elinde mevcuttu abi hay maşallah😃 birdaha ki izine çıkışımda malzemeleri hazırlayıp bende yapacağım🙂 Sofit uzun ampuller oluyor ya ondan cikardim 😁 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 27 Nisan 2020 Paylaş 27 Nisan 2020 Metin Akbal yazdı: Sofit uzun ampuller oluyor ya ondan cikardim 😁 Yok abi bende araba ile ilgili elimde bir adet gündüz lambası var başlasa bir şey yok☺️ Daha arkaya tavan aydınlatması yapacağım öndeki tavan aydınlatmasını beyaz yapacağım ama ne zaman Allah kerim☺️ Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 27 Nisan 2020 Paylaş 27 Nisan 2020 Çok güzel, ellerine sağlık ağam. Rabb'im bana ne zaman bu İlhamı verecek bekliyorummmm. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 27 Nisan 2020 Yazar Paylaş 27 Nisan 2020 Furkan Sumer yazdı: Işık şiddeti biraz fazla dediler uygun direnç bulamayınca Türk işi çözüm. Tükenmez kalem ile karaladım by Metin Akbal O cumleme sebep olan fiilim 😁 Çok güzel, ellerine sağlık ağam. Rabb'im bana ne zaman bu İlhamı verecek bekliyorummmm. Deri islemeden henuz sira gelmemistir yakindir ona da sira gelir agam [emoji16] Eyvallah. 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 27 Nisan 2020 Yazar Paylaş 27 Nisan 2020 Yok abi bende araba ile ilgili elimde bir adet gündüz lambası var başlasa bir şey yok[emoji3526] Daha arkaya tavan aydınlatması yapacağım öndeki tavan aydınlatmasını beyaz yapacağım ama ne zaman Allah kerim[emoji3526]Arka tavan lambasini bende dusunuyorum da henuz nasil birsey yapacagimi kestiremedim. Kapi tutamak taraflarinda vardi eski aracimda. Sanel marka olanda siritir diye dusunmeye basladim. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 27 Nisan 2020 Paylaş 27 Nisan 2020 Deri islemeden henuz sira gelmemistir yakindir ona da sira gelir agam [emoji16] Eyvallah.Deri işleme işi de zayıf gidiyor, işleyecek deri bulamadık daha adam gibi , virüs nedeniyle dericiler kapalı. Bulduklarım da parçalı ve cüzdana uygun değil netten görmeden alacağım mecburen . 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 27 Nisan 2020 Paylaş 27 Nisan 2020 Eline sağlık güzel olmuş da bunun yakıta etkisi nedir? Hesap kitap yapıldı mı? yoksa yaptım oldu mu? 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 27 Nisan 2020 Paylaş 27 Nisan 2020 Metin Akbal yazdı: Arif Aykın yazdı: Yok abi bende araba ile ilgili elimde bir adet gündüz lambası var başlasa bir şey yok Daha arkaya tavan aydınlatması yapacağım öndeki tavan aydınlatmasını beyaz yapacağım ama ne zaman Allah kerim Arka tavan lambasini bende dusunuyorum da henuz nasil birsey yapacagimi kestiremedim. Kapi tutamak taraflarinda vardi eski aracimda. Sanel marka olanda siritir diye dusunmeye basladim. 2016 Fiesta tavan lambası tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 27 Nisan 2020 Yazar Paylaş 27 Nisan 2020 Eline sağlık güzel olmuş da bunun yakıta etkisi nedir? Hesap kitap yapıldı mı? yoksa yaptım oldu mu? [emoji14] Istirham ederim. Multimetre ile yapilan olcumlerde aku voltaji, alternator kasnaginin gerilim gucu, bu guc sonucunda gergi rulmanlarinin verdigi tepki, Bank 1 Bank 2 sensör, TPMS basinclari, LTFT STFT degerleri, 2000 RPM deki ms ler ile kadran ve GPS de gorulen hiz arasindaki korelasyon hesaplanarak aracin surtunme katsayisina etki eden aynalar, kapi kollari, anten ve arka tekerlere olusan ruzgar direncinin cam suyuyla birlesmesinden olusan buji ve bobin geriliminin omrunun uzamasina yardimci olmasi sebebi ile vs vs vs.......... ve son olarak bakim maliyetlerine olan etkisi de goz onunde bulundurularak direncler ohm cinsinden 800 ohm da sabit tutulmaya calisilmistir [emoji16] 2016 Fiesta tavan lambası tavsiye ederim.Abi isinamadim kendilerine Megane 4 arka tavan lambasi hosuma gitti. O lambanin kenarlara nasil duracagini dusunmekteyim. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 27 Nisan 2020 Paylaş 27 Nisan 2020 Metin Akbal yazdı: Arif Aykın yazdı: Yok abi bende araba ile ilgili elimde bir adet gündüz lambası var başlasa bir şey yok Daha arkaya tavan aydınlatması yapacağım öndeki tavan aydınlatmasını beyaz yapacağım ama ne zaman Allah kerim Arka tavan lambasini bende dusunuyorum da henuz nasil birsey yapacagimi kestiremedim. Kapi tutamak taraflarinda vardi eski aracimda. Sanel marka olanda siritir diye dusunmeye basladim. Bende onu düşünüyorum abi dokunmatik olanını ama arkada iki çocuk ve hanım olacak artık bu sebepten baya ihtiyaç olacak. Orjinaline baktım bulamadım internette Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 27 Nisan 2020 Paylaş 27 Nisan 2020 Metin Akbal yazdı: Istirham ederim. Multimetre ile yapilan olcumlerde aku voltaji, alternator kasnaginin gerilim gucu, bu guc sonucunda gergi rulmanlarinin verdigi tepki, Bank 1 Bank 2 sensör, TPMS basinclari, LTFT STFT degerleri, 2000 RPM deki ms ler ile kadran ve GPS de gorulen hiz arasindaki korelasyon hesaplanarak aracin surtunme katsayisina etki eden aynalar, kapi kollari, anten ve arka tekerlere olusan ruzgar direncinin cam suyuyla birlesmesinden olusan buji ve bobin geriliminin omrunun uzamasina yardimci olmasi sebebi ile vs vs vs.......... ve son olarak bakim maliyetlerine olan etkisi de goz onunde bulundurularak direncler ohm cinsinden 800 ohm da sabit tutulmaya calisilmistir Abi isinamadim kendilerine Megane 4 arka tavan lambasi hosuma gitti. O lambanin kenarlara nasil duracagini dusunmekteyim. Hiç biri bilimsel değil. Video yok, pdf yok, grafik yok. Avometre tak ölç. Olmadı. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 27 Nisan 2020 Yazar Paylaş 27 Nisan 2020 Hiç biri bilimsel değil. Video yok, pdf yok, grafik yok. Avometre tak ölç. Olmadı. [emoji14] 4. Sayfadan itibaren, Gunes enerji sistemlerinde mono propilen glikol kullanimi grafikleri [emoji23] https://docplayer.biz.tr/amp/8834706-Gunes-enerjisi-tesisatlarinda-antifriz-olarak-etilen-ve-propilen-glikol-kullaniminin-dncelenmesi.html Bende onu düşünüyorum abi dokunmatik olanını ama arkada iki çocuk ve hanım olacak artık bu sebepten baya ihtiyaç olacak. Orjinaline baktım bulamadım internetteOrijinaline uygun olmayiz diye dusunuyorum tavan dosemesi one gore degil. Arkada tavan lambasi olanlarda asagi dogru bombe var dosemede. Sen ariyorsan ben bulurum sana [emoji16] https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2210372309280605&id=100009235728942 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 28 Nisan 2020 Paylaş 28 Nisan 2020 Metin Akbal yazdı: Orijinaline uygun olmayiz diye dusunuyorum tavan dosemesi one gore degil. Arkada tavan lambasi olanlarda asagi dogru bombe var dosemede. Sen ariyorsan ben bulurum sana https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2210372309280605&id=100009235728942 Orjinallik konusunda katılıyorum abi ama şart olduğundan dolayı söyledim. Hiç sedan etrafımda yok o yüzden bombe olayını bilmiyorum. Döşemeyi kesip uymazsa ne yapacağız orası sıkıntı. Megane 4 aydınlatması gayet güzelmiş. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 28 Nisan 2020 Paylaş 28 Nisan 2020 satma karari verilirse itina ile sökülür @Selçuk Bakış abi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 28 Nisan 2020 Paylaş 28 Nisan 2020 Satmaz ki, o değilde yangın teminatı var mıydı kaskoda 😀 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Nisan 2020 Yazar Paylaş 28 Nisan 2020 Kaskoya işlendi mı bunlar [emoji16]@Mehmet Ozyurek Emmi dedi ki aksesuar arabanin %10 unu gecemez. 1500 teyp 1500 sis fari 2000 bixenon 3000 lpg 2000 Sport jant 1000 emvai cesit vites alti led cakmak aydinlatma kapi tutamak led ayak aydinlatma bagaj aydinlatma tavan ambiyans led (malzeme 100 iscilik 900 arabada 5 evde 15) olunca o son 1000 liralik kisim olmuyor birde bende Mercedes kart yok [emoji16] 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 28 Nisan 2020 Paylaş 28 Nisan 2020 yan taraflara lamba koyacaksanız boranın güneşlik lambaları çok hojdur. birçok vw modelinde kullanılıyor zaten. https://tr.aliexpress.com/item/32800026269.html arkada tavan lambam var ama belki yinede yaparım çocuk için belli olmaz sağım solum 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Nisan 2020 Yazar Paylaş 28 Nisan 2020 yan taraflara lamba koyacaksanız boranın güneşlik lambaları çok hojdur. birçok vw modelinde kullanılıyor zaten. https://tr.aliexpress.com/item/32800026269.html arkada tavan lambam var ama belki yinede yaparım çocuk için belli olmaz sağım solum [emoji4] @Mehmet Cihat Yemin ediyorum onu da dusundum. Eski Bora ciyim ne de olsa Megane yeni nesil durusu falan daha hosuma gitti, Boranin tavan lambasinda ic denetim alarmi olani da var belki aktiflestiririm falan [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Nisan 2020 Yazar Paylaş 28 Nisan 2020 Arif Aykın yazdı: Orjinallik konusunda katılıyorum abi ama şart olduğundan dolayı söyledim. Hiç sedan etrafımda yok o yüzden bombe olayını bilmiyorum. Döşemeyi kesip uymazsa ne yapacağız orası sıkıntı. Megane 4 aydınlatması gayet güzelmiş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts