İçeriğe Yönlendir

Jeep Willys - Akülü Araba

Sami Demirpaz

Recommended Posts

Servet Aydın
sen sandık motor koy yeni [emoji3] 

[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Servet Aydın yazdı:

Bakımsız araç kaza yaptırmış

O zaman daha bakım işlerine girmemisiz olacak tabi o kadar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Metin Akbal yazdı:

Sami bu 2 ileri olayinda ne kullandin? Traktore 12V aku alacagim orijinali 6V. 2 vites olayini ayarlamak istiyorum.

Ben duz baglayacaktim normalde ama kumanda ve modul gorunce onu tercih ettim. Modulde hazir devresi var sanirim ben tus koydum oyle calisti. Muhtemelen daha az elektrik veriyor olabilir. Sistem 12 volt. 

Torpido da 2 vites var, kumanda da 3 vites var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
sen sandık motor koy yeni [emoji3] 
[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Ben duz baglayacaktim normalde ama kumanda ve modul gorunce onu tercih ettim. Modulde hazir devresi var sanirim ben tus koydum oyle calisti. Muhtemelen daha az elektrik veriyor olabilir. Sistem 12 volt. 

Torpido da 2 vites var, kumanda da 3 vites var. 
Tesekkur ettim.
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Servet Aydın yazdı:

Boşta ölçtün dimi? Yük altında ölç. 13.8 üstüne eşik olarak 14volt olacak

Akü bağlı iken 17 ise sağlam akü çoktan infilak etmişti

Abi yok boşta hiç ölçmedim. Taktım şarja yeşil lambayı gördüm iğneyi kabloya batırdım ölçtüm. -‘yi alabilmek için ucunu az çektim geri. Acaba a o an şarjı kesmiş miydim. Bugün yeni test yapayım..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Akü üstünde dene. Olmadı 21 watt filan lamba bağla. Yoksa 5 watt filan da olur. Öyle ölç

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Benim sanayi elektrikçisi yapımı şırınganın içine konan test lambasını aşırı parlak yakıyor. Var bunda bir iş 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Akıllı şarj aleti koymazlar. Mevcut şarj cihazına 5 watt lamba ile kaç volt varsa ona göre hesaplayıp seri diod bağlayacağız. Sende hesap yapabilirsin. Her diod kendi üstünde 0.7 volt tutacak. Misal 17 volt ise çıkış 14volta kadar düşürmek için 4 veya 5 diodu seri bağlayacağız.

• Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Servet Aydın yazdı:

Akıllı şarj aleti koymazlar. Mevcut şarj cihazına 5 watt lamba ile kaç volt varsa ona göre hesaplayıp seri diod bağlayacağız. Sende hesap yapabilirsin. Her diod kendi üstünde 0.7 volt tutacak. Misal 17 volt ise çıkış 14volta kadar düşürmek için 4 veya 5 diodu seri bağlayacağız.

Önce şu diodlardan bana bir kaç örnek atar mısın abi internetten sipariş geçeyim. Lazım olabilecek şeylerden.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Sani Gerşon yazdı:

OOoo hemde Jip bu Cip değil :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Bahadır Taşpolat
Servet Aydın yazdı:

ağabeyim burada okuyup  ampere bakmadan 10 tane 1n5408 aldım, laptop adaptörünü (19V 3.43A) 16volt civarına indirmekti  amacım, bu diodlar 3A miş kullanabilme imkanı varmı yoksa diodlar çatlar mı  diye soracaktım 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

ağabeyim burada okuyup  ampere bakmadan 10 tane 1n5408 aldım, laptop adaptörünü (19V 3.43A) 16volt civarına indirmekti  amacım, bu diodlar 3A miş kullanabilme imkanı varmı yoksa diodlar çatlar mı  diye soracaktım 

8 tane seri bağla ilk önce. Sonra 6 taneye düşür. Şayet diaodlar ısınırsa araya 10watt ampül bağla bitti
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Çok güzel olmuş, koltuklara minder eklenmesi, direksiyon değişimi ve offroad lastiklerle şahane olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...