İçeriğe Yönlendir

Jeep Willys - Akülü Araba

Sami Demirpaz

Recommended Posts

Servet Aydın

En fazla 13.8 ile şarjı kesip araçta ise 9.9 volt olunca yürümeyi kapatıyor mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emre Şimşek yazdı:

Nasıl yani? Bizdeki pilsanın şarj cihazı ve de arabası sıkıntılı mı yani? 

b700506e5ad7b49f16fe80a32be27ace.jpg

Çok basit gördüm.. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Servet Aydın yazdı:

BMS kart mı koysak ne?

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Servet Aydın yazdı:

Araba kapatmıyor ondan eminim. 
Şarj ederken ilk başta üstündeki lamba kırmızı yanıyor, akü dolunca lamba yeşile dönüyor. Yeşil olunca şarj etmediğini düşünüyordum

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
BMS kart mı koysak ne?

Tek akü için varsa şahane olur
Araba kapatmıyor ondan eminim. 
Şarj ederken ilk başta üstündeki lamba kırmızı yanıyor, akü dolunca lamba yeşile dönüyor. Yeşil olunca şarj etmediğini düşünüyordum

Yeşil olunca kaç volt baksana
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Servet Aydın yazdı:

Tamam ağabey uygun zamanda bakarım.

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Muhteşem olmuş :nazar:  Heyecanlarını gidermek bile yeter valla.

Cem abiden aldığım akülü duruyor hala kenarda.

Bi heves bindi, gitti 😀

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Hocam tebrikler gerçekten bizim insanımıza malzemeyi ver çok işler başarır. Helal olsun hocam..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Emin Önal yazdı:

Muhteşem olmuş :nazar:  Heyecanlarını gidermek bile yeter valla.

Cem abiden aldığım akülü duruyor hala kenarda.

Bi heves bindi, gitti 😀

Hep öyle oluyor. Bütün oyuncaklar gibi bir hevesle başlıyor sonra kenarda atıl durumda kalıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Eyüp Çetin yazdı:

Hep öyle oluyor. Bütün oyuncaklar gibi bir hevesle başlıyor sonra kenarda atıl durumda kalıyor. 

Evi taşıyacağım önümüzdeki ay. yavaş yavaş toplamaya başladık. çocuklardan oynamadıkları oyuncakları eleyip, ihtiyaç sahiplerini sevindirmelerini istedim. Beklediğimden fazlasından vazgeçtiler ama ayırdıklarımız kadar hala elimizde var.🙈

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Almayalım mı yani akülü, oğlan (3) ne zaman görse çıldırıyor. Hep geciştiriyorum ama fazla sürmez gibi.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Fatih Evcin yazdı:
Eyüp Çetin yazdı:

Almayalım mı yani akülü, oğlan (3) ne zaman görse çıldırıyor. Hep geciştiriyorum ama fazla sürmez gibi.

Aga ortam müsait mi? Benimkini bıraksan her gün sürer ama sırtımda çatıya taşımamak için haftada bir indiriyorum. Komşumun oğlunun da etkisi var 2 senede doyamadı..

rSJyhQ.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Fatih Evcin yazdı:
Eyüp Çetin yazdı:

Valla biraz tercih meselesi. Ben hevesi kalmasın diyerek bazı oyuncakları alıyorum. Özellikle eğitici oyuncakları. Kendi yaşantılarımın da etkisi var tabi. Bazı oyuncakları ise geliştirici bir tarafı olmadığı için kesinlikle almıyorum. Akülü arabayı ise babannesi almıştı fakat çok uzun süreli oynamadı. Birazcık da yer meselesi. Sitenin bahçesinde yanında ben varken sürüyor diğer zamanlarda balkonda duruyordu. İlk başlarda hadi inelim sürelim diyordu fakat sonradan sonraya çok da hevesi kalmadı. Yaz tatilinde anneanesinin yazlık evinin bulunduğu mahalle arabanın falan çok olmadığı çoluk çocuğun güvenli bir şekilde oynadığı bir yer. Orada akşama kadar kıytırık scooterden hiç bıkmıyordu ama. Arkadaş ortamı falan da etkiliyor herhalde. Yoksa evin içinde duran akülü araba sadece bir heves giderici oluyor galiba. Bütün bunları düşünerek tercih et tabi.

Emre Şimşek yazdı:

Aga ortam müsait mi? Benimkini bıraksan her gün sürer ama sırtımda çatıya taşımamak için haftada bir indiriyorum. Komşumun oğlunun da etkisi var 2 senede doyamadı..

rSJyhQ.jpg

Aynen öyle. Bizimkinin çevresi uygun olmadığı için bıktı galiba. Balkonda kendiliğinden aküsü bitti gitti. 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Hocama katılıyorum hareketsiz bir nesil yetiştirmek istemiyorsak almayalım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Pedallı da sakat. Çocukken vardı benim 😛 bayir aşağı Hereke sahile inmiştim pedal koptu frensiz  doğan L tamponuna dalmıştim. Airbag de yok tabi direksiyon elimde kalmıştı :∆

İlk sürat kazam :)

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sami bu 2 ileri olayinda ne kullandin? Traktore 12V aku alacagim orijinali 6V. 2 vites olayini ayarlamak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sami bu 2 ileri olayinda ne kullandin? Traktore 12V aku alacagim orijinali 6V. 2 vites olayini ayarlamak istiyorum.

Motorlar 12volt. Sistem yavaş gitme için iki motoru seri yapıyor. Hız için paralel.
Motorlar 6volt ise sende seri bağla. 12volt ile rahat çalışır ve dönüşlerde kasma yapmaz. Defransiyel mantığı devreye girer seri motorda
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Motorlar 12volt. Sistem yavaş gitme için iki motoru seri yapıyor. Hız için paralel.
Motorlar 6volt ise sende seri bağla. 12volt ile rahat çalışır ve dönüşlerde kasma yapmaz. Defransiyel mantığı devreye girer seri motorda
Tek motot var abi.
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tek motot var abi.

Olmaz senin araçta. Motoru eğer 6volt ise yanar 12 ile
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Servet Aydın yazdı:

17,5 volt 😱 

Hızlı şarj edenin aküsü çabuk bozulur...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Boşta ölçtün dimi? Yük altında ölç. 13.8 üstüne eşik olarak 14volt olacak

Akü bağlı iken 17 ise sağlam akü çoktan infilak etmişti

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Metin Akbal yazdı:
Servet Aydın yazdı:

Tek motot var abi.

sen sandık motor koy yeni :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...