İçeriğe Yönlendir

2011 Fiesta Multimedya Tavsiyesi

Emir Kaan Güler

Recommended Posts

Emir Kaan Güler

Herkese iyi günler. 2011 model titanium fiesta aracım var. Bir multimedya sistemi araştırıyorum. Piyasada klasik navimex gibi ürünler var fakat ararken bu ürünü gördüm

https://m.n11.com/sony-ford-fiesta-apple-carplay-multimedya-sistemi-P361097448?gclid=CjwKCAjw1v_0BRAkEiwALFkj5orFXjoy6Jq7qEXpWE52zg_LQu4Riw-cMjTDFbMgsmKYc1RfrPzT3BoCVeMQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

sony-ford-fiesta-apple-carplay-multimedy

bunu alıp taktıran kullanan var mı?

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Fiyat biraz yüksek, aşağı yukarı yarı parasına bir android cihaz alabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ama sony kalitesi alınmış oacak. arabada seste kalite bence öncelikli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emir Kaan Güler
Hasan Karabekiroglu yazdı:

Fiyat biraz yüksek, aşağı yukarı yarı parasına bir android cihaz alabilirsiniz.

Biraz öyle ama kullanımı rahat ve güzel görünümlü ise işe yarar bence carplay olması

Koray Demir yazdı:

Linkteki cihaz orjinal Sony mi yoksa imitasyonu mu?

Orjinal diye biliyorum sony nin böyle ürünleri var birkaç model

Asıl merak ettiğim bu tarz bişey yapıp memnun olan ya da olumsuz düşünceleri olan birileri var mı. Çünkü internette bu ürünler var ama kullanan ve uygulayan bulamadım

Yorum bağlantısı
Ali çal

Bunu takınca tuşları nereye koyulacak ki ?

bende 2011 my fiesta donanımlı araçta Navimex android 8 kullanıyorum montaj dahil 1700 civarı bi fiyata gelmişti tek sorunum teyp tuş takımının ışıkları yanmıyor ses kalitesi orijinalinden daha iyi tavsiye ederim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emir Kaan Güler
(düzenlendi)

https://www.carplaylife.com/installs/carplay-installs-alpine-ilx-700-in-a-2013-ford-fiesta/
böyle bir görünüm sanırım

Ali çal yazdı:

Bunu takınca tuşları nereye koyulacak ki ?

bende 2011 my fiesta donanımlı araçta Navimex android 8 kullanıyorum montaj dahil 1700 civarı bi fiyata gelmişti tek sorunum teyp tuş takımının ışıkları yanmıyor ses kalitesi orijinalinden daha iyi tavsiye ederim 

Ürünün linki var mı sizde. Bir de teyp ışıkları neden yanmıyor ürünle ilgili mi?

tarihinde Emir Kaan Güler tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali çal
(düzenlendi)

Hocam ben İstanbul’da doğubanktan aldım sahibidnene bir bakayım bulursam atarım. 2013 altı modellerde tuşların ışığı yanmıyormuş yazılım güncellemesi olursa ilerde belki yanabilir demişti ara sıra soruyorum güncelleme yokmuş 

görünümde bana pek hoş gelmedi ve ekran takılan yerde tuşlar var onları nereye koymuşlar acaba 

tarihinde Ali çal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali çal
(düzenlendi)

İlanı direk bulamadım da özen elektronik satıcı yetkili bayi gibi bişey 

carplay için USB dongle  satılıyor bende düşünüyorum almayı

tarihinde Ali çal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emir Kaan Güler
Ali çal yazdı:

Hocam ben İstanbul’da doğubanktan aldım sahibidnene bir bakayım bulursam atarım. 2013 altı modellerde tuşların ışığı yanmıyormuş yazılım güncellemesi olursa ilerde belki yanabilir demişti ara sıra soruyorum güncelleme yokmuş 

görünümde bana pek hoş gelmedi ve ekran takılan yerde tuşlar var onları nereye koymuşlar acaba 

Sanırım o tuşlar zaten radyo ekranının tuşları olduğu için radyo komple iptal oluyor sadece carplay olması özelliği var 

Ali çal yazdı:

İlanı direk bulamadım da özen elektronik satıcı yetkili bayi gibi bişey 

carplay için USB dongle  satılıyor bende düşünüyorum almayı

bu dediğiniz örneğin sizin cihazınızda carplay olmasını mı sağlıyor

Yorum bağlantısı
Ali çal

Radyo tuşları evet ama şahsen ben o tuşları devre dışı bırakmak istemezdim. 
Evet USB girişinden bağlıyorsunuz kablosuz  CarPlay ve android Auto desteği oluyor  benim önerdiğim ve kullandığım cihazda çift USB var zaten aparat sorun teşkil etmez AliExpress te 350₺ civarı 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emir Kaan Güler
Ali çal yazdı:

Radyo tuşları evet ama şahsen ben o tuşları devre dışı bırakmak istemezdim. 
Evet USB girişinden bağlıyorsunuz kablosuz  CarPlay ve android Auto desteği oluyor  benim önerdiğim ve kullandığım cihazda çift USB var zaten aparat sorun teşkil etmez AliExpress te 350₺ civarı 

Evet ben de baktım şimdi. Gayet mantıklı bence. Uygun fiyatlı android cihaz takıp bu aparatla carplay yapmak çok iyi. Çok teşekkür ederim. Eğer uygularsanız yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim

Yorum bağlantısı
Ali çal
Emir Kaan Güler yazdı:

Evet ben de baktım şimdi. Gayet mantıklı bence. Uygun fiyatlı android cihaz takıp bu aparatla carplay yapmak çok iyi. Çok teşekkür ederim. Eğer uygularsanız yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim

Ben ihtiyaç duymadım henüz ama şu virüs vs olayları geçsin AliExpress ten sipariş verebilirim 

Emir Kaan Güler yazdı:

Ekran daha büyük belki tuş ışığı sorunu da olmaz konsolda duruşu benim pek hoşuma gitmediği için düşünmemiştim YouTube da videoları vardı fiesta 9” android multimedya diye arayabilirsiniz. Ama satıcı ile iletişime geçin bu tarz cihazlar genelde 2013 üzeri uyumlu ama 2009 ve üzeri diye ilana yazıyorlar sorunca uyumlu değil diyorlar 

Yorum bağlantısı
Emir Kaan Güler
Ali çal yazdı:

Ben ihtiyaç duymadım henüz ama şu virüs vs olayları geçsin AliExpress ten sipariş verebilirim 

Ekran daha büyük belki tuş ışığı sorunu da olmaz konsolda duruşu benim pek hoşuma gitmediği için düşünmemiştim YouTube da videoları vardı fiesta 9” android multimedya diye arayabilirsiniz. Ama satıcı ile iletişime geçin bu tarz cihazlar genelde 2013 üzeri uyumlu ama 2009 ve üzeri diye ilana yazıyorlar sorunca uyumlu değil diyorlar 

Başka bir ilandaki sorularda gördüm. Bazı cihazlarda o tuşların rengine göre uyum sormuş herkes. Mesela turuncu ışık var uyar mı diye sormuşlar. Acaba sizin ürününüz turuncuya uygun olmadığı için mi ışıklar yanmadı

Yorum bağlantısı
Ali çal
Emir Kaan Güler yazdı:

Başka bir ilandaki sorularda gördüm. Bazı cihazlarda o tuşların rengine göre uyum sormuş herkes. Mesela turuncu ışık var uyar mı diye sormuşlar. Acaba sizin ürününüz turuncuya uygun olmadığı için mi ışıklar yanmadı

Valla okadarını bilmiyorum cihaz kaynaklı muhtemelen araç kaynaklı değildir de satıcı almadan önce 2013 altı modellerde ışık yanmıyor demişti bilerek almıştım şimdi yakmanın yollarını arıyorum ama henüz bişey bulamadım çokta dert değil yanmaması ama maksat denemek 

Yorum bağlantısı
Emir Kaan Güler
Ali çal yazdı:

Uyumunu sorayım sürücüye de daha yakın duruyor fiyatı da uygun gibi inşallah kaliteli bişeydir o zaman düşünebilirim. Bi de bu cihazlarda usb girişi nerede. Bende aux var sadece hiç usb bağlantım yok orjinal olarak

Yorum bağlantısı
Ali çal
Emir Kaan Güler yazdı:

Uyumunu sorayım sürücüye de daha yakın duruyor fiyatı da uygun gibi inşallah kaliteli bişeydir o zaman düşünebilirim. Bi de bu cihazlarda usb girişi nerede. Bende aux var sadece hiç usb bağlantım yok orjinal olarak

Cihazın arkasında kablo ile dışarı çıkarılıyor istediğin yere koyabilirsin ben torpidoya koydum mesela görüntü kirliliği yapmadı 

Android 8 benim cihaz 9 a güncellemeyi deneyeceğim belki ışıklara faydası olur :) cihazın canbus bölümünde fiesta yok focus olarak var o yüzden canbustan veri çekemiyor ışık belki de onunla alakalıdır. Misal bu cihaz 2013 üstünde hem tuş ışıkları yanıyormuş hem kapı açıldığında hangi kapı açıksa ekrana animasyon gibi geliyormuş bende Buda yok mesela 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emir Kaan Güler
Ali çal yazdı:

Cihazın arkasında kablo ile dışarı çıkarılıyor istediğin yere koyabilirsin ben torpidoya koydum mesela görüntü kirliliği yapmadı 

Android 8 benim cihaz 9 a güncellemeyi deneyeceğim belki ışıklara faydası olur :) cihazın canbus bölümünde fiesta yok focus olarak var o yüzden canbustan veri çekemiyor ışık belki de onunla alakalıdır. Misal bu cihaz 2013 üstünde hem tuş ışıkları yanıyormuş hem kapı açıldığında hangi kapı açıksa ekrana animasyon gibi geliyormuş bende Buda yok mesela 

Evet sanırım o dediğim cihazda o yüzden renkleri falan sormuş herkes herhalde yeni cihazlar 2013 model öncesinde uyumlu. Sizin o yüzden çalışmıyor olabilir ama belki bir güncelleme ile düzelebilir. Başka bir yere de sorabilirsiniz. İnşallah hallolur😌

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Kuzenin arabasında var , hafta sonu resmini atabilirim isterseniz tıpkı orjinal gibi navigasyon,TV ,USB,BT vs herseyi var hem de esp felan açılıp kapabiliyor multimedyadan ,klima açınca uyarı felan da geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali çal
Emir Kaan Güler yazdı:

Evet sanırım o dediğim cihazda o yüzden renkleri falan sormuş herkes herhalde yeni cihazlar 2013 model öncesinde uyumlu. Sizin o yüzden çalışmıyor olabilir ama belki bir güncelleme ile düzelebilir. Başka bir yere de sorabilirsiniz. İnşallah hallolur😌

Bende daha 7-8 ay önce taktırdım yeni çıktı falan demişti titanyum olmadığı içinde olabilir belki bilemiyorum inşallah çözüm bulabilirim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emir Kaan Güler
Furkan Bakırel yazdı:

Kuzenin arabasında var , hafta sonu resmini atabilirim isterseniz tıpkı orjinal gibi navigasyon,TV ,USB,BT vs herseyi var hem de esp felan açılıp kapabiliyor multimedyadan ,klima açınca uyarı felan da geliyor.

Kuzeninizin aracı kaç model. Makyajlı kasa yani 2013 sonrası araçlara takılanlarda sorun olmuyor bulunuyor da ondan öncesinde sıkıntılı biraz

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Daha önce bende çok araştırdığım için diğer konuda da bahsetmiştim yüzsel ama burada da yazayım. Bu ünitenin avantajı eski ekranınızı sökmüyorsunuz, ancak şöyle bir durum var eski ekranın ünitesi her türlü söküldüğü için bir anlamı kalmıyor. Tuşları söktüğünüz için tamamen alınacak ünitenin kontrol mekanizmasına muhtaçsınız. Yine genel midir bilmiyorum ama birkaç tane farklı yerden baktım plastik kasada kalıp sıkıntısı vardı göğüsle uyumu yok bir taraf içeride biri dışarıda kalıyor. Önce acaba takılırken arka alan dar kablolar iyi yerleştirilmedi ünite dıştamı kaldı dedim ama birkaç yerde görünce kalıp hatası diye düşündüm.

Benim aracımdaki üniteden aracın üzerindeki ayarları yapıyorum sıkıntı yok, herşeyi çalışıyor. Tek sorunum var, bilgisayara bağladığımda ünitenin orjinal olmamasından kaynaklı orjinal ekran ile iletişim kesildi hatası mevcut. Bu da sorun değil aslında, sadece ben biraz kıllık yapıyorum, herşeyi çalışıyor çünkü.

2011 ve öncesi için ayrı canbuslu ve ayrı cihazlar mevcut. Bu cihazlardan alınır ise benim aracımdaki gibi herşey çalışır(benim aracım 2013 sonrası, alırken özellikle teyit edildi aldığım yer tarafından, ona uygun model yollandı) Bir arkadaşımın aracı 2011 ve onun çalışıyordu, o dönem yurtdışı çok daha uyguna geliyordu aliexpressten almıştı. Yine fiyatları karşılaştırın, marka model chipset vs araştırmak içinde tercih edebilirsiniz. En azından ne aradığınızı bilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
 Kuzeninizin aracı kaç model. Makyajlı kasa yani 2013 sonrası araçlara takılanlarda sorun olmuyor bulunuyor da ondan öncesinde sıkıntılı biraz
Hmm, olmaz o zaman 2015 model onunki.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...