İçeriğe Yönlendir

Sahur Sohbetleri 2020 - 2021 - 2022 - 2023 - 2024

O.Yücel Çetin

Recommended Posts

Köksal Yılmaz
Selim Bilgin yazdı:

Yazılımcı olun o zaman. :D 

Gençlikte olamadık, sonradan olmuş derler :D 

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Ayakta uyuyorum akşama kadar. Ne açlık ne susuzluk en kötüsü uykusuzluk. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
O.Yücel Çetin yazdı:

Ayakta uyuyorum akşama kadar. Ne açlık ne susuzluk en kötüsü uykusuzluk. 

gece niye kalkıyorsunuz ki?

Ben oruç tutmuyorum ama sadece akşam yemek yiyorum son dönemde. Biraz aç olsanız ne olur?

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

Uykusuzluk mahvetti, bir de 8 aylık bir kızcağızım var gece saat başı uyanır kaçta uyursa uyusun sabahın 7 sinde kalkar onun da etkisi eklenince :soshelp:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Göktürk yazdı:

Ben oruç tutmuyorum ama sadece akşam yemek yiyorum son dönemde. Biraz aç olsanız ne olur?

Aslolan zaten açın halinden anlamak 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Aç kalmanın saymakla bitmez faydaları var. Bu konuda sonsuz güvendiğim Prof. Yavuz Yörükoğlu'nun aralıklı oruç, düzenli ve az yemek ile beraber gelen ötefaji hakkında çok güzel bir videosu var, aşağı bırakıyorum. Çok yiyen adamın kafasının %100 çalışma ihtimali yok, elbette zeka problemi var demek değil bu ancak kapasitesini ortaya çıkaramıyor. Hep aç karnına çalışırım o yüzden, sirkeli ya da limonlu su ile günde 10-12 saat masa başında aç kalabiliyorum. 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

az yemek iyidir. 

beyaz un, süt ve süt ürünleri, abur cubur gıdaları kesince;

tüm ailecek bağışıklık sistemimiz toparladı. Hastalanma ve mevcut sağlık sorunlarımız toparladı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

az yemek iyidir. 

beyaz un, süt ve süt ürünleri, abur cubur gıdaları kesince;

tüm ailecek bağışıklık sistemimiz toparladı. Hastalanma ve mevcut sağlık sorunlarımız toparladı. 

süt ve süt ürünleri inekler için insanlara uygun değil

sütün mayalanmış hali olan yoğurt peynir sütten daha tehlikeli

Kaynak Karen Hill

tarihinde Ali Gülmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gülmez yazdı:

Kaynak Karen Hill

Doğrudur. sadece kefir içiyoruz. Onu da haftada bir iki. probiyotik için

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Gülmez yazdı:

Kaynak Karen Hill

Buna inanmıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Mehmet Göktürk yazdı:

Buna inanmıyorum. 

Alın benden de o kadar, 2 günde bir, 1 litre kadar içerim, peyniri yoğurdu gırla her çeşidinden, daha bir zararını görmedim. Düzenli check-up yaptırırım değerler referans aralıkta, demir biraz fazla onun da sütle alakası yok. Bu et - sütten insanlar uzaklaştırılmaya çalışılıyor neden anlamadım.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Hocam çocuklar olmasa ben bir bardak su içer geri yatarım çocuklar çok heves ediyor onlar pes edince biz de böyle yaparız büyük ihtimalle. Bu arada süt ürünlerinin zararlı olduğunu ben de düşünmüyorum anneannem 100 yaşında ömrü boyunca ağırlıklı süt ürünleri tüketmiştir hep. 

tarihinde O.Yücel Çetin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Buna inanmıyorum. 

Çoğu kişinin süt ve süt ürünlerine intolaransı var. Oranının %75 olduğu düşünülüyor.

Eskiden örnekler vermek doğru değil. Çok eskiler 40 yaşında ölürdü. Günümüzde 70-80, ve sürekli uzuyor.

https://www.medicalpark.com.tr/laktoz/hg-2279#

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çok eskiler 40 yaşında ölürdü. Günümüzde 70-80, ve sürekli uzuyor.

Çok çok eskiler elbette enfeksiyon bilgisi olmadığından ve bilim eksikliğinden ölüyordu Tansu abi bunun süt ile alakası yok büyükbabam 83 yaşında rahmet oldu ölmeden 1 gün önce bostan diziyordu, elbette bunu yaparken midesinde sabah sağıp kaynattığı süt vardı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Türklerde yüzde 5 görünüyor. Genel yaşam kalitesinden bahsetmiş fazla bişey dememiş.

çocuklarda sorun yokmuş. Bana bu biraz yapay geldi metin.hastalığı reddediyor değilim. Ama abartılıyor sanki probiyotik felan satmak için. Yaşam uzunluğuna da bağlamıyor. Kafkas diyetinde süt peynir yoğurt en başta ne yapıcaz şimdi?

. Avrupalılarda %5-17, Amerikalılarda %44, Asya ve Afrikalılarda %60-80 oranında rastlanır. 

Tedavi yöntemlerinden biri 🎃

Laktoza Maruz Bırakma: Laktoz intoleransınız varsa günlük olarak düşük miktarlarda düzenli olarak laktoz almak vücudunuzun adapte olmasını sağlar. Bazı çalışmalarda günlük olarak düşük dozlarda düzenli olarak laktoz alan hastalarda 16 gün sonra semptomlarda belirgin azalma saptanmıştır. Fakat bu tedavi yönteminin kesin etkinliğinin kanıtlanması için daha ciddi boyutlarda büyük ölçekli çalışmalara ihtiyaç vardır. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Türklerde yüzde 5 görünüyor. Genel yaşam kalitesinden bahsetmiş fazla bişey dememiş.

çocuklarda sorun yokmuş. Bana bu biraz yapay geldi metin.hastalığı reddediyor değilim. Ama abartılıyor sanki probiyotik felan satmak için. Yaşam uzunluğuna da bağlamıyor. Kafkas diyetinde süt peynir yoğurt en başta ne yapıcaz şimdi?

. Avrupalılarda %5-17, Amerikalılarda %44, Asya ve Afrikalılarda %60-80 oranında rastlanır. 

Tedavi yöntemlerinden biri 🎃

Laktoza Maruz Bırakma: Laktoz intoleransınız varsa günlük olarak düşük miktarlarda düzenli olarak laktoz almak vücudunuzun adapte olmasını sağlar. Bazı çalışmalarda günlük olarak düşük dozlarda düzenli olarak laktoz alan hastalarda 16 gün sonra semptomlarda belirgin azalma saptanmıştır. Fakat bu tedavi yönteminin kesin etkinliğinin kanıtlanması için daha ciddi boyutlarda büyük ölçekli çalışmalara ihtiyaç vardır. 

Fermante süt ürünleri içeriklerinden dolayı bağışıklığı güçlendirir. Ama çoğu insanda böyle olmuyor. Çünkü sindiremiyor ve ters etki bırakıyor. Vücut süt proteinlerine karşı savaşmaya başlıyor. Bu da bağırsak florasını bozuyor

arap yunan italyan ve asya ülkelerinde yüksek oranda süt intolaransı varmış diye okudum

ve afrikalı ve yahudilerde yüksekmiş

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Yoğurttan daha doğal faydalı bir gıda olmadığı kanaatindeyim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ali Gülmez yazdı:

Kaynak Karen Hill

Kırmızı et düşmanı birisi kuvvetle ihtimal

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Metin Uzunoğlu yazdı:

Yoğurttan daha doğal faydalı bir gıda olmadığı kanaatindeyim. 

Bana da öyle geliyor.  Market yoğurdu referans alınmıştır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Evren Erakçora yazdı:

Kesinlikle ev yoğurdu, market yoğurdu eve giremez. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

market ya da köy olması değil konu. Süt proteinleri hepsinde aynı.

yıllarca tüketimi faydalı olarak gösterilen şeylerin bazı insanlara zararlı olmasına inanması zor tabi. Araştırmak basit. İnternet herkesin cebinde

kendi kızımda bunu yaşadığım için ben şahit oldum. Sütü ve gluteni kesince hasta olmadı. Hareketlendi. Ve bağışıklığı baskılanmadığı için boyu uzadı çok kısa sürede. 

IMG-2220.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sütün lt si market markasında 35+ olunca zararları da başlayabilir

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

market ya da köy olması değil konu. Süt proteinleri hepsinde aynı.

yıllarca tüketimi faydalı olarak gösterilen şeylerin bazı insanlara zararlı olmasına inanması zor tabi. Araştırmak basit. İnternet herkesin cebinde

kendi kızımda bunu yaşadığım için ben şahit oldum. Sütü ve gluteni kesince hasta olmadı. Hareketlendi. Ve bağışıklığı baskılanmadığı için boyu uzadı çok kısa sürede. 

Kaynak alalım, okuyalım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Fermante süt ürünleri içeriklerinden dolayı bağışıklığı güçlendirir. Ama çoğu insanda böyle olmuyor. Çünkü sindiremiyor ve ters etki bırakıyor. Vücut süt proteinlerine karşı savaşmaya başlıyor. Bu da bağırsak florasını bozuyor

arap yunan italyan ve asya ülkelerinde yüksek oranda süt intolaransı varmış diye okudum

ve afrikalı ve yahudilerde yüksekmiş

o asya ülkesi denenler çin edonezya vs çekik kökenliler. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...