İçeriğe Yönlendir

Radyatör Temizliği Nasıl Yapılır?

Köksal Yılmaz

Recommended Posts

Köksal Yılmaz

Selamlar abiler, dostlar,

Radyatör temizliği iç/dış nasıl yapılır? Sökmeden yapılır mı, kendi yapacağımız temizlik/bakım işleri nelerdir? 

Sağlıklı günler :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Köksal Yılmaz yazdı:

Selamlar abiler, dostlar,

Radyatör temizliği iç/dış nasıl yapılır? Sökmeden yapılır mı, kendi yapacağımız temizlik/bakım işleri nelerdir? 

Sağlıklı günler :) 

üstünden çıkan antifiriz cok eski degılse onu bir kaba alıp sonra bir tülbentden geri süzerek koyabılırsın sistem temizligi için birde temizlik katkısı olarak becher marka katkı koyup sisteme çalsıtıyrolar sonra içini tekrar su ile bır tur devırdaım edıp antıfıriz koyuyorlar uzun iş köksal bey bence hıc bulasma 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

üstünden çıkan antifiriz cok eski degılse onu bir kaba alıp sonra bir tülbentden geri süzerek koyabılırsın sistem temizligi için birde temizlik katkısı olarak becher marka katkı koyup sisteme çalsıtıyrolar sonra içini tekrar su ile bır tur devırdaım edıp antıfıriz koyuyorlar uzun iş köksal bey bence hıc bulasma 

Erkan abi can sıkıntısı biraz da,motora şöyle bir baktım da etiketi gördüm, radyatör 2018 üretim ile değişmiş sanki, 2000 km önce de soğutma suyu komple değişmişti. Radyatöre baktım yeni görünüyor.

20200409_132243.jpg
Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Arac devamlı su ile binildiyse antıfırız koyunca motorda catlak vs varsa acıyor  aracda antifırız mı var sumu var 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Erkan Işık yazdı:

Arac devamlı su ile binildiyse antıfırız koyunca motorda catlak vs varsa acıyor  aracda antifırız mı var sumu var 

Geçmişini bilmiyorum abi, 2 ay önce komple motor yapıldı, o arada antifriz+su konuldu

Çağlar Bayur yazdı:

risklidir, çalışıyorsa elleme

Can sıkıntısı kötü şey abi

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:

2 ay önce komple motor yapıldı, o arada antifriz+su konuldu

risk kalmamış, değişebilir can sınıtısı da akar gider

kaç km de?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
risk kalmamış, değişebilir can sınıtısı da akar gider
kaç km de?
294 bin abi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahir Yıldız

sogutma suyu devamlı paslanmış su şekline gelmiyorsa değiştirmeye gerek yok kışa girerken antifiriz koyup devamına bakmak lazım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

yalnızca radyatör temizlenmek istiyorsa söküp ayrı bi yerde porçözü su ile seyreltip radyatörün içine doldurun. bir müddet bekletip duru su gelene kadar içini yıkayın. en etkili temizlik bu şekilde olur. araç üstünde temizlemek diğer bileşenlere özellikle motor içi su kanallarına zarar verir. kaş yapayım derken göz çıkarma durumu olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık

İkiay önce motor yapılmıs aracın suyu zaten yenidir köksal gerek yok canın sıkılıyorsa bır pasta cıla cek motoru sil vs gecen jantlı lastıklerı  degısıyim dedım  3 lastık degısdım 4 üncü gözüme buyudu attım lastıkı arabaya 4 uncuyu lastıkcıde degıstırdım :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Erkan Işık yazdı:

İkiay önce motor yapılmıs aracın suyu zaten yenidir köksal gerek yok canın sıkılıyorsa bır pasta cıla cek motoru sil vs gecen jantlı lastıklerı  degısıyim dedım  3 lastık degısdım 4 üncü gözüme buyudu attım lastıkı arabaya 4 uncuyu lastıkcıde degıstırdım :))

Aynen abi, yapacak iş çok aslında ama mesai süresi aynı bizde, değişmedi, serviste geçen süre bana kaldı onda da biyere çıkıp rahatça hareket edemiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Benimde kafamda var. Üst kapak yeni radyatör Yeni ama yedek su deposu kirli duruyor ve yanlış renk antfriz var gibi . Hem su seviye sensörü düzgün çalışıyor mu diye test edesim hemde depoyu yenileyip Dogru renk antfriz koyasim var. Lakin bizim kalorifer sistemi alengirli. (W124) ve petekte sıkıntı varsa çarşı karışır mi diye de düşünüyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...