Mehmet Yeter 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Cihat Küçükay yazdı: https://www.hepsiburada.com/revell-model-set-f-14d-super-tomcat-64049-p-OYUNADR12364049?magaza=Panel+K%c4%b1rtasiye Çok detaylı işler birkaç video izledim. Uzmanlaştıkça detaylara girilecek ucu açık bir hobi çalışması. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 (düzenlendi) Sözde bu gün evdeki İnternet fişini sökücektik. Hanım ve kızımla baş başa kalıp birbirimize olan sevgimizi gösterecektik. Eşimle aşktan bahsedip, romantik bir gün yapıcaktık. Ama ne oldu saat 13:00 itibari ile 2 saat sürmedi. Çoçuk babaannesine kaçtı, hanımın instagrama giresi geldi Bende benim emektar masaüstüme çullandım. Hdd sürekli %100 çalışıyordu. 2 gb ram taktım fazladan. 6 gb ram kapasitesi oldu. Fakat Windows 10 için 6 gb çok yeterli olmadığı için SWAP file kullanmaya devam ediyor. Performans ayarlarından swap dosyasını kapattım yeniden başlattım. Bu bilgisayar 6 gb ram ile forumlardan gezerken 2,9 gb , yutubede 1080 p video izlerken 120 saniye buffer ile 3 gb aşmayan bir kullanım sergiliyordu. Halen 3 gb boş yerim vardı. Bu da Swap dosyasını kapatmam için yeterli bir sebep. Görüldüğü gibi artık hdd %100 çalışmıyor Windows kaynaklarını sınırladık gibi oldu ama hdd eskimiyor ve daha hızlı çalışan bir bilgisayarım oldu. <Önecesi ve sonrası > 17 Mayıs 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Alayının linki ama kızmak yok. https://creativepark.canon/en/categories/CAT-ST01-0087/index.html https://creativepark.canon/en/contents/CNT-0010012/index.html Bâsit göründüklerine aldanma uğraştırıyor. Tecrübe ile sabittir.Burdaki forklifti yapabilecek miyiz yani. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Burdaki forklifti yapabilecek miyiz yani. yakalım video çekelim? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 yakalım video çekelim?Hit alır mı diyorsun. [emoji23][emoji23] Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 10 saat diyor yapması. Yakanı yakarım 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Hit alır mı diyorsun. gözlemlediğim kadarı ile alır Servet Aydın yazdı: 10 saat diyor yapması. Yakanı yakarım yapan hit almıo, yakan alıo önce KA ya bi ilan açayım yoğun saçmalayayım Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Valla yaptıktan sonra yakabileceğinize ihtimal vermiyorum. Mehmet Ozyurek yazdı: Burdaki forklifti yapabilecek miyiz yani. Yaparsın Çağlar Bayur yazdı: yakalım video çekelim? Olmaz Mehmet Ozyurek yazdı: Hit alır mı diyorsun. 😂😂😂 Servet Aydın yazdı: 10 saat diyor yapması. Yakanı yakarım Emek düşmanları yakar. 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Dogan Arsiray yazdı: itinayla sineklik teli yapılır. Haftaiçi bende malzemeleri alıp camlara takacağım😁 Bugün mutfak zeminindeki derzleri yeniledim. Tam bir ev etkinliği😝 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Ali Darbaz yazdı: Sözde bu gün evdeki İnternet fişini sökücektik. Hanım ve kızımla baş başa kalıp birbirimize olan sevgimizi gösterecektik. Eşimle aşktan bahsedip, romantik bir gün yapıcaktık. Ama ne oldu saat 13:00 itibari ile 2 saat sürmedi. Çoçuk babaannesine kaçtı, hanımın instagrama giresi geldi Bende benim emektar masaüstüme çullandım. Hdd sürekli %100 çalışıyordu. 2 gb ram taktım fazladan. 6 gb ram kapasitesi oldu. Fakat Windows 10 için 6 gb çok yeterli olmadığı için SWAP file kullanmaya devam ediyor. Performans ayarlarından swap dosyasını kapattım yeniden başlattım. Bu bilgisayar 6 gb ram ile forumlardan gezerken 2,9 gb , yutubede 1080 p video izlerken 120 saniye buffer ile 3 gb aşmayan bir kullanım sergiliyordu. Halen 3 gb boş yerim vardı. Bu da Swap dosyasını kapatmam için yeterli bir sebep. Görüldüğü gibi artık hdd %100 çalışmıyor Windows kaynaklarını sınırladık gibi oldu ama hdd eskimiyor ve daha hızlı çalışan bir bilgisayarım oldu. Önecesi ve sonrası > Swap dosyasını kapatırsanız windows bir süre sonra çökecektir. HDD sürekli %100 çalışıyorsa swap yüzünden değil, windows'ta bi sorun olduğundandır. Genelde çözümü format oluyor. Ayrıca 4GB ram bile Windows 10 için yeterlidir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Sani Gerşon yazdı: Swap dosyasını kapatırsanız windows bir süre sonra çökecektir. HDD sürekli %100 çalışıyorsa swap yüzünden değil, windows'ta bi sorun olduğundandır. Genelde çözümü format oluyor. Ayrıca 4GB ram bile Windows 10 için yeterlidir. Abi çökmez kolay kolay. Ram yetmediği yerde kaynak tükendi uyarısı verip donar. Çok uzun süredir notebooklarımı ve bilgisayarlarımı böyle kullanıyorum. Windows 10 yükeldiğim eski makineye 1 adet daha 2 gb ram takınca bunuda swap dosyasını kapattım. Windows 7 iken 6 -7 sene çökmedi bilgisayar. Geçen sene windows 10 yapana kadarda işletim sistemi 7 yaşındaydı. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Mısır ekmeği tamam ilk deneme hiç fena olmadı akşam tadına bakmak için sabırsızlanıyorum. 7 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 @Sani Gerşon Bu kullandığım bilgisayarın Raid özelliği olan Asus P5Q anakartı var. Zamanında iyi para sayıp almıştım. Şimdi ben bunda 2 adet 320 diski bağladım. Yarın raid 1 sistem yapacağım. Sence hızımız artarmı, günümüz makinelerde iyi tepki alıyorum ama bu eski 2009 model bilgisayarda fark yaratırmı şüphedeyim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Ali Darbaz yazdı: @Sani Gerşon Bu kullandığım bilgisayarın Raid özelliği olan Asus P5Q anakartı var. Zamanında iyi para sayıp almıştım. Şimdi ben bunda 2 adet 320 diski bağladım. Yarın raid 1 sistem yapacağım. Sence hızımız artarmı, günümüz makinelerde iyi tepki alıyorum ama bu eski 2009 model bilgisayarda fark yaratırmı şüphedeyim. raid1 de hız artmaz, aksine düşer. raid0 yapmanız lazım. Ayrıca 7200 hdd'ler ile çok bi şey beklememek lazım. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Sani Gerşon yazdı: 7200 hdd'ler ile çok bi şey beklememek lazım Buna katılmıyorum, SSD yokken ikisi tane 89 GB ile raid 0 yapmıştım z müthiş olmuştu, okuma 80 MB/s olmuştu (şuan HDD ler o hızda tabi ama 2005 de 45-50 civarıydı) Tabi bir SSD olmaz ( tepki süresi çok farklı) ama tek HDD den sonra inanılmaz artıyor kullanım zevki. Güvenlik düşüyor depolama için ayrı disk kullanmak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Mısır ekmeği tamam ilk deneme hiç fena olmadı akşam tadına bakmak için sabırsızlanıyorum. Yoğurt ile çok iyi gider [emoji106] 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Buna katılmıyorum, SSD yokken ikisi tane 89 GB ile raid 0 yapmıştım z müthiş olmuştu, okuma 80 MB/s olmuştu (şuan HDD ler o hızda tabi ama 2005 de 45-50 civarıydı) Tabi bir SSD olmaz ( tepki süresi çok farklı) ama tek HDD den sonra inanılmaz artıyor kullanım zevki. Güvenlik düşüyor depolama için ayrı disk kullanmak lazım. Tabii ki tek diskten daha hızlı olacak ama Şahin'den Ferrari'ye geçmeyeceksiniz, en fazla Clio'ya çıkacaksınız 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Mayıs 2020 Paylaş 17 Mayıs 2020 Anakartın 6 tasa satası var. Baktım biosda raid yok. Ama ide de kalmış bunca zaman. Ahciye aldım. Ama windows çöktü. Benchmarkı en hızlı diski birinci yapıp windows 10 1909 kurdum. Raid olamadı ama Ahci yapıp ve en hızlı diski taktım. Bakalım bu sene sonuna kadar idare etsin. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Mayıs 2020 Paylaş 18 Mayıs 2020 Ali Darbaz yazdı: Ama windows çöktü Önce ahci sürücüsünü yükleseydiniz büyük ihtimal sorun olmayacaktı ama olsun, yine de temiz kurulum iyidir. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 18 Mayıs 2020 Paylaş 18 Mayıs 2020 Cuma akşamı ilk kez pilav yaptım, hanım tarif edince zor olmadı, hala yazdığıma göre sorun yok 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Mayıs 2020 Paylaş 18 Mayıs 2020 (düzenlendi) Malum ben eski oyuncuyum. 2015 yılında oyun oynamayı resmen bıraktım. Hiç bir oyundan haz almıyorum. Fsx ile uçmak bile artık sarmıyor. 32 yaşından sonra hiç bir oyundan zevk alamadım. Bu kullandığım bilgisayar 2007 model. Ama 2009 yılında büyük uprade gecirdi. 2014 de ekran kartı patladı. ultra sesiz fansız ısı yaymayan ekran kartı aldım. Oyun oynamadığım için filmlik seyirlik bir kart. Sonra Yeğenimin bilgisayarı bozuldu. İçinden 9800GT ekran kartı çıktı. Onu takıp tekrar oyun oynamaya çalıştım. Hiç bir oyun bana tat vermediği kesinleşti. Bu sırada fanlar iyice berbat gürültü çıkarmaya başladı. Hepten bıraktım bu bilgisayarı . İşimi notebooklarımda hallettim. Sonra ne oldu o mekanik klavye , kablolu oyun mausu gibi şeylerin ergonomisini arar oldum. Dün işe başladım. Şu an aradığım konfora ulaştım. Amca oğlunun bilgisayarında 2 gb ram çıktı. Bendekilerini aynısı idi . Şu an asimetrik çalışıyor sistem ama 1 adet ram 56 tl. Bu hafta satın alır 8 gb çıkarırım İçindeki hddlerin hepsini söktüm. en hızlısını bulup işletim sistemini kurdum. Kasa içinde 80 derece de çalışıp yekpare soğutucusu ile sıcaklığı yayan bu kocaman zotach ekran kartından kurtuldum. Kasa içi ısı artınca her şeyin ısısı artıyor. Bu da işlemci fanından , hdd performansına kadar her şeyi etkiliyor. Bu canavarı sökerken üzerinde oluşan inanaılmaz ısıyı hissetmeniz lazım. Sökerek büyün ses azalması yaşadım. Yerine fansız düşük voltaj ve düşük ısı yayan Asus hd5450 taktım. Sıfırdan işletim sistemi kurdum. Cihazın kasa gürültüsü oldukca düştü. Telefon 34 desibel ölçüyor Ekran kartı ısısı 69 dereceye düştü. İşlemci fanı 2900 devirden 1900 devire düştü. Bir birlerine üst üste binen 4 hdd yerine 3 hdd taktım. Aralarında bir slot boşluk bıraktım . 890 gb hdd oldu ama hiç bi işe yaramıyor. ( oyun oynarken 4 terabayta çıkmıştım) Seagate barracuda işlem sırasında 50 dereceleri görürken şu an işlem yaparken 39 dereceyi geçmiyor Samsung disklerde 34 dereceye kadar düştü. Daha önce 44 derecelerde çalışıyordu. Çok güzel tahamül edilebilir ses seviyesine ulaştık. Hanım özelikle memnun oldu. Çünkü bu pc en çok o kullanıyordu. Dün benim için çok etkin bir gündü, pejo tamir ettik, ölü bilgisayarı dirilttik 18 Mayıs 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 18 Mayıs 2020 Paylaş 18 Mayıs 2020 Bi etkinlik daha atayim. Far geldi mercek montaji yapiyorum Hella mercek D2S Toyota balast. RGB Seytan goz. Dual sinyal diye geciyor yani cift turuncu yapilacak. On reflektor boyama. Kapaklarda cizikler coktu bantla deneme yaptim cunku gozden cikardik. Sahibi sanirim yeni kapak istiyor. Bora ya Mercedes kapaktan baskasi yakismiyor, onunda kenarlardan mercek siritiyor. 8 Yorum bağlantısı
Recommended Posts