Hayrettin Gücin 18 Nisan 2020 Paylaş 18 Nisan 2020 Bu haftaki sokaga çıkma yasagında sokaga çıkma dan [emoji2960] bağ evinin en üst terasında geçiriyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Nisan 2020 Paylaş 21 Nisan 2020 (düzenlendi) Ben bu modem ile masaüstü eski bilgisayarımın ( 2007 model) arasındaki iletişimin sürekli kopmasından sıkıldım. Son olarak elle ip girip dns olarak Modemi gösterdim. Şimdilik sıkıntı yok Umarım sorun çıkarmaz . Bilenler beni yeşillendirsin, Neden sürekli Dns sunucusu sıfırlanıyor . Artık Sıfırlanmaz. 21 Nisan 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Nisan 2020 Paylaş 21 Nisan 2020 Haşmet Güngör yazdı: Epeydir eve tıkıldık bu resimde ne görüyorsunuz.. 800 TL var orada Ali Darbaz yazdı: Son olarak elle ip girip dns olarak Modemi gösterdim. Şimdilik sıkıntı yok otomatik te sıkıntı mı oldu? 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Nisan 2020 Paylaş 21 Nisan 2020 DNS'i otomatik tutun? Niye elle veriyorsunuz? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Nisan 2020 Paylaş 21 Nisan 2020 Çağlar Bayur yazdı: 800 TL var orada otomatik te sıkıntı mı oldu? Otomatikde sürekli dns kayboluyor. Bende dns olarak modemin ip adresini girdim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Nisan 2020 Paylaş 21 Nisan 2020 Kayboluyor ne demek? Otomatikte zaten gördüğünüz pencerede bi numara yazmaz, otomatik olarak modeme gider dns için. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Nisan 2020 Paylaş 21 Nisan 2020 evde wifi çoğaltıcı vb. başka cihaz var mı? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Nisan 2020 Paylaş 21 Nisan 2020 Sani Gerşon yazdı: DNS'i otomatik tutun? Niye elle veriyorsunuz? Abi bende otomatikde kullanıyordum. Ama 1 haftadır sürekli bağlantı kopuyor. Onar dediğimde dns güncelleyip çalışmaya devam ediyor. 1 dakika sonra gene dns uçuyor. Sani Gerşon yazdı: Kayboluyor ne demek? Otomatikte zaten gördüğünüz pencerede bi numara yazmaz, otomatik olarak modeme gider dns için. Abi dedimya onarınca dns ip ile ilgili arıza veriyor. onarıyor ama 1 dk sonra tekrar kopuyor Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Nisan 2020 Paylaş 21 Nisan 2020 Dns servisinizi kontrol edin. Guncellemelerinizin tam olduguna emin olun. Modeminizdeki dns ayarlariniza da bakin. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 21 Nisan 2020 Yazar Paylaş 21 Nisan 2020 Oraya modemin ipsini gireni ilk defa görüyorum. 8.8.4.4 girin mesela. İnternetten araştırın başka neler yazılabilir.. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 21 Nisan 2020 Paylaş 21 Nisan 2020 İdareciliğe başladığımdan beri foruma pek giremiyorum. Nöbetleşe gidiyoruz mesaiye, haftada 2-3 gün lisans ve lisansüstü ders var zaten online olarak. Mesaiye gitmezsem ders dışında ya bizim çocuklara yardım ediyorum, ya da kendi okul işlerimi yapmaya çalışıyorum. (e-imza, yazılar, öğrencilerin tezleri vb.)Bu karantina dönemi beni bilgisayara yapıştırdı resmen. Online ders harici, toplantı vb. sürekli bilgisayar başındayız. Ev çağrı merkezi gibi, oğlan, kız, hanım, ben herkes kulaklık takmış bilgisayar başında. Biz hanımla ders anlatıyoruz. Kızla oğlan ders dinliyorlar. Bir de saatler çakışıyor, İnternet sıkıntı oluyor. Bugün işim biraz hafifti, foruma gireyim dedim. Özlemişim. 6 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 21 Nisan 2020 Paylaş 21 Nisan 2020 Öğrencilerimin çalışmaları boşa gitsin istemedim.Geçen gün okula gittim ve atölyede olanları fotoğrafladım..Sonrada bir sanal sergi hazırladım.. 16 Yorum bağlantısı
Tahir Ak 24 Nisan 2020 Paylaş 24 Nisan 2020 10 yıllık laptobun radyatör ve soğutma sistemini söküp temizledim kirli halleri yok ama temiz hallerini çektim. Oldukça kirli soğutma kanalları yarısı tozdan tıkalı idi. Termal macun lar da kurumuş. Sipariş verdim gelince macunlayıp kapatacağım. Boşta 40 derece tam yük altında yarım saatte 65 dereceleri görüyordu. Bakalım neler olacak. Ayrıca Ramleri söküp slotları silgi ile sildim. YouTube de bir videoda görmüştüm Tüm işlemleri yaparken bataryayı söktüm 4 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Nisan 2020 Paylaş 24 Nisan 2020 Emre Şimşek yazdı: Oraya modemin ipsini gireni ilk defa görüyorum. 8.8.4.4 girin mesela. İnternetten araştırın başka neler yazılabilir.. Nasıl yani bu yöntemi bilmiyormusun. 20 yıllık yöntemdir. Eğer dns girmek istemiyorsan modemin dns girersin bir çeşit dhcp gibi çalışır. Bazen dns ipleri girdiğin kaynaklar cevapsız kalabiliyor. Modem ipsini dns girersin o senin için dns bulur . çokda güzel olur. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 24 Nisan 2020 Paylaş 24 Nisan 2020 Vpn kullanıyor musunuz. Modemin yazılımını güncellediniz mi. Ağ ayarlarını varsayılan durumununa getirin. Kaspersky ya da eset ile cd hazırlayıp sisteminizi kapalı haldeyken cd den boot edip taratın. Aklıma gelen bunlar. Windows hangi sürüm kullanıyorsunuz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Nisan 2020 Paylaş 24 Nisan 2020 Metin Mankal yazdı: Öğrencilerimin çalışmaları boşa gitsin istemedim.Geçen gün okula gittim ve atölyede olanları fotoğrafladım..Sonrada bir sanal sergi hazırladım.. Harikalar. tebrikler hocam.. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 24 Nisan 2020 Paylaş 24 Nisan 2020 Öğrencilerimin çalışmaları boşa gitsin istemedim.Geçen gün okula gittim ve atölyede olanları fotoğrafladım..Sonrada bir sanal sergi hazırladım.. Süper hocam ellerinize sağlık. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 25 Nisan 2020 Paylaş 25 Nisan 2020 Metin Mankal yazdı: Öğrencilerimin çalışmaları boşa gitsin istemedim.Geçen gün okula gittim ve atölyede olanları fotoğrafladım..Sonrada bir sanal sergi hazırladım.. Çok güzel olmuş, sizi ve öğrencilerinizi tebrik ederim. İsteyerek yaptıkları belli emeklerinize sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 25 Nisan 2020 Paylaş 25 Nisan 2020 Kızlar ile ortalığı birbirine kattık oyuncak sapın dan boru yaptık eski günler aklıma geldi . 3 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 25 Nisan 2020 Paylaş 25 Nisan 2020 Ali Darbaz yazdı: Nasıl yani bu yöntemi bilmiyormusun. 20 yıllık yöntemdir. Eğer dns girmek istemiyorsan modemin dns girersin bir çeşit dhcp gibi çalışır. Bazen dns ipleri girdiğin kaynaklar cevapsız kalabiliyor. Modem ipsini dns girersin o senin için dns bulur . çokda güzel olur. Modem de dns bulmuyor aslında, servis sağlayıcıdan aldığı dns iplerini kullanır. Modem erişemezse siz de erişemezsiniz yani. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 25 Nisan 2020 Yazar Paylaş 25 Nisan 2020 Ali Darbaz yazdı: Nasıl yani bu yöntemi bilmiyormusun. 20 yıllık yöntemdir. Eğer dns girmek istemiyorsan modemin dns girersin bir çeşit dhcp gibi çalışır. Bazen dns ipleri girdiğin kaynaklar cevapsız kalabiliyor. Modem ipsini dns girersin o senin için dns bulur . çokda güzel olur. Benim iyice aklım karıştı. Modemde bu marifetler var mıymış? Dhcp bambaşka bir şey değil mi? Ip dağıtma işi. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 25 Nisan 2020 Paylaş 25 Nisan 2020 Furkan Avcı yazdı: Modem de dns bulmuyor aslında, servis sağlayıcıdan aldığı dns iplerini kullanır. Modem erişemezse siz de erişemezsiniz yani. Emre Şimşek yazdı: Benim iyice aklım karıştı. Modemde bu marifetler var mıymış? Dhcp bambaşka bir şey değil mi? Ip dağıtma işi. Ben fazla alangilli anlatmak istemedim. Şöyle diyelim. Eskiden elle dns girince bazen sunucu meşgul olur, web tarayıcı not responding düşerdi. Mesela open dns ile bu sorunu yaşardım. Bazı dnsler ise çok yavaştı. Pclerime elle statik ip vericeğiniz zaman dns girme zorunluluğu var. Böyle olunca mecbur dns bişiler girmek gerekiyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Nisan 2020 Paylaş 25 Nisan 2020 Metin Mankal yazdı: Öğrencilerimin çalışmaları boşa gitsin istemedim.Geçen gün okula gittim ve atölyede olanları fotoğrafladım..Sonrada bir sanal sergi hazırladım.. muhteşemler 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Nisan 2020 Paylaş 25 Nisan 2020 Ev in önündeki rıhtımda bot a binmek kısıtlamaya aykırı olur mu? 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Nisan 2020 Paylaş 25 Nisan 2020 Ev in önündeki rıhtımda bot a binmek kısıtlamaya aykırı olur mu?Olur olur. Sakın ha 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts