İçeriğe Yönlendir

Ev Etkinlikleri

Emre Şimşek

Evde Anketi  

77 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Haluk Şentürk
Çok hoşuma gitti adı nedir?
Gravitrax diye bir oyuncak
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Haluk Şentürk yazdı:

Ufaklığın haliyle benim yeni eğlencemiz. Kendi parkurlarını kuruyor. İyi bir oyuncak 

İzlemesi bile çok keyifli.. Videosuna baktım az evvel, adamlar nirvanaya ulaşmış :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

topu fosforlu yapıp mavi lamba ile izlemesi keyifli olurdu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk

Aman torun görmesin. Dedoş diye başladımı yandık.:)) 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Haluk Şentürk yazdı:
Emre Şimşek yazdı:
Çok hoşuma gitti adı nedir?

Gravitrax diye bir oyuncak

Clementoni’nin de vardı benzeri sanırım. Aksiyon ve reaksiyon diye. Güzel oyunlar gerçekten

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Cem Işık yazdı:

Otopark kapısı toz ve pas içindeydi. Müdahale etmeden olmaz dedik.. İlk foto önceki hali(yan tarafta bulunan depo kapısı, durum aynısıydı) ikinci foto ise garaj kapısının son hali. 

0B82EB8E-F241-4853-A82A-1C30921686E5.jpeg

D2F8B227-F532-43B9-B71E-FE97C4A0DD8E.jpeg

#evdekal Cem.. Güzel iş çıkarmışın :)

Yurdaer Elay yazdı:

İzlemesi bile çok keyifli.. Videosuna baktım az evvel, adamlar nirvanaya ulaşmış :D

Süpermiş bu.. 

Yorum bağlantısı
Engin Deniz
Yasin Mümin Şimşek yazdı:

Ets 2 için eski oyun kolundan h vites yaptım. Artan tuşları da vitesin etrafına ekledim 6 tane butonum oldu. Sırada debriyaj yapımı var. c09f3c751ac52d76f111db0518ca780c.jpg

Bende de dfgt var. Nasıl yaptınız detay link vs var mı? Çok güzel olmuş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

İzlemesi bile çok keyifli.. Videosuna baktım az evvel, adamlar nirvanaya ulaşmış [emoji3]

Daha başlardayız amcası [emoji16]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Haluk Şentürk yazdı:

Daha başlardayız amcası emoji16.png

Böyle bir sistem hep aklımda vardı hatta ahşaptan yapılabilir diye düşünüyordum. Ama adamlar uğraşmışlar işi ticarete dökmüşler.

Yeğen şimdilik başlangıçta kalsın zaten, düzeneği büyüttükçe mali anlamda ay sonunu görebilmek mucize olabilir :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Böyle bir sistem hep aklımda vardı hatta ahşaptan yapılabilir diye düşünüyordum. Ama adamlar uğraşmışlar işi ticarete dökmüşler.
Yeğen şimdilik başlangıçta kalsın zaten, düzeneği büyüttükçe mali anlamda ay sonunu görebilmek mucize olabilir [emoji3] 
Aynen, tuzlu biraz ama ne yapalım, evde iyice bize sarmaya başladılar, biraz olsun kafaları rahatlasın (tabi ki bizim de [emoji51]) diye.
Saygılar [emoji4]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek
Bende de dfgt var. Nasıl yaptınız detay link vs var mı? Çok güzel olmuş. 
Dfgt ile bir bağlantısı yok. Ets 2 ve onun gibi birden fazla kontrolcü kabul eden oyunlarda benim yaptığım vitesi kullanabiliyoruz.
Elimde fazladan oyun kolu vardı. Onun içini söküp tüm butonlara kablo lehimledim. Sonra h vites mekanizması kurdum. Her vitesin önüne bir switch bağladım. Vites kolu altında yay var ortaya gelmesi için. Girdiği viteste kalması için de kelebek çıtçıt aldım mobilyalarda kullanılan onları her vitesin önüne ekledim. Kalan buton kablolarını da birini vites koluna ekledim vitesi aktarma butonu olarak diğerlerini de kutunun yanına butonlara bağladım.
Youtubeda oyun kolundan H vites yapımı yazarsanız oldukça örnek videolar çıkıyor ben yapım aşamasında fotoğraf çekmedim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Morali bozuk, su içerken diğer kedi çarptı, burnu su kabına girdi. Karşılıklı çay içiyoruz. İnsan gibi oturuyor, haftaiçi tesbih sallamayı öğreteceğim.7ee0393335ecfc24004503212599adb9.jpg

• Beğen 8
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Yutubede yüzlerce yelkenli gemi yolculukları var. Seyir keyfi oldukca yüksek. Dün 4 saate yakın atlantik gecişi izledim. İnanılmaz ufuk açan, tecrube kazandıran yapıtlar. Bu haftasonu bu şekilde geçircem. 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Oğlumuza zamanında bol bol lego almıştım. Şimdi bu günlerde ekmeğini yiyoruz. 

Kümesle ilgili bir sorun vardı dün de onu hallettim. Folluğu temizleyemiyordum. Alttan açılan kamyon kapağı gibi kapak yaptım. Bir de sanayide küreme çubuğu yaptırdım şimdi temizlemek kolay oldu..

atDZaY.jpg

atDlXN.jpg

atDteP.jpg

atDMPq.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

Küreme küreginiz iyi olmuş ama biz de ona GELBERİ denir yaptığı iş ile uygun olarak küreme küreme daha farklı yapıda sizin yaptırdığınızı bizde kümesde kullanırdık ayrıca harç karmada kullanılırdı eskiden.

Çizdiğim gibi her iki tarafa akt köşelere birer demir çubuk da kaynattırırsanız hem güçlü hemde uzun ömürlü olur. Tavsiye etmiş olayım. 7b0ee8e9fd4dd77d2e68f113a63243bb.jpg

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Emre Şimşek yazdı:

Oğlumuza zamanında bol bol lego almıştım. Şimdi bu günlerde ekmeğini yiyoruz. 

Kümesle ilgili bir sorun vardı dün de onu hallettim. Folluğu temizleyemiyordum. Alttan açılan kamyon kapağı gibi kapak yaptım. Bir de sanayide küreme çubuğu yaptırdım şimdi temizlemek kolay oldu..

Sendeki imkan ve atolye bende olsa yapmayı planladığım şeylerden biri. 

Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

Bir sunta kesme makinesi ve hurdadan alınmış okul sırası tablası ile yine hurdadan alınmış profil ayak ların dönüşümü.
Bağ evinde sobada kömür yakmıyoruz, odun bol ama motırlu bıçkıda kısa kesip den korkuyorum, elinde sunta kesme vardı böyle bir dönüşüm yaptım. Tabi aynı zamanda odun kestiği gibi sunta plakada rahat kesiyorum. Bana göre yeterli oldu. Önce odun doğradım sonrada raf yapmak için eski bir kapağı düzgünce kestim. d33c91944867d7e0080bce539a78822c.jpg2132be3b81f159488c2e1c623fc31032.jpg5229511bc18129f598c26b01cfb432bb.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Hayrettin Gücin yazdı:

Küreme küreginiz iyi olmuş ama biz de ona GELBERİ denir yaptığı iş ile uygun olarak küreme küreme daha farklı yapıda sizin yaptırdığınızı bizde kümesde kullanırdık ayrıca harç karmada kullanılırdı eskiden.

Çizdiğim gibi her iki tarafa akt köşelere birer demir çubuk da kaynattırırsanız hem güçlü hemde uzun ömürlü olur. Tavsiye etmiş olayım.

Teşekkür ederim. Gelberiyi şimdilik sadece boyadım. Demirci kaynağın sağlam olduğunu söyleyince güçlendirmesi için üstelemek istemedim ama bir şey olursa o şekilde yeniden yaptırırım çok maliyetli değildi çünkü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

topu fosforlu yapıp mavi lamba ile izlemesi keyifli olurdu

dunyagoz katarakt bolumu bunu begendi (:::

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Sokağa çıkma yasağında ev halkı günün 24 saatini uyuyarak geçiriyor :)287c1e41ec34296444ffcced227a0d3d.jpg86b2d7736fdacbeebe171683fbc61df3.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Elektroniğe vurdum kendimi. @Mehmet Cihatdan aldığım gaz ve bilgilerle evdeki yıllarıdır duran notebook pilini açtım, ölmüş piller işe yaramadı. Arkadaş bilgisayarcı iki hurda notebook pili aldım açtım, 4 tane pil kullanılabilir çıktı. (2.5 V altında ise kapasite çok düşüyormuş)

18650 pillerden şarj ve deşarj kontrolsüz yapmak pil ve çevresi için riskli olduğundan modül aldım 5.5 TL ye ve yıllardır yatan ışıldagi çalışır hâle getirdim.

https://www.kartalotomasyon.com.tr/urun/tp4056-protection-type-c

İçinde 4 V akü vardı ama şarj tutmuyordu, ne zaman lazım olsa (gerçi pekte lazım olmuyor ama neyse :) maksat uğraşmak ) boş olduğundan kullanılmıyordu.

2 hücre ile yapmayı düşündüm ama sığmadı ve gereksiz olacaktı çünkü bu haliyle bile 10-15 saat yanacaktır diye tahmin ediyorum (100 mA çekiyor, 10 saate 1000 mAh yapar, pil normalde 2000 lik ama % kaç kalmıştır bilemiyorum)

HVLBUj.jpg

HVLsO8.jpg

HVLv6A.jpg

Artık type C girişli, aylar sonra bile pili dolu olacak bir ışıldak oldu kendileri.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

Böyle çalışmaları çok seviyorum. Bir seyleri yeniden kullanabilir hale getirmenin hazzı bambaşka.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

6 saattir yanıyor parlaklıkta sıkıntı yok. Kapatıp teste yarın devam edeceğim :)

HnFUuY.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Kapatıp teste yarın devam edeceğim

6+3+6+4 den 19 saat yandı, baktım sönmüyor yeter dedim açtım içini pil 3.57 V a düşmüş. Gerilim düştükçe akım da düştüğünden beklentimden fazla çalıştı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...