Mehmet Cihat 11 Şubat 2022 Yazar Paylaş 11 Şubat 2022 Oring işi tamam. Sıvı conta ile biraz takviye yaptım bende. Gaz kesicide filtre olan kısımdan gaz kaçırıyordu. Onunda oringini yeniledim.Regülatörden enjektörlere giden hortumlar yıpranmıştı. Ve çok uzun mesafe dolanıp enjektörlere giriyordu. Enjektörün giriş yönünü değiştirip yeni hortumla daha kısa mesafeden bağlantı sağlamış olduk. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 11 Şubat 2022 Yazar Paylaş 11 Şubat 2022 Hava filtresinden gaz kelebeğine giden boruda yırtık oluşmuştu. Onunda yenisini aldım. Fakat orjinalinde olan (sanırım benzin depo havalandırması tarzı gibi birşey) bağlantı yoktu. Hortumcudan bir t aldım boru üzerindeki ince kısma bu benzin hortumunu da kelepçe ile bağladım. 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Mehmet Cihat yazdı: Klimamız çalışmıyordu aracı bu şekilde satın almıştık. Daha önce kaçağın yerini ustam bulmuştu. Bugün klimacıya gidip yaptırdım. Kaçıran subap değişimi ve gaz dolumuna 150 lira verdim. Şanzımanın yağının ne zaman ve hangi yağ ile değiştiğini net olarak bilinmediği için şanzıman yağını ve filtresini değiştirdim. Şanzımanın istediği yağ spesifikasyonu Nissan ns2 bunu karşılayan yağlardan en ekonomik olan Motul Multi CVTF ile değiştirdim. Şanzıman karterini sökmeden 2.8 litre yağ boşaltıp doldurduk. Bir sonraki bakımda karteri açıp 3.2 litre değişimi yapacağız. Selamlar konu hortladı. Ben de değişeceğim yağ filtre vs. petronas 180 lira motul 88 lira evet fiyat farklı. Bir de filtreyi sorguladım ama o sanki normal yağ filtresi çıkıyor resimdeki numarayı sorrgulayınca. Aynı filtreden iki yerde mi kullanmışlar hem motor yağına hem de şanzıman yağına? filtre: https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/46544820e-yag-filtresi-1214-egea-albea-doblo-punto-opar-P344994547 İnteretten yağ almayı gözüm kesmiyor hala gerçi ama.. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 27 Mart 2022 Yazar Paylaş 27 Mart 2022 Selamlar konu hortladı. Ben de değişeceğim yağ filtre vs. petronas 180 lira motul 88 lira evet fiyat farklı. Bir de filtreyi sorguladım ama o sanki normal yağ filtresi çıkıyor resimdeki numarayı sorrgulayınca. Aynı filtreden iki yerde mi kullanmışlar hem motor yağına hem de şanzıman yağına? filtre: https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/46544820e-yag-filtresi-1214-egea-albea-doblo-punto-opar-P344994547 İnteretten yağ almayı gözüm kesmiyor hala gerçi ama.. Evet hocam aynı filtre uyuyor 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 O zaman ben şanzıman yağını filtreyi alıp servise gideyim en güzeli. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 O zaman ben şanzıman yağını filtreyi alıp servise gideyim en güzeli.İnternetteki opar filtrelerin de büyük kısmının sahte olduğu söyleniyor gruplarda Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Fiat grubu için alfayedek.net’ten temin edebilirsiniz orijinal parçaları. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 27 Mart 2022 Yazar Paylaş 27 Mart 2022 İnternetteki opar filtrelerin de büyük kısmının sahte olduğu söyleniyor gruplardaKesinlikle [emoji2] n11 den aldıklarım sahte çıktı egeaya kullanmıştım. N11 parayı iade etti ama satıcıya yaptırım yok Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Nisan 2022 Paylaş 3 Nisan 2022 Mehmet Cihat yazdı: Kesinlikle n11 den aldıklarım sahte çıktı egeaya kullanmıştım. N11 parayı iade etti ama satıcıya yaptırım yok Pendik oto sanayide yağcıdan yağları filtreleri aldım. ama şimdi bir şey daha aklıma geldi araç 120 binde. 2006 model. babam yetkili servise en son ne zaman gittiğini hatırlamıyor (en az 5 sene olmuştur). Triger kayışı işi de çıktı.. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 3 Nisan 2022 Yazar Paylaş 3 Nisan 2022 Pendik oto sanayide yağcıdan yağları filtreleri aldım. ama şimdi bir şey daha aklıma geldi araç 120 binde. 2006 model. babam yetkili servise en son ne zaman gittiğini hatırlamıyor (en az 5 sene olmuştur). Triger kayışı işi de çıktı.. [emoji4] Aynen hocam atlamamak lazım, triger dayco , devirdaim metelli tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Nisan 2022 Paylaş 15 Nisan 2022 Filtre yanlış olduğu için işlem yaza kaldı. orjinal filtre şuymuş https://www.fiatparcacim.com/index.php?route=product/product&product_id=2581 kanalları daha darmış… Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 15 Nisan 2022 Yazar Paylaş 15 Nisan 2022 Filtre yanlış olduğu için işlem yaza kaldı. orjinal filtre şuymuş https://www.fiatparcacim.com/index.php?route=product/product&product_id=2581 kanalları daha darmış… Hocam bütün speedgear grubu benimde kullandığım filtreyi kullanıyor bir sorun yaşayana denk gelmedim ama aracın üzerinde fabrikadan gelen bu subaruya ait filtre. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Nisan 2022 Paylaş 15 Nisan 2022 Mehmet Cihat yazdı: Mehmet Göktürk yazdı: Filtre yanlış olduğu için işlem yaza kaldı. orjinal filtre şuymuş https://www.fiatparcacim.com/index.php?route=product/product&product_id=2581 kanalları daha darmış… Hocam bütün speedgear grubu benimde kullandığım filtreyi kullanıyor bir sorun yaşayana denk gelmedim ama aracın üzerinde fabrikadan gelen bu subaruya ait filtre. Akü tablasını siz de söktünüz mü amma zor ya orası? Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 16 Nisan 2022 Yazar Paylaş 16 Nisan 2022 Akü tablasını siz de söktünüz mü amma zor ya orası?Filtre değişirken sökmediler alttan değiştirdi usta fakat ben termostatı kendim değiştirirken sökmüştüm göründüğü kadar zor değil hocam [emoji2] Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 28 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 28 Temmuz 2022 Albeanın yanına gidince su kabının ince geri dönüş hortum bağlantı noktasında çatlak olduğunu gördüm. Bizim ilçede bulamayınca karabükten bir tanıdık vasıtasıyla getirdik memlekete. Taktık ama yeni genleşme tankı da aynı yerden çatlak çıktı Bir daha söküp eskisini taktım. Sonra parçacı zorluk çıkarmadan parçayı iade aldı ,yenisini aldık ve sorunumuz çözüldü.Geçen sene aldığım ünüvar buji kabloları su koyverdiğinden bir takımda başka marka bulamadığımdan yine ünüvar buji kablosu aldım.Genleşme tankı 250Buji kablosu 300Antifiriz 100 lira 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Aralık 2022 Yazar Paylaş 4 Aralık 2022 (düzenlendi) Geçen sene ataşehirde albeaya arkadan çarpmışlardı. Bagaj kapağı boyandı tampon değişti vs. 13 bin tramer çıkmıştı. Ekim ayı içerisinde babam istanbula seyir halinde iken tem otoyolu kocaeli mevkiinde sağ şeritten otoyola giriş yapan aracın babama sağ orta kısımdan çarpması sonucu maddi hasarlı bir kaza yaşadık. Babam çarpmanın etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybedip sol şeritteki bariyerlere vurup dönerek tekrar sağ şeride gelip durmuş. Allahtan arkadan gelen araçlar kazaya karışmadı çok daha kötü şeyler yaşanabilirdi. Sağ tarafta golfün lastik izini görebilirsiniz. Kaputtaki bariyer izine bakılırsa aracın 2 tekeri asfalt ile teması kesmiş gibi görünüyor. 4 Aralık 2022 tarihinde Mehmet Cihat tarafından düzenlendi 1 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Aralık 2022 Yazar Paylaş 4 Aralık 2022 Radyatör patladığı için aracı çekiciyle istanbula çektirdik. Radyatör ve klima radyatörü delinmiş. Fakat otomatik şanzıman yağ soğutucusuna birşey olmamış. Farlar, kaput, menteşeler, filtre kazanı vs değişti. Tampon demiri malesef değişmedi. Şaseye kaynaklıymış vidalı değilmiş eksperden onay çıkmadı. Düzeltildi. Onarımı 1 ay sürdü kaskodan yapıldı işlemler. 26 bin tl tramer daha oldu araçta. Cana gelmedi bunada şükür 4 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 4 Aralık 2022 Paylaş 4 Aralık 2022 Geçmiş olsun Allah beterinden korusun ucuz atlatmış babanız. Tem Kocaeli kesimi bir çok yönden sıkıntılı. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Aralık 2022 Paylaş 4 Aralık 2022 Çok geçmiş olsun. Baba iyi ya, gerisi fasa fiso. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 5 Aralık 2022 Paylaş 5 Aralık 2022 Geçmiş olsun baba iyi gerisi hallolmuş nasılsa. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 5 Aralık 2022 Paylaş 5 Aralık 2022 Allah beterinden saklasın, mala gelsin gelecek olan.. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 5 Aralık 2022 Paylaş 5 Aralık 2022 Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 5 Aralık 2022 Paylaş 5 Aralık 2022 Çok geçmiş olsun Mehmetim, cana gelmemesi sevindirici. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts