İçeriğe Yönlendir

Nam-ı Diğer, Kara Bela (Kodiaq 1.4 Tsi )

Cem Işık

Recommended Posts

Tamer Topaç
Mertol Kip yazdı:

99 focusta bile var o yaw. Utanmayıp faturaya mı yazmışlar?

Daha yelken modu var ki evlere şenlik :crazy: 

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cem Işık

Araç 150.000 km’yı devirince bakım için yetkili servise bıraktım, 6.960 TL fatura ile teslim aldım, rutin yağ - yağ filtresi, hava filtresi vs değişti. 
akşam merak edip faturaya baktım Po maxima 5-30 yağ koymuşlar. 
önceki girdiğim her bakımda bu araçlar için castrol tavsiye ediyor fabrika deyip castrol yağ koyarlardı. Bu defa Po yağ tercih etmeleri garip geldi bana. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Cem Işık yazdı:

Araç 150.000 km’yı devirince bakım için yetkili servise bıraktım, 6.960 TL fatura ile teslim aldım, rutin yağ - yağ filtresi, hava filtresi vs değişti. 
akşam merak edip faturaya baktım Po maxima 5-30 yağ koymuşlar. 
önceki girdiğim her bakımda bu araçlar için castrol tavsiye ediyor fabrika deyip castrol yağ koyarlardı. Bu defa Po yağ tercih etmeleri garip geldi bana. 

Bp, po’ya satılmıştı ya, ondan olabilir. Belkide castrol diye bildiğimiz yağın içeriği hep PO idi. Ya da PO’nun içeriği castrol idi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

PO'nun yağları güzeldir ya, özellikle soğuk sıkımı :D

• Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Mert Yeldan yazdı:

PO'nun yağları güzeldir ya, özellikle soğuk sıkımı :D

Konu salataya ne zaman geldi lem:)

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

her bakımda bu araçlar için castrol tavsiye ediyor fabrika deyip castrol yağ koyarlardı.

vw için ayrı labortuvar kurup marsın derinliklerinden çıkan yağlarla üretirler derlerdi :rofl:

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bp, po’ya satılmıştı ya, ondan olabilir. Belkide castrol diye bildiğimiz yağın içeriği hep PO idi. Ya da PO’nun içeriği castrol idi. 

hepsi dinazor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Yetkili servise sahte yağ sattılarsa servis po ya geçmiş olabilir sonradan :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ali Gök yazdı:

Yetkili servise sahte yağ sattılarsa servis po ya geçmiş olabilir sonradan :D 

PO yağ ile bir alıp veremediğim yok aslında da, her bakımda "castrol şart sizin arabaya, yağ kapağında bile castrol logosu var bakın" diye anlatım sonrasında PO garip geldi bana. Önceki bakımlarda satılan yağlar sahte çıksa da şaşırmam :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Doğuş Castrol kullanıyor, bazı servisler shell kullanıyor. Abi senin gittiğin hangi servis? 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Cem Işık yazdı:

Konu salataya ne zaman geldi lem:)

Yaşlandık artık, mangal yerine salataya bağlanacak konular. 

Nissan burada garantisi biten araçlarda iki farklı bakım paketi veriyordu. Ucuz olanda farklı marka ürünler kullanıyordu. 

Ya da artık PO ile anlaşmıştır, bu sebeple artık diğerleri kötü, PO iyidir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Mert Yeldan yazdı:

Doğuş Castrol kullanıyor, bazı servisler shell kullanıyor. Abi senin gittiğin hangi servis? 

Göztepe'de ERYA otomotiv, Seat ve Skoda yetkili servisi, geçen sene sanırım büyük bakım için gittiğimde bu serviste Castrol koymuşlardı.. Castrol şöyle iyi böyle güzel diye anlattıklarından hatırlıyorum.. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Doğuş bayilerine “şu kadar ton castrol kullanacaksın. Üstünde kendi istediğin yağı kullan” demiş olabilir 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Doğuş bayilerine “şu kadar ton castrol kullanacaksın. Üstünde kendi istediğin yağı kullan” demiş olabilir 

her bayi kendisi anlaşır, distribütör yağa karışamaz, karışmak istese de gömerler, kırmızı çizgidir

Cem Işık yazdı:

castrol şart sizin arabaya, yağ kapağında bile castrol logosu var bakın" diye

ilk zamanlarda sarı kapak kırmızı kapak castrol vardı :rofl: aman özel üretim bilmemne renk kapaklı olacak diyordu, bakıyordun o kapaklılar da sadece serviste var  yiyen çok oldu doluuuu

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

ilk zamanlarda sarı kapak kırmızı kapak castrol vardı :rofl: aman özel üretim bilmemne renk kapaklı olacak diyordu, bakıyordun o kapaklılar da sadece serviste var  yiyen çok oldu doluuuu

Yeşil kapak biliriz.

image.png.3a52aa919ace7db841274e4e03be15c3.png

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

her bayi kendisi anlaşır, distribütör yağa karışamaz, karışmak istese de gömerler, kırmızı çizgidir

Toyoto da iki çeşit yağ var. Toyota markalı olanda zorunlu kota var. Doldurunca diğer yağa geçiyor servis. Ben gittiğimde sormuşlardı yağ tercihiniz var mı diye. 50 faktör olsun dedim. Beyaz tenliyim

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Toyota markalı olanda zorunlu kota var

asya distribütörlerini ülkeleri koruyor onlara el değemessin cısss

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...