İçeriğe Yönlendir

Nam-ı Diğer, Kara Bela (Kodiaq 1.4 Tsi )

Cem Işık

Recommended Posts

Cem Işık
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Geçmiş olsun, ucuz kurtulmuşsun,  arabayı dinmlemek bu derece önemli işte, ben hep ara ara sessiz modda giderim duyayım diye, zaten sürekli motorda kulak, dizelden alışığız tık dese duyarım, şimdi bu benzlilerde daha bir dikkat lazım, ses yok, gerçi böyle daha iyi sanki, sessiz çalışan motorda tıkırtı pıtırtı oldumu daha iyi duyulur mantıken, yalnız bu işte bir iş var, fabrikayson sıkılmama durumu değil bence...

Abi araba 76.000 kmde. O kapak ilk kez bugün açıldı. Daha önce yetkili serviste bakımda vs zevk için açıp baktılarsa bilemem tabi:)

Erdem Doğan yazdı:

Ya vidalarda loctite yok (bu vidalara oluyor mu bilmiyorum) yada tork hatası oldu (insan mı takıyor yoksa robot mu?). Vesile ile Osman Usta ziyaret edilmiş. Maslak sanayi özlendin..

Loctite  yoktu vidaların hiçbirinde. Olmalı mıdır bilmiyorum ama Çağlar abi de loctite izi var mıydı diye sordu:)Aklın yolu 1

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geçmiş olsun, bence tam geri çağırma  bülteni yayınlamalık bir montaj hatası bu. belki de yayınlandı ancak doğuş açıklamadı? almana sormalı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Çağlar Bayur yazdı:

geçmiş olsun, bence tam geri çağırma  bülteni yayınlamalık bir montaj hatası bu. belki de yayınlandı ancak doğuş açıklamadı? almana sormalı

Almana soracağım abi, bakalım araştırayım önce ..

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Cem Işık yazdı:

3-5 dk daha kullansam vida yerinden çıkmak üzere idi, vida triger kapağına sürttüğü için ses çıkartıyormuş. Vidaları sağlamca sıkınca sorun kalmadı şükür.

işte üstün vw mühendisliği ses duy diye öyle yapmış!? tüylerim diken diken oluyor böyle şeyleri okuyunca.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Dogan Arsiray yazdı:

işte üstün vw mühendisliği ses duy diye öyle yapmış!? tüylerim diken diken oluyor böyle şeyleri okuyunca.

Sizin bu konuda çok kötü bir anınız vardı sanırım. Bu arada Cenk abinin Kasnaklarında kayış çokmu dar kalmış, kasnakda epey bir diş genişliği var. Acaba triger kayışı bir yerlere sürtüp kenardan aşınıyormu bilemedim. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
(düzenlendi)

gecmiş olsun 

tarihinde Okay Kaygusuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Almana soracağım abi, bakalım araştırayım önce ..

Gidelim yerinde soralım insaniyet için. Geçmiş olsun avkatım.
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Servet Aydın yazdı:

Gidelim yerinde soralım insaniyet için. Geçmiş olsun avkatım.

Tam da bu teklifi bekliyordum, insanlık ölmemiş:)

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Abi bi kedi giriyor bi triger dişli vidası gevşiyor. Buluşmada bi kurşun döktürmek lazım :) 

geçmiş olsun

Şeyse dapancayı ben getiririm.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

Japon’a sorsalar intihar etmişti çoktan 😄

Önder Özcan yazdı:

Şeyse dapancayı ben getiririm.

Ben aslında bu anlamda söylemiştim zaten ama anlaşılmamıştı 😃😃

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Dogan Arsiray yazdı:

tiguan konumda var detayları.  :)  kaldı ki çok iyi bakılmış bir araçtı.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Bir gün yazılım işini bırakırsam VW özel servisi açmayı düşünüyorum. :D

Üstün Alman mühendisliği ülkemiz esnafını düşünüp kolluyor.

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
finlandiya da skysaunayı yerinde incelemeli?
https://www.skysauna.fi/

Saatleri ayarlayalım telefonları denize atalım
Tam da bu teklifi bekliyordum, insanlık ölmemiş:)

Vidalar tamam mı diye yola çıkalım geçerken beni al
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Cem Işık

90 bin km bakımı için biraz da geçerek 91.000 km de servise teslim ettim arabayı. Yağ-yağ filtresi, hava, polen filtresi değişimi, klima sistem temizliği vs. 2300 tl  dendi, ek bir sorun çıkmaz ise.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Cem Işık yazdı:

90 bin km bakımı için biraz da geçerek 91.000 km de servise teslim ettim arabayı. Yağ-yağ filtresi, hava, polen filtresi değişimi, klima sistem temizliği vs. 2300 tl  dendi, ek bir sorun çıkmaz ise.. 

balata disk hiç değişti mi

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Cem Işık yazdı:

oo km uçmuş o ne öyle. Yarın gel anektarları bırak yeni kodiaq bak abey

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Mehmet Göktürk yazdı:

balata disk hiç değişti mi

45 bin km gibi arka balatalar değişmişti, akabinde 75 bin bakımda ön arka balata değişti abi, 2000 tl idi . Disk değişmedi hiç.

Mert Yeldan yazdı:

oo km uçmuş o ne öyle. Yarın gel anektarları bırak yeni kodiaq bak abey

Yeni kodiaq için en az 350 bin tl koymam lazım bunun üstüne. Şu durumda imkan dışı:)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Cem Işık yazdı:

45 bin km gibi arka balatalar değişmişti, akabinde 75 bin bakımda ön arka balata değişti abi, 2000 tl idi . Disk değişmedi hiç.

Yeni kodiaq için en az 350 bin tl koymam lazım bunun üstüne. Şu durumda imkan dışı:)

Diski bi tornalat istersen ama araç üstünde yaptır. 

350 bine benim arabayı sayarız 😂 yarı yarıya bineriz artık

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Mert Yeldan yazdı:

benim arabayı sayarız 😂 yarı yarıya bineriz artık

cok mantikli 😂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Mert Yeldan yazdı:

Diski bi tornalat istersen ama araç üstünde yaptır. 

350 bine benim arabayı sayarız 😂 yarı yarıya bineriz artık

Disk değişmesi gerekirse Osman ustaya giderim, serviste acıma yok hiç. 
Dışarıda ön disk 1000-1500 tl arası değişiyor. Yetkili servis en az 3000 der ona şimdi. Eşeğin aklna karpuz kabuğu düşürmeyin lütfen çünkü

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Cem Işık yazdı:

Yetkili servis mi özel servis mi?

Yetkili ise fiyat iyi gibi sanki.

Babamın arabayı yağ filtre bakımı için özel servise götüreceğiz.

Yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, motor yağı, 1 adet motor takozu + işçilik 2050 TL fiyat aldık

Gerçi bu fiyatın yarısı motor takozuna ait

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Cem Işık yazdı:

hocam hazır gitmişken ,vidaları sıktırt bence :) bulduklar her vidayı bir tur çevirsinler nemelazım. motor zincir gergilerine filan baksınlar, enjektör oringleirne baksınlar ne bileyim. normalde akla gelmeyen herşeye baksınlar. vw: akla gelmeyeni başa getiren mühendislik... ustaların birinci tercihi.

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Alptuğ Özcan yazdı:

Yetkili servis mi özel servis mi?

Yetkili ise fiyat iyi gibi sanki.

Babamın arabayı yağ filtre bakımı için özel servise götüreceğiz.

Yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, motor yağı, 1 adet motor takozu + işçilik 2050 TL fiyat aldık

Gerçi bu fiyatın yarısı motor takozuna ait

Yetkili servis, sıfırdan beridir değişmedi hep aynı servis

Doğan Arşiray yazdı:

hocam hazır gitmişken ,vidaları sıktırt bence :) bulduklar her vidayı bir tur çevirsinler nemelazım. motor zincir gergilerine filan baksınlar, enjektör oringleirne baksınlar ne bileyim. normalde akla gelmeyen herşeye baksınlar. vw: akla gelmeyeni başa getiren mühendislik... ustaların birinci tercihi.

Triger gergisini kontrol ettirdim. 1 tane vida gevşemesi başka bir kodiaq’ta da olmuştu, gayet güzel sımsıkı sıkılmış dedi usta. Direksiyon 4-5 derece kadar yamuk duruyordu. Rot ayarı dahil 2270 tl ile çıktım.

yağ-filtre- hava -polen filtreleri, motor yıkama, iç dezenfeksiyon, klima kanal temizliği ve rot ayarı yapılmış oldu. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...