Mehmet Unkun 14 Mart 2020 Paylaş 14 Mart 2020 Gerekli malzemeler kabaca bunlar bir de spiral ve kablo Ön tampondan delikleri açıp sensörleri taktım ve spiral ile kabloları ile iç kısma geçirdim. (Mavi görünenler kablolar ESP için,acemilik işi) Geri vitesten sinyal geldiğinde zaman rölesi 20 saniye çıkış veriyor yani 20 sn ön park sensörü devrede. Her geri vitese takmada bu süre yeniden başlıyor. Zaman Rölesi Kutu içine yerleştirip bağlantılarını tamamladım. Sigorta kutusundan aparat yardımıyla elektriği aldım. Beyni ve kutuyu bu kısma yerleştirdim ve geri topladım. 9 Yorum bağlantısı
Tahir Ak 14 Mart 2020 Paylaş 14 Mart 2020 Elinize sağlık. Bu röle hazır ön park sensörlerinde bulunsa keşke. Bağlantıların ayrıntısını paylaşsanız çok iyi bir rehber olabilir. Zaman rölesi vb bağlantıları Ayrıca sensörler orijinal mi süper durmuş orjianden iyi Yorum bağlantısı
Mehmet Unkun 14 Mart 2020 Yazar Paylaş 14 Mart 2020 (düzenlendi) Tahir Ak yazdı: Elinize sağlık. Bu röle hazır ön park sensörlerinde bulunsa keşke. Bağlantıların ayrıntısını paylaşsanız çok iyi bir rehber olabilir. Zaman rölesi vb bağlantıları Ayrıca sensörler orijinal mi süper durmuş orjianden iyi Çok sayıda modu mevcut isteğe göre ayarlanabilir. Youtube da detaylı olduğundan anlatmadım. Bağlantıya gelecek olursak röle 12v ya da 5v ile çalışabiliyor. + veya - tetik ile tetiklenebiliyor. Rölenin ortak ucuna(com) sigortadan aldığım 12v geliyor. Zaten rölede 2 çıkış var. NO ve NC NO çıkışına park sensörüne giden + kabloyu bağladım.Şaseyi de direk rölenin çalışması için gelen şaseden aldım. NC kısmına bağlarsan sürekli 12v verir tetik geldiğinde akımı keser. Tersi çalışıyor. Hazır ön park sensörü zaten hız yükselince devreden çıkar gerek yok bence röleye... 14 Mart 2020 tarihinde Mehmet Unkun tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 15 Mart 2020 Paylaş 15 Mart 2020 Gayet başarılı elinize emeğinize sağlık. YouTube da mevcut demişsiniz size ait video mu başka video mu. Size aitse paylaşım yaparsanız buradan yapmak isteyenlere yardımcı olur sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Unkun 15 Mart 2020 Yazar Paylaş 15 Mart 2020 Arif Aykın yazdı: Gayet başarılı elinize emeğinize sağlık. YouTube da mevcut demişsiniz size ait video mu başka video mu. Size aitse paylaşım yaparsanız buradan yapmak isteyenlere yardımcı olur sanırım. P4 modunda kullandım. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Unkun 16 Mart 2020 Yazar Paylaş 16 Mart 2020 Köksal Yılmaz yazdı: Sensörleri nereden temin ettiniz? Gittigidiyordan aldım. Standart satılan orjinal görünümlü arka park sensörü yani 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 16 Mart 2020 Paylaş 16 Mart 2020 Sensorler guzelmis, hazir boyali gelmis sanirim. Yorum bağlantısı
Mehmet Unkun 16 Mart 2020 Yazar Paylaş 16 Mart 2020 Metin Akbal yazdı: Sensorler guzelmis, hazir boyali gelmis sanirim. Kendim boyadım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts