İçeriğe Yönlendir

Hangi Lastik Almalıyım?

Ümit Türk

Recommended Posts

Furkan Avcı

Nokian Powerproof kullanan var mı peki?

Bende Continental'a alternatif arıyorum.

Petlas ile kaza yapıp takla attığımızdan beri, dünyanın en kaliteli lastiğinide üretse psikolojik olarak güvenemiyorum, yoksa alıp deneyebilirdim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Ben de bu aralar araştırma halindeyim. Michelin almaya karar verdim. Bu konuda güvendiğim bir arkadaşım hepsine bakmış test sürüşlerini falan incelemiş en iyisi Michelin pilot sport4 diyor.

Bunun haricinde  sırayla

Continentalpremium contact6,

Goodyear Assymetric5,

Pirelli PZ4 zero diyor.

Ben de öncelikle Michelin bakacağım daha sonra alamazsam diğerlerine yöneleceğim.

Gökhan Albayrak yazdı:

Contiyi siyasi sebeplerden dolayı almıyorum. 

Aynen. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Pirelli cint.p7 blue

michelim p 4 

continantal 

sıralama bu şekilde olmalı 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Furkan Avcı yazdı:

Nokian Powerproof kullanan var mı peki?

Bende Continental'a alternatif arıyorum.

Petlas ile kaza yapıp takla attığımızdan beri, dünyanın en kaliteli lastiğinide üretse psikolojik olarak güvenemiyorum, yoksa alıp deneyebilirdim.

lastik patlaması sonucu mu olmuştu kaza?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Lastik konusunda otomobil üreticilerinin tercihlerini de göz ardı etmemiz lazım. adam uğraşıp didiniyor sonuç olarak çıkardığı ürün kurtlar sofrasına sunuluyor, piyasa çok gaddar. Arabasını piyasaya sunarken bence fiyat / performans olarak en iyiye yakın lastiği tercih ediyorlar. Mesela mondeo üzerinde continental contisport 5 lastik var. biraz araştırınca 2016 yılının test verileri en iyiye yakın 3 lastikten birisi dolayısıyla lastik alacağım zaman fiyat / performans  oranı daha iyi bir lastik bulmazsam tekrar aynı lastiği gözüm kapalı alırım. Şuna eminim ki adamlar benden daha iyi araştırıp test yapmışlardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Evren Erakçora yazdı:

lastik patlaması sonucu mu olmuştu kaza?

Ben şahsi kanaatim lastiğin tutunmaması yüzünden oldu (büyük oranda),

Çokta farketmiyor, nihayetinde virajda savrulup takla attık. üstündeki lastik continental olsaydı ondan soğurdum, petlas vardı ve bence tutmadı yeri...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl
Metin Uzunoğlu yazdı:

Lastik konusunda otomobil üreticilerinin tercihlerini de göz ardı etmemiz lazım. adam uğraşıp didiniyor sonuç olarak çıkardığı ürün kurtlar sofrasına sunuluyor, piyasa çok gaddar. Arabasını piyasaya sunarken bence fiyat / performans olarak en iyiye yakın lastiği tercih ediyorlar. Mesela mondeo üzerinde continental contisport 5 lastik var. biraz araştırınca 2016 yılının test verileri en iyiye yakın 3 lastikten birisi dolayısıyla lastik alacağım zaman fiyat / performans  oranı daha iyi bir lastik bulmazsam tekrar aynı lastiği gözüm kapalı alırım. Şuna eminim ki adamlar benden daha iyi araştırıp test yapmışlardır.

sizin mondeoya continental contisport 5 koyan ekip ile  mondeo 1.5 ecoboost 160 hp ye michelin primacy 3 koyan ekibin aynı olduğunu düşünüyorum ve otopark.com testinde sürekli boşa sarıp kaymıştı bu lastik, hatta bu arabaya bu lastik olmamış falan demişlerdi, bence pek lastik seçmiyorlar ne bulurlarsa onu takıyorlar benim düşüncem, böyle olmasaydı 160 hp gibi güçlü bi arabaya orta sınıf bi lastik takmazlardı, amacım tartışma yaratmak değil siz yazınca benimde aklıma bu test geldi.🙂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Arkadaşımın aracına michelin ( closclamite olabilir V şekilnde deseni vardı) almıştık 4 yıl önce 4 mevsimdi ve dağ taş gezdik ikinci elini sattık hatta. Geçen hafta da michelin P 4 aldık.

Şu an ben kendi aracıma lastik alacak olsam michelin p4 alırdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Good year almayın da... continental pc6 sağlam bi tercih olur. Continental markası lastik ömrü boyunca homojen şekilde aynı performansı veriyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Sanayiden gelıyorum az önce avrupaya satıs bır marka bayının sipariş verip mahsuplaşmadıgı ürünleri iptal etti sebeb yüzde 5  zam 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Good year almayın da... 

Hangi modeli acaba? Güzel ürettiği lastikleri de var. Siz olumsuz bir durum mu yaşadınız?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Good year almayın da... 

Hangi modelini, neden ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Evren Erakçora yazdı:

zemin ıslaksa tutunamamış olabilir,

sanırım 21 mayıs, hava 25 dereceydi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici

Bu konuda hakkında çok başlık altına yorum yaptım ve iyi tecrübe etmiş birisi olaraktan ülkemiz şartlarında herşeyiyle

en iyi lastik Continental Premium/Sport Contact 4-6 serileridir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Berke

Continental'ler hakkını veriyor ama eriyerek veriyor, 25 binde PC5'i bitirenleri okudum forumlarda. Hakkını veriyor ancak hızlı eriyor (muş).

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Continental'ler hakkını veriyor ama eriyerek veriyor, 25 binde PC5'i bitirenleri okudum forumlarda. Hakkını veriyor ancak hızlı eriyor (muş).
Evet bazı modeller çok çabuk bitiyor, bu da onu lüks yapıyor.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Ali Yasir Bilici yazdı:

Bu konuda hakkında çok başlık altına yorum yaptım ve iyi tecrübe etmiş birisi olaraktan ülkemiz şartlarında herşeyiyle

en iyi lastik Continental Premium/Sport Contact 4-6 serileridir

Şu saçmalığı/rezaleti yapmasaydılar iyiydi. Şimdi lastik aramıyordum sportContact6 alıp geçerdim

Yusuf Berke yazdı:

Hakkını veriyor 44.000 km değiştim sportContact5 leri, bitmek üzereydi ama sıfır lastik takmış gibi aynı şekilde tutuyordu yolu.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Koray Demir yazdı:

Hangi modeli acaba? Güzel ürettiği lastikleri de var. Siz olumsuz bir durum mu yaşadınız?

Mehmet Ozyurek yazdı:

Hangi modelini, neden ?

Efficientgrip. Ben 4 kanallı almanya üretimini kullanıyorum. 15bin km’de 1 seneyi doldurdu. İlk sene iyiydi bu sene yola tutunmada sıkıntı yaşıyor. Kuru zeminde bile çabuk anti patinaja düşüyor. Islak zeminde çabuk abs devreye giriyor. Dişleri belki erimiyor ama bunun yerine lastik ilk performansını ikinci sene veremiyor. İstanbul’da hem de. Sıcak soğuk farkı da yok. 205/55/16

Yokuşta 2.kalkışa dikkat edin. Nasıl tutunamayıp abs tcs’yi de saçmalatıyor. 

sadece ben değil. Aynı lastikle başka arkadaş

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Kayınbiraderde var çok memnun ,çok sessiz diyor, bir arkadaş 2 defa yardı yanakları çok zayıf diyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)

Ben her lastiğin her arabaya her sürücüye uyduğunu düşünmüyorum. 

RFT olarak Michelin kullandım şahane lastikti ancak kullandığım yollara uygun değildi yumuşak hamurundan paramparça oldu değiştirmek zorunda kaldım.

Goodyear asymmetric aldım çok memnundum yol tutuşunda vs

Şuan Bridgestone var aşırı sert lastik çakıl taşını bile arabada hissediyorum zaten trimler senfoni yapıyor kasis çukurlarda vs.

Değişim zamanı geldi Goodyear alacağım gene memnuniyet ve şartlardan dolayı.

Şantiye ve kullandığım yollar güzel olsa P zero yada Michelin alırdım. 

Falken ve Nokian'da kullandık ikisi de o zamanki fiyatları diğer markalara göre uygundu fiyatlarına göre Nokian gerçekten aşırı memnun bırakmıştı. Falken'de de eksi bir durum yaşamadık.

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yokuşta 2.kalkışa dikkat edin. Nasıl tutunamayıp abs tcs’yi de saçmalatıyor. 

Yolun durumu da önemli tabi ancak ben videoda anormal bir durum göremedim. Islak zemin yokuşta ve sert kalkışta en iyisinden sıfır lastik bile sarıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Koray Demir yazdı:

Yolun durumu da önemli tabi ancak ben videoda anormal bir durum göremedim. Islak zemin yokuşta ve sert kalkışta en iyisinden sıfır lastik bile sarıyor.

Arabada primacy 3 vardı bundan önce. Aynı yokuşta ıslakta onda da test etmiştim. Böyle torpidoyu kırarcasına pata küte yapmıyordu. Gy’ler anti patinajın fren gaz fren gaz tepkisine iyi cevap veremiyor bence. 

Evren Erakçora yazdı:

Kayınbiraderde var çok memnun ,çok sessiz diyor, bir arkadaş 2 defa yardı yanakları çok zayıf diyor.

Sivri yerine gelmedikçe yanakları o kadar hassas değil. İki araç arasına sağa park ederken Benim park stilim sağ Arka lastiği hafifçe kaldırma dokundurmak. Şimdiye kadar yarılmadı. 

beni bildiğim gy’lerin yanaklarında ilave teller var. İnternette görmüştüm. Lastik yanakları yumuşak. Dışarıdan bakan lastik inik der. Destek telleri de o yüzden var. Konforu güzel ama. 

Yorum bağlantısı
Onur Bulut
(düzenlendi)

Falken Ziex Ze 310 

tarihinde Onur Bulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Recep Demirci yazdı:

Petlasın azizliğine maalesef bende uğradım ve hala aynı lastikler. Biraz mecbur kaldım yoksa Good Year almayı düşünüyordum. Petlas yazlık lastiklerim ilk yıl iyiydi ama sonraları acaba bu arabada kalas tahta gibi birşeymi var tekerlerde diyemeden edemedim. Lastiklerde 35bin kmdir hala bir yıpranma felan göremedim ama konfor kötü.

fazla birşey beklememek lazım.

çok uygun fiyata satılması en çok kuşkulandıran sebeplerden biri. 

Erol Güven yazdı:

Tercihleriniz arasına bence Dunlopuda ekleyin 

lastiği icat eden diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...