İçeriğe Yönlendir

Fiesta - Araç Motor ve Şasi Numarası Nerelerde Yazıyor?

ALİ SEYKAN

Recommended Posts

ALİ SEYKAN

Merhaba,  2011 TDCİ fiesta aracım geçen hafta muayeneden cam filmi ve motor no okunamıyor hafif kusurları ile geçti.

Bu motor numarası nerede yazıyor acaba?

Şasi için sağ yolcu koltuğu paspasın altında küçük bir alan var oradan görünüyor(direkt demir-şasi üzerine yazılı numara).

Not: Şasi için camda yazan numara aldatıcı olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Cogumuzda ayni durum var.. Daha okuyabilen cikmadi.. muayene esnasinda  zahmet edip okuyamiyorlar niyeyse..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Alpay Sumer yazdı:

Cogumuzda ayni durum var.. Daha okuyabilen cikmadi.. muayene esnasinda  zahmet edip okuyamiyorlar niyeyse..

e ozaman niye 2,5 motor takmıyoz araclara :))

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Erkan Işık yazdı:

Taksak okuyacakları tutar diye korkuyoruz :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Sinan Akgöl yazdı:

Taksak okuyacakları tutar diye korkuyoruz :D 

hiç bir arabamı okumadılar ama şaseyi arayıp buluyorlar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Benim focus 1 varken karşıdan motora baktığında manifoldan sağ altında ben buradayım diye bas bas bağırıyordu motor no ama bakan yok ki okusun.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Erkan Işık yazdı:

😄 Okuyamadiklari icin takmiyorsan vakit kaybetme😄  isin sakasi bir yana gercekten muayenede motor numarasini okuyan cok cok azdir.. kocaman,  yan koltukta duran ozeikle aha bak burda deyip uyarmama ragmen ilkyardim setine bile yok yazdilar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

istatistik hafif kusura muhtaç, hafif ise okunamıyor olabiliyor

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Araç Focus 1 idi vakti zamanında 2016’da aynı araçla muayene girdim kusursuz olarak geçti 2018’de tekrar gittim “motor no okunamıyor” hafif kusur 😡. Soruyorum teknisyene mevzuat aynı ne iş diye abi ben bilmem içeriye itiraz edebilirsin diyor, istasyon amirine gidiyorum motor numarasını geçen muayenede nasıl okuyabildi iseniz aynı yerinde duruyor tekrar kontrol edip düzeltebilir misiniz diye rica edince araç geçmiş ya işte bir sorun gözükmüyor diyor telefondan kabak gibi resmini gösteriyorum şurda bakın hatta okunabiliyor diye mantıklı bir izahat bekliyorum çocuk bakmayı unutmuştur yoğunluk günde 500 araç alıyoruz vesaireden kem küm ediyor. Çıkarken çalışanın biri sözde bilinçli bir edayla yanıma geldi ve motorun arka tarafında kaldığı için (halbuki önde manifoldun altında açıkta) bakılmamıştır beyefendi diyor şaka gibi...

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

2018 de okunamayan motor no geçen hafta okundu nasıl olduysa :) tartışmaya değmez hafif kusurlar, rot lastiği yırtık diye hafif kusur var bende bu sefer :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

2018 de okunamayan motor no geçen hafta okundu nasıl olduysa :) tartışmaya değmez hafif kusurlar, rot lastiği yırtık diye hafif kusur var bende bu sefer :)

kod adı yeterli sayıda hafif kusurun zaten bulunmuş olması.

mesela eskiden motor no okunmaması , araca el konma ve adli vaka olarak hapislere atılma idi........ no yu bırak, motor ile alakasız hatta  bir fatura yüzünden 2 ay yatan vardı.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

istatistik hafif kusura muhtaç, hafif ise okunamıyor olabiliyor

Hata bulanı teşvik ediyorsan hatası olan için de gereği yapılmalı veya gereği için mevcut ortam hazır olmalı.Tüv’ü anlık denetleyen bir mercii yok imzayı attın muayene raporunu teslim aldın tamam iş bitti yanlışsa elinde kağıtla kalıyorsun “motor numarası okunamıyor” yerine gerekiyorsa “teknisyen hafif kusurlu motor no’suna bakmayı ihmal etmiş” yazacaksın Rapora sağlıklı işleyen bir sistem bunu gerektirir 🥳 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Koray Demir yazdı:

yerine gerekiyorsa “teknisyen hafif kusurlu motor no’suna bakmayı ihmal etmiş” yazacaksın Rapora

o değil de, her an binekte her yıl muayene şartı bile bekliyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Bu haliyle bile soygun... Muayeneye vereceğim parayı bakıma versem daha güvenli olur aracım... Çocuğun okuluna giderken gözüme ilişti, Doblo arka lastikte dış kalmamış, bir senede o kadar erimez, nasıl geçti bu araç? Neden trafikte herkesin hayatını tehlikeye atıyor? Muayene parasına lastik asla fena mı olurdu...

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

o değil de, her an binekte her yıl muayene şartı bile bekliyorum

2 yıl binek için uzun bir süre zaten.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Çağlar Bayur yazdı:

kiralık lastik sistemi var muayene öncesi.

Onu diyorum abi bende, göstermelik işler yapılıyor, her yıl 400 lira alınıyor, "eve güvenle varın diye biz kusura bakıyoruz" diyorlar sonra reklamda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Bu haliyle bile soygun... Muayeneye vereceğim parayı bakıma versem daha güvenli olur aracım... Çocuğun okuluna giderken gözüme ilişti, Doblo arka lastikte dış kalmamış, bir senede o kadar erimez, nasıl geçti bu araç? Neden trafikte herkesin hayatını tehlikeye atıyor? Muayene parasına lastik asla fena mı olurdu...

gavurda 10bin poundmuş cezası, istersen kel lastikle gez. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Evren Erakçora yazdı:

gavurda 10bin poundmuş cezası, istersen kel lastikle gez. 

bizde radar ve park harici pek ceza görülmez

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

saçma sapan tüvtürk kroniği maksat kusur olsunda ne olursa olsun mantığı hani bak biz çalışıyoruz haberiniz olsun der gibi

Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Yahu adam zahmet edip okumuyor. Bari kusur diye girme. Biz bu arabayı satarken alıcı istese muayene kağıdını. Yazan şey sıkıntı, motor mu değişti der. Haklı da !  Çünkü envai çeşit dolandırma yöntemi var piyasada.

Çalışanları denetleyen yok. Biri didik didik ediyor aracı. Yan sırada çalışan hızlıca bitsin derdinde. Adam bana arabayı el frenini çekip kaydırarak teslim etti. Geçen sene fardan hafif kusur varken bu sene yok. Araç kendini tamir ediyor herhalde :D 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...