Ali Darbaz 24 Mart 2022 Paylaş 24 Mart 2022 Servet Aydın yazdı: Ali, ev senin ise çatıya bor sıktır. Yazın serin kışın sıcak olacak evin. Çatıya mutlaka iki tane de hava menfezi koyulacak Sorayım bina yönetimine. Bakalım ne deyecek. Çağlar Bayur yazdı: ev halki işte iken kombi açık mı? Ev halkı hep evde, eşim artık evde çalışmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mart 2022 Paylaş 24 Mart 2022 evdekalmanın da maliyeti olmuş yani, veriler şimdi yerli yerine oturdu, bir dahaki evi orta kattan al 3. kat makbüldür mesela 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 25 Mart 2022 Paylaş 25 Mart 2022 Ben tüp dogalgaz kısmına geri geleyim.Tüpte 10 dk da kaynayan çay doğalgazda 5 6 dk de kaynıyor.Tüpte 3 dk de kızan yağ doğalgazda 2 dk de kızıyor.Tüpte 1 saatte pişen kurufasulye doğalgazda 40 dk de pişiyor.(Sureler temsili. Doğalgazda herşey daha kısa sürede hallediliyor) 3 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 25 Mart 2022 Paylaş 25 Mart 2022 Bizde yönetim olarak karar aldık bakalım inşallah yaptırabiliriz bu sene çatıya köpük yalıtımını. Yazın evde durulmuyor kışın ise normal ara katlara göre 150-200 tl fazla ödeme yapılıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Mart 2022 Paylaş 25 Mart 2022 Benim bi arkadaşım... Ev 100 katlı olsa 99. kat bile olsa alırım ama son katı almam derdi.. Tüm sorunlar ilk ve son katı bulur maalesef. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 25 Mart 2022 Paylaş 25 Mart 2022 34 TL Su (Nevşehir) 230 TL Elektrik 515 Doğalgaz Faturası geldi. Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 25 Mart 2022 Paylaş 25 Mart 2022 Doğal gaz 709 elektrik 206 doğal gaz birim fiyatı 3.03 den 3.16 ya çıkmış. İlan edilmemiş zamlar var. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Mart 2022 Paylaş 25 Mart 2022 (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: Ben tüp dogalgaz kısmına geri geleyim. Tüpte 10 dk da kaynayan çay doğalgazda 5 6 dk de kaynıyor. Tüpte 3 dk de kızan yağ doğalgazda 2 dk de kızıyor. Tüpte 1 saatte pişen kurufasulye doğalgazda 40 dk de pişiyor. (Sureler temsili. Doğalgazda herşey daha kısa sürede hallediliyor) Doğalzgazda 5-6 dk. kaynayan çay elektriklide 3 dk. evde ayrıca termosfion var ve elektrik uçuk gelmiyor sen düşün (evdeki fırın ve ketil haricinde herşey A+ A+++ arasında, aydınlatmalar alayı led, kombi çalışınca termosifonda kapanacak elektrik harcayan en güçlü şey evde fırın kalıyor, sonra ketıl sonrada baba oyun oynadığımda yakan PC ekran kartı kalıyor kalıyor esas fark yaptığın yemekleri tekrar ısıtmada, çay yapmada falan, yumurta bile elektriklide anında hazır, tüple gazla su ısıt yumurta kaynasın ohooo düpmü dayanır azizim... yemek ısıtmada çoğunlukla mikro dalga kullanınca bizde tüp en az dikkat 6 ay gidiyor, haa işime gelmedimi, çekerim boruyu al sana doğal gaz... şimdilik dursun bakalım, hele biraz kullanayım ölçüp biçeyim sonra bakıcam mutfakta gaz işine... 25 Mart 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mart 2022 Paylaş 25 Mart 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: bizde tüp en az dikkat 6 ay gidiyor, sen yokken değişmiyorlar ise 1 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 25 Mart 2022 Paylaş 25 Mart 2022 Doğalzgazda 5-6 dk. kaynayan çay elektriklide 3 dk. evde ayrıca termosfion var ve elektrik uçuk gelmiyor sen düşün (evdeki fırın ve ketil haricinde herşey A+ A+++ arasında, aydınlatmalar alayı led, kombi çalışınca termosifonda kapanacak elektrik harcayan en güçlü şey evde fırın kalıyor, sonra ketıl sonrada baba oyun oynadığımda yakan PC ekran kartı kalıyor kalıyor [emoji3] esas fark yaptığın yemekleri tekrar ısıtmada, çay yapmada falan, yumurta bile elektriklide anında hazır, tüple gazla su ısıt yumurta kaynasın ohooo düpmü dayanır azizim... yemek ısıtmada çoğunlukla mikro dalga kullanınca bizde tüp en az dikkat 6 ay gidiyor, haa işime gelmedimi, çekerim boruyu al sana doğal gaz... şimdilik dursun bakalım, hele biraz kullanayım ölçüp biçeyim sonra bakıcam mutfakta gaz işine...Abey fiyat performansa bak. Misal Tesla nın 0-100 ü 3 sn ama Tesla fiyatı kimbilir ne kadardır Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 25 Mart 2022 Paylaş 25 Mart 2022 247 tl elektrik geldi Mehmet Ozyurek yazdı: Benim bi arkadaşım... Ev 100 katlı olsa 99. kat bile olsa alırım ama son katı almam derdi.. Tüm sorunlar ilk ve son katı bulur maalesef. Üst katında 4 çocuklu bir aile denk gelirse? Yanda topuklu terlikle gezen biri. Balıkesirde otururken üst kattakini terlik giymemesi konusunda eğitememiştik. Sonra yemin ettim. 100 katlı olsun 100.yü alacağım diye. 1 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 26 Mart 2022 Paylaş 26 Mart 2022 Evde de topukllu terlik Bende üst katta oturuyorum ve birdaha alsam yine üst kat alırım sanırım. Tek sorun yan dairenin su tesisatları benim salondan geçmesinden kaynaklı su sesi gelmesi harici tık ses yok Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 26 Mart 2022 Paylaş 26 Mart 2022 Arif Aykın yazdı: Evde de topukllu terlik Bende üst katta oturuyorum ve birdaha alsam yine üst kat alırım sanırım. Tek sorun yan dairenin su tesisatları benim salondan geçmesinden kaynaklı su sesi gelmesi harici tık ses yok Bizim apartman 16 daire. 10 dairesi yazlık gidip geliyor. Alt katım dolu, yan taraf boş. Mis gibi.Gece sessizliğinde asansörün sesi duyuluyor. O da pek kullanılmadığından sorun yok. Akşam eve geliyorum sabah bıraktığım yerden alıyorum asansörü. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 26 Mart 2022 Paylaş 26 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: 247 tl elektrik geldi Üst katında 4 çocuklu bir aile denk gelirse? Yanda topuklu terlikle gezen biri. Balıkesirde otururken üst kattakini terlik giymemesi konusunda eğitememiştik. Sonra yemin ettim. 100 katlı olsun 100.yü alacağım diye. 101 bence. Apartman da otururken ustteki komsu bilgisayardan tarikat isi belgeseller dinliyordu, ama nasil acik ses. Bir dedim iki dedim yok... Ertesi gun kan verecektim erkenden, 9 da yattim, 10.30 gibi windows acilis sesi ve pesinden bilimum hoca sesi ile ayaga dikilince kendimi kaybetmisim. Apartman inliyor ses ile .Yer fircasinin sopasiyla tavana vururken sövüyormusum hanim anlatiyor. Bir baktim sopa yarilmis elime girmis. Farkinda degilim, Yerler kan. Sabah butun hormon sonucları yanlis cikti tabi. Dahada ses duymadik yukaridan. 2 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 26 Mart 2022 Paylaş 26 Mart 2022 Apartman hayatı insanın doğasına aykırı, 13. ve en üst katta oturuyorum, komşularım da çok şükür medeni insanlar. Yine de imkanım olduğu an müstakil bir yere geçme niyetim var. Küçük olsun, uzak olsun, benim olsun. Doğan Arşiray yazdı: 101 bence. Apartman da otururken ustteki komsu bilgisayardan tarikat isi belgeseller dinliyordu, ama nasil acik ses. Bir dedim iki dedim yok... Ertesi gun kan verecektim erkenden, 9 da yattim, 10.30 gibi windows acilis sesi ve pesinden bilimum hoca sesi ile ayaga dikilince kendimi kaybetmisim. Apartman inliyor ses ile .Yer fircasinin sopasiyla tavana vururken sövüyormusum hanim anlatiyor. Bir baktim sopa yarilmis elime girmis. Farkinda degilim, Yerler kan. Sabah butun hormon sonucları yanlis cikti tabi. Dahada ses duymadik yukaridan. İstanbul'a ilk geldiğimde tuttuğum evde üst kattakiler sabah 4-5'e kadar koşturup bağıra çağıra konuşuyorlardı. 4'te çay çıngırdatması sesi geldiği bile oldu, dayanamadım çıktım yukarı, adam evde yokmuş kadın da kapıya çıkmadı, çocuk açtı. Sonraki gün adam eve gelince kapıma gelip sen ne hakla benim çocuklarıma susun dersin filan deyince üstüne nasıl yürüdüysem merdivenden yuvarlanıyordu az daha. Sonra lüks bir sitede ev tuttum daha iyi olur diye, yan dairede sürekli son ses haber dinleyen değişik bir amca denk geldi, öyle ki yılbaşı gecesi şarkıcı getirmişti eve, resmen ev-gazino ortamı. 3+1 kirası şu an neredeyse 20 bin TL olan bir siteden bahsediyorum. Zenginin gürültüsü de başka oluyormuş. EVlenince oradan da taşındım şu an nispeten iyi çok şükür. 1 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 26 Mart 2022 Paylaş 26 Mart 2022 Bende en üst katta oturuyorum. Yalıtım haricinde sorunum yok [emoji28] Yine de en az ben yakıyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 26 Mart 2022 Paylaş 26 Mart 2022 Ara katta oturuyorum, üst kat komşumuzun arada torunları gelir ama aşırı ses olmaz yan dairelerle zaten aramız iyi birbirimizi idare ediyoruz alt kat boştu son iki senedir dolu şikayete tadilatlarımız dışında gelen yok, yan komşumun üst katında biraz sesli ama dayanılamayacak gibi değil, keyifler yerinde şükür. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 26 Mart 2022 Paylaş 26 Mart 2022 Metin Akbal yazdı: Bende en üst katta oturuyorum. Yalıtım haricinde sorunum yok Yine de en az ben yakıyorum. Biz bu yıl pek iyi ısınamadık. Hava sertti ayrıca kömür de kötü çıkınca birleştiler. Yazın çatı altındaki döşemeye yani benim tavan üst betonuna elyaf plaka sermeyi düşünüyorum. Faydası olacaktır. Zaten kalorimetre taktıracağız dairelere cam açanlardan kurtulamadık sitede. Adamlar camı kapatmıyor. Bunalıyorlarmış. Peteği kapatacak zihniyet hala yok insanımızda. Parasını verdim yanacak diyor. Yazık. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 26 Mart 2022 Paylaş 26 Mart 2022 Biz bu yıl pek iyi ısınamadık. Hava sertti ayrıca kömür de kötü çıkınca birleştiler. Yazın çatı altındaki döşemeye yani benim tavan üst betonuna elyaf plaka sermeyi düşünüyorum. Faydası olacaktır. Zaten kalorimetre taktıracağız dairelere cam açanlardan kurtulamadık sitede. Adamlar camı kapatmıyor. Bunalıyorlarmış. Peteği kapatacak zihniyet hala yok insanımızda. Parasını verdim yanacak diyor. Yazık.Taş yünü elyaf düşündüm ama böceklenme ve çatıya çıkanların üstüne basması gibi riskler olunca içten yalıtım olsa daha mı iyi olur demeye başladım. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Mart 2022 Paylaş 26 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: Adamlar camı kapatmıyor. Bunalıyorlarmış. onlardan her yerde var 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 26 Mart 2022 Paylaş 26 Mart 2022 Mert Gülkokan yazdı: Ses yaılıtımı da zorunlu olması lazım Takip ettiğim inşaat firması evlerin zeminine ses yalıtımı için özel bir şilte seriyor Ne kadar faydası var bilmem ama koymaları bile avantaj Aslında herkes medeni ve saygılı olsa hiç gerek olmaz. Bizim alt katta gonglu saat var mesela. Gece 00.00 da londra meydanı sanki ortalık. Sör zannedersin kendini o derece Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 26 Mart 2022 Paylaş 26 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: cam açanlardan kurtulamadık sitede Bizde de var, kalorimetre takmadık doğalgaz çalışmaları başlayacak diye. Seneye herkes açsın camını yaksın gazını, göreceğiz bakalım ne olacak. 2800 TL verdim yarım ton kömür için yetmedi maalesef kış öncesi tonunu 2800 den aldığımız kömür. 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: Biz bu yıl pek iyi ısınamadık. Hava sertti ayrıca kömür de kötü çıkınca birleştiler. Yazın çatı altındaki döşemeye yani benim tavan üst betonuna elyaf plaka sermeyi düşünüyorum. Faydası olacaktır. Zaten kalorimetre taktıracağız dairelere cam açanlardan kurtulamadık sitede. Adamlar camı kapatmıyor. Bunalıyorlarmış. Peteği kapatacak zihniyet hala yok insanımızda. Parasını verdim yanacak diyor. Yazık. kalorimetrede olay nedir İlkay, yani nasıl karar alınıyor, herkes evet mi demeli? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: kalorimetrede olay nedir İlkay, yani nasıl karar alınıyor, herkes evet mi demeli? 50+1 galiba abi. toplantıda karar alınıyor. Bu ağustosta karar alacağız deftere. Yorum bağlantısı
Recommended Posts