Emre Şimşek 5 Mart 2022 Paylaş 5 Mart 2022 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Eşimin dayısı yanımda, sordum aklıma geldi de. 6 sene önce almış, 2000 TL fatura gelince söküp ısı pompası takmış. 600-700 TL civarı gelmiş. Geçen seneye kadar 1500 TL civarı geliyordu 3500 gelmiş son fatura. İyi araştırın derim, dışarısı sürekli 0 derece altına iniyorsa işi pompasının verimi düşüyor ama diğer türlü elektrikli kombi ile 3 kat verim farkı var en az. Bugün usta petek takarken konuştuk epey. O da benzer şeyler söylüyor. Uygun bir ısı pompası bulup alacağım kış gelmeden inşallah.. Temiz ikinci el olur muhtemelen. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Mart 2022 Paylaş 5 Mart 2022 Emre Şimşek yazdı: ..%30-40 daha fazla yakan ama 8500 lira olan elektrikli kombi mi onu araştıracağım bu akşam.. 3 kat fazla yakar. COP değeri en az 3. klima niye almadınız? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: odun sobaları kurulsun artık Müstakil Bağ evi yapalım.. İlkay Başaran yazdı: ormanları yazın yaktık ama.. Avustralyada bizdekinden çok yanmış. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Müstakil Bağ evi yapalım.. Avustralyada bizdekinden çok yanmış. Develer yüzünden söndürememişlerdi hatta 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Müstakil Bağ evi yapalım.. güvensiz, unları yağları çalarlar 1 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: güvensiz, unları yağları çalarlar Servete elektrikli çit çektirriz. 1 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Servete elektrikli çit çektirriz. Elektrik kesilince çalarlar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: Elektrik kesilince çalarlar elektriğin devamlı olacağını var sayıyor yahu 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Elektrik kesilince çalarlarAteş hava su ve tahtadan enerji üretimi yaparım 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Servet Aydın yazdı: Ateş hava su ve tahtadan enerji üretimi yaparım Yeteri kadar büyük kriko ile dünyayı kaldırırım bende 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Yeteri kadar büyük kriko ile dünyayı kaldırırım bendeBende mangal yakarım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Servet Aydın yazdı: Bende mangal yakarım benen duymuş olma, dün gece şu üstteki arkadaş zoom da seni sordu.... 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: benen duymuş olma, dün gece şu üstteki arkadaş zoom da seni sordu.... 🥷 Yorum bağlantısı
Alper Şenses 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 (düzenlendi) Emre Şimşek yazdı: Bugün usta petek takarken konuştuk epey. O da benzer şeyler söylüyor. Uygun bir ısı pompası bulup alacağım kış gelmeden inşallah.. Temiz ikinci el olur muhtemelen. Benimde ikamet Altınoluk doğalgazın gelmesi en az 4-5 sene o da gelirse, bir ay önce bende ısı pompası araştırmıştım ortalama sıfır 9kw-14kw ısı pompası 50bin buna 15bin petek maliyetim var, cevremde ısı pompası ile ısınanlara ortalama 3500-4500 gelen oldu, bende klima+konvertör ısıtıcılarla ısınıyorum (1500w+1250w+1000w+750w) elektrikli termosifon , haliyle çocuk olunca fatura ısı pompasıyla aynı, yaklaşık 75bin maliyet yapıp mali yönden gerek duymadım. Karşı gurbetçi komşuda propan tüplü kombi var(kullanmiyorlar), kombinin verisi saatte 2-3kg propan tüketiyor, 2x 45kg tüp anca 5-6 gün yetse yine pahalıya geliyor. 6 Mart 2022 tarihinde Alper Şenses tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Sıcak memlet de başa bela desenize. Soğuk memlekette ısınmak daha ucuz. 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Bizim Tarsus'ta tanıdıklar var, kışın kızlarının yanına Kayseri'ye geliyorlardı. Orası daha sıcak değil mi dediğimizde burası kışın daha sıcak, kaloriferi falan her şeyi hazır, biz de bunlar olmaz demişlerdi. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Mehmet Göktürk yazdı: 3 kat fazla yakar. COP değeri en az 3. klima niye almadınız? Evde 2 tane klima var. Klimanın ısıtmasını 9 senedir kullanıyoruz, ama hiç sevmiyoruz. Konvektör ısıtıcı da hakkını verirseniz 3000 liradan aşağı yakmıyor. Evde biraz kalıcı konfor arıyorum. Alper Şenses yazdı: Benimde ikamet Altınoluk doğalgazın gelmesi en az 4-5 sene o da gelirse, bir ay önce bende ısı pompası araştırmıştım ortalama sıfır 9kw-14kw ısı pompası 50bin buna 15bin petek maliyetim var, cevremde ısı pompası ile ısınanlara ortalama 3500-4500 gelen oldu, bende klima+konvertör ısıtıcılarla ısınıyorum (1500w+1250w+1000w+750w) elektrikli termosifon , haliyle çocuk olunca fatura ısı pompasıyla aynı, yaklaşık 75bin maliyet yapıp mali yönden gerek duymadım. Karşı gurbetçi komşuda propan tüplü kombi var(kullanmiyorlar), kombinin verisi saatte 2-3kg propan tüketiyor, 2x 45kg tüp anca 5-6 gün yetse yine pahalıya geliyor. Aslında sizin hesap da doğru. Aramızdaki en büyük fark, bizim buraya doğalgaz gelmesi çook uzun sürer.. Mahmut Yıldız yazdı: Bizim Tarsus'ta tanıdıklar var, kışın kızlarının yanına Kayseri'ye geliyorlardı. Orası daha sıcak değil mi dediğimizde burası kışın daha sıcak, kaloriferi falan her şeyi hazır, biz de bunlar olmaz demişlerdi. Kesinlikle hak veriyorum.. Bizim binada 3 daire var, kömürlü merkezi bir kalorifer kazanı iş görürdü ama orta katta kışın kalan yok, Almanya’dalar:( Biz 3. katta zorlanıyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Emre Şimşek yazdı: Klimanın ısıtmasını 9 senedir kullanıyoruz, ama hiç sevmiyoruz üflenen sıcak hava, konforu çok bozar. elektrikli yağlı radyatör olmaz mıydı? onun yerine 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Mert Gülkokan yazdı: Kısacası doğalgaz herşekilde çok ucuz ama vansasının başında tek manyak adamın otruduğu bir yerden geliyor, sen mutfağa bir yedek lpg tüpü koy derim 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: ama vansasının başında tek manyak adamın otruduğu bir yerden geliyor, sen mutfağa bir yedek lpg tüpü koy derim Yıllarca bu sebeple karşı çıkmıştım. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: üflenen sıcak hava, konforu çok bozar. elektrikli yağlı radyatör olmaz mıydı? onun yerine O da sadece çocuğun odasında var aktif kullanıyoruz. Çok yakmasa çok seviyorum.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: üflenen sıcak hava, konforu çok bozar. elektrikli yağlı radyatör olmaz mıydı? onun yerine 3 kat yüksek klimadan. Tabi kalıriferden daha az maliyetli.. yakıt aynı 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 benen duymuş olma, dün gece şu üstteki arkadaş zoom da seni sordu....Özelden de bana yazdı. İstediğini yapmış olsaydım kimse bir daha kendine gelemez hayata küserdi 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 9 Mart 2022 Paylaş 9 Mart 2022 (düzenlendi) Geçen ayki ve bu ayki doğalgaz faaturam. Daha az tüketim olmuş bu ay ancak birim fiyat geçen aya göre daha yüksek. Bu ay için bir zam haberi duymadım acaba gözümden mi kaçtı yoksa gerçekten zam yok ama fiyatlarla mı oynanıyor? (Soldaki bu ay, sağdaki geçen ay) 9 Mart 2022 tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts