İçeriğe Yönlendir

Doğalgaz ve Elektrik Faturası

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet İhsan Akşen

1 Mart'tan itibaren geçerli olacak diyorlardı geçen hafta.

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
Çağlar Bayur yazdı:

iyi de şimdi posta kutusundaki fatura iptal mi olacak yeniden mi kesilecek? şubat?

Onun davası olmaz artık hocam   :) :) 

Ben bu akşam ödedim bile.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
(düzenlendi)

Dogalgaz faturan geldi 782 tl il Bolu ev iki katlı dubleks alt kat iki oda kapalı üst kat full komple açık  7/24  40 derece sabit kombi baymak 45000 lik duatec çevreme göre bana gelen fatura az aynı şekilde metrajlı evler benden çok çok geliyor  1400-2000 tl civarı  ve ısınamıyoruz diyorlar bende ısınma problemi yok kısakollu ile gez evde ama işde elektrik faturam 500 lira geldi  diger kişilere göre 150 civarı fazla sanırım acaba benim kombi elektrik takviyesimi yapıyor :))

tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Erkan Işık yazdı:

Dogalgaz faturan geldi 782 tl il Bolu ev iki katlı dubleks alt kat iki oda kapalı üst kat full komple açık  7/24  40 derece sabit kombi baymak 45000 lik duatec çevreme göre bana gelen fatura az aynı şekilde metrajlı evler benden çok çok geliyor  1400-2000 tl civarı  ve ısınamıyoruz diyorlar bende ısınma problemi yok kısakollu ile gez evde ama işde elektrik faturam 500 lira geldi  diger kişilere göre 150 civarı fazla sanırım acaba benim kombi elektrik takviyesimi yapıyor :))

Valla yapıyorsa bile abi görünüşe göre iyi ki yapıyor. 500 liranın 300'ü kombi tarafından harcansa bile komşular 1400'e üşürken siz 1000 liraya çok iyi ısınmışsınız.

Yarın bizim eve 18kw elektrikli kombi takılacak. Vaybe, webasto'dan nerelere geldik..

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

dün geldi doğalgaz faturamız 510 tl. 500 altında bekliyordum ama yine de geçen ay 635 ödeyince bu ay şükür diyoruz.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

580 lira geldi. Aralık ayı kadar. Az geldi valla sanki [emoji28]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Yüksek rakamlara o kadar çok alıştıkki , 500 tl falan artık normal geliyor. 😐

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Siz doğalgazlılar, özellikle merkezi sistemliler çook şanslısınız.  Biz aynı sistemi kurmaya kalksak 20-100 bin arası bir kurulum maliyetiyle elektrikli kombi ya da ısı pompası taktırıp aynı ısınmaya ayda ödeyeceğimiz fatura minimum 1500, ortalama 2500₺. Maksimum kaç olur kestiremiyorum..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Emre Şimşek yazdı:

Siz doğalgazlılar, özellikle merkezi sistemliler çook şanslısınız.  Biz aynı sistemi kurmaya kalksak 20-100 bin arası bir kurulum maliyetiyle elektrikli kombi ya da ısı pompası taktırıp aynı ısınmaya ayda ödeyeceğimiz fatura minimum 1500, ortalama 2500₺. Maksimum kaç olur kestiremiyorum..

18 kw korku filimi gibi. Neyseki bu sene ağır kış koşulları bitmek üzere 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Geçen ay 511 TL gelen doğalgaz bu ay 411 TL. Termostadın gözünü seveyim :nazar: Elektrik içinde böyle bir şey bulursam tamamdır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Ersen Tapan yazdı:

18 kw korku filimi gibi. Neyseki bu sene ağır kış koşulları bitmek üzere 

Az önce kombiyi iptal ettim. Sadece petekler takılacak. Sıfırı 50000 lira civarında olan ısı pompası mı mantıklı yoksa ısı pompasından %30-40 daha fazla yakan ama 8500 lira olan elektrikli kombi mi onu araştıracağım bu akşam..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Emre Şimşek yazdı:

Az önce kombiyi iptal ettim. Sadece petekler takılacak. Sıfırı 50000 lira civarında olan ısı pompası mı mantıklı yoksa ısı pompasından %30-40 daha fazla yakan ama 8500 lira olan elektrikli kombi mi onu araştıracağım bu akşam..

Uzun dönem düşünmek lazım. Eğer bulunduğun bölgeye yakın zamanda  doğalgaz gelme ihtimali yoksa ısı pompası mantıklı olur. Elektirik fiyatlarının artık düşeceğini sanmıyorum. 
Ama ısı pompasınında ilk yatırım maliyeti azımsanmayacak seviyede. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bugün onun kararını vermeye çalışacağız artık. İkinci el uygun bir ısı pompası mı yoksa elektrikli kombi mi diye

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Cihat Küçükay yazdı:

Geçen ay 511 TL gelen doğalgaz bu ay 411 TL. Termostadın gözünü seveyim :nazar: Elektrik içinde böyle bir şey bulursam tamamdır.

Hareket sensörü, otomatik kapanma. 

Daha düşük güçte cihazlar. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Bugün onun kararını vermeye çalışacağız artık. İkinci el uygun bir ısı pompası mı yoksa elektrikli kombi mi diye
Birşeyi merak ettim mazur gör.

Orada ocak kullanımı için doğalgaz var mı?

Varsa aklıma kaçak köçek şeyler geliyor da.

2. el petek falan. Borular morular. Birde PVC boru kaynak makinası.
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Emre Şimşek yazdı:

%30-40 farkı nereden öğrendiniz? Teyit ettiniz mi?

2-3 kat fark oluyor diye biliyorum, eşimin dayısı aldı, diğer ay söküp ısı pompası taktırdı yıllar önce. Tavanda yatıyor öylece alan da çıkmadı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Cihat Küçükay yazdı:

Termostatın illaki faydası var bende de var fakat bu ay geçen aya göre hava daha yumuşak geçti hemen hemen her ilde 10-150 aralığında düşüş var faturalarda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

310 ₺ ceryan parası 622 ₺ de ısınma geldi..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Dün elektrik sayacının saatini kontrol ettim fatura 3 zamanlı geldi diye. Benim sayaçta saat yok.. 😂 diğer komşuların farklı sayaçlarına baktım, kimisi 1,5 saat geride kimisi yarım saat ileride. Bir tane tutan göremedim. Öylesine blok whatsapp grubuna yazdım. Yönetime söylemişler şimdi firma tüm sayaçları değiştirecekmiş.. En pahalı tarife 22:00 bitiyor sanıyoruz ama meğerse 23:30 da bitiyor gibi vs..

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Metin Akbal yazdı:

Birşeyi merak ettim mazur gör.

Orada ocak kullanımı için doğalgaz var mı?

Varsa aklıma kaçak köçek şeyler geliyor da.

2. el petek falan. Borular morular. Birde PVC boru kaynak makinası.

Tüpçüyü arıyoruz mutfak tüpü getiriyor.

Lpg’li sistem varmış ama 3. Kata tüp taşı falan zor iş.

Ahmet İhsan Akşen yazdı:

%30-40 farkı nereden öğrendiniz? Teyit ettiniz mi?

2-3 kat fark oluyor diye biliyorum, eşimin dayısı aldı, diğer ay söküp ısı pompası taktırdı yıllar önce. Tavanda yatıyor öylece alan da çıkmadı...

Benimki benzer şartlardaki 2 arkadaşımın evinin kıyaslaması. İnternette gördüğüm yorumlara göre pişman olan çok. Ev büyükse, yalıtım iyi değilse makas daha çok açılıyor. 
Benim arkadaşlardan ısı pompası kullanana bu ay fatura 1500 geldi, elektrikli kombi kullanana 2000₺. Önceki ay 1200’e 1800. Eğer normalde 2-3 kat fark ediyorsa bizimkilerden biri evi 22 derece yaparken diğeri 20 dereceyle yetiniyordur belki. Ama bunlar çok önemli değil şu an. Önümde 2 tane yol var ve ikisini de az çok görebiliyorum.

ısı pompası da az yakmıyor  ve çok pahalı. Olmadı ben de 8 bini çatıya atar başka bir arayışa girerim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Şimdi ikinci el ısı pompaları var. Adam almış sonra doğalgaz gelmiş ısı pompasını satıp doğalgaz sistemine geçiyor. Şöyle bir ürün var mesela sıfırı 40 pin

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-isitma-sogutma-havalandirma-kullanilmamis-isi-pompasi-1002258204/detay

ama şimdi arkadaşa sordum benim eve sayıf kalabilirmiş.. aman neyse ya tırlatacam az kaldı

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
(düzenlendi)

Emre Bey, 

2. el ısı pompası ile daha uygun olur gibi duruyor sanki.

Yıllarca dogal gaz gelmeyebilir.

tarihinde İbrahim Arslan tarafından düzenlendi
ekleme
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

odun sobaları kurulsun artık

ormanları yazın yaktık ama..

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Emre Şimşek yazdı:

Benim arkadaşlardan ısı pompası kullanana bu ay fatura 1500 geldi, elektrikli kombi kullanana 2000₺

Eşimin dayısı yanımda, sordum aklıma geldi de.

6 sene önce almış, 2000 TL fatura gelince söküp ısı pompası takmış. 600-700 TL civarı gelmiş. Geçen seneye kadar 1500 TL civarı geliyordu 3500 gelmiş son fatura.

İyi araştırın derim, dışarısı sürekli 0 derece altına iniyorsa işi pompasının verimi düşüyor ama diğer türlü elektrikli kombi ile 3 kat verim farkı var en az.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...