Ali Darbaz 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Beyler kombi iç termostadı var. Su çok soğuk ise daha fazla ateşleme yapıyor. Sirkulasyonu artırıyor. Ben 50 derece ayarladığımda, hava soğudukca performansını artırıyor. Geri dönen suyun soğukluğuna bakarak ateşleme yapıyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Modülasyon ne demek hocam? İhtiyaca göre alev boyunu ayarlayıp daha az ve daha çok yakıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Ali Darbaz yazdı: Beyler kombi iç termostadı var. Su çok soğuk ise daha fazla ateşleme yapıyor. Sirkulasyonu artırıyor. Ben 50 derece ayarladığımda, hava soğudukca performansını artırıyor. Geri dönen suyun soğukluğuna bakarak ateşleme yapıyor. Sadece senin kombide mi var o. Bizim kombiler neye göre çalışıyor o zaman. 50 derece ayarlayınca hep mi yanıyor. Bütün kombilerde geri dönüş suyu sıcaklığı ölçülüyor zaten. Çıkış da ölçülür. Ama bu ölçüm senin odanın çok ısınmasını ya da soğuk olmasını kontrol edemez. Sıcaklığı ölçüyor madem, oda sıcak olunca neden gidip kombiyi kapatıyorsun, bırak kombi ayarlasın. Termostat, senin oda sıcaklığını takip eder. Oda soğursa kombiyi yakar (açar) sonra kombi kendi iç sensörüne göre çalışır. Sonra oda istenilen seviyeye gelince termostat kombiyi kapatır. Odayı istenilen sıcaklıkta tutmak için ara ara yanıp söner. Bütün bunlar olurken sen elinde termometreye bakarken biz işimize bakarız. Hava soğuksa yani oda da soğursa otomatik olarak yakar kombiyi. Soğuktan kasıt senin istediğin sıcaklık. Sen gündüz evde yokken sıcaklığı 18 derece yaparsın mesela, akşam eve gelme saatine göre sıcaklığı yükseltirsin, eve geldiğinde sıcacık olur. Erken yatarız diyorsun, yatma saatinde oda sıcaklığını düşürürsün, sabah kalmaya yakın tekrar yükseltirsin. Bütün bunları haftalık olarak program yazarsın, bir daha kombiyi unutursun. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Sadece senin kombide mi var o. Bizim kombiler neye göre çalışıyor o zaman. 50 derece ayarlayınca hep mi yanıyor. Bütün kombilerde geri dönüş suyu sıcaklığı ölçülüyor zaten. Çıkış da ölçülür. Ama bu ölçüm senin odanın çok ısınmasını ya da soğuk olmasını kontrol edemez. Sıcaklığı ölçüyor madem, oda sıcak olunca neden gidip kombiyi kapatıyorsun, bırak kombi ayarlasın. Termostat, senin oda sıcaklığını takip eder. Oda soğursa kombiyi yakar (açar) sonra kombi kendi iç sensörüne göre çalışır. Sonra oda istenilen seviyeye gelince termostat kombiyi kapatır. Odayı istenilen sıcaklıkta tutmak için ara ara yanıp söner. Bütün bunlar olurken sen elinde termometreye bakarken biz işimize bakarız. Hava soğuksa yani oda da soğursa otomatik olarak yakar kombiyi. Soğuktan kasıt senin istediğin sıcaklık. Sen gündüz evde yokken sıcaklığı 18 derece yaparsın mesela, akşam eve gelme saatine göre sıcaklığı yükseltirsin, eve geldiğinde sıcacık olur. Erken yatarız diyorsun, yatma saatinde oda sıcaklığını düşürürsün, sabah kalmaya yakın tekrar yükseltirsin. Bütün bunları haftalık olarak program yazarsın, bir daha kombiyi unutursun. IOT olanlar var. internete bağlı. telefondan görebiliyorsun durumu. uzaktan aç kapat ısıyı. mis. ama pahalı tabi. Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Doğan Arşiray yazdı: IOT olanlar var. internete bağlı. telefondan görebiliyorsun durumu. uzaktan aç kapat ısıyı. mis. ama pahalı tabi. Hocam sende de Alarko varmış. Tavsiye edeceğin termostat var mı? 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 (düzenlendi) Doğan Arşiray yazdı: IOT olanlar var. internete bağlı. telefondan görebiliyorsun durumu. uzaktan aç kapat ısıyı. mis. ama pahalı tabi. Bende general ht400 var, termostatı fişe takmak dışında sorun yok. Türk firması. İkinci elde 200-250 civarına bulunur. Bir kışta da amorti eder. 13 Ekim 2021 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Doğan Arşiray yazdı: IOT olanlar var. internete bağlı. telefondan görebiliyorsun durumu. uzaktan aç kapat ısıyı. mis. ama pahalı tabi. Alet bozulduunda 70 dereceye kitlerse ne olacak. Kazanı patlatmsın. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 yok, termostat bozlursa zaten kobideki maks su ısısına kadar yükseltebilir. bizim kombi 44 derecede ev ısısı termostat ile 23.6 derecede ayarlı. termostat iptal olursa açık devre görüyor eski usul su ısısına göre devam ediyor. ama kısık bırakırsan kombiyi ısıtmaz tabi. Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Hocam sende de Alarko varmış. Tavsiye edeceğin termostat var mı? diğerlerini deneme şanzım olmadı ama MARS s20 sorunsuz çalışıyor. bence alınır. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Ali Darbaz yazdı: Alet bozulduunda 70 dereceye kitlerse ne olacak. Kazanı patlatmsın. Geçen sene bizim kız, son ayara getirmiş kombiyi, eve geldim, petekler cayır cayır. Hemen kıstım. Kazan patlamaz, çıkışta sensör, çok ısınırsa kombiyi kapatır, su basıncı belli seviyeyi geçerse tahliye vanasını açar. Ayrıca termostat mantığını hala anlamadın galiba, sen kombiyi x derecede ayarlıyorsun. Manuel olarak ayarlıyorsun. Termostat buna müdahale etmiyor. Termostat kombiyi açıp kapamayı kontrol ediyor. Termostatı alıp kombiye bağlıyorsun, gerekli kurulumları telefona yapıyorsun. Termostatın sıcaklık ölçen parçasını uygun bir yere asıyorsun, telefon uygulaması üzerinden sıcaklık ayarı yapıyorsun. Kombiyi de 50-55 derece sıcaklığı getirip bırakıyorsun. Gerisi onun işi. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Geçen sene bizim kız, son ayara getirmiş kombiyi, eve geldim, petekler cayır cayır. Hemen kıstım. Kazan patlamaz, çıkışta sensör, çok ısınırsa kombiyi kapatır, su basıncı belli seviyeyi geçerse tahliye vanasını açar. Ayrıca termostat mantığını hala anlamadın galiba, sen kombiyi x derecede ayarlıyorsun. Manuel olarak ayarlıyorsun. Termostat buna müdahale etmiyor. Termostat kombiyi açıp kapamayı kontrol ediyor. Termostatı alıp kombiye bağlıyorsun, gerekli kurulumları telefona yapıyorsun. Termostatın sıcaklık ölçen parçasını uygun bir yere asıyorsun, telefon uygulaması üzerinden sıcaklık ayarı yapıyorsun. Kombiyi de 50-55 derece sıcaklığı getirip bırakıyorsun. Gerisi onun işi. Tenhada kıstıralım abi 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Köksal Yılmaz yazdı: Tenhada kıstıralım abi Ben tutarım 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Ali Darbaz yazdı: Alet bozulduunda 70 dereceye kitlerse ne olacak. Kazanı patlatmsın. Bak şimdi. Evin derecesi 22 olsun istiyorsun. Kombi su derecesini de 60 derece ayarlıyorsun. Termostat tetik verse bile 60 derece su sıcaklığını geçmeyecek. O yüzden kazan patlatma ihtimali düşük değil yok. Satılık wifi termostat var :D Ali Darbaz yazdı: Beyler kombi iç termostadı var. Su çok soğuk ise daha fazla ateşleme yapıyor. Sirkulasyonu artırıyor. Ben 50 derece ayarladığımda, hava soğudukca performansını artırıyor. Geri dönen suyun soğukluğuna bakarak ateşleme yapıyor. Benim arabada bile var o Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Modülasyon ne demek hocam? Modülasyon şu. On-off aç kapa mantığı ile çalışan kombilerde su sıcaklığı istenen düzeye geldiği zaman kombi ateşlemesi komple kapanır. Modülasyonda ise kapanmayarak alev boyu kısalır, alevin şiddeti düşer, bu şekilde daha homojen bir ısınma oluşur, su soğumadan sabit ısıda devirdaim gerçekleşir. Ocaktaki çay kaynayınca kısmak gibi düşünelim, çay soğumuyor ama sıcak kalmaya devam ediyor. Böylece daha düşük tüketim meydana geliyor, kombi kazanını ısıtmak için geçen süre kısalıyor. 2 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 ben de bu yıl eca kablosuz termostat aldım.180 lira falandı. oda sıcaklığı ile termostat ölçümü arasında 0.8 derecelik bir fark vardı .(ikisi civalı olmak üzere üç termometre ile kontrol ettim. )kalibrasyon yaptım. sıkıntı yok .bir kaç kez sabahları devreye girdi.konfor açısından yeterli. wifi li olanlar da alınabilir ama ben ihtiyaç duymadım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Gece yatarke açtım kombiyi 23,6 dereceye kadar tırmanmış. Uyumak için çok yüksek. 21 derece olsa bana yeter. İşten geldim açtım 50 derece . 18:00 23:00 arasında 23,6 dereceye fırlamış. Kombiyi kıstım. Aletin performansını öğrenmeye çalışıyorum. Çok güzel ekonomi yakaları bu termometre sayesinde Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Doğan Arşiray yazdı: kombi tikanmaya baslamis yada uc yollu vana bozulacak olabilir. bizim kombi de oyleydi. Sonra bozuldu mu. Ali Darbaz yazdı: Gece yatarke açtım kombiyi 23,6 dereceye kadar tırmanmış. Uyumak için çok yüksek. 21 derece olsa bana yeter. İşten geldim açtım 50 derece . 18:00 23:00 arasında 23,6 dereceye fırlamış. Kombiyi kıstım. Aletin performansını öğrenmeye çalışıyorum. Çok güzel ekonomi yakaları bu termometre sayesinde Ney mu. Xiaomi mi. Ben de alacağım. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 esanjor tikanmisti.vkendi kendini isitip korumaya geciyirdu. attim kombiyi. zaten yaridan fazlasi. bir ust modelini aldim. yine benzer birsey basladi uc senede, uc yollu vana bozulmus akitip basinc kaciriyordu. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Ali Darbaz yazdı: Gece yatarke açtım kombiyi 23,6 dereceye kadar tırmanmış. Uyumak için çok yüksek. 21 derece olsa bana yeter. İşten geldim açtım 50 derece . 18:00 23:00 arasında 23,6 dereceye fırlamış. Kombiyi kıstım. Aletin performansını öğrenmeye çalışıyorum. Çok güzel ekonomi yakaları bu termometre sayesinde Demek ki termostat şart sana, fazla ısınmayı engeller termostat. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Doğan Arşiray yazdı: esanjor tikanmisti.vkendi kendini isitip korumaya geciyirdu. attim kombiyi. zaten yaridan fazlasi. bir ust modelini aldim. yine benzer birsey basladi uc senede, uc yollu vana bozulmus akitip basinc kaciriyordu. @Mehmet Ozyurek 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Ney mu. Xiaomi mi. Ben de alacağım. https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mijia-akilli-sicaklik-ve-nem-olcer-termometre-43-mm-x-43-mm-x-12-5-mm-p-HBV00000Y5Z02 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Ali Darbaz yazdı: https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mijia-akilli-sicaklik-ve-nem-olcer-termometre-43-mm-x-43-mm-x-12-5-mm-p-HBV00000Y5Z02 Hassasiyeti nasıl. ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Benim kombi su basıncını 3 bara çıkardım. Şu an sıcak hali ile 3 bar basıyor kombi. Maddeler basınç altında ısınırmış, daha yüksek kaloride ısı iletirmiş. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Hassasiyeti nasıl. ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Bozuk bu. Klimadan o kadar nem gelmez. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Bozuk bu. Klimadan o kadar nem gelmez. Abi evin camlarını açıyorum, bir anda evdeki nem 20 puan düşüyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts