İçeriğe Yönlendir

Doğalgaz ve Elektrik Faturası

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Metin Akbal
Erkan Işık yazdı:

takmısdı fakat sadece üst kısmın 10 cm lik yeri ısınıyor son petek olmasımı yoksa hava vs olmasımı yada petk kalitesizligindenmı yapar dogan bey

Hava vardır, bağlantı şeklindeki hata bile buna sebep olabilir. Kaçlık petek takıldı bağlantı nasıl? Foto alsak daha net yorumlarız.

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Çağlar Bayur yazdı:

çinde yapılacak olan olimpiyatlar yüzünden

abi ben bilmem diger evde iken kömür alırdım dolar 2,1 iken kömürün torbası 14 tl idi  şimdi 9 oldu 78 tl ah dolar ah ah dolarlamı maas alıyoz ama girdiler hep dolar

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

çinde yapılacak olan olimpiyatlar yüzünden

Hindistan'da Türkiye'nin günlük ihtiyacı kadar elektrik üreten 2-3 kömür santrali duracak deniyordu. Kömür yok ve sorun 2023 Haziran'a kadar çözülemez yazıyordu. 

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Metin Akbal yazdı:

Hava vardır, bağlantı şeklindeki hata bile buna sebep olabilir. Kaçlık petek takıldı bağlantı nasıl? Foto alsak daha net yorumlarız.

160 lık petek var metin oda oşkil olmasına da ragmen ısınınca akşam ugrasmak istemedim 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Erkan Işık yazdı:

160 lık petek var metin oda oşkil olmasına da ragmen ısınınca akşam ugrasmak istemedim 

Şunu sorayım. İki vana da aynı doğrultuda mı yoksa biri alttan biri üstten mi bağlandı? 1 metreden büyük peteklerde çapraz bağlantı (Sıcak üstten giriş soğuk alttan çıkış) önerilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Metin Akbal yazdı:

Şunu sorayım. İki vana da aynı doğrultuda mı yoksa biri alttan biri üstten mi bağlandı? 1 metreden büyük peteklerde çapraz bağlantı (Sıcak üstten giriş soğuk alttan çıkış) önerilir.

Metin termostatik vana sol üstte sag çıkış tarafı sag altda 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Peteğin ısının üst kısmı çok sıcak, altı çok soğuk mu? Yani arada çok fark var mı? Yoksa yavaş yavaş soğuktan sıcağa mı geçiyor?

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Mahmut Yıldız yazdı:

Peteğin ısının üst kısmı çok sıcak, altı çok soğuk mu? Yani arada çok fark var mı? Yoksa yavaş yavaş soğuktan sıcağa mı geçiyor?

mahmut petek sol 50 cm kısmından itibaren üst 10 cmlik lik kısım hariç diger yerleri buz

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Metin Akbal yazdı:

Bilemedim.

Ben petekden huylanıyorum metin ya petegi küçültme yaptrıcam yada böyle kullancaz 

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Petekden de olabilir, termostatik vana bozuk da olabilir ama bence yüksek ihtimal regraj ayarının düzgün olmamasıdır.

Evdeki değer tüm petekleri sonuna kadar kapatın, bu peteği sonuna kadar açın, tamamı ısınırsa petek sağlamdır.

Yine de ısınmıyorsa petekde tıkanma vardır. 

Diğer vanaları kombiye olan uzaklıgına göre en yakın olan en az açık olarak ayar yapabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Sol 50 cm deyince ben de bilemedim. Petekte tıkanık vs vardır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
İbrahim Arslan yazdı:

Petekden de olabilir, termostatik vana bozuk da olabilir ama bence yüksek ihtimal regraj ayarının düzgün olmamasıdır.

Evdeki değer tüm petekleri sonuna kadar kapatın, bu peteği sonuna kadar açın, tamamı ısınırsa petek sağlamdır.

Yine de ısınmıyorsa petekde tıkanma vardır. 

Diğer vanaları kombiye olan uzaklıgına göre en yakın olan en az açık olarak ayar yapabilirsiniz.

Tamam ibrahim bey akşam denicem 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben bu nemi nasıl azaltırım. Fikir sahibi olan. Nem çok olması yaşam konforu açısından sıkıntı yaratırmı. 

fkblfa8.png

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

nevşehire taşınılabilir, ömrün rahat 10 yıl uzar

20:30 da çay mı demlendi evde?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
nevşehire taşınılabilir, ömrün rahat 10 yıl uzar
20:30 da çay mı demlendi evde?

Çay denmiş

7979ebf927be1f99a85cbaea09593690.jpg
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bu karton bardaklardan vazgecmelisin bence.

Ali Darbaz yazdı:

Ben bu nemi nasıl azaltırım. Fikir sahibi olan. Nem çok olması yaşam konforu açısından sıkıntı yaratırmı. 

fkblfa8.png

klima ile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Grafikte, kombi ayarı 45 iken çok yavaş ısınıyor. Kombi ayarı 50 olunca ibre ani 0.5 derece fırlamış. 50 derece altı ısıtmıyor 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Darbaz yazdı:

Grafikte, kombi ayarı 45 iken çok yavaş ısınıyor. Kombi ayarı 50 olunca ibre ani 0.5 derece fırlamış. 50 derece altı ısıtmıyor 

kombi tikanmaya baslamis yada uc yollu vana bozulacak olabilir. bizim kombi de oyleydi. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Darbaz yazdı:

Yüksek kombi sıcaklığı ile ideal sıcaklığa getir sonra iyice kıs.  Düşük sıcaklık ile sabit tutar evin sıcaklığını. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Termostat al. Sıfır olmazsa bile ikinci el al. Sıcaklıkta ani oynama falan olmasın. Konfor 10 numara olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mahmut Yıldız yazdı:

Termostat al. Sıfır olmazsa bile ikinci el al. Sıcaklıkta ani oynama falan olmasın. Konfor 10 numara olsun. 

Hatta wi fi modelli alsın dışarda iken de kontrol eder, kafası rahat eder. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ
Mahmut Yıldız yazdı:

Hocam bende Alarko SSP28 var. Hangi kablosuz oda termostatı uygundur bana?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Köksal Yılmaz yazdı:

Hatta wi fi modelli alsın dışarda iken de kontrol eder, kafası rahat eder. 

Kesinlikle, her an her şey kontrol altında. Tam Ali'ye göre ama diretiyor. Elinde termometre ayar yapıyor. Benim termostatın girişi kırıktı, 10 liraya lehimlettim, bağladım, kontrol onda. Geçen hafta termostat arızalıydı, gece sıcak diye açmıyorduk, sabah üşüyorduk. Şimdi, gece soğursa kendi kendine yanıyor, sabah kalkıyorum, üşüme falan yok. Zaten sıcaksa hiç yanmıyor. 

Ahmet Hasan Şendağ yazdı:

Hocam bende Alarko SSP28 var. Hangi kablosuz oda termostatı uygundur bana?

Hangi model bilmiyorum ama mutlaka kablosuz olsun. Wi fi ile bağlanın, telefondan her an kontrol edin. Manuel mod var, haftalık program yazarsınız, hangi gün hangi saatte ev kaç derece olsun isterseniz ayarlar. Konum modunda telefonda konum açıkken eve x km kalınca kombiyi aç dersiniz, gerisi ona kalmış. Büyük konfor. Kombide modülasyon varsa termostatı ona göre seçin. Benim kombide yok, termostatım da sadece on-off yapıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ
Mahmut Yıldız yazdı:

Kesinlikle, her an her şey kontrol altında. Tam Ali'ye göre ama diretiyor. Elinde termometre ayar yapıyor. Benim termostatın girişi kırıktı, 10 liraya lehimlettim, bağladım, kontrol onda. Geçen hafta termostat arızalıydı, gece sıcak diye açmıyorduk, sabah üşüyorduk. Şimdi, gece soğursa kendi kendine yanıyor, sabah kalkıyorum, üşüme falan yok. Zaten sıcaksa hiç yanmıyor. 

Hangi model bilmiyorum ama mutlaka kablosuz olsun. Wi fi ile bağlanın, telefondan her an kontrol edin. Manuel mod var, haftalık program yazarsınız, hangi gün hangi saatte ev kaç derece olsun isterseniz ayarlar. Konum modunda telefonda konum açıkken eve x km kalınca kombiyi aç dersiniz, gerisi ona kalmış. Büyük konfor. Kombide modülasyon varsa termostatı ona göre seçin. Benim kombide yok, termostatım da sadece on-off yapıyor. 

Modülasyon ne demek hocam?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...