İlkay Başaran 15 Aralık 2022 Paylaş 15 Aralık 2022 Çağlar Bayur yazdı: hava soğudu, kaskın altına bere giy Mantolama yaptıracam kafaya. Valla çok ısı kaybediyorum çatı yok ya 1 Yorum bağlantısı
Osman Ünal 15 Aralık 2022 Paylaş 15 Aralık 2022 16.11-13.12.2022 arası merkezi sitem, Isınma 314 tl 6,2 m3 sıcak su 436 tl Yorum bağlantısı
Arif Aykın 15 Aralık 2022 Paylaş 15 Aralık 2022 çoğumuzun çocuğu var ve küçük çocukta varsa peteklere su astırmıyorlar maalesef . Sürekli su kabını döküyorlar bende geçen görmüştüm internette bu şekilde folyo kabını ızgara içerisine koyup su koyulduğunda dökülmediğini hemen yaptım. Kendime o kadar kızdım ki nasıl bu aklıma gelmedi diye. Çocuk döküyor diye geceleri havlu ıslatarak petek üstüne koyuyorduk geceleri pek faydası olmuyordu. Fikir olsun diye paylaşmak istedim. Mert Gülkokan yazdı: çift sıcaklık ölçer olduğu için termostat salonda iken xiaominin sıcaklık ölçerini diğer odalara koyacağım bakalım oralar kaç gelecek evdeki tek sıkıntı yatak odası peteği camın altına koymuşlar hanımda perdeleri kapattığı için perde arkasında kalıyor bizim perdelerde boydan boya maalesef sorun oluyor Bizim perdelerde tam katında kalıyor kısa değil allahtan uzun perdeler kısa olsa daha kötü direkt cama gidecek ısı. Bende bu sebepten tek tarafı alüminyum folyo kaplı strafor (sünger) tarzı bir şey görmüştüm onu petek boyunda kesip perde ile petek arasına koydum. Hanım misafir geleceği zaman kaldırıyor diğer türlü sürekli duruyor. Sıcak hava ev içine dağılıyor. Üstteki fotoğrafta görülüyor hatta. 2 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 (düzenlendi) Geçen ay oda termostatı aldım. Yaklaşık 40 gündür kullanıyorum. Geçen ay 330 TL gelen elektrik faturası 341 TL geldi. Bakalım doğalgaz ne kadar gelecek. 1500 TL ödemiştim bu kış çıkarabilecek miyim acaba? Gerçi çıkarmasa bile gerçekten konforu süper. 19 Aralık 2022 tarihinde Murat Gedik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Gedik 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Geçen yıl 24.11.2021 de gelen doğalgaz faturası Bu sene 23.11.2022 de gelen doğalgaz faturası 1 3 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Oda termostatını değiştirmem lazım. Hassasiyeti 1⁰C. Oda sıcaklığını 23⁰C olarak ayarlayınca 22⁰C de kombiyi çalıştırıyor, 24⁰C de kapatıyor. Hem konfor anlamında hemde tüketim anlamında çok tatmin etmiyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Evren Barış Özbek yazdı: Oda termostatını değiştirmem lazım. Hassasiyeti 1⁰C. Oda sıcaklığını 23⁰C olarak ayarlayınca 22⁰C de kombiyi çalıştırıyor, 24⁰C de kapatıyor. Hem konfor anlamında hemde tüketim anlamında çok tatmin etmiyor. Evet benim de kayın babam aldı. ECA oda termostatı. Sıcaklık farkı çok fazla oluyor 1 derece olunca çok saçma. Ben akıllı oda termostatı aldım. Asıl konfor haftalık program yapınca oluyor bence. Gece saat 22:00'de otomatik olarak 22 dereceye düşüyor sıcaklık. Ne üşüyoruz ne de üzerimizi açıyoruz. Biz evden çıkınca sıcaklık 20 dereceye düşüyor tasarruf o zaman oluyor asıl. İşteyken bile evin sıcaklığını kontrol edebiliyorum. Uzun süre evde olmayacaksan kış günlerinde. Oda sıcaklığı 5 derecenin altına düşünce kombi devreye giriyor. Donmayı önlüyor. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Murat Gedik yazdı: Evet benim de kayın babam aldı. ECA oda termostatı. Sıcaklık farkı çok fazla oluyor 1 derece olunca çok saçma. Ben akıllı oda termostatı aldım. Asıl konfor haftalık program yapınca oluyor bence. Gece saat 22:00'de otomatik olarak 22 dereceye düşüyor sıcaklık. Ne üşüyoruz ne de üzerimizi açıyoruz. Biz evden çıkınca sıcaklık 20 dereceye düşüyor tasarruf o zaman oluyor asıl. İşteyken bile evin sıcaklığını kontrol edebiliyorum. Uzun süre evde olmayacaksan kış günlerinde. Oda sıcaklığı 5 derecenin altına düşünce kombi devreye giriyor. Donmayı önlüyor. Bende haftalık program kullanıyorum. Gün içi 21.5 derece konfor modu sabah saat: 6 ile 11 ve akşam saat:17 ile 23 arası. Geri kalan saatlerde 21 dereceye düşüyor ekonomi modu olarak. Fakat bence 1 derecen daha fazla düşürülmemeli. Bu sefer istenilen dereceye ulaşana kadar daha fazla güç harcayacak. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 (düzenlendi) şunu neden yapıyorsunuz? geceleri esas soğuk olur, ben gündüz 24 gece akşam 7 den sabah 8 e kadar 25 te çalıştırıyorum, yani gece sizin aksinize daha yüksek ısıda kullanıyorum, harcanan gaz aynı konfor daha yüksek termostada gelince, konfor aranıyorsa ya modülasyonlu kombi ve uygun termosadı yada son model tüm kobilere uyan TPİ termostad olacak, bu şart, yoksa zaten 1 derece hassasiyetli on-off termostadla konforda az olur tasarrufta... termostad akıllı olacak, hassasiyeti 0.1 derece olacak, ayarladığınız ısı misal 24 ise, evdeki ısı sapması 23.9 - 24.1 olacak, bunun dışına çıkmayacak, bunu sağlayan termostad alın (örnek: Honeywell T3R ve türevleri), yeni kombilerin zaten tamamı aslında modülasyonlu zaten buna yazdığım tip termostad takın keyfinize bakın. markayı örnek verdim, sitesinden sağda termostad seçimi var, kombi marka model girin, uyumlu termostadlara bakın, bu özelliklerde termostad seçin kendinize, ille bu marka olmak zorunda değil tabiii, özellik açısından bakın... https://ev.honeywellhome.com.tr/isitma-urunleri/termostatlar 19 Aralık 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Murat Gedik yazdı: Geçen yıl 24.11.2021 de gelen doğalgaz faturası Bu sene 23.11.2022 de gelen doğalgaz faturası fiyat ayarlaması... lütfen. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: şunu neden yapıyorsunuz? geceleri esas soğuk olur, ben gündüz 24 gece akşam 7 den sabah 8 e kadar 25 te çalıştırıyorum, yani gece sizin aksinize daha yüksek ısıda kullanıyorum, harcanan gaz aynı konfor daha yüksek termostada gelince, konfor aranıyorsa ya modülasyonlu kombi ve uygun termosadı yada son model tüm kobilere uyan TPİ termostad olacak, bu şart, yoksa zaten 1 derece hassasiyetli on-off termostadla konforda az olur tasarrufta... termostad akıllı olacak, hassasiyeti 0.1 derece olacak, ayarladığınız ısı misal 24 ise, evdeki ısı sapması 23.9 - 24.1 olacak, bunun dışına çıkmayacak, bunu sağlayan termostad alın (örnek: Honeywell T3R ve türevleri), yeni kombilerin zaten tamamı aslında modülasyonlu zaten buna yazdığım tip termostad takın keyfinize bakın. markayı örnek verdim, sitesinden sağda termostad seçimi var, kombi marka model girin, uyumlu termostadlara bakın, bu özelliklerde termostad seçin kendinize, ille bu marka olmak zorunda değil tabiii, özellik açısından bakın... https://ev.honeywellhome.com.tr/isitma-urunleri/termostatlar Gece terleyip üstlerini açınca çocuklar daha çok hasta oluyorlar uyku verimi ile sıcaklık arasında hız ve tork arasındaki ilişki gibi bir ilişki var. Belirli bir sıcaklıktan sonra verim düşüyor 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: Gece terleyip üstlerini açınca çocuklar daha çok hasta oluyorlar uyku verimi ile sıcaklık arasında hız ve tork arasındaki ilişki gibi bir ilişki var. Belirli bir sıcaklıktan sonra verim düşüyor oda var tabide bize tam geliyor, kalktığımda üşümüyorum, önemli olan konfor, para nasılsa 22 dede 25 dede aynı aynı, önemli olan fark ilk ısıtmadan oluyor, yoksa ısıyı korumak aynı para sıcakta açıp soğukta kısmak nedir yahu 19 Aralık 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: oda var tabide bize tam geliyor, kalktığımda üşümüyorum, önemli olan konfor, para nasılsa 22 dede 25 dede aynı aynı, önemli olan fark ilk ısıtmadan oluyor, yoksa ısıyı korumak aynı para sıcakta açıp soğukta kısmak nedir yahu Abi sende benim gibi yap mesela ilk ben kalkıyorum evde saat 6:50 gibi kalktığım için termostat kombiye 21.5 olana kadar çalış diyor çocuklar kalktığında ev istenilen ısıya çoktan ulaşmış oluyor. Gece boyunca yüksekte yanıp uyku verimi düşmesindense benim gibi yapman daha sağlıklı olacaktır bence. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: sıcakta açıp soğukta kısmak nedir yahu Gece zaten yorganın altında olduğumuz için bence sıcaklığın fazla olmasına gerek yok. Hem ben hafif serin olduğu zaman yorgan ile daha iyi uyuyorum. Aslında bu bi tercih meselesi gibi :-). Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: oda var tabide bize tam geliyor, kalktığımda üşümüyorum, önemli olan konfor, para nasılsa 22 dede 25 dede aynı aynı, önemli olan fark ilk ısıtmadan oluyor, yoksa ısıyı korumak aynı para sıcakta açıp soğukta kısmak nedir yahu Abi birde nem faktörü var o sıcaklıkta evde nem %20 30 falandır sanırım. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 (düzenlendi) Arif Aykın yazdı: Abi sende benim gibi yap mesela ilk ben kalkıyorum evde saat 6:50 gibi kalktığım için termostat kombiye 21.5 olana kadar çalış diyor çocuklar kalktığında ev istenilen ısıya çoktan ulaşmış oluyor. Gece boyunca yüksekte yanıp uyku verimi düşmesindense benim gibi yapman daha sağlıklı olacaktır bence. benim yaptığım tam anlaşılmadı, tam rahat ettiğimiz ısıda tutuyorum evi, 24-25 de rahat uyuyorsun ve oturuyorsun, gerçi bu ayar ev ahalisine göre, ben soğuğu severim, sadece bana sıcak geliyor Metin Akbal yazdı: Abi birde nem faktörü var o sıcaklıkta evde nem %20 30 falandır sanırım. tabii oda etken, nemide ölçmek lazım... 19 Aralık 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: benim yaptığım tam anlaşılmadı, tam rahat ettiğimiz ısıda tutuyorum evi, 24-25 de rahat uyuyorsun ve oturuyorsun, gerçi bu ayar ev ahalisine göre, ben soğuğu severim, sadece bana sıcak geliyor tabii oda etken, nemide ölçmek lazım... Abi 24-25’de rahat uyunmazki. Bi yanlışlık var. Benim evde nem %50. Sıcaklık 23,5’u geçince üstümdeki yorganı atıyorum. 25 olsa uyku konforu bozulur. Tibbi olarak da 19 yani konforlu uyuma hadi olsun 20-21 bir de 22 derece sabiti korumakla 25 derece sabiti korumak aynı değil. 25 için daha fazla enerji gerekir. 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Benimde Ali abi gibi komşum olsa keşke 😂 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Abi 24-25’de rahat uyunmazki. Bi yanlışlık var. Benim evde nem %50. Sıcaklık 23,5’u geçince üstümdeki yorganı atıyorum. 25 olsa uyku konforu bozulur. Tibbi olarak da 19 yani konforlu uyuma hadi olsun 20-21 bir de 22 derece sabiti korumakla 25 derece sabiti korumak aynı değil. 25 için daha fazla enerji gerekir. bizde nem düşük, 23 de ve 25 de denedim aynı yaktı, gündüz 24 gece 25 yaptım yine aynı yaktı, evin yalıtımı güzel, mesela dün tamamen kapalıydı, ev gündüz 24 de durdu sabah kalkınca 22.5 du, 22.5 olunca hafiften üşüme başlıyor.... nem ölçer alayımda bakayım hele Metin Akbal yazdı: Benimde Ali abi gibi komşum olsa keşke 😂 dün hiç açmadım mesela ve orta katım gel komşum ol 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: bizde nem düşük, 23 de ve 25 de denedim aynı yaktı, gündüz 24 gece 25 yaptım yine aynı yaktı, evin yalıtımı güzel, mesela dün tamamen kapalıydı, ev gündüz 24 de durdu sabah kalkınca 22.5 du, 22.5 olunca hafiften üşüme başlıyor.... nem ölçer alayımda bakayım hele dün hiç açmadım mesela ve orta katım gel komşum ol Termos 100 derece sıcak suyla dolu. Hava 30 dereceyken 3 gün dayanır. Hava 5 dereceyken 10 saat dayanır. Dün hava çok güzeldi İşte nem düşük olunca soğuk hava daha az üşütür. 25 derecede biz denize gidiyoruz yav yoksa eve @Ali Darbaz gibi havuz projesi yapıp tatil mi yapıyorsunuz Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 86 metreküp tüketim var 560 Tl doğalgaz faturam geldi,en düşükte yaktım. demekki 6,5 tl metreküp fiyatı 368 tlde elektrik geldi. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Termos 100 derece sıcak suyla dolu. Hava 30 dereceyken 3 gün dayanır. Hava 5 dereceyken 10 saat dayanır. Dün hava çok güzeldi İşte nem düşük olunca soğuk hava daha az üşütür. 25 derecede biz denize gidiyoruz yav yoksa eve @Ali Darbaz gibi havuz projesi yapıp tatil mi yapıyorsunuz bizde nem düşük dedim ama Antalyaya göre düşük, nem ölçer yok şuan ama burası nemlidir, dediğin gibi düşük nem olsa üşümezdik, sanırım evde nem yüksekki üşüyoruz resmen, 21 yapınca montu giyersin burada o yüzden yetmiyor bize... buranın sıfırı Karsın -10 u gibi diyim sen anla... saat 18 de 25 dereceye geçecek kombi, şuan petekler ılık ve üşüyoruz hafiften, evin içi 24 derece şuan... 19 Aralık 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: bizde nem düşük dedim ama Antalyaya göre düşük, nem ölçer yok şuan ama burası nemlidir, dediğin gibi düşük nem olsa üşümezdik, sanırım evde nem yüksekki üşüyoruz resmen, 21 yapınca montu giyersin burada o yüzden yetmiyor bize... buranın sıfırı Karsın -10 u gibi diyim sen anla... saat 18 de 25 dereceye geçecek kombi, şuan petekler ılık ve üşüyoruz hafiften, evin içi 24 derece şuan... abi sen harici başka derece alıp deneme yap istersen. Ya da basit bi civalı da olur. 25 bana çok geliyor. Eğer ev nemliyde 25 derece bu sefer bunaltmalı. Bilemedim. bu arada benim ev küçük. Termostatı benim. Evden çıkarken kombiyi kapatıyorum. Akşam gelince açıyorum. Önce yüksekte sonra sabit. Böyle daha az yakıyor. Bazı kişiler sabit sürekli yansın diyor. Bunu 2 sene denedim. Yarı yarıya fatura fark ediyor. Evde kimse yoksa tavsiyem herkes kombiyi kapatmalı. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Selçuk Bakış yazdı: Bu geçen ayın faturası, bu ayın faturası henüz gelmedi. Nerede kalmıştık 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Aralık 2022 Paylaş 19 Aralık 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: abi sen harici başka derece alıp deneme yap istersen. Ya da basit bi civalı da olur. 25 bana çok geliyor. Eğer ev nemliyde 25 derece bu sefer bunaltmalı. Bilemedim. bu arada benim ev küçük. Termostatı benim. Evden çıkarken kombiyi kapatıyorum. Akşam gelince açıyorum. Önce yüksekte sonra sabit. Böyle daha az yakıyor. Bazı kişiler sabit sürekli yansın diyor. Bunu 2 sene denedim. Yarı yarıya fatura fark ediyor. Evde kimse yoksa tavsiyem herkes kombiyi kapatmalı. Sıcaklık yine belli bir düzeyden sonra artarsa nem oranı düşer. Nemi genelde orta ve düşük sıcaklık oluşturur. Birde aç kapa sıcak soğuk çarpışmasından olur. Mühendis adama fizik kimya biyoloji anlatıyorum 😅 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts