İçeriğe Yönlendir

Doğalgaz ve Elektrik Faturası

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Doğan Arşiray
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ev gündüz ısınıyor, ev bu günlerde genelde 23,6 derece oluyor. Ben de termostatı 23,6 ya ayarlayıp yatıyorum, sabaha karşı yanmış oluyor. 

Aynisi burada da oluyor. Gunduz yumusak. Yanmiyor yatmadan once isitma baslamis oluyor. ev 23.6 derece.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bizde daha başlamadı. Dışarısı kaç ise artı 3 4 gidiyoruz kör topal.

Fakat şortlayım. Şort kırmızı çizgimiz :B)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

23,5 yok :)

24 fazla geliyor bana. 

23,5 bana fazla. Nem %50-60 arası evde. 22 derece üstünde bunalıyorum. Ya da kısa kollu giymem lazım. 

ne demiş ingiliz, kısa kollu giyecek kadar zengin değilim :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

23,5 bana fazla. Nem %50-60 arası evde. 22 derece üstünde bunalıyorum. Ya da kısa kollu giymem lazım. 

ne demiş ingiliz, kısa kollu giyecek kadar zengin değilim :) 

Sen alışkınsın soğuğa. Biz duramayız o derecelerde. 😅

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sen alışkınsın soğuğa. Biz duramayız o derecelerde. 😅

ilk ciddi fatura gelince düşürürsünüz :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)

Bugün faturamız geldi 28 günlük 70m3 harcama yapmışız 4.85 tl den hesaplanıyor  395 TL geldi.

Geçen sene aynı dönem 240 tl gelmiş. Çatı zeminini poliüretan köpük yaptırdık birde yaptırmasak daha fazla gelirdi herhalde.

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Geçen sene @Doğan Arşiraydan aldığım termostatı taktım bugün. Yatak odasına koyup 22’ye ayarladım. Bakalım nasıl olacak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Aytac Sakal
(düzenlendi)

Birde Doğalgaz Kurulum Maliyeti notu düşelim.

Bu ay evimize Doğalgaz bağlattık ve Hayırlısı ile Dün kullanmaya başladık.Evimizde sıva altı Boru tesisatı vardı Doğalgaz tesisatı kapı girişinde hazırdı.

Bosch Condense 2200 Kombi , 4 Adet 1 Metre , 2 Adet 60 Cm Petek , 1 Adet 5/10 Havlupan Marka Demirdöküm Plus.1 Adet Bosch TR20 RF Wirelles Termostat.Firmaya 20000 Peşin 7000 Montaj bitimine ödedik yani Nakit fiyat Toplam 27000 TL ödeme yaptık.İzmir Gaza yaklaşık 2300 TL de Abonelik ücreti ödedik 200 TL de Ocak dönüşümü tuttu.

Düzeltme ... 27500 değil 27000 tl firmaya ödeme yaptık.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
Hatalı Fiyat
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Aytac Sakal yazdı:

Birde Doğalgaz Kurulum Maliyeti notu düşelim.

Bu ay evimize Doğalgaz bağlattık ve Hayırlısı ile Dün kullanmaya başladık.Evimizde sıva altı Boru tesisatı vardı Doğalgaz tesisatı kapı girişinde hazırdı.

Bosch Condense 2200 Kombi , 4 Adet 1 Metre , 2 Adet 60 Cm Petek , 1 Adet 5/10 Havlupan Marka Demirdöküm Plus.1 Adet Bosch TR20 RF Wirelles Termostat.Firmaya 20000 Peşin 7500 Montaj bitimine ödedik yani Nakit fiyat Toplam 27500 TL ödeme yaptık.İzmir Gaza yaklaşık 2300 TL de Abonelik ücreti ödedik 200 TL de Ocak dönüşümü tuttu.

Geçen sene 9 metre petek Demirdöküm nitromix kombi seri bağlı petek proje 20 bin ödedi kayınpeder. Fiyat çok iyi geldi bana.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

Geçen sene 9 metre petek Demirdöküm nitromix kombi seri bağlı petek proje 20 bin ödedi kayınpeder. Fiyat çok iyi geldi bana.

Bizim Toplam 5,2 Metre Petek var.

33000 TL teklif verenler oldu 29000 Taksit 27000 Nakit dedi bende Nakit tercih ettim.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

sadece kombi 21 bin tl civarı geziyor, bence güzel fiyata yaptrmışsınız....

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Kombi 13500 dedi Condense 2200 bizim ev 90 Metre kare yeterliymiş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

gaz 1950 tl geldi. geliyor gelmekte olan aralık ocak şubat 4000 tl diyorum.

• Şaşkın 2
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

10 günde 604 lira geldi. Kışlık oda kiralanır. 😀

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

merkezi sistem. daire başı 390 tl. tüm apartman içi merdivenler boşluğuna kadar 22-25C arası

• Beğen 6
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Merkezi sistem. 5,3 m3 Sıcak su dahil 500 TL, Termostatik vanalar sürekli 4 ayarlı.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ben 8 metretül dd plus peteği Nisan gibi 10,500 gibi bi şeye işçilik dahil taktırmıştım.

Son 2 aydır elektrik 247 ve 294₺ geldi.

Tam fatura kesildiği gün Toshiba 8 kw ısı pompasını açtık. Sürekli 35 derecede çalışıyor. Gündüzleri değeri düşürüp akşama doğru tekrar 35 yapıyorum. Makinede gece modu ayarı açık. 22:00‘de 5 derece düşürüp 06:00’da 5 derece geriye arttırıyor.

Evin içi şu anki ayarda 20-21 derece. Daha sıcağına biz alışkın değiliz zaten. Bakalım bu ayarlarda kaç yakacak?

Heyecanlı bekleyiş 1 hafta önce başladı. 3 hafta sonra görüşelim..

Bu da balkondaki keyif sobamız. Patates, kestane işleri için. Meşe odunu yakıyoruz içinde.

46C7D44C-A749-4220-82D8-9962B12ED881.jpeg

789A3655-D309-4E3C-9B03-7D0C581FD7D8.jpeg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Emre Şimşek yazdı:

Ben 8 metretül dd plus peteği Nisan gibi 10,500 gibi bi şeye işçilik dahil taktırmıştım.

Son 2 aydır elektrik 247 ve 294₺ geldi.

Tam fatura kesildiği gün Toshiba 8 kw ısı pompasını açtık. Sürekli 35 derecede çalışıyor. Gündüzleri değeri düşürüp akşama doğru tekrar 35 yapıyorum. Makinede gece modu ayarı açık. 22:00‘de 5 derece düşürüp 06:00’da 5 derece geriye arttırıyor.

Evin içi şu anki ayarda 20-21 derece. Daha sıcağına biz alışkın değiliz zaten. Bakalım bu ayarlarda kaç yakacak?

Heyecanlı bekleyiş 1 hafta önce başladı. 3 hafta sonra görüşelim..

Bu da balkondaki keyif sobamız. Patates, kestane işleri için. Meşe odunu yakıyoruz içinde.

46C7D44C-A749-4220-82D8-9962B12ED881.jpeg

789A3655-D309-4E3C-9B03-7D0C581FD7D8.jpeg

Soba gibisimi var insanın anıları canlanıyor.

Eski ve Güzel zamanlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Kombi 15 bin tl civarı gözüküyor sitelerde..

Yorum bağlantısı
Remzi Karaca
(düzenlendi)

Screenshot_20221130-223935_WhatsApp.jpg

Bana da bu gelmiş.

Aidatı düşünce Sıcak su dahil 325₺

Başlangıç için iyi gibime geldi, bakalım devam eden aylar nasıl olacak...

tarihinde Remzi Karaca tarafından düzenlendi
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Doğalgazın vatandaşa beşte biri fiyatına verildiğini biliyor musunuz? 5 te 4 ü herkesten ortak ayrıca alınıyor. kan olarak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Remzi Karaca

3'te 1 değil miydi o yaa... 

Artık fiyatlar ne kadar hızlı güncelleniyorsa yetişemiyoruz.

Bir aydır BOTAŞ'ın %60 zam istediği konuşuluyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Doğalgazın vatandaşa beşte biri fiyatına verildiğini biliyor musunuz? 5 te 4 ü herkesten ortak ayrıca alınıyor. kan olarak. 

şimdi gaz yakmayanlar düşünsün

vesile ile zamanında garanti kota alınmadan ödeme de yapılmıştı

diğer vesile olarak ecnebide fiyatlar,  bizim gaz ithalatına zaten ödediğimiz rakamın yarısına anca ulaştığı için tartışma çıktı, tavan diye getirlmek istenen 200 küsur euronun yarısnın ödüyorlar şu an

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...