Ali Cihangiroğlu 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: 50+1 galiba abi. toplantıda karar alınıyor. Bu ağustosta karar alacağız deftere. bizde 6 daireli bina, site olarak 36 daire var, sanırım yeterli değil doğrumu? biraz baktım, bizde merkezi ısıtmadan vazgeçilip bireysele geçildi, bu durumda pay ölçer zaten olmuyormuş, yalıtıma yüklenicez o zaman... 28 Mart 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: bizde 6 daireli bina, site olarak 36 daire var, sanırım yeterli değil doğrumu? biraz baktım, bizde merkezi ısıtmadan vazgeçilip bireysele geçildi, bu durumda pay ölçer zaten olmuyormuş, yalıtıma yüklenicez o zaman... bireyselde pay ölçer zaten senin saat oluyor abi. bizim merkezi. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: bireyselde pay ölçer zaten senin saat oluyor abi. bizim merkezi. evet öyleymiş, böyle daha iyi, bizde millet kömürü ödemez hep sorun, merkezi gaz olsun dedik yanaşmadılar, yine ödemeyecekler ondan sonra duman olucaz, en güzeli bireysel bizim için, aha şimdi görücez bakalım, millet balkonlarını kapatmış petek ilave etmiş, içeriyede koymuşlar yetmemiş ilave devir daim pompasıda eklemişler, şimdi ne denir buna? toplum olarak böyleyiz işte, aha şimdi yaksın kombiyide görelim, iyi oldu böyle... 28 Mart 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: evet öyleymiş, böyle daha iyi, bizde millet kömürü ödemez hep sorun, merkezi gaz olsun dedik yanaşmadılar, yine ödemeyecekler ondan sonra duman olucaz, en güzeli bireysel bizim için, aha şimdi görücez bakalım, millet balkonlarını kapatmış petek ilave etmiş, içeriyede koymuşlar yetmemiş ilave devir daim pompasıda eklemişler, şimdi ne denir buna? toplum olarak böyleyiz işte, aha şimdi yaksın kombiyide görelim, iyi oldu böyle... O merkeziydeyken balkona petek koyanlar, cam kapı açık oturanlar varya bak hepsi tek odada oturacaklar. 1 3 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: O merkeziydeyken balkona petek koyanlar, cam kapı açık oturanlar varya bak hepsi tek odada oturacaklar. Senin çatı açık olduğundan ısınmaz, merkezi olup olmaması değil sorun Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Bu arada zamlara rağmen en pahalı ısıtma elektrikte, sonra tüp, en ucuz ise doğalgazda. Mart 2022 fiyatlarının karşılaştırması için örneğin şu siteye bakılabilir; https://www.palen.com.tr/evsel-musteri/yakit-maliyeti-karsilastirmasi 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Bizim kombide arıza olmuştu, su kaçırması sorunu nedeniyle bir kaç parça değişti. Fakat şunu fark ettik banyoya yeterince sıcak su gelmiyor, su yeterince sıcak değil, diğer banyo, mutfakta su sıcak, bu nasıl oluyor anlayamadım? ( radyatör sıcaklıları normal) Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Evren Erakçora yazdı: Bizim kombide arıza olmuştu, su kaçırması sorunu nedeniyle bir kaç parça değişti. Fakat şunu fark ettik banyoya yeterince sıcak su gelmiyor, su yeterince sıcak değil, diğer banyo, mutfakta su sıcak, bu nasıl oluyor anlayamadım? ( radyatör sıcaklıları normal) Batarya soğukla karıştırıyor olmasın arızadan dolayı? 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: Batarya soğukla karıştırıyor olmasın arızadan dolayı? Batarya kendi kendine bozulabilir mi ? Tam sıcak tarafta ılık geliyor su. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Evren Erakçora yazdı: Bizim kombide arıza olmuştu, su kaçırması sorunu nedeniyle bir kaç parça değişti. Fakat şunu fark ettik banyoya yeterince sıcak su gelmiyor, su yeterince sıcak değil, diğer banyo, mutfakta su sıcak, bu nasıl oluyor anlayamadım? ( radyatör sıcaklıları normal) 2 sebebi var bunun ya batarya karıştırıyor ya da duş başlığınız kireçten tıkalı kombi gir çık yapıyor su yeterince ısınamıyor. Diğer banyoda sıcak açıkken sıkıntı olan yeri açın eğer sıcak su gelirse duş başlığını değiştirin. Yok sıcak gelmezse batarya kontrol edilecek 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Evren Erakçora yazdı: Batarya kendi kendine bozulabilir mi ? Tam sıcak tarafta ılık geliyor su. Sıcak kısmın duvar dibindeki sıcaklığına bakın. Sadece sıcak konumdayken bataryanın çıkış sıcaklığı duvar tarafından yani batarya girişinden soğuksa batarya bozuk. Soğuk su karıştırıyor demektir. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 29 Mart 2022 Paylaş 29 Mart 2022 Enteresan bir şekilde 204 lira elektrik faturası gelmiş. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 30 Mart 2022 Paylaş 30 Mart 2022 Evren Erakçora yazdı: Bizim kombide arıza olmuştu, su kaçırması sorunu nedeniyle bir kaç parça değişti. Fakat şunu fark ettik banyoya yeterince sıcak su gelmiyor, su yeterince sıcak değil, diğer banyo, mutfakta su sıcak, bu nasıl oluyor anlayamadım? ( radyatör sıcaklıları normal) Batarya bozuk olabilir, iç tamir takımı satılıyor, değişimi el becerisi olan için gayet kolay. Bizim de çok az akıyordu içindeki metal filtre paslanmış tıkanmış, eski mutfak bataryası ile içleri aynı idi yenisini almadan eski bataryamın tamir takımını sökerek değişimi gerçekleştirdim. Birde bataryanın bağlantı kısımlarında ve su çıkış kısmında filtre olur berbat bir kireç tutar sökülüp temizlenmesi gerek. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Şaaak Doğalgaza bir dev zam daha geldi. BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre; elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 50 ve konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 35 zam yapıldı. Murat Sürmeli yazdı: Bu arada zamlara rağmen en pahalı ısıtma elektrikte, sonra tüp, en ucuz ise doğalgazda. Mart 2022 fiyatlarının karşılaştırması için örneğin şu siteye bakılabilir; https://www.palen.com.tr/evsel-musteri/yakit-maliyeti-karsilastirmasi Klima kullanıyorsan elektrik değerini 3 e böleceksin ama. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 şaaaakk derken.... çok şuuukkkkkk , iyi ki yoğurdu ısıttmak gerekmiyor ocakta 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 Evde lpg kullanırsanız sübaplar yanar tabi. Ev dediğin kömüre göre tasarlanmış 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Ev dediğin kömüre göre tasarlanmış bu coğrafyaya atılmış 2. büyük kazık kombi sistemi İlkay Başaran yazdı: Evde lpg kullanırsanız sübaplar yanar tabi. lpg siz geçen her km bir kayıptır 1 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 Çağlar Bayur yazdı: bu coğrafyaya atılmış 2. büyük kazık kombi sistemi lpg siz geçen her km bir kayıptır Sabah 6 da yorganın altından bakacaksın yer yatağındasın. Babaanne sobaya gazyağı döküyor. Az sonra tutuşacak. Tepsi ile yere kahvaltı gelecek. Zeytin, peynir, sobanın üzerindeki su cıyıldamaya başlayacak. Çay demlenmiş. Dışarda kar. Ev tek katlı ve bahçeli. Komşu 3 saat görmesin meraklanır kapına gelir iyi misiniz? Öyle apartmandaki gibi 6 ay sonra asansörde kimi aramıştınız buyrun demeyecek komşular birbirine. Balıkesirde ev değiştirdik. 6 7 ay sonra biri (taşınalı 6 7 ay olmuş olayın geçtiği apartmana) bana asansörde kimi arıyorsunuz dün de gördüm sanki ben sizi dedi. Ben sizi hiç görmedim siz kimi arıyordunuz dedim bende. 3 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Sabah 6 da yorganın altından bakacaksın yer yatağındasın. Babaanne sobaya gazyağı döküyor. Az sonra tutuşacak. Tepsi ile yere kahvaltı gelecek. Zeytin, peynir, sobanın üzerindeki su cıyıldamaya başlayacak. Çay demlenmiş. Dışarda kar. Ev tek katlı ve bahçeli. Komşu 3 saat görmesin meraklanır kapına gelir iyi misiniz? Öyle apartmandaki gibi 6 ay sonra asansörde kimi aramıştınız buyrun demeyecek komşular birbirine. Balıkesirde ev değiştirdik. 6 7 ay sonra biri (taşınalı 6 7 ay olmuş olayın geçtiği apartmana) bana asansörde kimi arıyorsunuz dün de gördüm sanki ben sizi dedi. Ben sizi hiç görmedim siz kimi arıyordunuz dedim bende. 4 yaşındaki kızım diyor ki, baba ev alalım ama merdiveni de olmasın, asansörü de. Kapıdan çıkınca hemen bahçeye gireyim. Oynayım sonra geri geliyim. Tamam kızım olur dedim. 6 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Şaaak Doğalgaza bir dev zam daha geldi. BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre; elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 50 ve konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 35 zam yapıldı. Klima kullanıyorsan elektrik değerini 3 e böleceksin ama. Enerji santraline doğalgazda % 44 zam yapılması demek , elektriğe de yakın zamanda en az %30 zam geleceği anlamına geliyor. En kısa zamanda çatıya ges kurmak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 Erhan Doruk yazdı: Enerji santraline doğalgazda % 44 zam yapılması demek , elektriğe de yakın zamanda en az %30 zam geleceği anlamına geliyor. En kısa zamanda çatıya ges kurmak lazım. temel ihtiyaçları karşılayan bir ges şu anda 50 bin tl filan. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Şaaak Doğalgaza bir dev zam daha geldi. BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre; elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 44,30, Yani elektriğe de 1 mayısta gelecek.. Stoklayamıyoruz da.. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 Mert Gülkokan yazdı: 4 tesisten oluşan içinde yüksek miktarda cnc olan bir yerin güneşten enerjisini karşılamasıniçin gerekli olan arazinin boyutu 36 dönümmüş 200 bin tl lik malzemeyi emniyetle takabilecğeimiz bir yer varsa, akülerin bakımı hariç, 20 sene şebekeden bağımsız yaşanır. bu ev hesabı. yüksek miktarda enerji kullanan bir fabrikanın bunu amorti etmesi imkansız. 36 dönüm arazi olsa kendine yeten basit bir tarım tesisi kurlur. orada yaşyan 20 kişi sonsuza dek aç kalmaz bence. amaç buysa tabi. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 O zaman bir derebeylik kuralım kendi elektriğimizi üretip kendi arabalarımızı yıkayalım. Hatta arabaları satıp ekmek alalım, sonra tarlayı satıp pavyonda yeriz 1 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts