Arif Aykın 14 Şubat 2022 Paylaş 14 Şubat 2022 Ben havai fişek gösterisi yaparım valla 😂 elden gidiyor diyoruz ama yok o öyle değil diyorlar hedef 2023 😡 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Şubat 2022 Paylaş 14 Şubat 2022 Yahu araplara gerek yokki. Sivas Allah'ın Sivas'ında Rumlar yaşarmış. 2 ay önce Rumlar gelmiş, eski topraklarını satın alıyorlar. Tc vatandaşı olmak için. Yunanistandan kalkıp gelmişler. 250 bin doları basıp çifte vatandaş olmuşlar. Bizzat teyzem anlatıyor. Onlar köyde iken Rumlar gelip atadan kalma topraklarını yeni sahiplerinden satın almak için. Sivasda mübalede öncesi 75000 rum vatandaş varmış. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Şubat 2022 Paylaş 14 Şubat 2022 yazın başlarında bir daha soralım gerek var mı yok mu? kaldı mı kalmadı mı sen şu yastık altını bir kurcala ne var ne yok bir getir hele Yorum bağlantısı
Murat Gedik 17 Şubat 2022 Paylaş 17 Şubat 2022 Geçen kayıp kaçak ile ilgili bi soru sormuştum. Faturada artık kayıp kaçak bedeli görünmüyor diye. Bu haberden de anlaşılacağı gibi kayıp kaçak gizlenmiş arkadaşlar. Şirket kayıp kaçak için bi yüzde belirleyip yansıtıyormuş. Eğer kayıp kaçak bunun üzerinde olursa şirket zarar ediyor. Bunun altında olursa fazladan ödediğimiz para şirkete kar yazılıyormuş. Yani neredeyse %10 kayıp kaçak bedeli ödüyoruz haberimiz yok... Elektrik faturalarındaki gizli vurgun: Zamlara 'kayıp-kaçak' bedeli de yansıtıldı Yılbaşında gelen zamlar nedeniyle vatandaşın belini büken elektrik faturalarına bir de kayıp-kaçak bedeli yükleniyor. EPDK her dağıtım bölgesi için kendi özel koşullarına göre kayıp-kaçak hedefi belirliyor. Hedefin altında kalınması durumunda geliri dağıtım şirketi alıyor. Yeni yılın ilk gününde elektriğe gelen yüzde 125'lik zamma tepkiler sürüyor. Vatandaşın belini büken fahiş elektirk faturalarına bir de faturada gizlenen “kayıp-kaçak bedeli” yükleniyor. Vatandaşlar, başkasının kaçak olarak kullandığı elektriğin bedelini de ödüyor. Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, eskiden kayıp kaçak için ne kadar ödeme yapıldığı fatura üzerinde görülebiliyordu. Ancak Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK) yaptığı değişiklikle 2016’da kaldırıldı. “Kayıp kaçak” konusunda Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu üyesi Olgun Sakarya’nın değerlendirmeleri şöyle: "GELİRİ ŞİRKET ALIYOR" EPDK her dağıtım bölgesi için kendi özel koşullarına göre ayrı ayrı kayıp-kaçak hedefi belirliyor. Kayıp kaçak oranını bu hedefin altına indiremeyen dağıtım şirketi maliyetine kendisi katlanıyor. Hedefin altında kayıp kaçak olursa oradan doğan geliri de kazanç olarak dağıtım şirketi alıyor. "HERKES ÖDÜYOR" Kayıp kaçak bedelini ulusal tarife içerisinde bütün yurttaşlar ödüyor. Kayıp kaçak oranı yüksek olduğu zaman bu tarifeye yansıyor, ödenecek bedel de yüksek çıkıyor. Bir kentteki kayıp kaçağı başka bir kentteki yurttaş da ödüyor. "FATURALARDA GİZLENDİ" 1 Ocak 2016’dan itibaren kayıp-kaçak bedeli faturalarda gizlendi. Vatandaşın bilgi sahibi olma hakkı elinden alındı. Yurttaş neye, kaç para ödediğini ne yazık ki öğrenemiyor. "YÜZDE 10'A ÇIKIYOR" Kayıp kaçak bedeli faturada vergisiz çıplak tarife içinde yüzde 10’lara kadar çıkıyor." 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Şubat 2022 Paylaş 17 Şubat 2022 Bu adaletsizliğe sebep olanları Allah bildiği gibi yapsın. Resmen kul hakkı. Milyonların hakkı binlere yediriliyor. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Şubat 2022 Paylaş 17 Şubat 2022 normal, sorma ama öde. yakınlarda erken açılacak olan köprüye de havadan bi 300 milyon yapıştıraibliriz mesela Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 Şubat 2022 Paylaş 17 Şubat 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu adaletsizliğe sebep olanları Allah bildiği gibi yapsın. Resmen kul hakkı. Milyonların hakkı binlere yediriliyor. Enflasyonu düşük gösterenler de aynı abi ama bişey olduğu da yok. Malı götürene birşey olmuyor. Neyse birdahaki sefere kral olarak gelecekmişim ben. 3 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Şubat 2022 Paylaş 17 Şubat 2022 Sabah telefona dağıtım şirketinden sms geldi, 310 liralık elektrik tüketmişim. Sabah sabah ceee yaptılar hala kendime gelemedim. Akşam birisi doğalgazın elektrik üretimindeki payının 2019 da %17 iken 2021 de %31 olduğunu bunun da kuraklıkla alakalı olduğunu söylüyordu. Hidroelektrik santrallerde yüzdeler tam tersi gerçekleşmiş haliyle. Tam ikna oluyordum sabah her şey tersine döndü.. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Şubat 2022 Paylaş 17 Şubat 2022 dünyaca tıp uzmanı olmuştuk, sıra elektirkte demek 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Şubat 2022 Paylaş 17 Şubat 2022 Bekar adamım. Karşımdakinden elektirik almak istiyorum olmuyor bi türlü. İlla kaçak yollara mecbur ediyorlar 1 4 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 17 Şubat 2022 Paylaş 17 Şubat 2022 Bu ay elektrik faturası 259, doğal gaz Isınma için 889 TL geldi. Isparta'da elektrikler kesilince çok fazla yansımadı galiba son zam. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Şubat 2022 Paylaş 20 Şubat 2022 Elektrik 326 lira Doğal gaz 624 lira Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 20 Şubat 2022 Paylaş 20 Şubat 2022 Elektrik 944 ₺ Doğalgaz yok aynı hesaba gelmiş. Tek fark biz ısınamıyoruz.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Ali Darbaz yazdı: 677 tl doğalgaz gelmiş... Ali üzgün.. 22022022 nerden olursan oku hala aynı 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Selçuk Bakış yazdı: Doğalgaz Aralık tüketimi 777 kwh=197,50 TL (ortak gider ve okuma bedeli dahil) Ocak tüketimi 1757 kwh=461,50 TL (ortak gider ve okuma bedeli dahil) Şubat tüketim 1486 kWh=483.50 TL Ortak gider=160.89 Okuma bedeli=6 TL ısınma bedeli=316.20 TL Ev sıcaklığı 24⁰ Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Selçuk Bakış yazdı: Şubat tüketim 1486 kWh=483.50 TL Ortak gider=160.89 Okuma bedeli=6 TL ısınma bedeli=316.20 TL Ev sıcaklığı 24⁰ Çok güzel bence o ısıya o kadar fatura Selçuk abi Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Oğuzkan Erışık yazdı: Çok güzel bence o ısıya o kadar fatura Selçuk abi Yalıtımı iyi yapmış müteahhit 😁 evin en iyi özelliği Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Ali Darbaz yazdı: 677 tl doğalgaz gelmiş... Ali üzgün.. Komşu farketti demek. Elektrik kaç geldi? 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Selçuk Bakış yazdı: Yalıtımı iyi yapmış müteahhit 😁 evin en iyi özelliği Bizimde taş yünü var dış cephede. 2.kışı yaşıyoruz sitede. Pencerelerden gelen üfürmeleri çözmemiz daha bu zamana kadar sürdü. Zor ısındık. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Selim Bilgin yazdı: Komşu farketti demek. Elektrik kaç geldi? Bir tuhaflık var. en soğuk havada 177 m3 gaz yakmıştık. Şu an Şubat için 223 m3 yakmış görünüyoruz. Oysaki kombi 40 derece çalışıyor. Havada soğuk değil. Eskiden kombi 50 derecede yanardı. Ben durumu anlamadım. Kombi tekrar 50 dereceye aldım. Bir tuhafık var çözemedim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Ali Darbaz yazdı: Ben durumu anlamadım. yanlış hatırlamıyorsam kombi hep çalışmıyor, evdeiken tam gaz yakılıyor? Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Oğuzkan Erışık yazdı: Bizimde taş yünü var dış cephede. 2.kışı yaşıyoruz sitede. Pencerelerden gelen üfürmeleri çözmemiz daha bu zamana kadar sürdü. Zor ısındık. Yazlık kışlık ayar vardı hatırlarsan, muhtemelen yapmış olabilirsin ama yine hatırlatayım istedim. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Selçuk Bakış yazdı: Yazlık kışlık ayar vardı hatırlarsan, muhtemelen yapmış olabilirsin ama yine hatırlatayım istedim. Teşekkürler abi evet yaptım ama kanatlarda ve kasalarda eğrilikler vardı. Pencereleri takan firma siteden çıkamadı kasım aralık ayında herkesin evinde pencere ayarlamaktan, değiştirmekten 😊 Yorum bağlantısı
Recommended Posts