İçeriğe Yönlendir

Doğalgaz ve Elektrik Faturası

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Erhan Doruk
Yunus Gökhan Ay yazdı:

Tüm radyatörlerde Danfoss elektronik motorlu vana kullanıyorum,yaklaşık 2 senedir, üzerinden zaman ayarı yapabiliyorsun,evde olmadığımız zamanı otomatik olarak ayarlıyoruz, herkese tavsiye ederim.

Yatırım maliyeti ne tuttu? 

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Erhan Doruk yazdı:

1 Kasım da büyük ihtimalle elektrik fiyatlarında ayarlama yapılacak. Yağışların henüz başlamaması nedeniyle doğalgaz ve ithal kömür santralleri çalışıyor. Her ikisi de dövize endeksliöyakıt kullanıyor . Şu an üretim maliyetleri , elektrik fiyatlarını kurtarmıyor. Kısa zamanda elektrik fiyatlarına düzenleme gelmesi kesin gibi. 

Elektrik tüm üretimin temel girdisi, fiyatlara direkt yansıyacaktır. 

Merkezi sistemde alt vanadan kapatsanız da mininum ödemeniz gereken ücreti ödemeniz lazım.  Bence vanayı kapatmayın , ısı vanasını en az ayara getirin  . Kapatırsanız üst kattaki ısınmak için daha fazla yakmak zorunda kalır. 

İşte o minimum değer bile kol böreği gibi olunca uzun süreli iş seyahatlerinde kapatma gereği hissediyordum.. geçmiş zaman. Şu an Ankara'da kombili bir dairede oturuyoruz ve sıkıntı yok şükür.

Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay
Erhan Doruk yazdı:

Yatırım maliyeti ne tuttu? 

2 sene önce 3 tanesini 315 tl ye almıştım.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Termostatik vanaların nerede kadar açılıp kapanacağının ayarı

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Aslında doğalgaz ucuz da bizim kombiler çok yakıyor [emoji12]

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Metin Akbal yazdı:

Aslında doğalgaz ucuz da bizim kombiler çok yakıyor emoji12.png

Kombiye güneş enerjisi takalım :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Köksal Yılmaz yazdı:

Kombiye güneş enerjisi takalım :)

yapan var. hibrit çalıştırıyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
yapan var. hibrit çalıştırıyorlar.
Pompayı çalıştırsa yeter elektrik az gelir

Günlük 2-3 saat kadar a++ klima mı yoksa termostat+kombi mi ucuza gelir acaba şu ara geçiş döneminde. Sabah 22 dereceye uyandım serin geldi.
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Günlük 2-3 saat kadar a++ klima mı yoksa termostat+kombi mi ucuza gelir acaba şu ara geçiş döneminde. Sabah 22 dereceye uyandım serin geldi.
Klima nemi alır artısı o. Güneş paneli de olur kat kaloriferi falan [emoji3]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

veya bu

https://www.remeha.com.tr/urunler/kombiler/tam-yogusmali/calora-Tower-sicak-su-tankli-tam-yogusmali-yeni-nesil-kombi

Köksal Yılmaz yazdı:

anlamadın  o işi :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Köksal Yılmaz yazdı:

igdaş sayfasındaki elektriği üçe bölelim. bakalım.  buraya göre elektrik 0,8684 değerinde. bunu 3 e bölersek (tipik COP değeri) 0.289 elde ederiz. 

doğalgaz: 0,257

klima: 0.289 yapmış olur. 

COP değeri gerçekten 4 felan ise o zaman anlamlı bir değer elde ediliyor. Şu an doğalgaz sübvansiyonda olduğu için elektrik kullanırsan devlete faydası olur. Sana olmaz pek.

image.thumb.png.94cc361b4b99e066903169b968d78097.png

Köksal Yılmaz yazdı:

Tl olarak hangisi az yakar anlamında hocam :)

anlasan devridaim demezsin.

Metin Akbal yazdı:

Klima nemi alır artısı o. Güneş paneli de olur kat kaloriferi falan emoji3.png

ısıtmada öyle bir durum yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay

Bizim yazlıkta kombi 3 yollu vana ile güneş paneline bağlı, ön ısıtma yapıyor,veya tamamen ısıtma panel ile, sıcaklık yeterli gelirse kombi devreye girmeden güneş enerjisindeki su dönüyor,

Sistemin kurulumu 1997.:)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Yunus Gökhan Ay yazdı:

Bizim yazlıkta kombi 3 yollu vana ile güneş paneline bağlı, ön ısıtma yapıyor,veya tamamen ısıtma panel ile, sıcaklık yeterli gelirse kombi devreye girmeden güneş enerjisindeki su dönüyor,

Müstakil evlerde çok güzel olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Yunus Gökhan Ay yazdı:

olması gereken budur.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mehmet Göktürk yazdı:

ısıtmada öyle bir durum yok.

Nem oranında artma olur mu peki ısıtmada?

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Ordan bi 5 bin daha ayırmanızı rica edicigim. 9.18.
Dogru soyluyorsun abi 9.36 oldu bile
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Levent Güzelkalp yazdı:
Metin Akbal yazdı:
Ordan bi 5 bin daha ayırmanızı rica edicigim. 9.18.

Dogru soyluyorsun abi 9.36 oldu bile

İli şimdi gördüm Edirne imiş. 2008 den 2012 ye kadar 3.5 sene çalıştım çok ayaz görmedim ama 2010 yılında askerde iken 40 yıldır böyle kış görmedik diyen mesai arkadaşlarım vardı :) Şimdi de öyle soğuksa işler fena :)

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mehmet Göktürk yazdı:

anlasan devridaim demezsin.

Bu kısmı anlamadım hocam, devridaim mi demişim?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Yunan ekonomist ve parlemento üyesi sanırım millet vekili oluyor. Twitterde elektrik zamlarından bahsetmiş. Bende kendi evimin elektrik masrafını söyledim... :D.

Adam bana cevap yazmış... :D,

Şok geçirdi heralde... 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Darbaz yazdı:

Yunan ekonomist ve parlemento üyesi sanırım millet vekili oluyor. Twitterde elektrik zamlarından bahsetmiş. Bende kendi evimin elektrik masrafını söyledim... :D.

Adam bana cevap yazmış... :D,

Şok geçirdi heralde... 

Senin faturaya mı, gaz fiyatına mı şaşırdı?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Evren Erakçora yazdı:

Senin faturaya mı, gaz fiyatına mı şaşırdı?

Şu dönemde, elektrik olarak en pahalı avrupa ülkesi Yunanistanmış. Euro kuru yüksek olduğundan benim faturam aylık 6 euro ya tekabul ediyor. :D 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Şu dönemde, elektrik olarak en pahalı avrupa ülkesi Yunanistanmış. Euro kuru yüksek olduğundan benim faturam aylık 6 euro ya tekabul ediyor. :D 

Gökçeada’ya yerleşen ve her hafta kliseye düzenli giden yunan asıllı türk vatandaşlarına yunanistan aylık 3000 euro veriyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Darbaz yazdı:

ben hiç yazmayayım bari.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...