İçeriğe Yönlendir

Doğalgaz, Elektrik ve Su Faturası

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ali Darbaz
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

hocam aylık 440 tl ye internet paketi bile yok. daha yeni elektriğe yüzde 25 zam geldi haberi var. bunlar daha iyi günlerimiz* doğalgaz da acaip bir durum var ama o fena arttı. yüzde 60 fazla ödedim ben de.

ben bide en üst katta batıya doğuye ve küzeye cephem var. Ona rağmen  doğalgaz 1450 gelmiş şubatta. Mart henuz gelmedi. 

evde kimse olmadığı halde gelen fatura 440 tl. Akşamları 7-8 saat elektrik çalışıyor. O yuzden gözüme yüksek geldi. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Mertol Kip yazdı:

Takip etme şansın zaten yok yaw. Yaza göre açı versen kışın eğilecek kışa göre versen yazın düşecek. E en çok güneşlenme süresi yazın zaten, Onunla uğraşmaya gerek yok bence, ortalama bi açıyla yapıştır gitsin. En azından ben öyle yaptım diyeyim :)

GPS modülü ile takip edebiliyorsun yazılımla, üstelik bulunduğun ilin enlemn ve boylamına göre de denklinasyon açısını ayarlayıp maksimum fayda sağlayabiliyorsun. Ama işte attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmiyor. En güzeli dediğin gibi ser paneli gitsin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

GPS modülü ile takip edebiliyorsun yazılımla, üstelik bulunduğun ilin enlemn ve boylamına göre de denklinasyon açısını ayarlayıp maksimum fayda sağlayabiliyorsun. Ama işte attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmiyor. En güzeli dediğin gibi ser paneli gitsin. 

Cenk altına pnömatik mount falan bile yapsam olmaz. 1-2 tane değil ki. Benim çatıda 20 tane panel var mesela, hadi gel çevir bakalım. Ben hareket ettirmeyi geçtim rüzgarda uçmasın diye ne maymunluklar yaptım. Teoride olur o takip işi de pratikte olacak iş değil. Ha para ağaçtan toplanıyorsa olabilir tabi, adamlar uzayı dinledikleri anteni çeviriyorlar sonuçta ama 100w/h fazla alacam diye kasmaya değmez. O kadar konstrüksiyon kurarsın bütün nefesi bi buluta bakar. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Mertol Kip yazdı:

Cenk altına pnömatik mount falan bile yapsam olmaz. 1-2 tane değil ki. Benim çatıda 20 tane panel var mesela, hadi gel çevir bakalım. Ben hareket ettirmeyi geçtim rüzgarda uçmasın diye ne maymunluklar yaptım. Teoride olur o takip işi de pratikte olacak iş değil. Ha para ağaçtan toplanıyorsa olabilir tabi, adamlar uzayı dinledikleri anteni çeviriyorlar sonuçta ama 100w/h fazla alacam diye kasmaya değmez. O kadar konstrüksiyon kurarsın bütün nefesi bi buluta bakar. :)

Dedim ya attığın taş ürküttüğün kurbağa diye. Benim bir öğrencim çalıştı deneysel. Çok panelde mümkün değil. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Bana sorsaydı söylerdim. Panelden edindiğin ek kazanç pnömatik kol ile onun kontrol devresinin tüketimine yetmiyor :)

Zihni sinirlik denince markayımdır, övünmek gibi olmasın :)

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

440 tl elektrik gelmiş. O kadar bilgisayar çalıştı. Ondan yüksek geldi sanırım :(

Uff o ne öyle. Kaçak falan olmasın? Yani çok abartı yüksek geldi bana.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

yüksek mi? :D

sizin evin fotosu falan var mı abi, daha önceden yüklenmiş miydi siteye? Yoksa ankaradaki köşkler yazınca çıkıyor mu?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

çinliler trakya’ya nükleer santral kuracakmış

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

bu arada bizim fatura bedellerinin %70 dağıtım bedeli. Bunun içinde tadilat tamiratlar da var. Özel sektör bünyesinde. Firmalar rakip ama tekel gibi davranıyorlar

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Memleketteki en verimli arazi orada, içine etmekten bıkmadılar. Yok OSB yok liman ot kıl diye diye bitirdiler tarımı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

5 yıldır deli gibi ev alıyorlar oralaardan yerini sölemem

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

5 yıldır deli gibi ev alıyorlar oralaardan yerini sölemem

Başkan elektrikliden nükleere geçecek yani :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

kardeş al bi güneş panli kurtul sen bence. 

Teknik olarak. TÜİK mucize yaratabilir. 

araba değişimi+panel=30-40 sene benzinliye tüm masraflar dahil binerim, bunu ne yapıcaz :tongue:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

araba değişimi+panel=30-40 sene benzinliye tüm masraflar dahil binerim, bunu ne yapıcaz :tongue:

Herşey para değil. kaşıntı basıyor hepimizi alıyoruz. Yoksa ben eski 2000 model BORA ya tıkır tıkır binerdim. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

440 tl elektrik gelmiş. O kadar bilgisayar çalıştı. Ondan yüksek geldi sanırım :(

Eee uçaklar su yakmıyor.  

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Herşey para değil. kaşıntı basıyor hepimizi alıyoruz. Yoksa ben eski 2000 model BORA ya tıkır tıkır binerdim. 

buna katılıyorum evet, hatta artık o kaşıntıda kalmadı bende sanki, önemsiz şeylere heveslenmemek güzel şey aslında...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bizim elektrik faturalarının %80’i dağıtım bedeli. Şirketlere gidiyor. İyice liberal politikaya döndük. Elektrik altyapısı vergilerimizle yapılmıyorsa bizim vergiler neden düşmedi. Liberalcilik bu değil mi? 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Gözümüze sokuyorlar, yakınında kalkar devlet katkısı...

Sn. Musterimiz, .........  no.lu dogal gaz aboneliginize ait 21.04.2025 son odeme tarihli ilgili donem tuketim bedeli 1975.95   TL olup, 991.64   TL ' lik devlet destegi sonrasinda odenmesi gereken fatura tutari 980,00 TL'dir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Gözümüze sokuyorlar, yakınında kalkar devlet katkısı...

Sn. Musterimiz, .........  no.lu dogal gaz aboneliginize ait 21.04.2025 son odeme tarihli ilgili donem tuketim bedeli 1975.95   TL olup, 991.64   TL ' lik devlet destegi sonrasinda odenmesi gereken fatura tutari 980,00 TL'dir.

kalkacak şey faturada durmaz demişler :crazy:

ay pardon. Yani önce reklamını yapıp sonra kaldırmak olumsuz tepki alır

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bizim elektrik faturalarının %80’i dağıtım bedeli.

o nasıl oluyor? dağıtması üretmesinden daha mı pahalı yani

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

gaz faturası 1000 tl  gelmiş. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

o nasıl oluyor? dağıtması üretmesinden daha mı pahalı yani

Öyle.

Dağıtım şirketleri dağıtım ismi içine ne koyuyorsa artık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bizim elektrik faturalarının %80’i dağıtım bedeli. Şirketlere gidiyor. İyice liberal politikaya döndük. Elektrik altyapısı vergilerimizle yapılmıyorsa bizim vergiler neden düşmedi. Liberalcilik bu değil mi? 

Limon gibi.. dağıtıcı kazanır..

Ayyaşlar bu işi biliyodu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Dedim ya attığın taş ürküttüğün kurbağa diye. Benim bir öğrencim çalıştı deneysel. Çok panelde mümkün değil. 

Bugün solarex e gittim. 10 senede hiçbir şey mi değişmez yaw

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yok yok kesin sana bi haller oldu :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...