İçeriğe Yönlendir

Doğalgaz, Elektrik ve Su Faturası

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

81 m³ düzeltilmiş 73 m³, 788 kWh yazıyor benim faturada. 88 kuruşmuş kWh i faturaya göre. +%20 KDV ekleniyor tabi.

1,05 TL yani kWh i

Üstte yazdığım fiyata kdv dahil değilmiş. Ekleyince 0,78 tl/kwh ediyor. 

sizin dağıtıcı kim? Ben igdaş’tan bakıyorum

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

almanya'da parekende doğalgaz ücreti 1kwh 9 cent yani 3,3 tl

türkiye'de istanbulda 1kwh gaz 1,7 cent, yani 0,65 tl

bu adamlar gazı alaska'dan mı getiriyor nedir

düzeltme. Kdv eklemeyi unutmuşum

istanbulda 0,78 tl/kwh

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sizin dağıtıcı kim? Ben igdaş’tan bakıyorum

Antalya Korkuteli, enerya.

Maalesef iklime göre fiyatlandırma var ama Korkuteli Antalya gibi sıcak bir memleket değil. Şuan 7 derece gece 2 dereceye kadar düşüyor.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

adamlar gazı alaska'dan mı getiriyor nedir

Bizde devlet desteği çok fazla doğalgazda. Destek kalkar da olması gereken fiyatlara çıkarsa doğalgaz fiyatı tezek yakmaya başlarız gibi.

1929 kWh ve 1.280 TL ödedim geçen sene en yüksek.

3,3 TL olsa 6500 TL fatura gelir aylık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

istanbulda suya ödediğim fatura elektrik ve doğalgazdan fazla şu an. Bence başlığa suyu da katalım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

hah elektrik faturana zam yapsınlar bunu okuyunca

Asgari ücret belli olsun. Yapıştıracaklar zaten

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

3 aylık faturam 1090 TL geldi. 

İbrahim Arslan yazdı:

Okunmasını beklemek zorunda değilsiniz. İgdas online işlemlerden güncel sayac m3 ünü yazıp hesapla butonuna basarak tahakkuk faturası oluşturabilirsiniz.

Dediğiniz gibi yaptım işe yaradı. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Daha durun, elektrikli arabası olanın evine 2. elektrik saatide gelir, arabana özel tarife, yok öyle benzinden kaçıp vergi ödememek...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

Siteyi mi yıkıyon naapıyon

bize 1400 tl geldi iki aylik. kacak mi var diye merak ediyorum. ya asiri zam gordu fiyat yada bosa gidiyor su, su filtresinden filan. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bu daha başlangıç...

Daha büyük şeyler olacak

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Daha büyük şeyler olacak

:D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
İlkay Başaran yazdı:

Daha büyük şeyler olacak

Yahşi batı... :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

istanbulda suya ödediğim fatura elektrik ve doğalgazdan fazla şu an. Bence başlığa suyu da katalım

11 metreküp için 169 lira ödedim. Orada metreküpü kaç lira?

Ya da kaç metreküp için ne kadar ödedin?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Doğan Arşiray yazdı:

bize 1400 tl geldi iki aylik. kacak mi var diye merak ediyorum. ya asiri zam gordu fiyat yada bosa gidiyor su, su filtresinden filan. 

Klozet damla damla kaçırsa 500tl temiz gidiyor boşa

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

kasım ayında toki merkezi sisteme ankarada 350 tl ödedim doğalgaz için

Elektrik 250 tl aidat 600 tl

kasım ayının 2 haftası annem ve babam geldi normalde tek yaşıyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

su gökten geliyor. elektrik ve doğalgaz satın alınıyor. tüm kapıcılar süpürge kullanmadan fışkırtma ile sokak yıkıyor. 

Tabi bu dediğiniz mevcut belediyelere laf çakmak için bazı sosyal medyada çok da kullanılıyor. Su bence hala ucuz. 

Ama konuya dahil edilebilir. edilse iyi olur. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

bu daha başlangıç...

Bu arkadaşlar zam yapmadık demek için zam anlamında operasyon yapmaya çalışıyor ama bahsettikleri yüksek tüketimli abone olma süreçleri ayşe teyzenin yapabileceği türde değil bu süreçlerin hızlandırılması yeniden yazılım yazılması lazım. Çok hazırlık yapılmadı. Bence sistem tıkanabilir. Erteleme gelebilir. Düz zam yapsalar çok daha mantıklı olur. Öbürü oldukça karmaşık ve sorunlara gebe bir süreç. 

Bu yüksek tüketimli abonelerin çok çok önemli bölümünün elektrikli aracı felan yok. normal tüketici. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bizim gibi doğalgazı olmayan bölgede yaşayıp klima, ısı pompası ile ısınan evler için çok yazık olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:

Bizim gibi doğalgazı olmayan bölgede yaşayıp klima, ısı pompası ile ısınan evler için çok yazık olur.

Türkiye'nin sorunu "tutarsızlık"..  şak öyle şak böyle.. yarının garantisi yok. vergi mi gelir istisna mı gelir vs. belirsiz. bu durumda kim iş kurmak ister ki?

Dersin ki aylık 500 kw üstü şu para... bitti.

hep tedirgin edici kararlar. adım atmayı engelleyici.  binlerce kişi togg almaktan vazgeçti. ne odu şimdi? Neticede zam gelmesi zaten gerekliydi elektriğe. gaza...

ilkokula 5 yaşında başlanacak dediler çocuğu yolladık sonra vazgeçtiler... müfredatta ise düzenleme yapmadılar. 1. sınıf konusunu 5 yaşında çocuğa dayadılar. yaz saati desen öyle. herşey öyle. belirsiz.. seçimin ne zaman yapılacağı bile ülkede belirsiz. 

kar tatili bile belirsiz. gece saat 12 de duyurusu yapılıyor çoğu kez millet yatmış oluyor. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

şak öyle şak böyle

uruguay köftesi yolda hocam

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

uruguay köftesi yolda hocam

saatleri ayarlayalım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mahmut Yıldız yazdı:

11 metreküp için 169 lira ödedim. Orada metreküpü kaç lira?

Ya da kaç metreküp için ne kadar ödedin?

m3’ü 32,25 lira istanbulda. Sizin iki katınız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

yada bosa gidiyor su, su filtresinden filan. 

Kaç lt arıtıyorsan en az iki katı çöpe gidiyor; kesin

su oranı %25 ile %75 arasında değişebilir. Bu, her 1 litre içme suyu üretimi için ortalama olarak 3 ila 4 litre atık su olacağı anlamına gelir. Ancak, bazı su arıtma cihazları daha yüksek verimlilikle çalışarak daha az atık su üretirler.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ben ısı pompasıyla ısınıp klima ile serinleyen biri olarak bu sınırın tam üstündeyim.

Fakat şöyle de bir durum var. Su faturam elektrik faturamdan fazla. 600 küsur lira su faturası geldi bu ay ve elektrik 490₺. Isı pompasını 1 hafta önce açtık, bismillah.

IMG_4872.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Adnan Çakır yazdı:

Kaç lt arıtıyorsan en az iki katı çöpe gidiyor; kesin

su oranı %25 ile %75 arasında değişebilir. Bu, her 1 litre içme suyu üretimi için ortalama olarak 3 ila 4 litre atık su olacağı anlamına gelir. Ancak, bazı su arıtma cihazları daha yüksek verimlilikle çalışarak daha az atık su üretirler.

Çöpe gitmesine gerek yok tuvalete verebilirsin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...