Fatih Şaban KAYA 31 Ocak 2020 Paylaş 31 Ocak 2020 Merhaba, Aracım 2006 1.6 Benzin + LPG 160.000 km de. Geçenlerde aracımı bilgisayara bağlatıp baktırayım dedim. Sadece oksijen sensör hatası var dediler. Konuya hakim olmadığım ve kazıklanmamak için yaptırmadım. 1- Bu oksijen sensörünün tamiri oluyor mu? 2- Yaptırmazsam neler olabilir? 3-Orjinalleri epeyi pahalı duruyor, yan sanayi taktırsam sıkıntı olur mu? 4- (Temmuz ayında Egsoz Muayenesinde katolizör hatası vermişti, sonra vermemişti ama bir şekilde muayeneden geçtim.) oksijen sensörü katalizör ölçümünü de etkiler mi? Sonrasında danışmaya gittiğim bir usta katalizörde problem var değiştirelim demişti. Şimdiden çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 31 Ocak 2020 Paylaş 31 Ocak 2020 Bu sensörün tamiri olmaz, değişmesi gerekiyor ise değişir. Bu sensör aracın yakıt miktarını, yakıtın zengin fakir oluşunu ayarlar. Sensör bozulur ise, doğal olarak tüm sistem etkilenir. Orjinal almanızı öneririm fakat LPG ayarınız düzgün mü? Belki ayar kaynaklı oluyordur, benzinde de aynı sorun var mı? Eğer varsa sensörü değiştirin ve sonra diğer konulara odaklanırsınız. Sensörden kaynaklı olarak muayeneden kalırsınız, sonuçta sistemin çalıştığı aralık bellidir. Yorum bağlantısı
Fatih Şaban KAYA 31 Ocak 2020 Yazar Paylaş 31 Ocak 2020 Açıkcası sadece benzine alıp tekrar kontrol etti mi bilmiyorum. LPG ayarlarım da 2 hafta üst üste gidip kontrol ettirmiştim. Ne kadar düzgün onu bilemem işte. Ama işini bilen kurumsal bir yer gittiğim yer. Eğer benzinde iken sensör hatası vermiyor ise o zaman LPG ayarlarına baktırmam gerekli. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 31 Ocak 2020 Paylaş 31 Ocak 2020 Fatih Şaban KAYA yazdı: Açıkcası sadece benzine alıp tekrar kontrol etti mi bilmiyorum. LPG ayarlarım da 2 hafta üst üste gidip kontrol ettirmiştim. Ne kadar düzgün onu bilemem işte. Ama işini bilen kurumsal bir yer gittiğim yer. Eğer benzinde iken sensör hatası vermiyor ise o zaman LPG ayarlarına baktırmam gerekli. Ayrıca sensörü yağsız kontak spreyi ile el değmeden temizleyebilirsiniz. Sonrasında benzinde deneyin arıza kodunu silmiş olun tabi. Bakın bakalım çıkacak mı kod. Hatta kodu silip akü kutupbaşını söküp o şekilde iken sensörü temizletin. Yorum bağlantısı
Fatih Şaban KAYA 31 Ocak 2020 Yazar Paylaş 31 Ocak 2020 Söylediğiniz işlemleri yaptıracağım tanıdığım yok ki. Hemen bildiklerini okuyor ustalar. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 31 Ocak 2020 Paylaş 31 Ocak 2020 Fatih Şaban KAYA yazdı: Söylediğiniz işlemleri yaptıracağım tanıdığım yok ki. Hemen bildiklerini okuyor ustalar. Kendinizde yapabilirsiniz, olmazsa ustanıza benim yazdığım gibi söyleyin. 1 Yorum bağlantısı
Enes Ayan 31 Ocak 2020 Paylaş 31 Ocak 2020 Aracınız 115 lik mi yoksa 100 beygirlik mi ? Eğer 115 lik ise 4 adet oksijen sensörü var .100 lük ise iki tane diye biliyorum. Hata kodunda hangi sensör ve nedeni belirtir. Hata kodunu söylerseniz ona göre yardım edebiliriz. Benimkinde üzerindeki orjinal sensör bosh marka çıkmıştır servis 2000+kdv isterken ben bosh olanını 380 liraya alıp taktım sorunum ortadan kalktı sensör bozulduğunda bende muayenede emisyondan kalmıştım. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 31 Ocak 2020 Paylaş 31 Ocak 2020 sensörü egzoscu bile zor söker. ayrıca iki tane olur. ilki karışım ayarını ikincisi ise katalitik konvertörün sağlığını ölçer. ilki bozulursa, araç ısındıktan sonra tekler stop eder gaz yemez çok yakar. ikincisi bozulursa sadece ışık yanar çalışmasına etki etmez. hangisi bozuk sizde? o sensörlerin ısıtıcı devresi bozulur, içinden kısa devre olur, kablo tesisatından kopar y ada kısadevre olur yada bir kere başıma geldiği gibi tepesi komple kopup egzosun içine düşer. her durumda uygun kod arıza kaydına düşer. tamiri temizliği olmaz. tamir olacak birşeyi yok ucu tıkanmadığı sürece. aracın orijinali neyse aynısını almanızı öneririm. bazı araçlarda ECU yu bile bozabiliyor yan sanayi mallar. ama mesela eski amerikan araçlarında ne taksan oluyordu. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz 31 Ocak 2020 Paylaş 31 Ocak 2020 Manifoldda herhangi bir çatlak veya kaça varsa gaz çıkışı ve akışı sensörden tam geçemediği için arızaya düşüyor Manifolda bir baktırın derim. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Şaban KAYA 31 Ocak 2020 Yazar Paylaş 31 Ocak 2020 Enes Ayan yazdı: Aracınız 115 lik mi yoksa 100 beygirlik mi ? Eğer 115 lik ise 4 adet oksijen sensörü var .100 lük ise iki tane diye biliyorum. Hata kodunda hangi sensör ve nedeni belirtir. Hata kodunu söylerseniz ona göre yardım edebiliriz. Benimkinde üzerindeki orjinal sensör bosh marka çıkmıştır servis 2000+kdv isterken ben bosh olanını 380 liraya alıp taktım sorunum ortadan kalktı sensör bozulduğunda bende muayenede emisyondan kalmıştım. Enes bey ruhsatta 54 kw yazıyor. Kaç beygir olduğunu bilmiyorum. Dogan Arsiray yazdı: sensörü egzoscu bile zor söker. ayrıca iki tane olur. ilki karışım ayarını ikincisi ise katalitik konvertörün sağlığını ölçer. ilki bozulursa, araç ısındıktan sonra tekler stop eder gaz yemez çok yakar. ikincisi bozulursa sadece ışık yanar çalışmasına etki etmez. hangisi bozuk sizde? o sensörlerin ısıtıcı devresi bozulur, içinden kısa devre olur, kablo tesisatından kopar y ada kısadevre olur yada bir kere başıma geldiği gibi tepesi komple kopup egzosun içine düşer. her durumda uygun kod arıza kaydına düşer. tamiri temizliği olmaz. tamir olacak birşeyi yok ucu tıkanmadığı sürece. aracın orijinali neyse aynısını almanızı öneririm. bazı araçlarda ECU yu bile bozabiliyor yan sanayi mallar. ama mesela eski amerikan araçlarında ne taksan oluyordu. Dogan bey tekleme hoplama ziplama yapmıyor. Yakit ise 34-35 litre lpg ile 330 340 km yol alıyorum. Yorum bağlantısı
Fatih Şaban KAYA 31 Ocak 2020 Yazar Paylaş 31 Ocak 2020 Fatih Evcin yazdı: araçta fazla yakıt şikayeti var mı 33-34 litre lpg ile 330-340 km yapıyorum. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 31 Ocak 2020 Paylaş 31 Ocak 2020 Mehmet Muhip Yılmaz yazdı: Manifoldda herhangi bir çatlak veya kaça varsa gaz çıkışı ve akışı sensörden tam geçemediği için arızaya düşüyor Manifolda bir baktırın derim. ses artar egzos manifoldunda catlak olunca. tps bozulunca oksijen sensoru arizasi vermisti bir kez oysaki oksijen sensorum saglamdi Yorum bağlantısı
Fatih Şaban KAYA 31 Ocak 2020 Yazar Paylaş 31 Ocak 2020 Dogan Arsiray yazdı: ses artar egzos manifoldunda catlak olunca. tps bozulunca oksijen sensoru arizasi vermisti bir kez oysaki oksijen sensorum saglamdi Tps nedir hocam? Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz 31 Ocak 2020 Paylaş 31 Ocak 2020 Dogan Arsiray yazdı: ses artar egzos manifoldunda catlak olunca. tps bozulunca oksijen sensoru arizasi vermisti bir kez oysaki oksijen sensorum saglamdi Ufak bir çatlak olsa bile ses ciddi değişmiyor ama malesef geçmesi gereken gaz miktarı kaçtığı için sensör arızaya düşüyor. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 Şubat 2020 Paylaş 1 Şubat 2020 Fatih Şaban KAYA yazdı: Tps nedir hocam? gaz kelebeginin fiziksel acikligini olcen sensor. gaz kelebeginin yaninda olur ve kolay bozulur. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts