İçeriğe Yönlendir

Elektrikli Kombi Önerisi

Erdoğan Temur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

kış ayında güneşiten nereye ne kadar depolar bilemedim? yani güneş enerjisi kelimesi sadece dikkat eçkici olabilir, elektrik tüketiminin hesabını yapmalı,i genel ısıtma veriminde doğalgazdan daha ucuza ısıtabilmesi teknik olarak çok zor.

Doğalgazsız semt te kalorifer için tek çözüm olarak değerlenebilir

Şu cümle :

Soğuk bölgelerde, ısıtma alanı küçük olsa bile, yeterli miktarda sıcak su için min 20 kW kapasiteli elektrikli kombi kullanılmalıdır.

Bu sebepten üç fazlı cihaz tercih edilmesi gerekir.

dolayısı ile işyerleri için tercih edilebelir sanırım.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
(düzenlendi)

Ben güneş enerjisi ile değilde normal elektrikle kullanmayı planlıyorum zaten kışın ihtiyaç oluyor.

Kafama yatarsa eve hiç doğalgaz bağlatmamış olacağız.

tarihinde Erdoğan Temur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

tüketim maliyetini iyi hesaplamalı, ve en önemlisi 220V olan tipi evi ısıtabilecek mi?

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Şöyle söyleyeyim elektrik faturası derdin olmaması gerekir bu cihaz için.
(Doğu’da yok satabilir.)

Yoksa ocağına incir ağacı diker. 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Mustafa Arıkan yazdı:

(Doğu’da yok satabilir.)

😂😂 orada demir somyayı ters asıp nar gibi kızartıyorlar. Bunu almazlar

Çağlar Bayur yazdı:

tüketim maliyetini iyi hesaplamalı, ve en önemlisi 220V olan tipi evi ısıtabilecek mi?

satış bayisinden aylık ortlama ne kadar fatura geliyor öğrenirim sanırım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdoğan Temur yazdı:

satış bayisinden

en güvenilir bilgi olmayabilir.

harici hesap yapılmlaı, mesela günde toplam 3 saat tam gaz ısıtacak gibi. (3 saat çalışma çevrimi)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Çok sağlam enerji tüketimi var. Sağlam incir ağacı diker. 

1mküp doğal gazın ısıl enerjisi 10kw. Mküp rakamı  1.5 tl 

10kw elektriksel güç 3.1 tl. ( kw 31krş) 

500 tl doğalgaz yerine 1000 tl elektrik ödenecek. Sözleşme gücünü muhakkak aşacağı için %30 ilave artış olacak. 500 tl doğalgaz yerine 1300 tl elektrik ödenecek. Hesaplama yüzeysel ama doğruluk oranı çok yakın rakamlara 

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Türkiye zincir marketlerin birinde vardı. O bolgedekilerin hepsinin mağaza sorumlularini tanırdim. Şöyleki 4 yıl önce kışın elektrikli kombi kullanan mağaza 8000 (sekizbin) TL civarı elektrik oduyordu. Doğalgazlı olanlar 2000 lira civarı doğalgaz. 1000 lirası kombi harici desek 7000 TL. Yanlız çok sessiz 😀😀😀😀

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Bu ayki gelen faturaya baktım 1 kw elektrik için (328 kw tüketim 233 tl fatura toplamı ) 0,710 tl ödemişim. 0,310 olsaydı keşke :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

D sınıfı enerjideymiş. İyi tüketiyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Bugün rastladığım ve bana ilginç gelen bir uygulama. Bir de bunu yorumlayalım .

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Mustafa Arıkan yazdı:

Şöyle söyleyeyim elektrik faturası derdin olmaması gerekir bu cihaz için.
(Doğu’da yok satabilir.)

Yoksa ocağına incir ağacı diker. 

Ahırlardaki klimalar evlere taşınır artık :)

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Bunlar normal rezistanslı tıp sanırım. İncir bahçesi yetiştirir bunlar. Güneş enerjisi uyumlu erken suyu ısıtan güneş panelleri kastediliyor bence.

Bunların işi pompalı olanları var, çok daha verimli (cop 3 falan) onlarda bile 1000 lira fatura geliyor eşimin dayısına Antalya Korkuteli nde.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Erkan yazdı:

Bugün rastladığım ve bana ilginç gelen bir uygulama. Bir de bunu yorumlayalım .

alman üreticisi hesabı:

2 x 25 m2 = 50 m2. Leistung pro Raum 1.710 Watt. In Summe 3.420 Watt Leistung in beiden Räumen.

25m2 oda başına 1.7 watt günlük tüketim diyor. kayıpları vs ile 100 m2 evde 10 watt desek ayda 300 watt.. birşey değil. denenebilir. bakır teller arasına sürülen geçirgen bir boya bu anladığım. duvarda 25C gibi bir sıcaklık oluşturup, ısı kaybını o yol ile engelleme amaçlı,

kızılötesi falan biraz ağır açıklama olmuş gibi.

duvara sürerkenki kalınlığı çok önemli, tüketimi aşırı aratabilir!

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erdoğan Temur yazdı:

Yeni evimize taşınacağız kombi bakarken Güneş Enerjisiyle Uyumlu Elektrikli Kombi  olarak rastladım. 

https://bi-ozet.com/2017/09/20/isinmada-dogalgaza-alternatif-gunes-enerjisiyle-uyumlu-elektrikli-kombi/

Güneş enerjisi lafı da işin süsü galiba.. 

Güneşten elektrik üretmek o kadar kolay değil. 

Yorum bağlantısı
Remzi Karaca

Şantiye de mecburen kullanıyoruz.

Manyak fatura geliyor.

Uzak durmanız kuvvetle tavsiye olunur.

Bu kış ilk defa kullanıyoruz, kombiyi bir tanıdıktan ödünç aldık. 4 ay faturaya katlanacağız artık, ama sürekli çekilmez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Güler
(düzenlendi)

Gereken herşey söylenmiş.  Doğalgaz imkânı var ise ekonomik hiç bir alternatifi yok ısınmanın. Mecburî durumlar müstesna. 

Ben bahçe  evinde  siemens ani su ısıtıcı kullanıyorum. 21kw enerjiye ihtiyaç duyuyor. D.gaz var ama tesisat şu su bu su bahçe için  gereksiz masraf diye bu elektrikli kombileri de araştırmıştım.  Bi daha adını  anmadım  :) yağlı  radyatör ile hallediyorum ihtiyaç halinde  senede belki 15  20 gün...

tarihinde Adem Güler tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

10 kw tam güç çalışınca mı? İlk ısınmada mı? Su ısındıkça invertör mantığı olmalı bu cihazda anlık tüketim duşmez mi acaba?

Servet Aydın yazdı:

Çok sağlam enerji tüketimi var. Sağlam incir ağacı diker. 

1mküp doğal gazın ısıl enerjisi 10kw. Mküp rakamı  1.5 tl 

10kw elektriksel güç 3.1 tl. ( kw 31krş) 

500 tl doğalgaz yerine 1000 tl elektrik ödenecek. Sözleşme gücünü muhakkak aşacağı için %30 ilave artış olacak. 500 tl doğalgaz yerine 1300 tl elektrik ödenecek. Hesaplama yüzeysel ama doğruluk oranı çok yakın rakamlara 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

10 kw yetmeyecek bile izolasyon biraz zayıf ise. Kombi suyu ısıtma modunda 20kwyı geçiyor 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Servet Aydın yazdı:

10 kw yetmeyecek bile izolasyon biraz zayıf ise. Kombi suyu ısıtma modunda 20kwyı geçiyor 

Hobbit evlerinde incelediğin kombilerde incir diken modellerden miydi? 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Hobbit evlerinde incelediğin kombilerde incir diken modellerden miydi? 
Evet
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Arkadaşım 2 yıldır kullanıyor güncel bilgi olsun diye biraz önce sordum son faturası 1230 tl gelmiş, ev zemin kat 110m2, termodinamik marka geçen kış maximum 800-900 tl civarı gelmiş..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Elektrikli kombi mi işi pompası mi arkadaşınız kullandığı?

5 sene önce bu işi yapan birinin yorumu, dediğim gibi işi pompası ile ısınan o civarda ödüyor bu sene, ondan önce elektrikli kombi taktırmıştı o kış söküp işi pompasına geçti.

Karsılastırma örnegimiz 16 kw lık bir sistem üzerine kurgulanmıstır.
16 kw lık suya ısı enerjisi verebilmek için;
Elektrikli kombi ile harcanacak elektrik enerjisi 16 kw /h
Isı pompası ile harcanacak elektrik enerjisi (COP 4,2) 3,82 kw/h
Yerden ısıtma sisteminde 24 saatlik kullanımda %50 termostat verimi ile çalıstığını var
sayarsak bir sitemi;
Elektrikli kombi için 16 kw x 24 h = 384 kw/gün x30 gün = 11520 kw /ay
%50 termostat ile ekonomi sayladığımızı var sayarak aylık tüketim 5760 kw olur.
Isı pompası için 3,82 kw x 25 h = 91,68 kw/gün x 30 gün = 2750 kw /ay
%50 termostat ile ekonomi sayladığımızı var sayarak aylık tüketim 1375 kw olur.
Aylık elektrik faturasına yansıyacak TL cinsinden maliyet (Su an için elektrik fiyatı net 0,36 TL )
Elektrikli kombi 5760 kw x0,36 TL= 2 074 TL
Isı pompası 1375 kw x 0,36 TL= 495 TL

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

kombi...,kullandığından beri bildiğim kadarıyla uçuk rakamlardan bahsetmemişti( 1700-1750 kw arası elektirik tüketimi yapmış bu ay)  bende katı yakıt( prina) ile ısınıyorum yarın geçebileceğim ilk adres ( kurulum maliyeti,mevsimsel şartlar)..termodinamik marka kombide ne kadar iyi bir marka bilmiyorum ama iyi markalarda daha iyi performans alınabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...