İçeriğe Yönlendir

Bulaşık Makinesi Hortumu Nereye Kadar Sokulmalı

Mustafa Karahan

Recommended Posts

Mustafa Karahan

Merhabalar, evde bir süredir koku vardı. Bir baktık ki bulaşık makinesinin altı kirlenmiş. Gider yerinden zamanla taşmış. Neyse temizledik vs derken ben bulaşık makinesi hortumunu gider ağzına girebildiği kadar soktum. Dışarıda az bir pay kaldı. 

Şimdi bu şekilde doğru mu yapmışım yoksa bir miktar ana gidere girmesi yeterli miydi? 

Aynı mantıkla çamaşır makinesinin gideri de bina giderine ne kadar sokulmalı? 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Makine hortumu ile duvardaki pimaş arasına adaptör conta denilen kokuyu tutan parçadan koymanız lazım, onun dışında ortalama bir karış bile soksanız yeter, fazla ileri itip pimaşın dönme yerine denk gelirse suyu tam atamayabilir.

https://www.tekzen.com.tr/adaptor-conta-kaucuk-184101?gclid=Cj0KCQiAr8bwBRD4ARIsAHa4YyKJlGd5NBM9XrojB734oTOeBQIUxj7Ii9ncy4xFFUxZyZ9OqVSMKKcaAm7_EALw_wcB

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

O contadan var ilk taktığım zaman onunla birlikte takmıştım.  Ama o pila fayda etmemiş taşmış ordan. Dönme yeri hemen başlıyor. Yani bulaşık makinesinin gider hortumunu bina giderine takmak için sola doğru ittirerek sokmak gerekiyor düz gidecek yeri yok 

Köksal Yılmaz yazdı:

Yorum bağlantısı
Tahir Ak
Makine hortumu ile duvardaki pimaş arasına adaptör conta denilen kokuyu tutan parçadan koymanız lazım, onun dışında ortalama bir karış bile soksanız yeter, fazla ileri itip pimaşın dönme yerine denk gelirse suyu tam atamayabilir.

https://www.tekzen.com.tr/adaptor-conta-kaucuk-184101?gclid=Cj0KCQiAr8bwBRD4ARIsAHa4YyKJlGd5NBM9XrojB734oTOeBQIUxj7Ii9ncy4xFFUxZyZ9OqVSMKKcaAm7_EALw_wcB
Forumun tesisatçısı Köksal usta dan pratik bilgiler :) tam bunu düşünüyordum ama anlatamazdm bu kadar :)
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:

250 TL yazardı tesisatçı usta gelse bu bilgiye

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız

Muhtemelen mutfagin lavabosu ile bulasik makinesinin gideri ortaktir. Mutfagin lavabosunda giderinde tikanma problemiyle karsilasiyor musunuz? Cevabınız evet ise o boruda bir tikaniklik olabilecegi ihtimalini de goz önünde bulundurun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Bir karış içeriye soksanız yeterlidir. Çok girmesi durumunda su gider kanalına engel olacağından, üst katlardan gelen su da sizin dairenize girer. Siz az içeriye soktunuz ortak ise karşı komşunuz çok soktuysa yine suyun gitmesinde problem yaşarsınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
ibrahim Olkun

Bana kalırsa lavabo giderine taslı koku önleyicili ve bulaşık makinesi için girişli olandan alınması daha sağlıklı diğer giderde kapatın. Her zaman makine nin içine koku gelir 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

250 TL yazardı tesisatçı usta gelse bu bilgiye

desene o yüzden hiç sevilmiyorum :) yarın komple dağıtacağım, ağır bakımı var birde ana kartta sorun var gibi sanki, geçen motor kondansatörünü yakmış, 15 senelik alet normaldir, eskilerde kablonun kasaya girdiği yerde ayrı duruyor bu parça, yenilerde anakarta tümleşik yapmışlarki yapama git yeni kart al, tabii üretimden kalmış alette gelde bul....

hortumu sokabilirsiniz bu arada ama şuna dikkat edin soktuğunuz yerin üstünden başka su geliyor olmasın, yani lavabonun suyu geliyor olmasın bunu gibi, akış engellemesin, yan girişin ana boruyla birleştiği yere kadar sokun yeter, ben contaya ayrıca silikon sıkmıştım, daha garanti olur...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

En üst katta oturuyorum o yüzden üstten su gelmesi gibi bir durum yok. Makina gideri altta lavabo gideri üstte o şekilde. Normalde servis kurulum yapmıştı büyük ihtimalle onlar az sokmuştu boruyu çünkü çoğu dışarıda duruyordu. Tıkanma sorunu olunca bende fazlasıyla soktum gönderdim. Yine aynı sorun olursa artık bir karış sokarım. İnşallah olmaz 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mustafa Karaca yazdı:

En üst katta oturuyorum o yüzden üstten su gelmesi gibi bir durum yok. Makina gideri altta lavabo gideri üstte o şekilde. Normalde servis kurulum yapmıştı büyük ihtimalle onlar az sokmuştu boruyu çünkü çoğu dışarıda duruyordu. Tıkanma sorunu olunca bende fazlasıyla soktum gönderdim. Yine aynı sorun olursa artık bir karış sokarım. İnşallah olmaz 

Koku devam ederse bulaşık makinesi gider hortumunu fotodaki gibi U şeklinde yapın ki u nun alt tarafına birazcık su birikip kokunun gelmesini engellesin ;)

su gider borusu u şeklinde ile ilgili görsel sonucu

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Köksal Yılmaz yazdı:

U şeklinde yapın ki

Koku sebebi giderin tıkanıp içindeki pisliğin dışarı çıkması yüzünden oldu. Şu an yerde duruyor bulaşık makinesi hortumu çoğunlukla binanın giderinin içinde 😃

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Köksal Yılmaz yazdı:

ADAPTOR-CONTA-5a31.jpg

Ben bu parçayı takarım, 

Parçayı atık su girişine, hortumu da bu parçaya silikonla yapıştırrım. 

Aksi durumda illaki koku gelebiliyor.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Mehmet Ozyurek yazdı:

ADAPTOR-CONTA-5a31.jpg

Ben bu parçayı takarım, 

Parçayı atık su girişine, hortumu da bu parçaya silikonla yapıştırrım. 

Aksi durumda illaki koku gelebiliyor.. 

Bu parça var evet ama o parça olmasına rağmen giderdeki pislik dışarıya akmış, dışarıya aktığı için koku yapıyordu. Yani lavabo içinden koku gelmiyordu, dışarıya aktığı için koku geliyordu. Ama burda yazılanlar ışığında bir daha aynı durum olursa eğer hortumu bir karış sokup etrafına silikon yapmak kesin çözüm olacak sanki. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa Karaca yazdı:

Ama burda yazılanlar ışığında bir daha aynı durum olursa eğer hortumu bir karış sokup etrafına silikon yapmak kesin çözüm olacak sanki. 

Hortumu çok sokmak yanlış.. 

Ya ucu bir yere takılır, ya başka bir yeri tıkar.. 

10 cm falan sokup yapıştırmak doğru bence de 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hortumu çok sokmak yanlış.. 

Ya ucu bir yere takılır, ya başka bir yeri tıkar.. 

10 cm falan sokup yapıştırmak doğru bence de 

Servis gider borusunu büyük çok az sokmuştu. Öylece kaldı bende o yüzden taşma oldu dışarıya aktı diye yarısından fazlasını soktum şimdilik sorun yok gibi ama ilerde olursa 10-15 cm sokup silikon yapacağım. 

İbrahim Arslan yazdı:

Evet bu da mantıklı gibi en azından tek girişten gider hepsi tıkanırsa da açmak kolay olur. Zaten merak ettiğim hem lavabo hemde bulaşık makinesi gideri aynı hattan gidiyor. Acaba hangisi tıkadı? Lavabo ise ara ara temizlik yapılabilir lavabo aç dökerek ama bulaşık makinesi ise ona nasıl bi çare bulunur bilmiyorum 

Yorum bağlantısı
Adem Güler

Herşey söylenmiş. Bence birsey olmasını beklemeden köksal beyin dedigi U şeklini  verin boruya koku için .

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu hortum, makinenin gideri. 

Kapalı devredir. Pompaya bağlıdır. 

S yapmaya gerek yok. 

S lavabolar için şart ve işe yarar. 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Geçen gün eve bi girdim mutfakta yerler ıslak.

Baktık gider taşmış. Abartısız söylüyorum boru uzun diye en az 25 cm içeriye sokmuşum boruyu, çek çek gelmiyor  :D  şimdi fazla uzun olan kısmı kestim 8-10 cm kadar içeriye soktum sorun çözüldü.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Adem Güler yazdı:

Herşey söylenmiş. Bence birsey olmasını beklemeden köksal beyin dedigi U şeklini  verin boruya koku için .

Hocam koku yapma sebebi gider taştığı için. Yani pislikten tıkanmış bulaşık makinesi suyu gitmemiş, fayansa dökülen pislikler koku yaptı. Yani U yapmak ile alakalı değil. Bende öyle taşma olduğu için gider hortumunu bina giderine olabildiğince soktum. 

Fatih Evcin yazdı:

Geçen gün eve bi girdim mutfakta yerler ıslak.

Baktık gider taşmış. Abartısız söylüyorum boru uzun diye en az 25 cm içeriye sokmuşum boruyu, çek çek gelmiyor  :D  şimdi fazla uzun olan kısmı kestim 8-10 cm kadar içeriye soktum sorun çözüldü.

Sizinkine benzer bir durum olacaktı benim de ama erken fark edince o kadar yer ıslanmadı. Aksine bizim boru az sokulmuş bir şekildeydi bende fazlasıyla soktum gönderdim boruyu 😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...