Furkan Avcı 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 (düzenlendi) Evet, bu nazar meselesine zaten inanıyorum ama, hiç bu kadar üst üste yaşamamıştım. S i aldığımdan bari Allah'a çok şükür ve Allah beterinden saklasın ufak ufak göze geliyoruz. İnsanlar neyi nasıl aldığımızı bilmiyor tabi, söz meclisten dışarı, çok özür dileyerek yazıyorum vay bilmem neyini ....... aldığın arabaya bak, parayı nerden buldun vs vs vs. Maaşallah, hakettin , 3 senedir i* gibi gece gündüz çalışıyorsun birde borca girmişsin Allah ödeme kolaylığı versin diyen çok az. 366.000 de sattığım C'de 6.5 sene mekanik olarak radyatör değişimi ve klima kompressoru değişimi hariç hiç sıkıntı yaşamazken, S i aldığım bir kaç ayda en uzun ömürlü olabilecek parçalar her böyle ortama girdikten sonra arıza verdi Neyse üst taraf duygularımı paylaştığım kısım olsun Araç geçen gün fren hidroliği eksik diye uyarı verince Dot4 hidrolik alıp tamamladım, ön balatalar iyice inceldi herhalde ondan dedim (c320 de gelmişti başıma) , ardından 2 gün geçti tekrar uyarı verince bu işte bir iş var dedim, garajda bir eğildim baktım ki ortalık kan yeri Hortumları kontrol ettim sıkıntı yok fren merkezinde ya da kaliperde sıkıntı var, onu çözeriz bir şekilde size sorum şu Bu fren hidroliği bir gece kalmış orda, lastiğie bir zararı olurmu olmuş mudur? Balata spresi ve peşine bol su ile ordan uzaklaştırdım ama. Ön lastiği değişeyim mi zaten 2 ay oldu çok km yapmadım. 29 Aralık 2019 tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi 2 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 (düzenlendi) bir sorun olmaz. olacak olsa kauçuk hortumlar kauçuktan yapılmazdı. iyi arabanın düşmanı çok olur. bir tür aşağılık kompleksi var insanlarda. eğitimlisinde de var. 29 Aralık 2019 tarihinde Dogan Arsiray tarafından düzenlendi 6 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 Gecmis olsun.Malesefki iyilik duygusunu yansitan fazla cikmiyor. Genelde hep bi icten icten cekememezlik oluyor. Allah beterindrn korusun 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 29 Aralık 2019 Yazar Paylaş 29 Aralık 2019 Dogan Arsiray yazdı: bir sorun olmaz. olacak olsa kauçuk hortumlar kauçuktan yapılmazdı. iyi arabanın düşmanı çok olur. bir tür aşağılık kompleksi var insanlarda. eğitimlisinde de var. Genişlet Acaba o hortumlar farklımıdır diye düşünmüştüm. Maalesef hocam ... Alpay Sumer yazdı: Gecmis olsun.Malesefki iyilik duygusunu yansitan fazla cikmiyor. Genelde hep bi icten icten cekememezlik oluyor. Allah beterindrn korusun Genişlet Yani ben istiyorum ki çevremdeki herkes en iyisini alsın, çok hoşuma gidiyor insanlar iyiye güzele eriştikçe, hep duam Allah'ım herkese gönlündekini ver, kimsenin kimsede gözü kalmasın. Ama insanoğlu işte... 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 Lastiğe değil de, janta zararı olabilir. Fren hidroliği boya söker. Jantın boyasını, yüzeyini iyice temizlemek lazım. Bu arada Allah korumuş. Nazar olsa, korumazdı Kul yapımı sonuçta, bozulur, dert yok. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 29 Aralık 2019 Yazar Paylaş 29 Aralık 2019 Sani Gerşon yazdı: Lastiğe değil de, janta zararı olabilir. Fren hidroliği boya söker. Jantın boyasını, yüzeyini iyice temizlemek lazım. Bu arada Allah korumuş. Nazar olsa, korumazdı Kul yapımı sonuçta, bozulur, dert yok. Genişlet Çok şükür kaza yok, onu en başta ufak olarak atlattık. Jantın dışına gelmemiş, ama içinde olan yeri temizlemeye çalıştım. 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 Allah beterinden saklasın. Sizi bilip tanıyan insanların bu sözleri daha can sıkıcı olur illaki. Yeri geliyor bana da “olum iki araba mı var şimdi evin önünde” diyorlar da bilmiyorlar ikisini toplasa bir şey etmediğini. S olunca al desen kolay kolay kimse cesaret edemez. Alana da saygı gösteren çok az. Vesile ile geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 Furkan Avcı yazdı: Çok şükür kaza yok, onu en başta ufak olarak atlattık. Jantın dışına gelmemiş, ama içinde olan yeri temizlemeye çalıştım. Genişlet @Servet Aydın ne önerir temizlik için acaba. @Buğra Höngül den de tavsiye alabiliriz. 1 Yorum bağlantısı
Muhammed Orak 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 Sani Gerşon yazdı: @Servet Aydın ne önerir temizlik için acaba. @Buğra Höngül den de tavsiye alabiliriz. Genişlet Vakit kaybetmeden 1 kutu balata spreyi ile temizleyin, jantı sokebiliyorsaniz daha detaylı temizleyin, bu tür hidroliklerin boya sokucu özelliği vardı sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 Sani Gerşon yazdı: @Servet Aydın ne önerir temizlik için acaba. @Buğra Höngül den de tavsiye alabiliriz. Genişlet Sıcak su bolca. Yoksa mazot veya solvent 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 Ben de Sani gibi düşünüyorum. Lastiği değil de jantı detaylı temizle bence 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 29 Aralık 2019 Yazar Paylaş 29 Aralık 2019 Bugün geçti sabahtan liftteyim kısmetse bakalım ne çıkacak, orda temizlerim jantı ve lastiği bir kez daha. Özetle lastik için sıkıntılı bir durum yok yani diyebiliriz 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 Şayet sistemde Dot4 varsa borat ester bazlı bir yağ ve pH:6.4 olduğundan kauçuğa zarar vermesi biraz zor ama her türlü verniği ve boyayı rahatlıkla aşındırabilir. Zaten fren hidroliğinin içerisinde daima su bulunur higroskopik olmasının sebebi budur aynı düzeydeki maddeler olan nem nemi çeker bir araya gelmesi kolaydır. Suyun yoğunluğu ise kaynama noktasında etkilidir. (Kuru hidrolik 205 C de kaynarken %3.5 su absorbsiyonlu hidroliğin kaynama noktası 145 C ye düşer) Sonuç itibariyle lastik endişelenmeniz gereken en son bölgedir. Geçmiş olsun. 6 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 (düzenlendi) Geçmiş olsun. Aracınızda nazar duası bulundurun, ayrıca adak kurbanı kesmenizde fayda var. Bazı insanların bakışı mazallah adamı götürür. 29 Aralık 2019 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 29 Aralık 2019 Yazar Paylaş 29 Aralık 2019 Metin Uzunoğlu yazdı: Geçmiş olsun. Aracınızda nazar duası bulundurun, ayrıca adak kurbanı kesmenizde fayda var. Bazı insanların bakışı mazallah adamı götürür. Genişlet Teşekkürler hocam, ikisi de var/yaptık çok şükür. Bu illaki nazardan oldu demiyorum aslında, sonuçta kul yapısı metal vs. hr an her şey olabilir. Biraz duygularımı üst seviyeden paylaşmış olabilirim Koray Demir yazdı: Şayet sistemde Dot4 varsa borat ester bazlı bir yağ ve pH:6.4 olduğundan kauçuğa zarar vermesi biraz zor ama her türlü verniği ve boyayı rahatlıkla aşındırabilir. Zaten fren hidroliğinin içerisinde daima su bulunur higroskopik olmasının sebebi budur aynı düzeydeki maddeler olan nem nemi çeker bir araya gelmesi kolaydır. Suyun yoğunluğu ise kaynama noktasında etkilidir. (Kuru hidrolik 205 C de kaynarken %3.5 su absorbsiyonlu hidroliğin kaynama noktası 145 C ye düşer) Sonuç itibariyle lastik endişelenmeniz gereken en son bölgedir. Geçmiş olsun. Genişlet Detaylı açıklama için teşekkürler hocam, yarın teker sökülür sökülmez ilk iş jantı güzelce temizlemek olacak 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 Gerekli açıklamaları ve yapılması gerekenleri arkadaşlarımız yazmışlar, geçmiş olsun Furkan bey. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 29 Aralık 2019 Yazar Paylaş 29 Aralık 2019 Hüseyin Maviş yazdı: Gerekli açıklamaları ve yapılması gerekenleri arkadaşlarımız yazmışlar, geçmiş olsun Furkan bey. Genişlet Teşekkürler öğretmenim 🙏 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 29 Aralık 2019 Yazar Paylaş 29 Aralık 2019 Recep Selim Kaya yazdı: Allah beterinden saklasın. Sizi bilip tanıyan insanların bu sözleri daha can sıkıcı olur illaki. Yeri geliyor bana da “olum iki araba mı var şimdi evin önünde” diyorlar da bilmiyorlar ikisini toplasa bir şey etmediğini. S olunca al desen kolay kolay kimse cesaret edemez. Alana da saygı gösteren çok az. Vesile ile geçmiş olsun. Genişlet Aynen hocam, yeri gelmişken belirteyim; sitem ettiğim kişiler yüz yüze görüştüğüm hatta akraba vs de dahil olan kişiler, kastım bu platform değildi yazarken o yüzden söz meclisten dışarı dedim 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 Furkan Avcı yazdı: Aynen hocam, yeri gelmişken belirteyim; sitem ettiğim kişiler yüz yüze görüştüğüm hatta akraba vs de dahil olan kişiler, kastım bu platform değildi yazarken o yüzden söz meclisten dışarı dedim Genişlet Yok hocam aksini düşünmedim de geçen ki muhabbetin üstüne denk gelince üzülmedim desem yalan olur. Yorum bağlantısı
Ali Gök 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 10 seneden fazladır arabanın üzerinde olan bir parçanın bozulmasını nazara bağlamayın bence geçmiş olsun en büyük problem böyle olsun 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 29 Aralık 2019 Yazar Paylaş 29 Aralık 2019 Ali Gök yazdı: 10 seneden fazladır arabanın üzerinde olan bir parçanın bozulmasını nazara bağlamayın bence geçmiş olsun en büyük problem böyle olsun Genişlet yok yok bu konu damla oldu aynı parça C320 nin üstünde 17 yıldır vardı Amin, aynı şekilde dua ediyorum, çok şükür bunlar küçük şeyler, olacak tabi Recep Selim Kaya yazdı: Yok hocam aksini düşünmedim de geçen ki muhabbetin üstüne denk gelince üzülmedim desem yalan olur. Genişlet Aman hocam ben üzülmedim sen de üzülme bile, teneke civata yığını işte olacak tabi. Dur orayada bir şiir patlatayım 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 Lifte alınacaksa 4 jantı da güzelce temizlemek iyi olur(hava-lift müsaitse). Zift sökücü(yoksa gaz yağı)+demirtozu sökücü+(yoksa jant veya genel temizleyici)+kil ile temizlerim ben jantları. Tabi bu temizlikten sonra balans kurşunları düşüyor orası ayrı 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 Geçmiş olsun, bende nazara inanan birisiyim. Jantlar temizlenince sıkıntı kalmaz bence. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Aralık 2019 Paylaş 29 Aralık 2019 C yi alınca garajdan çıkamamıştı? Bakım yaptıkça düzelir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts