Mehmet Alev 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: değişimi serviste Ford yetkili serviste ustayla kendimiz yaptıydık, araç lifte alınır, 4 tekerdeki tıpalar gevşetilir ve kendiliğinden yağ akması sağlanır, bu esnada depoya ilave hidrolik konur, 4 tekerdende temiz hidrolik geldiğinde tapalar sıkılır ve gerekirse havalar alınır, servoya birşey olmaz hatta bazen frene basmak bile gerekmez çünki sistem neredeyse hiç hava yapmaz, hatta hiç yapmaz. Üstad frene bas bırak yapmadan o yağ sürekli akmaya devam edecek mi ? Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Mehmet Alev yazdı: Arkadaşlar fren hidrolik yağını değiştireceğim. Daha önce pompala yapıp sonrda OBD'den hava aldırmıştım. Ancak şimdi değiştirirken diyorum ki, fren kaliperindeki deliğe hortumu bağlayıp şırınga ile pompalamadan çeksem zararı olur mu ? Aman hocam, fren şakaya gelmez, boşluk vs olur hava yapar. Yorum bağlantısı
Mehmet Alev 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Furkan Avcı yazdı: Aman hocam, fren şakaya gelmez, boşluk vs olur hava yapar. Daha önce yaptım hocam. İşi bilirseniz çok korkacak bir durum yok. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Kaya 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Mehmet Alev yazdı: Arkadaşlar fren hidrolik yağını değiştireceğim. Daha önce pompala yapıp sonrda OBD'den hava aldırmıştım. Ancak şimdi değiştirirken diyorum ki, fren kaliperindeki deliğe hortumu bağlayıp şırınga ile pompalamadan çeksem zararı olur mu ? Merhaba bende yağı aldim.degisim yapacağım ama bi turlu fırsat bulamadım daha önceki yaptığınız yöntemi biraz acarmisiniz.Yagi tamamen bolastip mi yapıyorsunuz obd den hava almayi Yorum bağlantısı
Deniz Kom 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Ben de değiştirttiğimde hidrolik ısındıktan sonra korkunç hava yapmıştı. Akan trafikte aracı sağa çekip, havasını boşalttıktan sonra 200 ml daha hidrolik ekleyerek sorunumu çödzüm. Yorum bağlantısı
Mehmet Alev 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Sinan Kaya yazdı: Merhaba bende yağı aldim.degisim yapacağım ama bi turlu fırsat bulamadım daha önceki yaptığınız yöntemi biraz acarmisiniz.Yagi tamamen bolastip mi yapıyorsunuz obd den hava almayi bu işlemi en son yapıyorsunuz. her şeyi bitiyor obde cihazından hava alıyorsunuz. Deniz Kom yazdı: Ben de değiştirttiğimde hidrolik ısındıktan sonra korkunç hava yapmıştı. Akan trafikte aracı sağa çekip, havasını boşalttıktan sonra 200 ml daha hidrolik ekleyerek sorunumu çödzüm. ne hidroliği koymuştunuz ? Yorum bağlantısı
Deniz Kom 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Mehmet Alev yazdı: bu işlemi en son yapıyorsunuz. her şeyi bitiyor obde cihazından hava alıyorsunuz. ne hidroliği koymuştunuz ? Fren hidroliği Dot4. Usta biraz dikkatsiz iş yapınca hava yaptırdı sisteme. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Eylül 2020 Yazar Paylaş 29 Eylül 2020 (düzenlendi) Mehmet Alev yazdı: Arkadaşlar fren hidrolik yağını değiştireceğim. Daha önce pompala yapıp sonrda OBD'den hava aldırmıştım. Ancak şimdi değiştirirken diyorum ki, fren kaliperindeki deliğe hortumu bağlayıp şırınga ile pompalamadan çeksem zararı olur mu ? Hocam bende kendim değiştirdim. Şırınga değil de sürekli vakum yapacak bir şey olursa daha iyi olur. Fısfıs şişesinin başlığıyla bile yapan var. Ben iki kişi ile bas-bırak şeklinde yaptım. 29 Eylül 2020 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Koray Demir 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Metin Taşcı yazdı: ben sanayide 2-3 yer gezdim hiç biri fren sıvısından anlamıyor. ömürlük değişmez diyen var, yaparsak hava yapar mesüliyet kabul etmem diyen bile var. ustanın birine yaptırayım dedim 125 liraya rbf 660 aldım, gittim ustaya elimi yıkayıp gelene kadar açmış sol önün vidasını olduğu gibi boşaltmış hidroliği sonra yukardan ekledi her tekerden 1-2 sefer hava aldı işlem tamam dedi, fren pedalı aşırı hissizleşti, sünger gibi oldu. bende araştırdım youtubeda bikaç video izledim ve kendim değiştirmeye karar verdim. n11 altunpetrolden motul 5.1 aldım (geriye dönük uyumlu *** dot 5 değil, dot 5.1 ) akvaryumcudan 50cm akvaryum hortumu aldım, birde kapalı veya acık ağız 8 veya 9 anahtar aldım. yattım aracın altına akvaryum hortumu bağladım hava alma yerine ve aracı calıstırıp 1 kişi direksiyonda iken fren pedalı basılıyken vidayı gevşettim hemen kapattım, sonra fren pedalı tekrar pompandı, fren pedalı basılıyken vidayı tekrar actım ve akvaryum hortumu doldu, bu işlemden sonra sürekli pompalayabilirsiniz çünkü akvaryum hortumu doldugu için içine hava çekme ihtimalı yok. bu işlemi fren merkezine en uzak olan yerden en yakın olan yere doğru yapıyorsunuz. (yani sağ arka- sol arka-sağ ön-sol ön) yarım litre hidrolik yeterli geliyor. bu işlem sonrasında fren pedalı muhtesem oldu, ayagımı pedala koydugum an ısırmaya başladı, arka kampanalar cok güzel calısıyor. ekleme:akvaryum hortumunu bi pet şişenin sokun, akan hidrolik orada toplansın. Bosch Car servislere gidebilirsiniz hidrolik değişim cihazı ile hava yaptırmadan otomatik olarak yenileme işlemi yapabiliyorlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Alev 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 Bizim burada otopratik var. aradım. Fren hidrolik kutusunu makineye bağlıyorlarmış. oradan basınçla yeni hidroliği veriyorlarmış. Alttan yenileri çıkınca kapatıp teslim ediyorlar. 50 lira istediler. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 30 Eylül 2020 Yazar Paylaş 30 Eylül 2020 50 lira gayet makul. 4 lastiği sökmesi zaten angaryası. Yorum bağlantısı
Onur Solmaz 29 Ekim 2020 Paylaş 29 Ekim 2020 Değerli forumdaşlar. 2012 model focus 3’ün fren hidroliğini değiştirmek istedim, özel servisteki usta kesinlikle değiştirme yıllarca değişmediği için kaçak yapar dedi. Bu bilgiyi yetkili servis de doğruladı. Sizce 8 yıldır değişmemiş hidroliği değiştirmek faydadan çok zarar mı olur? Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 29 Ekim 2020 Paylaş 29 Ekim 2020 Biz iki senede bir boşuna değiştiriyoruz demekki 8 sene sıkıntı çıkarmadiysa 😳 Yorum bağlantısı
Onur Solmaz 29 Ekim 2020 Paylaş 29 Ekim 2020 (düzenlendi) Ahmet İhsan Akşen yazdı: Biz iki senede bir boşuna değiştiriyoruz demekki 8 sene sıkıntı çıkarmadiysa 😳 Fren hidroliği su tutan bir sıvı olduğu için sizin yaptığınız en doğrusu ve atmosferdeki nemi bünyesine hapsetme özelliği var. Bu nemden kaynaklı su sistemi zamanla korozyona uğratıyor ve yeni fren hidroliği eskisine nazaran tabiri caizse daha agresif bir yapıda ve paslı bölgelerden ve eski sızdırmazlık elemanlarından kaçak yapma eğiliminde. Burda asıl merak ettiğim Focusun fren sisteminde 8 yıl ya da daha uzun süre kullanımdan sonra hidrolik değiştiren bir üyemiz var mı? Son olarak fikirlerinize ve tecrübelerinize açığım. 29 Ekim 2020 tarihinde Onur Solmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 29 Ekim 2020 Paylaş 29 Ekim 2020 Biz iki senede bir boşuna değiştiriyoruz demekki 8 sene sıkıntı çıkarmadiysa [emoji15]15 yıldır değiştirmedim ne eksildi ne artti ford ne koyduysa o yaza girişte değiştiririm artık [emoji3] Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Onur Solmaz yazdı: Değerli forumdaşlar. 2012 model focus 3’ün fren hidroliğini değiştirmek istedim, özel servisteki usta kesinlikle değiştirme yıllarca değişmediği için kaçak yapar dedi. Bu bilgiyi yetkili servis de doğruladı. Sizce 8 yıldır değişmemiş hidroliği değiştirmek faydadan çok zarar mı olur? MEşakatli bi iş olduğu için bu tip yalanlarla parasını verseniz de yapmak istemiyorlar. Ne ayıp... 2 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Onur Solmaz yazdı: Fren hidroliği su tutan bir sıvı olduğu için sizin yaptığınız en doğrusu ve atmosferdeki nemi bünyesine hapsetme özelliği var. Bu nemden kaynaklı su sistemi zamanla korozyona uğratıyor ve yeni fren hidroliği eskisine nazaran tabiri caizse daha agresif bir yapıda ve paslı bölgelerden ve eski sızdırmazlık elemanlarından kaçak yapma eğiliminde. Burda asıl merak ettiğim Focusun fren sisteminde 8 yıl ya da daha uzun süre kullanımdan sonra hidrolik değiştiren bir üyemiz var mı? Son olarak fikirlerinize ve tecrübelerinize açığım. Bende 2010 mazda 3 vardı. Alt takım ve şase Focus ile aynıdır bilen bilir. İlk sahibi kadın silecek suyunu fren yağı haznesine doldurmuş az bir şey. Serviste de fren yağını değiştirmişler hemen. Ben bu olaydan 6 sene üstüne yağı değiştirdim. Sonraki 1 sene boyunca yağda hiç eksiltme olmadı. Faydası oldu 1 Yorum bağlantısı
Onur Solmaz 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: MEşakatli bi iş olduğu için bu tip yalanlarla parasını verseniz de yapmak istemiyorlar. Ne ayıp... Teşekkür ederim. Aklıma geldi ama konduramadım. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bende 2010 mazda 3 vardı. Alt takım ve şase Focus ile aynıdır bilen bilir. İlk sahibi kadın silecek suyunu fren yağı haznesine doldurmuş az bir şey. Serviste de fren yağını değiştirmişler hemen. Ben bu olaydan 6 sene üstüne yağı değiştirdim. Sonraki 1 sene boyunca yağda hiç eksiltme olmadı. Faydası oldu Teşekkür ederim beklediğim cevap geldi galiba. 30 Ekim 2020 tarihinde Onur Solmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 fren yağı işini nedense öğrenemedi kendi usta diyenler otomotnilde en basit işlerden üstelik. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Bi hidrolik birde ısıtma bujisi, usta bulmak zor malesef. Ben şanslıyım Korkuteli nde buldum ikisini de yaptı sağolsun. Yorum bağlantısı
Onur Solmaz 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: fren yağı işini nedense öğrenemedi kendi usta diyenler otomotnilde en basit işlerden üstelik. Çağlar Abi siz ne düşünüyorsunuz 8 yıllık sistemin hidrolik değişimi hakkında? Kaçak oluşması ihtimal dahilinde mi sizce? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 2 yıl değişim peryiodu var, değişmedikçe havadan kaptığı nem ile türlü türlü dertler açıyor. 1 1 Yorum bağlantısı
Onur Solmaz 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Değiştirince tecrübelerimi aktaracağım. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Bir ekleme yapayım. Değişim periyodu 2 yıl/30.000 km hangisi önce dolarsa. 2 Yorum bağlantısı
Onur Solmaz 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Koray Demir yazdı: Bir ekleme yapayım. Değişim periyodu 2 yıl/30.000 km hangisi önce dolarsa. Bu değişimi kazasız belasız atlatırsam bundan sonra 2 yılda bir değiştireceğim. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts