Doğan Arşiray 22 Haziran 2020 Paylaş 22 Haziran 2020 illaki aşağıdan boşaltılması lazım, o da çok riskli kırıldımı kaliperi söküp tornacıya gitmeniz lazım. o nedenle ustaya yaptırın. Yorum bağlantısı
Ali Gök 22 Haziran 2020 Paylaş 22 Haziran 2020 kendiniz asla el atmayın. arabanın en önemli yeri fren mutlaka ustası yapsın . sorun yoksa boşuna uğraşmayın derim . beklenti ölçüsünde hissedilcek bir fark olacağını sanmıyırum. kolay iş değil bütün fren sisteminin havasını almak vs vaktiyle kaliper değiştiydim epey bi miktar fren hidroliği boşalşmış araba da havasını alıp tamamlamak için epeyce uğraşıldıydı Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 22 Haziran 2020 Paylaş 22 Haziran 2020 ben kendim yapmıştım çok zor bir işlem değil ama eliniz yatkın değilse bulaşmayın 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 22 Haziran 2020 Paylaş 22 Haziran 2020 (düzenlendi) Mehmet Cihat yazdı: ben kendim yapmıştım çok zor bir işlem değil ama eliniz yatkın değilse bulaşmayın Elim yatkında yerim müsayit değil maalesef. Peki nasıl yaptınız anlatırmısınız ? https://urun.n11.com/diger-filtreler/orijinal-bosch-dot-4-fren-hidroligi-yagi-1-litre-P388509072 bu yağı aldım yorumları iyi daha önce po kullanıyordum sanki biraz piyasa malı gibi po her tamircide po var 22 Haziran 2020 tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 22 Haziran 2020 Yazar Paylaş 22 Haziran 2020 Önümüzdeki haftasonu kendim değiştireceğim. Bagajda geziyor hidrolikler 2 aydır. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 22 Haziran 2020 Paylaş 22 Haziran 2020 Metin Taşcı yazdı: saniyede kesinlikle değiştirtmeyin. kesinlikle anlamıyorlar. değişmez vs diyerek geçiştiriyorlar. akvaryum hortumu kullanmadan kesinlikle açtırmayın. işlem aslında cok basit. önce en uzak yer olan sağ arkadan başlıyorsunuz. akvaryum hortumunu fren kaliperine bağlayıp freni 5-10 kere pompalıyorsunuz. sonra fren pedalına basarken (fren pedalından cekmiyorsunuz) vanasını acıp kapatıyorsunuz. akvaryum hortumu olmadan yapılırsa içine hava cekme ihtimalı var. bu arada işleme baslamadan önce fren sıvı tankını şırıngayla cekip hidrolik ekleyin. ekleme: dot 4 yerine dot 5.1 kullanmanız daha iyi olur. yada ate typ2000 dot4 gibi kaliteli fren sıvısı kullanabilirisiniz. ek2: dot 5 slikon bazlı olduğu için kullanılmaz. uygun olan 5.1 Merhaba valla ben bunu aldım https://urun.n11.com/diger-filtreler/orijinal-bosch-dot-4-fren-hidroligi-yagi-1-litre-P388509072 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 22 Haziran 2020 Paylaş 22 Haziran 2020 Metin Taşcı yazdı: Geç olmadıysa iptal edip motul 5.1 almanız cok daha iyi olur. Islak-kuru Kaynama derecesi cok daha yüksek ekleme: bosch dot 4: Dry boiling point (°C) ≥230 Wet boiling point (°C) ≥155 motul 5.1: Dry boiling point 269c Wet boiling point 187c Geç oldu şuan malesef kargoya verilmiş birde motulun 1 lt si 90 tl civarına geliyor 2 katından pahalı bosch işimi görür gibi geliyor , en azından po dan iyidir bence. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 22 Haziran 2020 Paylaş 22 Haziran 2020 Murat Öngür yazdı: Merhaba valla ben bunu aldım https://urun.n11.com/diger-filtreler/orijinal-bosch-dot-4-fren-hidroligi-yagi-1-litre-P388509072 Aynısını aldım, değişimi bekliyor, 20 yaşındaki araçta bakalım nasıl fark olacak Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 22 Haziran 2020 Paylaş 22 Haziran 2020 Motul 5.1 tavsiye ederim. Pedal hissini değiştirmişti Giulietta'da. Yorum bağlantısı
Fırat Önal 22 Haziran 2020 Paylaş 22 Haziran 2020 (düzenlendi) Bende en yakın zamanda değişeceğim. 2011 model araba 6 yıldır bende. Sanırım benden önce kimse değişmemiştir.Focus 2.5 içinde uygundur sanırım motul 5.1. Videoda frenlemede ciddi fark var.0,8 saniye iyi bir rakam. Alacağımız ürün bu mu? Sanırım 1 litresi yok. https://www.hepsiburada.com/motul-dot-5-1-100-sentetik-fren-hidroligi-500-ml-p-HBV00000873N0 22 Haziran 2020 tarihinde Fırat Önal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 22 Haziran 2020 Paylaş 22 Haziran 2020 Evet, fren sıvıları 0,5 litre satılıyor genelde. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 22 Haziran 2020 Paylaş 22 Haziran 2020 Köksal Yılmaz yazdı: Aynısını aldım, değişimi bekliyor, 20 yaşındaki araçta bakalım nasıl fark olacak bende yorumlara bakarak aldım gayet iyi yorumlar aldım heleki piyasa ürünü olan po ve feredo yağlardan sonra fark yaratacağından eminim, sonuç da fren ile ilgilenen firma fren yağını da iyi yapacaktır diye düşündüm Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 22 Haziran 2020 Paylaş 22 Haziran 2020 Merhabalar geçtiğimiz gün 2 senelik ömrünü tamamlamasının ardından tekrardan WÜRT markasının değişim cihazıyla Mobil marke DOT4 ile değişim yaptırdım.Gayet pratik ve zahmetsiz şekilde değişim gerçekleşti. 130 TL gibi bir rakama aklımda soru işareti olmadan 2 sene daha aracımı kullanabilirim. Çıkan yağın rengi koyulaşmıştı. Yorum bağlantısı
Fırat Önal 22 Haziran 2020 Paylaş 22 Haziran 2020 Osman Ünal2 yazdı: Merhabalar geçtiğimiz gün 2 senelik ömrünü tamamlamasının ardından tekrardan WÜRT markasının değişim cihazıyla Mobil marke DOT4 ile değişim yaptırdım.Gayet pratik ve zahmetsiz şekilde değişim gerçekleşti. 130 TL gibi bir rakama aklımda soru işareti olmadan 2 sene daha aracımı kullanabilirim. Çıkan yağın rengi koyulaşmıştı. Peki değişim sonrası frenlerde fark oldumu? Yorum bağlantısı
Murat Öngür 23 Haziran 2020 Paylaş 23 Haziran 2020 Osman Ünal2 yazdı: Merhabalar geçtiğimiz gün 2 senelik ömrünü tamamlamasının ardından tekrardan WÜRT markasının değişim cihazıyla Mobil marke DOT4 ile değişim yaptırdım.Gayet pratik ve zahmetsiz şekilde değişim gerçekleşti. 130 TL gibi bir rakama aklımda soru işareti olmadan 2 sene daha aracımı kullanabilirim. Çıkan yağın rengi koyulaşmıştı. nerede yaptırdınız bu işlemi ? Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 23 Haziran 2020 Paylaş 23 Haziran 2020 Murat Öngür yazdı: nerede yaptırdınız bu işlemi ? Kartal Oto Sanayi'de Özkara Madeni Yağlar'da B-7 blokta tavsiye ederim. Frene bas çek muhabbeti yok. Bosch Car Service 200 Tl fiyat verdi aynı işlem için 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 23 Haziran 2020 Paylaş 23 Haziran 2020 Osman Ünal2 yazdı: Kartal Oto Sanayi'de Özkara Madeni Yağlar'da B-7 blokta tavsiye ederim. Frene bas çek muhabbeti yok. Bosch Car Service 200 Tl fiyat verdi aynı işlem için ben kendi servisim ile konuştum bugün tüm rekorları açıp boşaltıcaz hidroliği , tamamen boşaltırız dedi. Birde bakımda var yag yag filtresi mazot v kayış hepsi değişecek. hidrolik hortumunu söktüğünde akıcı su gibi olduğundan hortumda kalmıyormuş çabuk boşalıyormuş Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 23 Haziran 2020 Paylaş 23 Haziran 2020 ben kendi servisim ile konuştum bugün tüm rekorları açıp boşaltıcaz hidroliği , tamamen boşaltırız dedi. Birde bakımda var yag yag filtresi mazot v kayış hepsi değişecek. hidrolik hortumunu söktüğünde akıcı su gibi olduğundan hortumda kalmıyormuş çabuk boşalıyormuş Hortum şart, bir ucu rekorda diğer ucu pet şişede olsun pet şişenin içinede yağ haznesi den çekeceğiniz yağı koyun geri çekerse hava yerine yağ çeksin şişeden yutube de epey video var aslında kritik durum hava almaması ve tahliye rekorunun kırılmaması yoksa söker tornaciya gidersiniz Yorum bağlantısı
Murat Öngür 24 Haziran 2020 Paylaş 24 Haziran 2020 Levent Güzelkalp yazdı: Hortum şart, bir ucu rekorda diğer ucu pet şişede olsun pet şişenin içinede yağ haznesi den çekeceğiniz yağı koyun geri çekerse hava yerine yağ çeksin şişeden yutube de epey video var aslında kritik durum hava almaması ve tahliye rekorunun kırılmaması yoksa söker tornaciya gidersiniz bakalım bugün yapacağız inş bir şey olmaz bu arada bakım yapalı bir sene olduğundan bakım da yapacağız araba baya bi rahatlayacak Yorum bağlantısı
Murat Öngür 24 Haziran 2020 Paylaş 24 Haziran 2020 Yağı değiştirdik her lastikten ayrı ayrı 2 ser kere hava alındı frenler gayet iyi tutuyor. Yanlız psikojikmi bilmiyorum ama sanki fren bir tık yumuşak gibi geldi 😊 bir yerde de hidrolik yağ değişince pedal da biraz yumuşama normal yazıyor kullandıkça normale döner yazıyor; ne kadar doğru bilmiyorum tabi. Ama genel olarak frenler iyi tutuyor Yorum bağlantısı
Murat Öngür 25 Haziran 2020 Paylaş 25 Haziran 2020 (düzenlendi) Metin Taşcı yazdı: Tam tersi taş gibi olması lazım. Fren sıvısı nem çektikçe yumuşar Bilmiyorum tüm havalar alındı kaçak yok fren sıvısıda maksimumda tutuşu da gayet iyi. Yada bilmiyorum psikolojik dir pompala bas işini frene alışkınsın diye usta bana yaptırdı Şuan tekrar tanıdık vasıtasıyla frenci bir usta ile görüştüm eski hidrolik özelliğini kaybetti için yada kaybetmeye başladığı için sertleşir yeni hidrolik daha yumuşak olur diyorlar özellikle yeni tip araçlarda , bu sert fren eskiden kaldı doğan şahin gibi kara fren sisteminden diyor. 25 Haziran 2020 tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 27 Haziran 2020 Paylaş 27 Haziran 2020 Bizim usta değişim sırasında servo zarar görüyor dedi, bas çek sırasından falan doğru mudur? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Haziran 2020 Paylaş 27 Haziran 2020 (düzenlendi) değişimi serviste Ford yetkili serviste ustayla kendimiz yaptıydık, araç lifte alınır, 4 tekerdeki tıpalar gevşetilir ve kendiliğinden yağ akması sağlanır, bu esnada depoya ilave hidrolik konur, 4 tekerdende temiz hidrolik geldiğinde tapalar sıkılır ve gerekirse havalar alınır, servoya birşey olmaz hatta bazen frene basmak bile gerekmez çünki sistem neredeyse hiç hava yapmaz, hatta hiç yapmaz. 27 Haziran 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 29 Haziran 2020 Paylaş 29 Haziran 2020 fren daha öncekinden yumuşak gelmişti havaları bir kaç kere alındıktan sonra cuma akşamı uzun yola çıktım ist eskişehir arası . hızda yaptım yoğun trafik de de araç kullandım hatta yol boş iken , 100 110 ile ile giderken sert ani fren yaptım en az 10 kere araç resmen çivileniyor. fren sadece eskiye göre daha yumuşak. Yada bas pompala işlemini uzun süre ben yaptığımdan benim hisler gitti yeğenime kullandırdım arabayı bence gayet normal dedi. Benim psikoloji gitti galiba Yorum bağlantısı
Mehmet Alev 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Arkadaşlar fren hidrolik yağını değiştireceğim. Daha önce pompala yapıp sonrda OBD'den hava aldırmıştım. Ancak şimdi değiştirirken diyorum ki, fren kaliperindeki deliğe hortumu bağlayıp şırınga ile pompalamadan çeksem zararı olur mu ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts