İçeriğe Yönlendir

Fren Hidroliği Değişimi

Mustafa Arıkan

Recommended Posts

Doğan Arşiray

illaki aşağıdan boşaltılması lazım, o da çok riskli kırıldımı kaliperi söküp tornacıya gitmeniz lazım. o nedenle ustaya yaptırın.

Yorum bağlantısı

kendiniz asla el atmayın. arabanın en önemli yeri fren mutlaka ustası yapsın .

sorun yoksa boşuna uğraşmayın derim . beklenti ölçüsünde hissedilcek bir fark olacağını sanmıyırum. kolay iş değil bütün fren sisteminin havasını almak vs

vaktiyle kaliper değiştiydim epey bi miktar fren hidroliği boşalşmış araba da havasını alıp tamamlamak için epeyce uğraşıldıydı

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

ben kendim yapmıştım çok zor bir işlem değil ama eliniz yatkın değilse bulaşmayın 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)
Mehmet Cihat yazdı:

ben kendim yapmıştım çok zor bir işlem değil ama eliniz yatkın değilse bulaşmayın 

Elim yatkında yerim müsayit değil maalesef.

Peki nasıl yaptınız anlatırmısınız ?

https://urun.n11.com/diger-filtreler/orijinal-bosch-dot-4-fren-hidroligi-yagi-1-litre-P388509072 

bu yağı aldım yorumları iyi daha önce po kullanıyordum sanki biraz piyasa malı gibi po her tamircide po var  :)  

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Önümüzdeki haftasonu kendim değiştireceğim. Bagajda geziyor hidrolikler 2 aydır.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Metin Taşcı yazdı:

saniyede kesinlikle değiştirtmeyin. kesinlikle anlamıyorlar. değişmez vs diyerek geçiştiriyorlar.

akvaryum hortumu kullanmadan kesinlikle açtırmayın. 

işlem aslında cok basit. önce en uzak yer olan sağ arkadan başlıyorsunuz. akvaryum hortumunu fren kaliperine bağlayıp freni 5-10 kere pompalıyorsunuz. sonra fren pedalına basarken (fren pedalından cekmiyorsunuz) vanasını acıp kapatıyorsunuz. akvaryum hortumu olmadan yapılırsa içine hava cekme ihtimalı var.

bu arada işleme baslamadan önce fren sıvı tankını şırıngayla cekip hidrolik ekleyin.

ekleme: dot 4 yerine dot 5.1 kullanmanız daha iyi olur. yada ate typ2000 dot4 gibi kaliteli fren sıvısı kullanabilirisiniz.

ek2: dot 5 slikon bazlı olduğu için kullanılmaz. uygun olan 5.1

Merhaba valla ben bunu aldım

https://urun.n11.com/diger-filtreler/orijinal-bosch-dot-4-fren-hidroligi-yagi-1-litre-P388509072

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Metin Taşcı yazdı:

Geç olmadıysa iptal edip motul 5.1 almanız cok daha iyi olur. Islak-kuru Kaynama derecesi cok daha yüksek

ekleme: 

bosch dot 4:

Dry boiling point (°C)
≥230
Wet boiling point (°C)
≥155

motul 5.1:

Dry boiling point 269c
Wet boiling point 187c

Geç oldu şuan malesef kargoya verilmiş :) birde motulun 1 lt si 90 tl civarına geliyor 2 katından pahalı bosch işimi görür gibi geliyor , en azından po dan iyidir bence. 

Yorum bağlantısı
Fırat Önal
(düzenlendi)

Bende en yakın zamanda değişeceğim. 2011 model araba 6 yıldır bende. Sanırım benden önce kimse değişmemiştir.Focus 2.5 içinde uygundur sanırım motul 5.1.  Videoda frenlemede ciddi fark var.0,8 saniye iyi bir rakam. 

Alacağımız ürün bu mu? Sanırım 1 litresi yok. 

https://www.hepsiburada.com/motul-dot-5-1-100-sentetik-fren-hidroligi-500-ml-p-HBV00000873N0

tarihinde Fırat Önal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Köksal Yılmaz yazdı:

Aynısını aldım, değişimi bekliyor, 20 yaşındaki araçta bakalım nasıl fark olacak

bende yorumlara bakarak aldım gayet iyi yorumlar aldım heleki piyasa ürünü olan po ve feredo yağlardan sonra fark yaratacağından eminim, sonuç da fren ile ilgilenen firma fren yağını da iyi yapacaktır diye düşündüm

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2

Merhabalar geçtiğimiz gün 2 senelik ömrünü tamamlamasının ardından tekrardan WÜRT markasının değişim cihazıyla Mobil marke DOT4 ile değişim yaptırdım.Gayet pratik ve zahmetsiz şekilde değişim gerçekleşti. 130 TL gibi bir rakama aklımda soru işareti olmadan 2 sene daha aracımı kullanabilirim. Çıkan yağın rengi koyulaşmıştı. 

Yorum bağlantısı
Fırat Önal
Osman Ünal2 yazdı:

Merhabalar geçtiğimiz gün 2 senelik ömrünü tamamlamasının ardından tekrardan WÜRT markasının değişim cihazıyla Mobil marke DOT4 ile değişim yaptırdım.Gayet pratik ve zahmetsiz şekilde değişim gerçekleşti. 130 TL gibi bir rakama aklımda soru işareti olmadan 2 sene daha aracımı kullanabilirim. Çıkan yağın rengi koyulaşmıştı. 

Peki değişim sonrası frenlerde fark oldumu?

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Osman Ünal2 yazdı:

nerede yaptırdınız bu işlemi ? 

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2
Murat Öngür yazdı:

nerede yaptırdınız bu işlemi ? 

Kartal Oto Sanayi'de Özkara Madeni Yağlar'da B-7 blokta tavsiye ederim. Frene bas çek muhabbeti yok. Bosch Car Service 200 Tl fiyat verdi aynı işlem için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Osman Ünal2 yazdı:

Kartal Oto Sanayi'de Özkara Madeni Yağlar'da B-7 blokta tavsiye ederim. Frene bas çek muhabbeti yok. Bosch Car Service 200 Tl fiyat verdi aynı işlem için

ben kendi servisim ile konuştum bugün tüm rekorları açıp boşaltıcaz hidroliği , tamamen boşaltırız dedi. Birde bakımda var yag yag filtresi mazot v kayış hepsi değişecek.

hidrolik hortumunu söktüğünde akıcı su gibi olduğundan hortumda kalmıyormuş çabuk boşalıyormuş 

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
ben kendi servisim ile konuştum bugün tüm rekorları açıp boşaltıcaz hidroliği , tamamen boşaltırız dedi. Birde bakımda var yag yag filtresi mazot v kayış hepsi değişecek.

hidrolik hortumunu söktüğünde akıcı su gibi olduğundan hortumda kalmıyormuş çabuk boşalıyormuş 

Hortum şart, bir ucu rekorda diğer ucu pet şişede olsun pet şişenin içinede yağ haznesi den çekeceğiniz yağı koyun geri çekerse hava yerine yağ çeksin şişeden yutube de epey video var aslında kritik durum hava almaması ve tahliye rekorunun kırılmaması yoksa söker tornaciya gidersiniz

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Levent Güzelkalp yazdı:

Hortum şart, bir ucu rekorda diğer ucu pet şişede olsun pet şişenin içinede yağ haznesi den çekeceğiniz yağı koyun geri çekerse hava yerine yağ çeksin şişeden yutube de epey video var aslında kritik durum hava almaması ve tahliye rekorunun kırılmaması yoksa söker tornaciya gidersiniz

bakalım bugün yapacağız inş bir şey olmaz bu arada bakım yapalı bir sene olduğundan bakım da yapacağız araba baya bi rahatlayacak 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Yağı değiştirdik her lastikten ayrı ayrı 2 ser kere hava alındı frenler gayet iyi tutuyor. Yanlız psikojikmi bilmiyorum ama sanki fren bir tık yumuşak gibi geldi 😊 bir yerde de hidrolik yağ değişince pedal da biraz yumuşama normal yazıyor kullandıkça normale döner yazıyor; ne kadar doğru bilmiyorum tabi. Ama genel olarak frenler iyi tutuyor

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)
Metin Taşcı yazdı:

Tam tersi taş gibi olması lazım. Fren sıvısı nem çektikçe yumuşar 

Bilmiyorum tüm havalar alındı kaçak yok fren sıvısıda maksimumda tutuşu da gayet iyi.

Yada bilmiyorum psikolojik dir pompala bas işini frene alışkınsın diye usta bana yaptırdı :)  Şuan tekrar tanıdık vasıtasıyla frenci bir usta ile görüştüm

eski hidrolik özelliğini kaybetti için yada kaybetmeye başladığı için sertleşir yeni hidrolik daha yumuşak olur diyorlar özellikle yeni tip araçlarda , bu sert fren eskiden kaldı doğan şahin gibi kara fren sisteminden diyor.

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat

Bizim usta değişim sırasında servo zarar görüyor dedi, bas çek sırasından falan doğru mudur?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

değişimi serviste Ford yetkili serviste ustayla kendimiz yaptıydık, araç lifte alınır, 4 tekerdeki tıpalar gevşetilir ve kendiliğinden yağ akması sağlanır, bu esnada depoya ilave hidrolik konur, 4 tekerdende  temiz hidrolik geldiğinde tapalar sıkılır ve gerekirse havalar alınır, servoya birşey olmaz hatta bazen frene basmak bile gerekmez çünki sistem neredeyse hiç hava yapmaz, hatta hiç yapmaz.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

fren daha öncekinden yumuşak gelmişti havaları bir kaç kere alındıktan sonra cuma akşamı uzun yola çıktım ist eskişehir arası . hızda yaptım yoğun trafik de de araç kullandım hatta yol  boş iken , 100 110 ile ile giderken sert ani fren yaptım en az 10 kere araç resmen çivileniyor. fren sadece eskiye göre daha yumuşak. Yada bas pompala işlemini uzun süre ben yaptığımdan benim hisler gitti :) yeğenime kullandırdım arabayı bence gayet normal dedi. Benim psikoloji gitti galiba :) 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Alev

Arkadaşlar fren hidrolik yağını değiştireceğim. Daha önce pompala yapıp sonrda OBD'den hava aldırmıştım.

Ancak şimdi değiştirirken diyorum ki, fren kaliperindeki deliğe hortumu bağlayıp şırınga ile pompalamadan çeksem zararı olur mu ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...