İçeriğe Yönlendir

Fren Hidroliği Değişimi

Mustafa Arıkan

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Fren yağı motor suyu gibi kolay kaçak yapan bir şey değil. Eski yağlarla kullanmak da tehlikeli. Ani frenlemede yağ görevini yerine getiremezse, içinde hava kabarcıkları oluşursa, çok erken sıcaklıklarda kaynarsa istenilen fren mesafesini sağlayamazsınız. Değiştirmek en mantıklısı

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Onur Solmaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Fren yağı motor suyu gibi kolay kaçak yapan bir şey değil. Eski yağlarla kullanmak da tehlikeli. Ani frenlemede yağ görevini yerine getiremezse, içinde hava kabarcıkları oluşursa, çok erken sıcaklıklarda kaynarsa istenilen fren mesafesini sağlayamazsınız. Değiştirmek en mantıklısı

Dediğinize benzer bir tatsız tecrübe yaşadım. Belki sebebi başka bir arızadır bilemiyorum ama, uzun süreli, bol frenli bir çevre yolu sürüşü ve ardından rampa inişinden sonra aracımın frenleri aşırı serleşti. Sanki stop etmiş gibi oldu, son anda aklıma freni pompalayarak basmak geldi ve bu sayede kırmızı ışıkta duran araçlara çarpmaktan son anda kurtuldum. Pazartesi günü otopratikte makineyle değişim yapacaklar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Onur Solmaz

Değerli forumdaşlar. İki gün önce değişim yapıldı fren tepkilerinde çok önemli bir değişiklik olmamıştı. 700 km kadar yol uzun yol yaptım. Aracımın ilk dokunuşta tutmaya başlayan frenleri adeta Bmc kamyonlardaki gibi daha aşağıda tutmaya başladı ve iki kademeli oldu. Biraz basınca tutar gibi oluyor ama frenleme için pedala daha fazla basmak gerekiyor. Büyük ihtimalle hava kaldı. İzmirde bir usta bulup tekrar kontrol ettirecem. Şu an için kaçak görünmüyor. Tecrübelerimi aktarmaya devam edeceğim.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Murat Öngür

merhaba 

Fren hidrolik yağı değişimini kendimiz yapabilirmiyiz ? Sağ arka tekerdeki civatayı gevşetip içerideki yağı boşattıkdan sonra yeni yağ ekleyip pompala bas uygulaması ile kendimiz yağı değiştirebilirmiyiz ?

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ali Gülmez

fren hidrolik kabındaki yağı periyodik olarak yenilesem tüm tesisattaki yağ zaman içinde sıfırlanır mı yoksa illa tekerlerin oradan boşaltmak mı lazım ?

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ali Gülmez yazdı:

fren hidrolik kabındaki yağı periyodik olarak yenilesem tüm tesisattaki yağ zaman içinde sıfırlanır mı yoksa illa tekerlerin oradan boşaltmak mı lazım ?

Haznedeki yağ yalnızca yedek. Sirküle eden bir sistem yok. Tekerdeki kısım boşalırsa orayı doldurur sadece 🙂

Tekerlerden tahliye ederken üstten yenisi doldurulursa en doğrusu olur. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

tekerin birindeki tıpayı gevşetin, yağ akarken üstten ilave edin, temiz yağ gelince kapatın tıpayı, hava almak gerekmez, bunu lifte alıp 4 tekerde aynı anda yaparsanız daha güzel olur, kolay olur babında...

yağ eskidi vs. yok frende ısındıda kaynadı bunlar olmaz, Ferrarimi bu ısınacak, balatam gidiyor 200k sizce ısınıyormudur? :) fren hidroliğinde nem önemli, buna bakacaksınız, ölçtürün nem yoksa devam...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Yeter yazdı:

Frenler şişiyor eğer şehir içinde çok fren kullanırsam bariz hissediyorum. 

hidroliği ölçtür nem oranına bak önce :) normalse vakumda sorun olabilir...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

hidroliği ölçtür nem oranına bak önce :) normalse vakumda sorun olabilir...

2001 model s40 ın içinden jöle kıvamında hidrolik aktığını gözlerimle gördüm arkadaş fren tutmuyor araçta sorun var deyince arkadaşın garajında kendimiz değiştirmiştik

tarihinde Ali Gülmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mehmet Yeter yazdı:

Frenler şişiyor eğer şehir içinde çok fren kullanırsam bariz hissediyorum. 

Kaç yaşında araba değiştir gitsin neyini ölçtüreceksin, görünen hidrolik ölçüm istemez

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

İki adet 0,5lt lik Ate fren hidroliği aldım, ustaya teslim ettim, aracı lifte kaldırıp en arka sağdan başlayarak sırayla eski hidroliği akıttı ve eksildikçe yedek depoya ekledi, ön tekerlere göre arka tekerlerden daha çok akıttı, 1 litre olmadı ama 0,8litre kadar eklemiş olduk.Arabam daha 48binde 2017 modeldi.Frenler öncesine göre çok daha hassas ve iyi tutuyor, çok fazla kuvvet uygulamadan aracı yavaşlatıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...