İçeriğe Yönlendir

Renault Symbol 2011 Model 1.5 dCi'ler Nasıldır?

Samet Sevinç

Recommended Posts

Samet Sevinç

Arkadaşlar başlıktan anlaşılacağı üzere Renault Symbol'ün 2011 Model 1.5 dCi versiyonunu sizlere danışmak istedim. Bu aracı nasıl bilirsiniz? Donanım paketleri arasındaki farkların belirgin olarak yazdığı bir yazı bulamadım. Authentique paketinde ek olarak güvenlik paketi eklenmediyse ABS dahi yok yazmışlar hatta hidrolik direksiyon dahi yokmuş. Bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Yakıt ekonomisi dışında bir beklentiniz olmasın. Donanımlar pek bir albeni yaratacak seviyede değildir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Collection sl mi ne vardı. Digital kliması falan vardı. En full’ü oydu galiba

Evet oymuş. Sarı sitede baktım 6 tane var dizeli. Aynalar elektrikli ve ısıtmalı, çift airbag, abs

Şimdi tekrar baktım da collection’ların hepsi digital klimalı değil ama şu ilandaki digital klimalı mesela

Dijital Klima Göstergeli Symbolİlan No: 758102577
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-dijital-klima-gostergeli-symbol-758102577/detay

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Tüketim dışında çok bir şey beklenmemesi gerekir. Bildiğim kadarıyla enjektör ve yakıt pompasında çok sıkıntı çıkabiliyor ve masraflı oluyor. Aracı aile aracı olarak kullanacaksanız eğer bütçenize göre başka seçeneklerde düşünülebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Sevinç
Tufan Caliskan yazdı:

Yakıt ekonomisi dışında bir beklentiniz olmasın. Donanımlar pek bir albeni yaratacak seviyede değildir.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Collection sl mi ne vardı. Digital kliması falan vardı. En full’ü oydu galiba

Evet oymuş. Sarı sitede baktım 6 tane var dizeli. Aynalar elektrikli ve ısıtmalı, çift airbag, abs

Şimdi tekrar baktım da collection’ların hepsi digital klimalı değil ama şu ilandaki digital klimalı mesela

Dijital Klima Göstergeli Symbolİlan No: 758102577
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-dijital-klima-gostergeli-symbol-758102577/detay

40.000₺ sınırını aşıyor maalesef :( Biraz boşlara yönelmek zorundayız.

Ü.Emre Kartal yazdı:

Tüketim dışında çok bir şey beklenmemesi gerekir. Bildiğim kadarıyla enjektör ve yakıt pompasında çok sıkıntı çıkabiliyor ve masraflı oluyor. Aracı aile aracı olarak kullanacaksanız eğer bütçenize göre başka seçeneklerde düşünülebilir.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Aile aracı, 2. elde satmak isteyince çok uğrastırmayacak, yedek parçada üzmeyecek bir araç arayışımız var. Sizin tavsiyeniz ne olurdu? Ufak bir araştırma sonucu 40.000₺'yi geçmeyecek şekilde Fiat Linea 1.3 MJ ve buna bakmıştık bunda karar kılınmıştı.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Samet Sevinç yazdı:

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

40.000₺ sınırını aşıyor maalesef :( Biraz boşlara yönelmek zorundayız.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Aile aracı, 2. elde satmak isteyince çok uğrastırmayacak, yedek parçada üzmeyecek bir araç arayışımız var. Sizin tavsiyeniz ne olurdu? Ufak bir araştırma sonucu 40.000₺'yi geçmeyecek şekilde Fiat Linea 1.3 MJ ve buna bakmıştık bunda karar kılınmıştı.

Arıza çıkarmasın, kolay satılsın mtvsi düşük olsun derseniz 2004-2007 arası 1.6 corolla düşünebilirsiniz. 40000-41000 gibi rakamlara 2004 modelleri özellikle bulunabiliyor. Yine aynı şekilde civic bakabilirsiniz 2004-2005 model civarında. 

Model yılları düşük ancak kendini kanıtlamış ve sıkıntısı olmayan araçlar. Düzgün bakım yapıldıysa sizde düzgün bakarsanız yıllarca kullanırsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Sevinç
Ü.Emre Kartal yazdı:

Arıza çıkarmasın, kolay satılsın mtvsi düşük olsun derseniz 2004-2007 arası 1.6 corolla düşünebilirsiniz. 40000-41000 gibi rakamlara 2004 modelleri özellikle bulunabiliyor. Yine aynı şekilde civic bakabilirsiniz 2004-2005 model civarında. 

Model yılları düşük ancak kendini kanıtlamış ve sıkıntısı olmayan araçlar. Düzgün bakım yapıldıysa sizde düzgün bakarsanız yıllarca kullanırsınız.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Fiyatını kesinlikle hak eden bir araba olmadığına adım gibi eminim, 1 hafta toplam 540 km civarı kullandım. Sarı siteye bakıyorum 35 40 bin lira. Saçmalık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Vural

Çalınma olayı çok oluyor bu araçlarda öyle duymuştum rahat çalınıyormuş alırsanızda kasko yapmanızı tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

2010 yılında sıfırını kiraladım, Patnos’tan Van’a gittik arkadaşlarla. Hayatımda ilk defa ani frene basınca bir aracın sağa kaydığına şahit oldum. Fabrikasyon donanım galiba 😀 Sağdaki bariyerlere girmeden tuttum serseriyi. Benim fikrim 5 yaş büyük olsun araba olsun. Sanayiye iki kere fazla gitseniz çok çok bin lira zararınız olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Sevinç
Ebrar Tüfek yazdı:

Fiyatını kesinlikle hak eden bir araba olmadığına adım gibi eminim, 1 hafta toplam 540 km civarı kullandım. Sarı siteye bakıyorum 35 40 bin lira. Saçmalık.

Bence de bu fiyatları hak etmiyor ama piyasa bu hale gelmiş 🙁

Ömer Vural yazdı:

Çalınma olayı çok oluyor bu araçlarda öyle duymuştum rahat çalınıyormuş alırsanızda kasko yapmanızı tavsiye ederim.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Ahmet Gül yazdı:

2010 yılında sıfırını kiraladım, Patnos’tan Van’a gittik arkadaşlarla. Hayatımda ilk defa ani frene basınca bir aracın sağa kaydığına şahit oldum. Fabrikasyon donanım galiba 😀 Sağdaki bariyerlere girmeden tuttum serseriyi. Benim fikrim 5 yaş büyük olsun araba olsun. Sanayiye iki kere fazla gitseniz çok çok bin lira zararınız olur. 

2011 model olmasına güvenerek araştırmaya başlamıştık fakat donanım açısından 2011 model bir arabanın bu kadar boş olması çok şaşırtıcı geldi. Haklısınız sanırım. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
2010 yılında sıfırını kiraladım, Patnos’tan Van’a gittik arkadaşlarla. Hayatımda ilk defa ani frene basınca bir aracın sağa kaydığına şahit oldum. Fabrikasyon donanım galiba [emoji3] Sağdaki bariyerlere girmeden tuttum serseriyi. Benim fikrim 5 yaş büyük olsun araba olsun. Sanayiye iki kere fazla gitseniz çok çok bin lira zararınız olur. 
ABS olmayan araçlar böyle
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt
(düzenlendi)

Yorumların aksine arkadaşım uzun zamandır kullanıyor veya etrafımda kullananlar var hiç duymadım arıza çıkardığını,renault dizel motoruyla iyidir geri kalanla pek uğraşmak istememişler gibi bence temiz olduktan sonra alıp kullanılabilecek bir araç,yakıtı iyidir o kesin,parça sıkıntısı olmaz....

tarihinde Erdem Bozkurt tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Sevinç
Erdem Bozkurt yazdı:

Yorumların aksine arkadaşım uzun zamandır kullanıyor veya etrafımda kullananlar var hiç duymadım arıza çıkardığını,renault dizel motoruyla iyidir geri kalanla pek uğraşmak istememişler gibi bence temiz olduktan sonra alıp kullanılabilecek bir araç,yakıtı iyidir o kesin,parça sıkıntısı olmaz....

Auth paketinde Abs olmayışı üzdü bizi.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bu kasa symbollerden önceki kasalar piyasada. Çok görüyorum. ama bu kasayı sanki hiç görmüyorum gibi geliyor bana. Bazı sıkıntılı araçlar üretimi durduktan sonra 3-5 sene içinde piyasadan silinir. Acaba öyle bir şey mi var? Dikkatimi çekti yani. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Daha eski megane 2’ler bahsettiğiniz kasa symbol’den çok daha fazla var piyasada. Hele aynı klasmandaki albea’lar hala çok sayıda. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kani Kaya

2012 modeli vardı...6 ay zor dayandım..sürücü koltuğu yükseklik ayarı yok..abs yoktu bendekinde şehir içinde ufak kaza geçirdim, çünkü araba durmuyor..(sıfır lastik aldım yinede durmuyor) 100 den sonra sanki 200 le gidiyormuş arabadakiler endişeleniyor; yerden ilişkisi kesiliyor gb hissettiriyor...alım satımı kolay, piyasası olan araç..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

2012 senesinde Ankarada düğünümü yapınca Ankara-Samsun arası kullanmıştım. Aklımda çok az yaktığı ve konforsuz oluşu kalmış. Hele arka koltuklar facia idi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Muhteşem yakıt cimrisi ama yol tutuş hak getire bisikletten hallice. Tam bir cüzdan dostu, f/p aracı ve parasının karşılığını veriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Sevinç
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu kasa symbollerden önceki kasalar piyasada. Çok görüyorum. ama bu kasayı sanki hiç görmüyorum gibi geliyor bana. Bazı sıkıntılı araçlar üretimi durduktan sonra 3-5 sene içinde piyasadan silinir. Acaba öyle bir şey mi var? Dikkatimi çekti yani. 

Bence algıda seçicilik yapıyoruz. Bu araçlara bakana kadar dikkatimi çekmezdi. Son dönemde baya görür oldum. Hatta bagaj kapağı tasarımı 2013 ve üzeri modellerinden daha hoş görünüyor gözüme.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Daha eski megane 2’ler bahsettiğiniz kasa symbol’den çok daha fazla var piyasada. Hele aynı klasmandaki albea’lar hala çok sayıda. 

Doğrudur bilemiyorum. Bu Symbol bomboş olması sebebiyle soğuttu bizi kendinden. Bunu konuyu açtıktan sonra farkettim açıkçası.

Kani Kaya yazdı:

2012 modeli vardı...6 ay zor dayandım..sürücü koltuğu yükseklik ayarı yok..abs yoktu bendekinde şehir içinde ufak kaza geçirdim, çünkü araba durmuyor..(sıfır lastik aldım yinede durmuyor) 100 den sonra sanki 200 le gidiyormuş arabadakiler endişeleniyor; yerden ilişkisi kesiliyor gb hissettiriyor...alım satımı kolay, piyasası olan araç..

Geçmiş olsun. Alım satımı kolay diye direkt tercih etmemek lazım onu bu araçta gördüm. Acemiyiz henüz :)

Emrah Altun yazdı:

2012 senesinde Ankarada düğünümü yapınca Ankara-Samsun arası kullanmıştım. Aklımda çok az yaktığı ve konforsuz oluşu kalmış. Hele arka koltuklar facia idi.

Bütün yorumlar aklınızda kalana işaret ediyor. :)

Koray Demir yazdı:

Muhteşem yakıt cimrisi ama yol tutuş hak getire bisikletten hallice. Tam bir cüzdan dostu, f/p aracı ve parasının karşılığını veriyor.

Cüzdan dostu olması güzelde başka hiçbir şeyimize dost değil gibi.

Yorum bağlantısı
Samet Sevinç
Selim Bilgin yazdı:

Linea daha iyi bir tercih olabilir bence.

Baktığım zaman Linea daha dolu ve daha mantıklı geliyor haliyle fakat onunda yeni kasasıysa alınır yoksa alma sıkıntı diyorlar. 🤦🏻‍♂️

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ayağını yerden kesmek için alınır ama her türlü keser. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşkun Basan

Symbol Linea 301 gibi araçlar markaların en boş donanımlı araçları üretim amaçları belli maliyetleri de öyle vergi sistemi ile hakettiği fiyatların çok üzerinde alınıp satılıyor . DCI ve Multijet motorlar ekonomik ve uzun ömürlü motorlar . Beklentiler yüksek olmadığı sürece alınabilecek araç . Symbol lerde bagaj kilidini hırsızlar çabuk kırabiliyor hırsızlık olayı çok oluyor ( eski nesil basmalı olanlarda şu dışarı doğru yuvarlak çıkıntılı olanlar )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Özden

Ne aldığının bilincinde olduktan sonra sıkıntı olmayacak bir araç. Çok fazla konfor yalıtım beklememeli
Az yakar iyi gider. Fren olayı yukarıda bahsedilmiş zaten.
Turşu olmamışı bulunursa yürütmesi ucuz, üzmeyecek bir araç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...