İçeriğe Yönlendir

Baymak BT 7000 Elektrikli Şofben Arızası

Serhan Kaya

Recommended Posts

Serhan Kaya

Merhabalar konu başlığında belirttiğim şofben binanın ana sigortasını attırıp bozuldu. Sigortayı her açışımızda şofbeni açtığımda hep aynı şekilde sigorta atıyor. İçini açtım ve gözüme ilişen anormal bir durum varmı diye baktım ve resimlerde görünenden başka (kırmızı ile işaretledim) yanık kablo, gevşek vida vs görmedim. Elektirikçi ustalarımdan ve anlayan arkadaşlardan görüş ve öneri rica ediyorum.

706ced7ba724a443869554e4546f487c.jpg

05b76e42e0ff75183da739e522ab9f1b.jpg

382892bc6238e35a1f774924fcae4795.jpg

ae078e6c43857c7cd6cf82b14a65e44a.jpg

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Tahminim rezistans patlamış kısa devre yaptığı için de sigorta attırıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Orası normal gibi görünüyor ölçü aletiniz varsa rezistans ölçmeniz yararlı olacaktır. Suya elektrik veriyorsa yani kaçak varsa attırır sigortayı. Üstteki görünen 8 adet yolsuz başlı vidaları söküp içine bakmanız gerekir. Büyük ihtimal rezistans değişimi gerekecektir. İnternetten alıp kendiniz değişim yapabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Sorunla doğrudan alakası yok ama gözüme takılan başka bir şey var, şofbene çekilen 3 lü kablo çok ince kesitli görünüyor, kablo üzerinde yazan ölçüler nedir? Bu şofbenler üçüncü kademede çalışırken 7000 watt civarı güç çekerler. Çalışırken kablonun ısınması dikkatinizi çekti mi?

Bu arada benim de fikrim rezistans arızası yönünde.

Yorum bağlantısı
Serhan Kaya
Sorunla doğrudan alakası yok ama gözüme takılan başka bir şey var, şofbene çekilen 3 lü kablo çok ince kesitli görünüyor, kablo üzerinde yazan ölçüler nedir? Bu şofbenler üçüncü kademede çalışırken 7000 watt civarı güç çekerler. Çalışırken kablonun ısınması dikkatinizi çekti mi?

3G2.5 mm² yazıyor kabloda. 2017 ekim ayinda almıştım garantisi biter bitmez cortayı çekti. 3.kademede hiç ama hiç çalışmadı. Maksimum 2. Kademe kullanıldı.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Serhan Kaya yazdı:
M. Asım Kahraman yazdı:

3G2.5 mm² yazıyor kabloda. 2017 ekim ayinda almıştım garantisi biter bitmez cortayı çekti. 3.kademede hiç ama hiç çalışmadı. Maksimum 2. Kademe kullanıldı.

Baymaklar maalesef eskisi gibi kaliteli değiller. Ofisteki termosifonumuz garantisi bitmeden bozuldu. Periyodik bakım yapılması zorunluymuş (periyodik bakım aralığı belirtilmiyor bu arada. 1 sene de olabilir, 1 ay da olabilir, 1 hafta da...) Bakım yapılmadığı için garantisiz bıraktılar ve çöpe attık. Demirdöküm aldık.

Evdeki baymak hidroforumuz (1tonluk yedek su depomuz var dairede) 2. senenin sonunda hava kaçırdı. Yine aynı sebeple garantiye sokmadılar, hava basmak için 150TL verdik. Bu sefer mahkemeye verdim ama kendilerini, bekliyoruz bakalım.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman
Serhan Kaya yazdı:
M. Asım Kahraman yazdı:

Ben daha önce kaldığım evlerde hep İhlas marka kullanmıştım, satış politikalarını beğenmesem de Allah var şofben ve halı yıkama makinaları konusunda belli bir standart tutturmuş durumdalar. Yenilemek isterseniz es geçmeyin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Kaya

Rezistans ı söktüm bendeki rezistans 7000 w ama internette ekseriyetle 7500 w lık olanlardan var. 7500 w taksam sıkıntı çıkarır mı?7079e267e12ee30a6de0c797714353df.jpg

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Boyu ve genişlik aynıysa sıkıntı çıkmaz ama aynısını bulmanız daha iyi ana besleme kablosunu birazdaha ısınmasına sebep olacaktır. Fakat gerçekten rezistanstan olduğunu tespit edin. En basiti bir elektrikçiye gidip ölçtürün ücretsiz ölçüm yapacaklardır. Sonrasında alım yapın. 

Serhan Kaya yazdı:

Rezistans ı söktüm bendeki rezistans 7000 w ama internette ekseriyetle 7500 w lık olanlardan var. 7500 w taksam sıkıntı çıkarır mı?7079e267e12ee30a6de0c797714353df.jpg

Yorum bağlantısı
Serhan Kaya
Boyu ve genişlik aynıysa sıkıntı çıkmaz ama aynısını bulmanız daha iyi ana besleme kablosunu birazdaha ısınmasına sebep olacaktır. Fakat gerçekten rezistanstan olduğunu tespit edin. En basiti bir elektrikçiye gidip ölçtürün ücretsiz ölçüm yapacaklardır. Sonrasında alım yapın. 

Rezistansı ölçtünüz mü? Ölçmeden almayın yenisini. 
Teşekkür ederim. Bugün ölçtüreceğim.
Yorum bağlantısı
Serhan Kaya

Öncelikle yorum yapan arkadaşların eline sağlık. Sizlerin dediği gibi arıza rezistans dan kaynaklı çıktı. Yerine 40 tl ye yeni rezistans takınca sorun çözüldü. Teşekkürler. Konu kapatılabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...